22 Aralık 2011 Perşembe

Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması

Share |
Bana göre Antalya 'da kışın olmanın en güzel taraflarından  biri de içinizden ağacı çıkana kadar portakal,mandalina ve limon tüketmekmiş :)))

Maçomla bahçede top oynamaya çıkıyoruz mesela...oyunu bırakıp kendimizi portakal toplarken buluyoruz her defasında...Ağaçların benim boyuma gelen kısımları çıplak resmen :))Nasıl dalmışsam artık :))))
Meğer ne kadar keyifli bir duyguymuş dalından yemek :) Sabahları taptaze portakal suyuyla güne başlamak feci bir şey...tarifsiz ...:))) 

Biraz daha burada kalırsam esmer halimden de eser kalmayacak demedi demeyin.Hürrem Sultanımsı bir renge bürüneceğim gibi geliyor..Sararıp, gürbüzleşerek, C vitamini patlaması yaşamam an meselesi artık:)) ee bu kadar keyif yaptığım için de iyice yuvarlaklaştım tabi ,artık boy yerine de çapımı ölçeceğim sanırsam:)))

Sonracığımaaa bu kadar portakaldan bahsedip de portakallı bir tarif vermezsek olmaz değil mi?

Bugün size hafif,sağlıklı ve çook lezzetli bir zeytinyağlı tarifi verip,hepinizi öpüp, mutlu bir gün dilerim blogcanlarımmmm



Portakallı Yer Elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1/2 adet soğan
2 Adet havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1 adet portakalın suyu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
tuz,sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1adet portakalın suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)

15 yorum:

Aycan dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık valla.Nefis görünüyor.

Öptüm çokkk.

zeytintanesi dedi ki...

Şimdi pazardan geldim ve yerelması aldım. Özlemiştim, belki de bir 2 yıldır pişirmiyordum. Çocuklar yemeyince. Ama ben kendim için yapacağım. Görüntü nefis canım, ellerine sağlık. öpüyorum...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Zeynepciğim yazılarını okurken gülmekten katılıyorum ben hem tariflerini hemde yazılarını keyifle okuyorum ellerine sağlık öptüm en mis kokulusundan seni sevgiler

İnci Yemek dedi ki...

Enfes gözüküyor canımın içi:)
ellerine sağlık,en kısa zamanda bende deneyeceğim.
sarılıp öpüyorum seni...

İnci Yemek dedi ki...

Enfes gözüküyor canımın içi:)
ellerine sağlık,en kısa zamanda bende deneyeceğim.
sarılıp öpüyorum seni...

Birsel ve İrem dedi ki...

Ellerine sağlık, aynısından ben de yaptım:)) Afiyet olsun.
Sevgiler.

ebru dedi ki...

Zeynebim görüntü harika canım. Tadı da eminim çok güzeldir. Ellerine sağlık canım.

Seda Yazıcı dedi ki...

Zeynepcim ellerine sağlık ben bu lezzete bayılıyorum :)

Mutfak Havlusu dedi ki...

Çok severim hyer elmasını ama portakalla değilde zeytinyağlı sade yapar annem.bir söyliyeyim anneme de:-)
ellerine sağlık

nilay dedi ki...

Nasıl özendim anlatam.
Nasıl güzel renk uyumu olmuş
Zaten çok severim.
Ellerine sağlık
İyi hafta sonları

Limonlu Kek dedi ki...

Zeyno'm hakkikatten sen olmayınca olmuyor, bizler de seni çok özledik canım benim :)Yer elması, hımm canım istedi şimdi, hem de senin topladığın portakallarla pişmişini :)

~Hülya~ dedi ki...

Yer elması benim küçükken nefret ettiğim büyüyüncede bayıldığım bir şey :)) Ellerine sağlık, nefis

Tümay Öztürk dedi ki...

Bu haftasonu bende yapıcam inşallah:) Ellerine sağlık canım herzamanki gibi 10 parmak 10 marifet olayı:)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık canım sağol..enfes oldu.hiç böyle pişirmemiştim.babaanne usulu pişirirdim. hep.kuşbaşı etle olurdu.tşkler.emeğine sağlık..

Adsız dedi ki...

elinize sağlık canım sağol..enfes oldu.hiç böyle pişirmemiştim.babaanne usulu pişirirdim. hep.kuşbaşı etle olurdu.tşkler.emeğine sağlık..

 
Visual Design By Afet