27 Haziran 2011 Pazartesi

Airfryer İle Güveçte Zeytinyağlı Patlıcan

Merhaba Blogcanlarımmmmm,

Balzamicli havuçlardan sonra yeni oyuncağım Airfryer ile yaptığım denemelerden biri de patlıcan güveç oldu...Kendi üzerimde test edip onayladım,sizler için de afiyetle yedim bacılarım:)))Ellerime sağlık gayet nefis olmuştu dermişimmm :))

Tatil biter bitmez oyuncağımla yeni denemelerime devam edeceğim inşallah:) Beklemede kalın :)))

Not: Blogcan bacılarım çok özledim hepinizi...gözümde tütüyorsunuz buram buram :(
Söylemeden geçemeyeceğim bensiz buluşmayın tamam mııı... hihihiihi :))))

Herkese mutlu mutlu güp güzel bir hafta dilerim:)


Güveçte Zeytinyağlı Patlıcan


Malzemeler:

1 adet  patlıcan

2 adet iri domates

1 adet çarliston biber

1 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

5 yemek kaşığı zeytinyağı

4 yemek kaşığı kadar su

2 yemek kaşığı sirke

2 adet kesme şeker

Tuz



Yapılışı:



Patlıcanın kabuklarını alaca soyup halka halka doğruyoruz.

Airfryer sepetinde 7-8 dakika kadar 200 derecede kızartıyoruz.

Sepete uygun büyüklükteki güveç kabımıza kızarmış patlıcanlarımızı dizip,üzerine kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri,piyazlık doğranmış soğanı,doğranmış biberi ,ince ince kıyılmış sarımsağı,tuzu şekeri ilave ediyoruz.

Zeytinyağını,sirkeyi ve suyu ilave edip güveci airfryer sepetine koyup 200 derecede kontrollü olarak ve ara ara karıştırarak 10-15 dakika kadar malzemeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



23 Haziran 2011 Perşembe

Airfryer ile Balzamik Sirkeli Kızarmış Tatlı Havuçlar


Bu tarifimin adını çok sevdim:)))

Kızarmış yeşil domatesler diye bir film vardı ,yazarken o geldi aklıma.Ne hoş bir filmdi...Çekirdek çitleye çitleye izlemek lazım yeniden...

Konuya dönüyorum hemen:) son zamanlarda airfryer sayesinde kızartmaya doyduk ailecek.Özellikle biber kızartması acayip lezzetli oluyor:))) Sarımsaklı yoğurtla,domates sosla doya doya tüketiyoruz yağsız yağsız:)))

Denemelerime tatil biter bitmez devam edeceğim inşallah. Balzamikli havuçlar da inanılmaz lezzetli oldular.

Herkese mutlu mutlu güp güzel bir hafta dilerim.

Buyurun bugünün tarifine,



Balzamik Sirkeli Kızarmış Tatlı Havuçlar




Malzemeler:



2 adet havuç

2 yemek kaşığı balzamik sirke

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı tozşeker

1 yemek kaşığı top karabiber

Tuz



Yapılışı:



Havuçların kabuklarını soyup ortadan ikiye uzunlamasına kesip verev şekilde doğruyoruz.

Doğranmış havuçları geniş bir kasenin içinde,sirke,zeytinyağı,şeker,tuz ve karabiberle iyice harmanlıyoruz.

Airfryer sepetine karışımı yerleştirip 200 derecede 8 dakika kadar ara ara karıştırarak ,kontrollü şekilde pişiriyoruz.



AFİYET OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

21 Haziran 2011 Salı

Börülceli Patates Salatası

Sıcacık bir Antalya gününden herkese merhabalar,

İstanbul çocuğu olunca,Antalya'da klimasız yaşamak imkansız oluyor...Vantilatör burada sinek kovucu görevi yapıyor sadece:))) varsa yoksa klima:)))

Dün sabah yataktan kalkmaya çalışırken bir anda kalkamadığımı ,kazık gibi olduğumu fark ettim:))

Resmen Robocop olmuştum:)))

Aman Allah'ım ne sağa dönüyorum ne sola,dik duramıyorum,saçlarımı tarayamıyorum,yere düşen bir şeyi alamıyorum,kaplumbağa gibi yürüyorum,hele Emre'yi bisiklete binerken takip etmem  imkansız oluyor ...ben kafamı çevirene kadar o iki tur atıp "nasıldım anneeee" diye soruyor:))) nazarlara geldim burda valla:((

2 gündür acayip mağdurum kısaca ,güleceksiniz şimdi biliyorum ama güneş kremi yerine kas gevşetici krem kullanıyorum of ki of yani:)))

Sonracımaaaa aklım bloğumda ve sizlerde olduğu için sürekli:))yavrumu uyutup,mailleri kontrol edip,kızlara da iki laf atmak için bilgisayarı açıp ,kendimi tarif eklerken buluverdim :)))) Ben sanırım blog bağımlısı olmuşum:)))
Tatilde bile ayrılamıyorum:)))




Gelelim tarife,börülceyi patatesle yakınlaştırma fikri Aylinden :) Aslında onun hazırladığı salatanın tadı damağımda kaldı:))
Ben şu an şehre biraz uzakta olduğum için , malzemeler farklı oldu :))) yani kısaca çakma oldu benim salata:)))

Ama bu haliyle de acayip lezzetli oldu ,denemenizi tavsiye ederim:))))



Yoğurt Soslu Börülceli Patates Salatası

Malzemeler:

250 gr.Börülce
3 Adet Patates
4 Adet Kornişon turşu
2 yemek kaşığı mısır

Sos için,
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı limon suyu
tuz


Yapılışı:

Börülceleri yıkayıp,uç kısımlarını kesip,kılıçıkları var ise ayıklayıp 5-6 dakika kadar hafif diri olacak şekilde haşlıyoruz.Haşlandıktan sonra yeşil rengini koruması için buzlu suya sokup çıkarıyoruz. Salata kasesine alıyoruz.
Patatesleri haşlayıp küp küp doğruyoruz.Kornişonu da küp küp doğrayıp,mısırı da ilave ediyoruz.

Sosumuzu ayrı bir kasede hazırlayıp salata malzemelerimizle harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet Olsun

15 Haziran 2011 Çarşamba

Elmalı Fındıklı Kek


Her zaman diyorum iyi ki bu bloğu açmışım...

Yatıp kalkıp şükrediyorum kendim için ne iyi bir şey yapmışım,aferin Zeynep diyorum,kendimden bir makas alıyorum:)

Nereden çıktı şimdi derseniz eğerrrr ,yemek pişirmek konusunda ilerlediğim kadar ,acayip güzel bir arkadaş grubuna da girmiş oldum "Zeyneple" sayesinde...

Bir sürü blogcan kardeşim,blogcan ablam var artık...Onları görünce gözlerim parlıyor inanın,hepsini acayip seviyorum ve özlüyorum:) Bir aradayken herşeyi unutuyoruz...Üzüntümüzü ,sevincimizi herşeyimizi beraberce yaşıyoruz artık. Bir telefonla ,bir maille anında toplaşabiliyoruz,kalplerimiz birlikte atıyor o an sanki...


Kardeşlerimizden biri Ankara'ya taşınıyor mesela...ama bu bizim için hiç problem bile değil ki...atlar gideriz diyoruz,atlar gelirsin ...ayrılmayız ki diyoruz...

Mühim olan atları bulabilmemiz sen üzülme diyoruz dermişimmm:))))

Hafta sonu da Ayşenim'e süpriz parti konseptli bir piknikte toplaştık yine...Ona süpriz yapacağız diye zıplaya zıplaya giderken meğer bende parti çocuğuymuşum da haberim yokmuşşş:)))

Beraberce Meltemciğimizin hazırladığı siyah beyaz pastamızla doğum günümüzü kutlayıp ,yağan yağmura rağmen biz güneş varmışçasına eğlendik durduk bütün gün...

Öğrendim ki yemek bloggerlarının pikniğine gidecekseniz eğer 3 gün önceden bir şey yemeyin mümkünse:))) çünkü pikniğe değil yemek cennetine gidiyorsunuz resmen:) Neler yedik neler:)


İyi ki bu bloğu açmışım demekle haksız mıyım sizce:)) Eminim daha bir sürü iyi insan girecek hayatımıza ve daha nice güzel günler yaşayacağız hep birlikte...

Konuyu bağlamak gerekiyor farkındayım:))))

Evettt aşağıdaki kek de blogcan bacılarım için hazırlandı ,onaylandı ve şimdi sizlerin huzurlarınızda:)))



ELMALI FINDIKLI KEK


MALZEMELER:

3 Adet yumurta

1 Su bardağı tozşeker

1 paket vanilya

1 Paket kabartma tozu

1 Çay kaşığı tarçın

½ çay kaşığı zencefil tozu

1/2 su bardağı kırık fındık

1,5 Çay bardağı ayçiçek yağı

3 Adet kırmızı elma

Aldığı kadar un

süslemek için , pudraşekeri


YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Kabartma tozunu, vanilyayı,tarçını,zencefili ve fındığı ilave edip karıştıralım.

2 adet elmanın kabuklarını soyup kek harcımıza rendeleyelim.

Yavaş yavaş unu ilave edip karıştıralım.

Harcımızı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküp,diğer elmanın kabuklarını soyup ince ince dilimleyip kek hamurumuzun üzerine dizelim.

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.

Piştikten sonra pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.


AFİYET BAL OLSUN.



Not: Bir süre sıcak kumlardan soğuk sulara atlayacağım için çok sık güncelleyemeyebilirim bloğumu:)
Beni ösleyin tamam mııı:))) Zeylül Kaçar:)

10 Haziran 2011 Cuma

Semizotlu Patates Salatası

Havalar ısındıkça bloglarda salata tarifleri uçuşmaya başlıyor:)
Ebatlarımdan pek belli olmasa da acayip severim salata ve çeşitlerini,eşim de bir o kadar mesafelidir salatalara,yer ama öylesine:) Olmasa eksikliğini hissetmez yani:))) Ama aşağıdaki salataya asla hayır demez:)Karşılıklı mutlu mesut yeriz:))))

Bugün ki tarifim aşkım için gelsin o zaman dermişimmm:)))

Dj olsak şarkı hediye ederdik:)))yemek bloggerı olunca yemek hediye ediyoruz :))))Sıradaki tarif de tüm sevenlerime gelecek:)))))

Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim,öperim öperim sarılırım:))))


MALZEMELER:

4 Adet patates
1/2 demet semizotu
1 adet közlenmiş kırmızı biber
5 adet salatalık turşusu
1 adet havuç

sos için,

3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı hardal
1 diş sarımsak
tuz

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayıp küp küp doğruyoruz.
Semizotunu dikkatlice yıkayıp yapraklarını koparıyoruz.
Havucu rendeleyip,közlenmiş biberi ve turşuyu küp küp doğruyoruz.
Sosumuzu da hazırlayıp bütün malzemeleri harmanlıyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

3 Haziran 2011 Cuma

Yoğurtlu Pancar Salatası


Merhaba canım blogcanlarım,

Hafta sonuna içimiz açılarak pembe pembe bir renkle girelim istedim.Rengin güzelliğine bakar mısınız?

İsterseniz haşlayarak da hazırlayabilirsin bu salatayı...ben kavurarak hazırladım bu defa:) Gerçekten denemeye değer.

Buyurun nefissss ve pratik tarifimize,



Malzemeler:

1 adet iri pancar
1 kase yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
2 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Pancarın kabuklarını soyup rendeleyip tavada suyunu çekinceye dek kavuruyoruz.
Sarımsaklı ve mayonezli yoğurt hazırlayıp,tuz da ekleyip karıştırıyoruz.
Kavrulmuş ve soğumuş pancarımızı ilave edip tekrar karıştırıp servis yapıyoruz.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER