14 Ocak 2011 Cuma

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı bezelye severlerrrrr bu tarif de sizin için gelsin:)

Buyurun tarifimize,



MALZEMELER:

1 kg. ayıklanmış bezelye
1 Adet küçük kuru soğan
1 adet iri havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
2 adet kesme şeker
tuz
sıcak su
Süslemek için dereotu

YAPILIŞI:

Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Havucun kabuklarını soyup ,ortadan ikiye kesip, yarım şeklinde doğruyoruz ve soğanlara ekleyip hafifçe soteliyoruz.Rendelenmiş domatesi ,sarımsağı ,şekeri ,tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak bezelyemizi ekleyip,üzerini azıcık geçecek kadar da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra arzuya göre dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.




AFİYET,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

20 yorum:

  1. Oy oy ellerine sağlık bende artık sizler sayesinde özellikle Tijen sayesinde iglo ile tanıştıkda da iyi oldu sağlıklı donmuş gıda yemek güzel oluyor.

    YanıtlaSil
  2. Dün bahsettiğin bezelye. gerçekten süper gözüküyor. tadı konusunda şüphem yok zaten:) eline sağlık canım. hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  3. bezelyeyi çok severim.görüntü süper olmuş.tadıda öyledir eminim.ellerine sağlık arkadasşım.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  4. Zeynepcim çok teşekkür ederim gzel sözlerin için. Sağlıklı beslenmek bence çok önemli. Sağlıklı olan her gıdanın yanındayız. Seninde dediğin gibi bende İglo gelmeden önce milföy dışında dondurulmuş gıda hiç yemezdim. Çünkü sağlıklı olduğunu düşünmüyordum hatta emindim. Ama İglo Türkiye ye girdiğikten sonra süperrrr diye çok sevindim. Çünkü bu markayı yurt dışından tanıyorum.
    İçimiz rahat güvenle tüketiyoruz
    Afiyet bal olsun sizlere. Özllikle dünyalar tatlısı oğluşuna

    Ellerine sağlık canım

    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Zeynepciğim ben de karidesini deneyeceğim ellerine sağlık mis kokulu öpücükler gönderiyorum sana ...

    YanıtlaSil
  6. Karika görünüyor Zeynepcim. İglo tüm kadınlara kolaylık oldu artık dondurucu için hazırlık yapmayacaklar..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Bu bahçe bezelyeleri gerçekten çok lezzetli canım. Bezelyenin en tazecik en şekerli hali. Yemeğin de pek sağlıklı, pek leziz görünmekte. Eline sağlık canım. Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Tijenle beraber bende iglo tutkunu oldun gerçekten,bu nasıl bir lezzet
    anlatılmaz.Senin elinde de maşallah tablo olmuş bu yemek canım:)ellerine sağlık canımın içi.
    mutlu hafta sonları diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. Olmamı zeynebim afiyet şeker :)
    Nefis görünüyor ellerine sğalık öpüyorum kocaman şeker hatun seni:)

    YanıtlaSil
  10. canımm ellerine sağlık eveett ben de milföyden başka dondurulmuş ürün almıyorum ama bu tabuyu yıkacağım en kısa zamanda:)

    YanıtlaSil
  11. Zeynep'im tatlım benim sen yaparsında kötü olurmu eminim şahanedir. Ellerine sağlık hayatım.

    Bu arada bu hazır ürünlere karşı önyargımın kırılma noktası kekunlar olmuştur:) Bezelyenin de tazesinden farksız olduğu tecrübeyle sabittir.

    Güzel yanaklarından öpüyorum,
    Yakışıklı oğluşuda yerime kokulu kokulu öp.

    Sevgiler
    Canan

    YanıtlaSil
  12. Şu iglonun bezelyesinin rengine hastayım resmen yemyeşil ye beni diye bağırıyor
    ellerine sağlık fiyonkum senin elinde daha bir lezzetlenmiştir

    YanıtlaSil
  13. En sevdiğim lezzet ellerine sağlık zeynepciğim...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık hemşom...iglonun bezelyesi gerçekten pek güzel...

    YanıtlaSil
  15. hayat kurtarıcı iglo ben seviyorum bu iglonun doğallığını tazeliğini ve dondurulmuş ürün olarak tek diyorum igloya
    yakın zamanda bende enfes tarifler yayınlayacağım :))
    canım benim ellerine sağlık afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  16. Çok güzell..ellerinize sağlıkk..

    YanıtlaSil
  17. Merhaba ben genelde yazın bol bol koyarım derin donrucuya sonra da kullanıyorum bütün kış :) Ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  18. Merhaba canım sebzelerin, zeytinyağlıların hepsi benim için makbuldur.Bu da çok lezzetli olmuş.Bu arada senin için ödülüm var alırsan sevinirim.

    YanıtlaSil
  19. Çok lezzetli gözüküyor. Iglo bezelyeyi sürekli kullanan biri olarak tam de fotoğraflardaki gibi canlı ve lezzetli göründüklerini söyleyebilirim. Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  20. ay yok ben karşı değilim....nefis görünüyor doğrusu..çatallamak geldi tarifi içimden..ellerine sağlık zeynom:)

    YanıtlaSil