8 Nisan 2016 Cuma

Armutlu Kek Tarifi

Share |
 
Hem tadı nefis, hem görüntüsü güzel hem de çook pratik bir kek tarifimiz var bugün.
Özellikle bir gün sonra tadı daha oturmuş oluyor gönül rahatlığı ile misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
Meyveli tatları seviyorsanız hafta sonu muhakkak yapın derim ,yanına bir top dondurma koymayı da unutmayın ama :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 

Armutlu Kek Tarifimiz İçin,
Malzemeler:
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı tarçın
½ çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1/2 su bardağı kırık ceviz
1,5 Çay bardağı ayçiçek yağı
2 Adet armut
1/2 çay bardağı damla çikolata
1/2 çay bardağı kuru üzüm
Aldığı kadar un

süslemek için , pudraşekeri
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozunu, vanilyayı,tarçını,zencefili,karanfili ve cevizi ilave edip karıştıralım.
1 adet armutun kabuklarını soyup kek harcımıza rendeleyelim.
Yavaş yavaş unu ilave edip karıştıralım.
Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküp,
diğer armutun kabuklarını soyup ince ince dilimleyip kek hamurumuzun üzerine dizelim.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.
Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
AFİYET BAL OLSUN.

4 yorum:

İlke Ataş dedi ki...

Ben bu tarifin elmalısını yapmıştım. minim bu da çok lezizdir.

Afiyet olsun, eline sağlık ;)

Küçük Mucizelerim dedi ki...

Görüntü muhteşem elinize sağlık

Yemek Tarifleri Sitesi dedi ki...

teşekkürler güzel tarif.

http://yemektariflerisitesi.xyz

çay kazanı dedi ki...

Sitenizi sık sık takip ediyorum. Paylaşımlarınız biz bekar erkekler için oldukça faydalı. Tekrar teşekkür ederim..

 
Visual Design By Afet