23 Kasım 2012 Cuma

Pancar Turşusu

 
Geçen gün markette taze taze pancarları görünce aklıma daha önce İnci ablacığımda yemiş olduğum nefis pancar turşusu geldi...hemen attım torbaya bir kaç pancar ,tabi:) Tarife de aynen uyarak nefissss bir turşu hazırladım.Sık sık yapacakmışım gibi görünüyor artık. Hazırlaması inanılmaz kolay...Eğer seviyorsanız tam zamanı muhakkak deneyin derim.
 

Buyurun nefisss ve bir o kadar da pratik turşumuzun tarifine;

MALZEMELER:

1 kg pancar
3-4 diş sarımsak
1su bardağı kadar üzüm sirkesi
tuz
YAPILIŞI:

Pancarları iyice yıkayıp geniş  bir tencerede üzerine geçecek kadar su doldurup ,haşlayalım.
Haşlanan pancarların suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kabuklarını kesip, istediğiniz büyüklükte doğrayın.

1 kasede rendelenmiş sarımsağı sirke ile karıştırıp ,tuz ekleyip doğradığınız pancarlara ilave edip karıştırıp servise hale getirin.

AFİYET BAL OLSUN:)


 

10 yorum:

  1. ALBENİ ALBENİ DİYOR BENDE ALIYORUM SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  2. Ama ama suyunu neden döküyoruzzzz hacııııııııııııı?????

    Ellerinize sağlık güzeller yapında yiyelim kütür kütür:)

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık,çokkk severim..Rengide süper..

    YanıtlaSil
  4. ben pek alışamadım turşusuna ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Belli bir bekleme süresi yok mu yemeden önce?

    YanıtlaSil
  7. Zeynebim , enfes bir görüntü canım benim ellerine sağlık:)yorum yazmada geç kaldım fakat mazeretimi biliyorsun:)afiyet şifa olsun yiyenlere.Öperim seni ve kuzularımı canım...

    YanıtlaSil
  8. ye beni ye beni diyor ımmm çok güzeller.

    YanıtlaSil
  9. canım bende kurdum ,daha açmadım ama ,tarifi bende en yakın zamanda ekleyeceğim ,eşim bayılır ,görüntü süper,öperim küçük prensleri :)

    YanıtlaSil
  10. Zeynepciğimmmm ağzımın suyu emin ol ıpad üzerine yazarken heran damlayabilir ..... Ellerine sağlık ....

    YanıtlaSil