26 Nisan 2009 Pazar

Kaşar Peynirli Börek

Share |
Geçen hafta sonu güneşli mis gibi bir bahar havası vardı İstanbul'da...
Oğlumuzu alıp Polonezköy'e gittik.Emre ile dışarı çıkmak pek zevkli olmuyordu uzun zamandır.
Sürekli merdiven inip çıkalım istiyor,yemek yemeyelim,konuşmayalım vs. vs. bizi güzelce geriyor,dayak yemiş gibi kan ter içinde eve dönüyorduk karı koca:)
ta ki geçen hafta sonuna kadar:)))))
Emre bu ay tam 2,5 yaşına girdi ve sanırım bunun verdiği bir olgunluk oldu bebemde:))))
Restoranın bahçe kısmını seçtik oturmak için , hemen uslu uslu oturdu sandalyeye...
Etrafı kesti uzun uzun...yemek siparişi verdik,patates istedi,uslu uslu bir kaç tane yedi...
Kendi kendine oyunlar oynadı,kuşlarla böceklerle,kedilerle, çiçeklerle vs. biz tabi karıkoca pek şaşırdık...
Çocuk parkını görmüş uzaktan birkaç kere hatırlatma yaptı ama hiç ısrar etmedi bize ... Yemekten sonra park bölümüne geçtik...biz kahvemizi içerken o oyuncaklarla oynadı bizi esir almadan:)))) İnanın hala şoktayız... ailecek güzel bir gün geçirip evimizin yolunu tuttuk.
Acaba Emre büyüyor mu yoksa öylesine bir günmüydü meraktayız... Güneşi görür görmez test yapacağım Emre üzerinde bakalım uslu duracakmı tekrar:)
Şimdilik bebemden son dedikodular bunlar:))))

Pazar günü de eşim için bu nefis ,kolay ve uyduruk börekleri yaptım....
karıcığım hergün yap bu börekten çok seviyorum diye diye yedi:)))
Yakında karıkoca yuvarlana yuvarlana gezeceğiz bu iştahla:))))

Hepinize mutlu mutlu,neşe dolu pazarlar dilerim....

Buyurun tarife;





MALZEMELER:



yufka

domates

çarlistonbiber

Muratbey kaşar peyniri

domates

salam

kekik



üzeri için yumurta sarısı

çörekotu

susam



YAPILIŞI:



Yufkamızı 4 üçgen elde edecek şekilde + şeklinde kesiyoruz.

Üçgenimizin geniş tarafına rendelenmiş kaşarı,üzerine kabuğunu soyup küp küp kestiğimiz domatesleri ve biberleri,salamları yerleştiriyoruz.üzerine kekik de serpiştirip kenarlarından katlayarak kalın kalın sarıyoruz.
Diğer yuflarımızı da aynı işlemden geçirip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine böreklerimizi diziyoruz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp (sütle açtım biraz yumurtayı) çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.



AFİYET , BAL OLSUN...



SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER

20 Nisan 2009 Pazartesi

Çikolatalı Top Kek

Share |
Bizim evimiz de kek çok sık pişer... iştahsız bebelere ve iştahlı eşlere sahip olan anneler beni çok iyi anlarlar sanırım:)
Emreciğim maalesef yemek konusunda pek sorunlu... kek yemekten çok hoşlandığı için her türlü versiyonunu yapıp yedirmeye çalışıyorum bende. Eşim de çayı keksiz böreksiz içemiyormuş:) ben kek yapmayayım da kim yapsın:)

Arada bir isimsiz arkadaşlar yorum yazıyorlar yine mi kek vs. diye...
Ben de diyorum ki evet yine kek, hep kek daima kek!:)

buyurun tarife;


 

MALZEMELER:

2 adet yumurta
2 fincan ayçiçek yağı
2 fincan yoğurt
4 fincan tozşeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
6 fincan kadar elenmiş un
3,5 çorba kaşığı nestle kakao
1 su bardağı kadar damla çikolata

YAPILIŞI:

Yumurtalarımızı ve şekerimizi köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
yoğurt ve sıvıyağı da ilave edip tekrar çırpıyoruz.
Yavaş yavaş bütün malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz.
En son damla çikolatalarımızı unlayıp, kek hamurumuza ilave edip karıştırıyoruz.
Hamurumuzu muffin kalıplarımıza paylaştırıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.
Not:Fincan Türk kahvesi fincanıdır.

AFİYET, BAL OLSUN...

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

13 Nisan 2009 Pazartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREK

Share |
Bu sabah gözümü açar açmaz ah bir börek olsa da yesem dedim kendi kendime:)

Sonra attım kendimi mutfağa,buzdolabındaki ıspanakların zeeeyneeeep biziiii pişir...bizden çok iyi gül börek olur ,yarın pazar vaaaar daha tazelerine tekrar sahip olabilirsin der gibi bana baktıklarını fark ettim:)

Ne yapsam da kilolarıma kilo atsam diye kısa bir an düşündükten sonra eşime,oğluma ve kendime en iyisi güzel bir börek yapayım dedim... erkenden geçtim fırının başına:) veee bu nefis börekler çıktı ortaya....

Sıcak sıcak sizlere de ikram edeyim dedim )
Buyrun tarife.......


MALZEMELER:


2 adet yufka
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
çörek otu
susam


YAPILIŞI:


Ispanağımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
Geniş bir tencerede 2 kaşık sıvıyağda soğanı kavurup,ıspanağımızı ilave edip kavuruyoruz.
Tuzumuzu,karabiberimizi,pul biberimizi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkaların her birini 4 eşit üçgene bölüyoruz. (Toplam 8 adet üçgenimiz olacak)
Bir küçük kaseye yoğurt ve sıvıyağ alıp karıştırıyoruz. yufkalarımıza fırça yardımıyla sürüp, yufkanın geniş tarafına ıspanak harcımızdan koyuyoruz.
Rulo şeklinde sarıp bir ucundan başlayıp diğer ucuna kadar çevire çevire gül şekli veriyoruz.Bütün üçgenlere aynı işlemi yapıyoruz:)
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp (ben sütle karıştırıyorum yumurta sarısını) çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında 170 derece de kızarana kadar pişiriyoruz.



Afiyet , Bal Olsun...

Sevgiler , Öpücükler

8 Nisan 2009 Çarşamba

SEBZELİ KEK

Share |
Bugün benim ve eşim için unutulmaz günlerden biri daha sanırım:)

Emreciğim ilk defa berbere gitti bugün...Oğlumu babasının berberine götürdük:)

1 haftadır evde berbercilik,kuaförcülük oynayıp onu ufak ufak hazırlıyordum...

Evde pek seviyordu fakat berbere gidince alt dudak düştü hemen aşağıya...

Abileri hemen ona arabalar oyuncaklar verdiler... konsantre oldu ufak ufak önce...

Sonra babasının kucağında izin verdi saçlarının kesilmesine:)

İçim bir tuhaf oldu...Önceden ne zaman doğacak diye bekliyordum, sonra ne zaman emekleyecek, ne zaman yürüyecek derken bugün erkek traşı yapıldı yavruma:)

Allah bu güzel duyguyu herkese tattırsın , hepimizin çocuklarına sağlık, mutluluk versin inşallah...

Bu nefis böreğimsi keki sebze yemeyen oğlum için denedim... fakat o içinde çikolata yok diye yine yemedi...

Biz bayıldık,özellikle 1 gün sonra sanki daha nefis olmuş gibiydi...

Sebze sevmeyen çocuklar için ideal bir tarif,denemenizi tavsiye ederim...




MALZEMELER:

2 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
4 dal yeşil soğan
1/2 demet maydanoz
1 çay bardağı kadar beyaz peynir
1/2 bardak zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
tuz
karabiber
pulbiber

Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Kabağı,havucu,patatesi yıkayıp,kabuklarını soyup, rendenin iri tarafıyla bir kaseye rendeliyoruz.
maydanozu ve yeşil soğanı iyice yıkayıp minik minik kesip rendelenmiş karışıma ilave ediyoruz.
Diğer bütün malzemeleri ve elenmiş unu da ilave edip iyice karıştırıp yağlanmış unlanmış kalıbımıza döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Ilık ılık servis yapıyoruz...

Afiyet , Bal Olsun :)


sevgili arkadaşım http://sayrem.com/ bana bu ödülü layık görmüş:)
çok çok çok sevindim...teşekkür ederim canımcım.
Bende bu ödülü bütün arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum...hepinizi çooook seviyorum:)

3 Nisan 2009 Cuma

Haydari

Share |
Dışarıda güneşli güzel bir hava var... Güneşi gördükçe içim kıpır oluyor,sevinçle doluyor...ne kadar özlemişim meğer baharı:) İki de bir emreyle balkona çıkıp ,üşüyüp içeri giriyoruz...Ah bir yaz gelse... sıkıldık kalın kalın giyinmekten...

Bugün Emre'ye saklambaç oynamayı öğrettim...Çok ilginç geldi yavruma...pek hoşuna gitti...
Önce beni saklıyor,emin olup bir kaç kez bakıyor aynı yerdemiyim diye:)
sonra üçe kadar sayıp beni bulup alkış yapıyor:) Saklanma faslım 15 dakika,beni bulma süresi 1 sn. sürse de pek eğlendik yavrumla...
Bütün gün oynamaktan yorgun düştü her zamanki gibi... ben de fırsat bu fırsat tarif ekleyeyim dedim:)

Hemen herkesin sevdiği pratik ve nefis bir tarif...




MALZEMELER:

1/2 kilo süzme yoğurt
3 diş sarımsak
2-2,5 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
göz kararı zevkinize göre nane
tuz

YAPILIŞI:

Yoğurdu bir kaseye alıp çırpıyoruz.
Dövülmüş sarımsağı ilave edip ,tuzu,zeytinyağını ve naneyi ilave edip,karıştırıp servis yapıyoruz...
Afiyet Bal Olsun:)











 
 
Visual Design By Afet