12 Nisan 2011 Salı

Zeytinyağlı Yer Elması

 
Üstünüze afiyet, günlerdir bir ağırlık üzerimde...kollarımı kaldıracak halim yok inanın...Sürekli bir baş ağrısı
Beni bu havalar mı mahvetti acep ne dersiniz blogcanlarım:)
Bitsin şu kasvetli ,yağmurlu havalar biran önce...Güneş ısıtsın içimizi artık...
Lıkır lıkır içsek limonataları:) Dondurmaları lüplesek:) yeşil eriklerle mutlu etsek kendimizi:))) Ah ah çok özledim yaz mevsimini benn:)
 
Bu kadar ağlamadan sonra bir zeytinyağlı tarifi iyi gider değil mi blogcanlarımmmm:)

Bu tarif tüm yer elması sevenlere gelsin:)

Hepinizi öpüyorummmmm ve mutlu mutlu günler diliyorummm

Zeytinyağlı yer elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

Afiyet Bal Olsun

20 yorum:

  1. çok güzel göründü gözüme Zeynepçim Neval de yediğimden beri yer elmasını sevmeye başladım galiba bu akşam size gelsem hıııı ne dersin

    YanıtlaSil
  2. Zeynepçim erik deme ya nasıl canım istedi.Yer elmasınıda çok severim ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Zeynepçim erik deme ya nasıl canım istedi.Yer elmasınıda çok severim ellerıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Ececimmm şlap şlup ,çatur çutur erikleri yemek lazımdı şimdiii:)))

    YanıtlaSil
  5. Gülerimmm hadi gelll, çok sevinirimm:)

    YanıtlaSil
  6. Can parem ellerine sağlık enfes bir lezzet olmuş
    Havadandır havadan inan bende kötüyüm horhor çeşmem akıyor şarıl şarıl ses desen hiç çıkmıyor resimleri boy boy verdim ya nazara geldim gene :)

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel görünüyor Zeynepcim hafif ekşi nede güzel olmuştur,ellerine sağlık.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Şekerparem bahar çarptı sanırım çoğu insanda var benzer belirtilier.Yer elman enfes olmuş ellerine sağlık öperim şeker yanaklardan:)))

    YanıtlaSil
  9. Şekerim valla aynı ruh hali bende de. Havalardan diyorum geçıyorum ama nisan ayında kar görüncede olmuyor yani :)
    Ellerine sağlık canım arkadaşım çok güzel görünüyor zeytinyağlın.

    YanıtlaSil
  10. ellerine saglik zeynepcim harika görünüyor
    kocaman öpüyorum canim

    YanıtlaSil
  11. zeynep'cim ellerine sağlık hiç yemedim ben bunu tadını bilmiyorum ama güzel duruyor:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. enfes gorunuyor, ellerinize saglik...
    bos zaman bulabilirsem bi ara muhakkak denerim
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Eline sağlık arkadaşım en lezzetli zeytinyağlılardan birini yapmışsın sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Zeynepciğim ellerine sağlık bizi bu kötü havalar ve blog yasakları mahvetti hiç birimizin bir şey yapmaya gönlü yok... Çok öpüyorum en mis kokulusundan sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Canım geçmiş olsun dikkat et kendine hasta olmak yok! :) Yer elmasına bayılrıım fotoğrafında çok güzel. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  16. Çok güzel olmuş. Yer elmaları harika duruyor. Öperim seni;)

    YanıtlaSil
  17. zeytin yağlılara bayılırım çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım afiyetle

    YanıtlaSil
  18. gitsin vallahi Zeynepcim bu kasvetli hava ,heryer çiçek açtı ama kış geri geldi sanki ,yer elmasını pek severim ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  19. Bayılırımmmm. Bir de kremalı tarifini gördüm mutlaka denemek istiyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  20. Eşimin en sevdiği sebzedir. Bayılır. Sunum da çok güzel olmuş, ellerinize sağlık olsun:)

    YanıtlaSil