Bulgur pilavı bizim evde en çok tercih edilen pilavdır. Her türlü versiyonunun başımızın üstünde yeri vardır :)) Bu defa da eşimin isteği üzerine patlıcanlı biberli pişirip mide bayramı yaptık :)
Bulguru sizde sofranızdan eksik etmeyin derim. Şifa niyetine :)
Afiyette Kalın en bi sevdiklerim.
Sevgi Dolu Öpücükler
Pilavımız İçin ,
Malzemeler
2 Adet patlıcan
2 adet sivri biber
kızartmak için Ayçiçek yağı
1 bardak bulgur
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
tuz,karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları 10 dakika kadar suda bekletip acısını alalım.
Patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp,havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmesi için bekletelim.
Pilav tenceremize Ayçiçek yağımızı koyup bulgurumuzu 2-3 dakika kavuralım.
Salçamızı ekleyip karıştıralım.
2 Bardak suyumuzu,tuzu ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakalım.
Pişmesine yakın suyunu çeken pilava daha önce kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip karıştırıp,pişmeye bırakalım
Demlendikten sonra sıcak servis yapalım
AFİYET OLSUN
Güzel olmus. Bende patlıcanlı bulgur pilavına bayılırım, ellerine sağlık...
YanıtlaSilellerine sağlık. bende bugün domatesli bulgur pilavına odaklanmıştım. :))
YanıtlaSil