Nasıl oldu anlamadım birden bire kendimi fırında peynirli börek yaparken buldum...
Pişmanmıyımmmm haaayırrr değilim...
Hafif ve çıtır çıtır kalorisi de az , nefis çakma sigara böreklerim oldu.
Hepinize tavsiye ederim:)
MALZEMELER:
250 gr. peyaz peynir
1/2 demet kıyılmış maydanoz
kaşığın ucuyla nane
kaşığın ucuyla karabiber
2 adet yufka
Üzerine sürmek için;
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kadar su
çörek otu
susam
YAPILIŞI:
Bütün iç malzelerimizi karıştırıyoruz.
Yufkamızı önce dörde,sonra her bir parçayıda ikiye bölüyoruz.
Üçgen şeklindeki yufkamızın geniş kısmına harcımızı koyup, sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Yoğurtla suyu bir kasede karıştırıp, böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
AFİYET, BAL OLSUN.
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER
Canım çıtır çıtır ellerine sağlık bayıldım sevgiler...
YanıtlaSilSelam genelde bu börek yağda kızartılır ama bence bu şekilde daha hafif oluyor ayrıca böreklerin üzerine yumurta yerine yoğurt sürülürse daha çıtır çıtır oluyor çok güzel olmuş :)
YanıtlaSilçok güzel çıtır çıtır bi börek gibi gözüküyo ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsevgiler
canımmmmm gülümm balımmmmmmmmmmm :))) enemmmm ne güsle sarmışsın öle incecikkkkk ayy ebn hiç beceremiorum öle kıssss banada yap :))))o güsel elelrinle ellerine sağlık bacım benimmmmmmmmmmm
YanıtlaSilzeynepsim ne guzeller bole bu borekler ellerinewsaglik canim
YanıtlaSilellerşine sağlık. nefis görünüyolar canım. sevgilerimle
YanıtlaSilZeynepcim işte budur,yağda kızartmaya hiç gerek yok bencede,hemde hafif olmuş miss gibi...
YanıtlaSilMeyve çayımın yanına hemen bir tane alıyorum..
Ellerine sağlık...
Sevgiler.
Kesinlikle böyle çok daha hafif oluyor.çok severim yanında miss gibi demli bir bardak çayla kim sevmez ki
YanıtlaSilellerine sağlık canım
öpüyorum.
ımmm canım çekti ya:):):)
YanıtlaSilellerine sağlık çıtır çıtır nefis olmuşlar
muck muck tatlım
Çok nefis görünüyorlar..İyiki yapmışsın..)
YanıtlaSilCANIM ELLERİNE SAĞLIK HARİKA GÖRÜNÜYOR.
YanıtlaSilbörekler nefisss.elinize saglık.
YanıtlaSilFırın versiyonu çok daha hafif oluyor,haklısın canım ama yağda kızarmışını da pek severim ben:) kalorisini sorma hiç yedik şimdi diyet yapıyoruz :)
YanıtlaSilellerine sağlık çıtır çıtır nefis gözüküyor çakma falanda değil ....
bencede böreği fırında yaparak iyi yapmışsın .yağda kızartma hem hazmetli hem KALORİLİ:)SEVGİLERİMLE
YanıtlaSilCanım biz şimdilik kızartmanın hayaliyle yaşayalım =)
YanıtlaSilBuda harika olmuştur eminim.
Ellerine sağlık.
Çıtır ve peynirli. Benim için çayın yanında bundan daha güzeli olamaz. Şu aşağıdaki acı sosa batırıp yenilse de nefis olur eminim...
YanıtlaSilCANIM BLOĞUMA UĞRARSAN ÇOK SEVİNİRİM
YanıtlaSilNe güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilÇıtır çıtır mis gibi.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
börekler harika gözüküyor, çıtır çıtır, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilHımmmm, çıtır çıtır enfes bir börek olduğu resimlerden çok belli oluyor..Ellerin dert görmesin Zeynepciğim..
YanıtlaSilÖpüyorum sevgiler
hımmm...süper iştah açıcı bir görüntü...eline sağlık...
YanıtlaSilayy nasıl da canım çekti çıtır çıtır ellerine sağlık arkadaşım sevgiler bana beklerim yalnizkralice.blogspot.com
YanıtlaSilcanım zeynep nicedir uğrayamıyorum bloguna.yoğunum valla))böreklerin harika şimdi şuracıkta olsa nasıl yerdim))eline sağlık.öptüm seni oğlunu canım..
YanıtlaSilBörek nefis. Ödülünüzü almaya bloğuma uğrayabilir misiniz?
YanıtlaSilBen dostlarımı ne kalbimle nede aklımla severim. Olur ya ... Kalp durur ... Akıl unutur ... Ben dostlarımı ruhumla severim. O ne durur, ne de unutur ...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor..ellerinize sağlık..sevgilerimi gönderiyorum...
YanıtlaSil