Zeytinyağlı bezelye severlerrrrr bu tarif de sizin için gelsin:)
Buyurun tarifimize,
MALZEMELER:
1 kg. ayıklanmış bezelye
1 Adet küçük kuru soğan
1 adet iri havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
2 adet kesme şeker
tuz
sıcak su
Süslemek için dereotu
YAPILIŞI:
Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Havucun kabuklarını soyup ,ortadan ikiye kesip, yarım şeklinde doğruyoruz ve soğanlara ekleyip hafifçe soteliyoruz.Rendelenmiş domatesi ,sarımsağı ,şekeri ,tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak bezelyemizi ekleyip,üzerini azıcık geçecek kadar da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra arzuya göre dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.
AFİYET,BAL OLSUN
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
Oy oy ellerine sağlık bende artık sizler sayesinde özellikle Tijen sayesinde iglo ile tanıştıkda da iyi oldu sağlıklı donmuş gıda yemek güzel oluyor.
YanıtlaSilDün bahsettiğin bezelye. gerçekten süper gözüküyor. tadı konusunda şüphem yok zaten:) eline sağlık canım. hayırlı cumalar
YanıtlaSilbezelyeyi çok severim.görüntü süper olmuş.tadıda öyledir eminim.ellerine sağlık arkadasşım.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilZeynepcim çok teşekkür ederim gzel sözlerin için. Sağlıklı beslenmek bence çok önemli. Sağlıklı olan her gıdanın yanındayız. Seninde dediğin gibi bende İglo gelmeden önce milföy dışında dondurulmuş gıda hiç yemezdim. Çünkü sağlıklı olduğunu düşünmüyordum hatta emindim. Ama İglo Türkiye ye girdiğikten sonra süperrrr diye çok sevindim. Çünkü bu markayı yurt dışından tanıyorum.
YanıtlaSilİçimiz rahat güvenle tüketiyoruz
Afiyet bal olsun sizlere. Özllikle dünyalar tatlısı oğluşuna
Ellerine sağlık canım
sevgiler
Zeynepciğim ben de karidesini deneyeceğim ellerine sağlık mis kokulu öpücükler gönderiyorum sana ...
YanıtlaSilKarika görünüyor Zeynepcim. İglo tüm kadınlara kolaylık oldu artık dondurucu için hazırlık yapmayacaklar..
YanıtlaSilSevgiler..
Bu bahçe bezelyeleri gerçekten çok lezzetli canım. Bezelyenin en tazecik en şekerli hali. Yemeğin de pek sağlıklı, pek leziz görünmekte. Eline sağlık canım. Öpüyorum.
YanıtlaSilTijenle beraber bende iglo tutkunu oldun gerçekten,bu nasıl bir lezzet
YanıtlaSilanlatılmaz.Senin elinde de maşallah tablo olmuş bu yemek canım:)ellerine sağlık canımın içi.
mutlu hafta sonları diliyorum..
Olmamı zeynebim afiyet şeker :)
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine sğalık öpüyorum kocaman şeker hatun seni:)
canımm ellerine sağlık eveett ben de milföyden başka dondurulmuş ürün almıyorum ama bu tabuyu yıkacağım en kısa zamanda:)
YanıtlaSilZeynep'im tatlım benim sen yaparsında kötü olurmu eminim şahanedir. Ellerine sağlık hayatım.
YanıtlaSilBu arada bu hazır ürünlere karşı önyargımın kırılma noktası kekunlar olmuştur:) Bezelyenin de tazesinden farksız olduğu tecrübeyle sabittir.
Güzel yanaklarından öpüyorum,
Yakışıklı oğluşuda yerime kokulu kokulu öp.
Sevgiler
Canan
Şu iglonun bezelyesinin rengine hastayım resmen yemyeşil ye beni diye bağırıyor
YanıtlaSilellerine sağlık fiyonkum senin elinde daha bir lezzetlenmiştir
En sevdiğim lezzet ellerine sağlık zeynepciğim...
YanıtlaSilellerine sağlık hemşom...iglonun bezelyesi gerçekten pek güzel...
YanıtlaSilhayat kurtarıcı iglo ben seviyorum bu iglonun doğallığını tazeliğini ve dondurulmuş ürün olarak tek diyorum igloya
YanıtlaSilyakın zamanda bende enfes tarifler yayınlayacağım :))
canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun
Çok güzell..ellerinize sağlıkk..
YanıtlaSilMerhaba ben genelde yazın bol bol koyarım derin donrucuya sonra da kullanıyorum bütün kış :) Ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilMerhaba canım sebzelerin, zeytinyağlıların hepsi benim için makbuldur.Bu da çok lezzetli olmuş.Bu arada senin için ödülüm var alırsan sevinirim.
YanıtlaSilÇok lezzetli gözüküyor. Iglo bezelyeyi sürekli kullanan biri olarak tam de fotoğraflardaki gibi canlı ve lezzetli göründüklerini söyleyebilirim. Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilay yok ben karşı değilim....nefis görünüyor doğrusu..çatallamak geldi tarifi içimden..ellerine sağlık zeynom:)
YanıtlaSil