21 Mayıs 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Tavuklu Makarna Tarifi

Merhabalar Sevgili Dostlarım :)
 
On numara bir proje ile karşınızdayım bugün. Sevgili Sahrap Soysal önderliğinde Tavsiye Kanalı aracılığı ile 9 öncü melek olarak sizler için Pınar Labneli lezzetler hazırlayacağız. Tatlısından tuzlusuna ,geleneksel tariflerden kanepeler öyle nefis şeyler hazırladık ki takipte kalın derim.
İnstagram  (zeyneple_tarifler ) adresimden de takip ederseniz detayları kaçırmazsınız. Sizlerin de varsa labneli tarifleri bana mail atın olmaz mı ?
Bugün sizler için Pınar Labneli Tavuklu makarna hazırladım. Lezzeti on numara oldu. Denemek isterseniz hiç düşünmeyin derim .
Buyurun tarifimize ,
 
PINAR LABNE’Lİ TAVUKLU MAKARNA
 
MALZEMELER
·         200g Pınar Labne
·         1 paket penne makarna
·         250g tavuk şinitzel
·         2 adet orta boy kırmızı biber
·         3 adet yeşil çarliston biber
·         1 adet büyük boy kuru soğan
·         7-8 diş sarımsak
·         1 çay kaşığı tuz, karabiber
·         2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
Tavuk etini parmak şeklinde doğrayıp zeytinyağında karıştırarak kavurun. İncecik yemeklik doğradığınız soğanı, ince halkalar halinde dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, tavla zarı formunda doğradığınız sarımsakları ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha pişirdikten sonra tuz, karabiber ve Pınar Labne’yi katıp karıştırın ve  ocaktan alın. Diğer taraftan, makarnayı kaynayan tuzlu suda 10-12 dakika kadar pişirip süzün. Süzdüğünüz makarnayı tenceresine koyup üzerine tavuklu labneli  sosu koyun ve karıştırın. Makarnayı sıcak ya da ılık olarak servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun

1 yorum: