25 Kasım 2016 Cuma

Üç Peynirli Pembe Krep Tarifi

Muratbey’den sofralara pembe dokunuş!

3 Peynirli Pembe Krep hem göze hem damağa hitap edecek!

Muratbey’in yenilikçi peynirleri Burgu, Sürmeli ve Lor peyniriyle yapacağınız 3 Peynirli Pembe Krep, sofralarınıza hem lezzet hem de sağlık getirecek.
Kahvaltı ve çay saatlerinizi Muratbey’in doğal ve sağlıklı peynirleri ile hazırlayacağınız Pembe Krep ile şölene dönüştürmeye ne dersiniz?
Hem göze hem de damaklara hitap eden 3 Peynirli Pembe Krep ile sevdiklerinize hoş ve sağlıklı bir sürpriz yapabilirsiniz. 

Yenilikçi peynirleriyle peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’den hafta sonu kahvaltı sofralarını ve 5 çaylarını renklendirecek, Pembe Krep tarifi. Muratbey’in 3 lezzetli peyniri Burgu, Sürmeli ve Lor peynirinden hazırlanan rengini ise kırmızı pancardan alan Pembe Krep’i çocuklar ve büyükler keyifle tüketecek.
 
 
3 PEYNİRLİ PEMBE KREP 
Malzemeler :
Krep için; 
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Tuz
Sıvı yağ
Krep harcı için;
Muratbey Sürmeli Peynir
Muratbey Lor Peyniri
Muratbey Burgu Peynir
Kırmızı pancar
Krema
Salatalık
Yapılışı:
Un, süt, yumurta ve klasik krep hazırlığımızı yapıyoruz. Kırmızı pancarı iyice yıkayarak kaynatıyoruz. Elde ettiğimiz suyu krep hamurumuza doğal ve lezzetli bir renk verici olarak kullanıyoruz. Böylece hem sağlıklı hem de iştah açıcı pembe renge kavuşmasını sağlıyoruz. 
Krep hamurumuzu sıvı yağ ile yağladığımız yapışmaz bir tavada pişiriyoruz.
Diğer taraftan Muratbey Sürmeli Peynir, Muratbey Lor Peynirini karıştırıp krema ile lezzetli bir harç hazırlıyoruz. 
Son aşamada pembe krebimizin içine Muratbey Burgu Peynir ve salatalık yerleştirip rulo şeklinde sarıyoruz.
Şeritler halinde dilimleyip servise sunuyoruz. .
 
Afiyet olsun. 
 
(Tarif için Grand Hyatt İstanbul Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na teşekkür ederiz.)


24 Kasım 2016 Perşembe

Burgu Peynirli Salata

Sıcak Salata ile tanışmaya hazır mısınız?
Muratbey’in yenilikçi peyniri Burgu ile yapacağınız sıcak salata, salata tercihinizi değiştirecek. 
Sıra dışı lezzetleri ile sofralarda fark yaratan Muratbey, salata severlere farklı bir tarif sunuyor. Hazırlanması pratik, sağlıklı ve besleyici Burgulu Sıcak Salata, salatadan vazgeçemeyenlerin favorisi olmaya aday. 
Siz de sebze ile zenginleştirilen Burgu Peynirli Sıcak Salata’yı sofralarınıza sıra dışı bir lezzet olarak ekleyebilir, hafif ve keyifli bir öğün hazırlayabilirsiniz. 
 
BURGULU SICAK SALATA
MALZEMELER
Sızma zeytinyağı
Sarımsak
Havuç
Kabak
Kırmızı ve yeşilbiber 
Muratbey Burgu Peynir
Tuz ve karabiber
Kıvırcık ya da marul yaprakları

HAZIRLANIŞI 
Tavaya zeytinyağı alınır. Belli bir sıcaklığa ulaştıktan sonra içine kıyılmış sarımsaklar eklenir. Pişme sırasına göre ince kıyılmış havuç, yeşil-kırmızIbiber ve kabaklar eklenerek kavrulur. Pişirme sonunda karabiber ve tuz eklenir. Soğumaya bırakılan sebze harcı ılık hale gelince Muratbey Burgu Peynir eklenir. Sebzelerle hazırlanan sunum tabağına tüm harç yerleştirilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
(Tarif için Grand Hyatt İstanbul Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na teşekkür ederiz.)
 

26 Ekim 2016 Çarşamba

Baharatlı Muratbey Peynir Topları


Geçen Hafta Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati yenilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey’in 22 Ekim Cumartesi günü Grand Hyatt’da düzenlediği “Sıradışı Peynirlerle Sağlıklı Yaşam Buluşmaları-İstanbul" toplantısındaydım. İnanılmaz lezzetli ve keyifli dakikalar geçirdik. Muratbey Peynirleri ile çalıştığım için kendimi bir kere daha çok şanslı hissettim :)
Günün özetini kısaca geçmek gerekirse ne yapıyoruzzzz günün her saati Muratbey Peynirlerini afiyetle ,gönül rahatlığıyla tüketiyoruzzzz:)
 
Sıra dışı tarifleriyle bizlere keyifli dakikalar yaşatan Grand Hyatt İstanbul Hotel Executive Sous Şefi Murat Dağlıoğlu’na da buradan kocaman bir teşekkür ederim. Bizler için harika lezzetler hazırladı. Hem gözümüz hem gönlümüz doydu :)
 
 
Baharatlı Muratbey Peynir Topları
 
Malzemeler :
Muratbey Sürmeli Peynir
Muratbey Lor Peyniri
Sıvı krema
Domates
Maydanoz
Dereotu, taze kekik, kuru nane
Rosemary, pul biber
Sızma zeytinyağı
İsteğe bağlı çörek otu veya susam
 
Yapılışı:
Muratbey Sürmeli Peynir ile  sıvı kremayı iyice çırparak karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra Muratbey Lor Peyniri ile harmanlayarak toplar hazırlayalım. Sertliğini Muratbey Lor peyniri ilave ederek ayarlayabiliriz.
Baharatlarımızı maydanoz, dereotu, taze kekik, rosemary, kuru nane ve pul biberi ince ince kıyıp, fırında kurutarak nemini alıyoruz.   
Peynir toplarımızı baharata bulayıp,   kavanoza yerleştiriyoruz. Üzerine  iyi bir zeytinyağı döküp kavanoz kapağını kapatarak dolapta bekletiyoruz.  Ayrıca yağın içerisine kekik ve rosemary atarak da lezzetlendirebilirsiniz.
Peynir toplarını kavanozda 15 gün boyunca buzdolabında bekletip, servis edebilirsiniz. Servis sırasında nar ekşisi ve ince kıyılmış ceviz kullanarak sunumunuzu tamamlayabilirsiniz.
Ayrıca peynirler bittiğinde kalan zeytinyağı sosunu başka salatalarda da kullanabilirsiniz.
 
Afiyet olsun
 

13 Ekim 2016 Perşembe

Karaca Fine Pearl Yemek Takımı

Karaca’dan Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk
 
 Karaca, Gerçek İnciden Üretilen “FINE PEARL”

Yemek Takımı ile Hayallerin Ötesine Geçiyor

 Tasarımlarıyla sofraların vazgeçilmezi olan Karaca, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, gerçek inci kullanılarak üretilen yemek takımı “Fine Pearl”ü şıklık ve zarafet arayan kadınların beğenisine sunuyor.

 İnsanların sevdikleriyle paylaşmaktan keyif aldığı anlara eşlik eden Karaca, Fine Pearl yemek takımı ile sofralara değer katıyor. Bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ye büyük gurur yaşatmaya hazırlanan Karaca, bir Türk markası olarak, dünyada yemek takımı kategorisine yepyeni bir ürün olan Fine Pearl’ü sunuyor. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren marka, sektöre getirdiği yenilikler ve yaklaşımıyla ön plana çıkıyor.
Dünyanın en değerli yemek takımı olan Fine Pearl serisi ile incinin doğallığını sofralarınıza getiren Karaca, klasik yemek takımı anlayışına da farklı bir boyut kazandırıyor. Fine Pearl yemek takımı, parça sayısı ve büyüklüğü ile öne çıkıyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre takımdaki kayık tabakların derinlikleri ve sayısı artarken, pasta tabaklarının boyutları, ordövr tabağı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Dünyanın en önemli akreditasyon şirketi TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl, 86 parça olarak dizayn edildi. İlk defa gerçek inciden üretilen Fine Pearl yemek takımı, farklı stillerden oluşan özel tasarımlarıyla da fark yaratıyor. 
Prestijli sofraların vazgeçilmez markası Karaca, dostlarınızla paylaşmaktan keyif alacağınız sofralara, incinin zarafetini taşıyor.
Fine Pearl yemek takımı, 2.297 TL’den başlayan fiyatlarla Karaca mağazalarında…

27 Eylül 2016 Salı

Oreolu Cevizli Kek Tarifi

İnstagramda bir ara çok moda olan,neredeyse yapmayanı dövüyorlarmış diye adından bolca söz ettiren bir tarifle kocaman merhaba :) Gerçekten oldukça lezzetli, kolay ve havalı bir tarif.
Özellikle dondurma veya krema ile servis etmenizi öneririm. Bir gün sonra da lezzetinden ve görüntüsünden de hiç ödün vermiyor:) Muhakak deneyin derim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese
 
NoT: İnstagramda beni " zeyneple_tarifler "olarak takip edebilirsiniz.
Oreolu Kekimiz İçin,
Malzemeler:

3 adet yumurta
100 gr. margarin
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
25. gr. kakao
1-1,5 su bardağı kadar un
1 çay bardağı ceviz
Oreo bisküvi
 
Yapılışı :
 
Margarini ve çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
Yumurtalarla şekeri çırpıyoruz.
Erimiş margarini ve çikolatayı ekliyoruz,karıştırıyoruz.
Vanilyayı ve kakaoyu da ekliyoruz.
Ufaladığımız cevizleri ve yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
6-7 adet Oreo bisküviyi elimizle 2-3 parçaya bölüp hamura ekliyoruz.
yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kalıba hamurumuzu döküyoruz.
Üzerine tekrar elimizle dilediğimiz kadar 2-3 parçaya ayırdığımız oreoları diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun


11 Eylül 2016 Pazar

Havuçlu Bademli Kek

 
Yine sizler için nefisss bir kek tarifim var sevdiceklerim. Pişerken eviniz hatta tüm sokak havuçlu kek kokabilir benden söylemesi :)
Bayram arefesinde hemen mutfağa koşup bir kek çırpın derim,pişman olmayacaksınız .
 
Mutlu Mutlu Bayramlar herkese

Havuçlu Kekimiz için,
 
Malzemeler:
2 Adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 su bardağı şeker
2 Adet rendelenmiş Havuç
1 çay bardağı kadar pirinç badem
1 çay kaşığı kadar tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı kadar un
Süslemek için file badem
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
 Diğer malzemeleri de sırayla yavaş yavaş karıştırarak ekleyiruz.
Kek harcımızı yağlayıp hafifçe unladığımız kalıbımıza döküyoruz.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

17 Ağustos 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Yaz tatilimiz tüm sıcaklığıyla devam ediyor:) Öyle bir sıcak ki salata, zeytinyağlı yemek ve karpuz dışında pek bir şey yenmiyor inanın. Gördüğünüz bu mini imambayıldılar da ablacığımın hünerli ellerinden çıkma oldu. Bana sadece fotoğraflamak ve yemek düştü :) şimdi de sizin huzurlarınızda.
 
Mutlu ve huzurlu günler herkese
 
 
İmam Bayıldımız için,
Malzemeler:
 
4 adet patlıcan
Kızartmak için ,sıvıyağ
 
İç harç için,
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
bir kaç dal maydanoz
tuz,karabiber ,tozşeker
yeteri kadar Su ve üzeri için domates
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları alaca soyup 3-4 eşit parçaya bölüyoruz.
İçlerini dikkatlice oyarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Fırın tepsimize diziyoruz.
 
İç harcımız için,
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında hafifçe pembeleştirip minik minik doğradığımız sarımsakları atıyoruz.Sotelemeye devam ediyoruz.
İnce ince doğradığımız biberleri ve domatesleri ekliyoruz karıştırıyoruz.Salça tuz,karabiberi de ekleyip biraz da su ilave ederek karıştırıp 5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz..Son aşamada maydanozu ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz ve harcımız tamamdır.
 
Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların içine doldurup üzerlerini domatesle süsleyelim.
Artan sosu da tepsiye ilave edelim.Patlıcanların üzerine toz şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Soğuk veya Ilık olarak servis yapalım.

 
Afiyet Olsun

6 Ağustos 2016 Cumartesi

Elmalı Tart Tarifi

 
Şu aralar yazlıkta olduğumuz için biraz ihmal ediyorum bloğumu ama kalbim hep sizlerle inanın.
Boş durmuyorum tatilde de pişirmeye devam ediyorum tabi :)) 
Bugün hem çok pratik hem de bir o kadar lezzetli bir tarifim var sizler için. Yanında bir top dondurma ile servis ederseniz eğer bütün iltifatları kaparsınız benden söylemesi :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Elmalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
3 adet iri elma
1/2 çay bardağı kırık ceviz
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,cevizi ve tarçını ekliyoruz.
 
Elma harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile elmalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

2 Temmuz 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Simit Sandviç

Günün her saati yiyebileceğiniz nefissss bir Pınar labneli Sandviçe ne dersiniz :)
O halde buyrun nefis tarifimize ,
 
 
Pınar Labneli Simit Sandviç
Malzemeler:
2 yemek kaşığı Pınar Labne
2 adet kornişon turşu
½ adet salatalık
½ adet domates
3 yaprak roka
2 adet göbek marul yaprağı
4 adet salam
Yapılışı:

Kornişon turşuyu çok minik doğrayıp Pınar Labne ile karıştırıyoruz.
Simiti ortadan ikiye kesip alt tabanına turşulu labnemizi bıçak yardımı ile sürüyoruz.
Üzerine marullarımızı kesip diziyoruz. İnce ince dilimlediğimiz salatalıkları ,yarım ay şeklinde dilimlediğimiz dometesleri ,ince ince dilimlediğimiz salamları  ve roka yapraklarını da kat kat diziyoruz Simitin üstünü kapak gibi kapatıp servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun.

18 Haziran 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Turşulu Kanepe Tarifi

Bugün de sizler için Pınar Labneli nefis bir kanepe tarifi hazırladım. Tam atıştırmalık. Siz isterseniz ekmek üzeri olarak da hazırlayabilirsiniz aynı tarifi. Her türlü bayılarak yiyecek misafirleriniz benden söylemesi :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 

PINAR LABNELİ TURŞULU KANEPE
Malzemeler
·         200 gr. Pınar Labne
·         1 paket susamlı-çörekotlu kraker
·         5-6 Adet kornişon turşu
·         2 adet kırmızı biber turşusu
·         Süslemek için,
·         Macar salam
·         Salatalık Dilimleri
·         Yeşil Soğan
Yapılışı:
Turşuları minik küpler halinde doğrayıp bir kase içerisinde Pınar Labne ile karıştırıyoruz. Krakerlerimizin üzerine Pınar Labneli karışımımızı sürüyoruz. Salamları rulo şeklinde sarıp kanepemizin üzerinine yerleştiriyoruz. Salatalıkları ince ince dilimleyip , yeşil soğanla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.
Afiyet Olsun

4 Haziran 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Salatalıklı Dip Sos Tarifi

Sizlere daha önce Tavsiye evi aracılığı ile Sahrap Soysal önderliğinde 9 öncü melek olarak Pınar Labneli nefis tarifler hazırlacağımızdan bahsetmiştim hatırlarsanız.
İşte bu nefis fresh dip sos tarifimde onlardan biri.
Yerken içinizi serinletecek oh dedirtecek bir tarif :)
Maş keyfi, sinema keyfi yaparken ihtiyacınız olacak muhakkak not edin derim:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
 


PINAR LABNE’Lİ SALATALIKLI DİP SOS

Malzemeler

·         2 yemek kaşığı Pınar Labne

·         2 kaşık süzme yoğurt

·         1 tatlı kaşığı mayonez

·         1 adet iri salatalık

·         1 diş sarımsak

·         4-5 dal dereotu

·         Tuz

·         Bir tutam nane

 

Yapılışı

Salatalığımızı rendeleyip suyunu süzgeç yardımı ile kaşıkla bastırarak süzüyoruz.Bir kase içerisinde Pınar Labne, yoğurt, mayonez, tuz ve rendelenmiş sarımsağı karıştırıyoruz. Dereotunu ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz. Son aşamada rendelenmiş salatalığı da ekleyip karıştırıp sos tabağımıza alıp ,nane ile süsleyip bekletmeden servis edebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun
 


31 Mayıs 2016 Salı

Topi Peynirli Domates Kanepe

Yapımı çok pratik ama görüntüsü insanın yüzünü güldüren bir sunum önerim var bugün sizlere. Özellikle çocuklar pek seviyor bu tarz şeyleri .
Kahvaltıya hoş bir altenatif oluyor. Bazı dilimlere de zeytin ekledim .
Oldukça şık bir görüntü oldu.Fikir olması açısından da sizlerle paylaşayım dedim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
Malzemeler:
 
Domates Dilimleri
Muratbey Topi Peyniri
Dereotu
Pulbiber
Zeytinyağı
 
 
Yapılışı:
 
Domtesleri halka halka dilimliyoruz.
Üzerine Topi peynirlerimizi dizip dereotu ve pulbiberle süsleyip, zeytinyağı gezdirerek servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

21 Mayıs 2016 Cumartesi

Pınar Labneli Tavuklu Makarna Tarifi

Merhabalar Sevgili Dostlarım :)
 
On numara bir proje ile karşınızdayım bugün. Sevgili Sahrap Soysal önderliğinde Tavsiye Kanalı aracılığı ile 9 öncü melek olarak sizler için Pınar Labneli lezzetler hazırlayacağız. Tatlısından tuzlusuna ,geleneksel tariflerden kanepeler öyle nefis şeyler hazırladık ki takipte kalın derim.
İnstagram  (zeyneple_tarifler ) adresimden de takip ederseniz detayları kaçırmazsınız. Sizlerin de varsa labneli tarifleri bana mail atın olmaz mı ?
Bugün sizler için Pınar Labneli Tavuklu makarna hazırladım. Lezzeti on numara oldu. Denemek isterseniz hiç düşünmeyin derim .
Buyurun tarifimize ,
 
PINAR LABNE’Lİ TAVUKLU MAKARNA
 
MALZEMELER
·         200g Pınar Labne
·         1 paket penne makarna
·         250g tavuk şinitzel
·         2 adet orta boy kırmızı biber
·         3 adet yeşil çarliston biber
·         1 adet büyük boy kuru soğan
·         7-8 diş sarımsak
·         1 çay kaşığı tuz, karabiber
·         2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
·         1 yemek kaşığı domates salçası
YAPILIŞI
Tavuk etini parmak şeklinde doğrayıp zeytinyağında karıştırarak kavurun. İncecik yemeklik doğradığınız soğanı, ince halkalar halinde dilimlediğiniz yeşil ve kırmızı biberleri, tavla zarı formunda doğradığınız sarımsakları ilave edip 4-5 dakika daha kavurun. Salçayı ekleyip biraz daha pişirdikten sonra tuz, karabiber ve Pınar Labne’yi katıp karıştırın ve  ocaktan alın. Diğer taraftan, makarnayı kaynayan tuzlu suda 10-12 dakika kadar pişirip süzün. Süzdüğünüz makarnayı tenceresine koyup üzerine tavuklu labneli  sosu koyun ve karıştırın. Makarnayı sıcak ya da ılık olarak servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun

9 Mayıs 2016 Pazartesi

Havuç Tarator Tarifi

Yoğurt ve havuç mükemmel uyumu kesinlikle havuç taratorda yakalıyor :)
Benim en sevdiğim mezeler arasındadır. Soğuk soğuk insanın yedikçe yiyesi geliyor.  
Myndos Zeytinyağı da salatamızın lezzetine lezzet kattı . Sizler de https://www.maia.com.tr/ adresini tıklayarak  birbirinden nefis organik ürünlere rahatlıkla ulaşabilirsiniz.
 
Sevgi dolu öpücükler herkese.
 
Malzemeler:
 
Havuç
Yoğurt
Sarımsak
Tuz
Myndos Gold Zeytinyağı - https://www.maia.com.tr/
 
Yapılışı:
 
Rendenin iri tarafıyla rendelediğimiz havuçlarımızı yağsız bir tavada kavuruyoruz.
İlk sıcaklığı geçtikte sonra zeytinyağı ve tuz ekleyip karıştırıyoruz.
Havyçlarımız soğuyunca sarımsaklı yoğurtla harmanlayıp soğuk soğuk servis yapıyoruz.
Arzuya göre nane ile süsleyebilirsiniz.

 
İnstagram://maiadogalurunler


Zeytinyağlı Bakla Tarifi

İyi kalite bir zeytinyağı ile yapılan salataların yemeklerin tadı kesinlikle farklı oluyor.
Eğer hala aradığınız lezzette bir zeytinyağı bulamadıysanız https://www.maia.com.tr/ adresini ziyaret edin derim. Ürünlerin hepsi organik  ve hepsi birbirinden nefis.
Bugün sizler için bol dereotlu bir bakla hazırladım. Biz bayılarak yedik soğuk soğuk :) Size de tavsiye ederim :)
 
Sevgi dolu, huzur dolu günler herkese...
 
Zeytinyağlı Bakla Tarifimiz İçin,
Malzemeler:
 
1 kg. bakla
1 çorba kaşığı un
1/2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
Myndos Gold zeytinyağı -  https://www.maia.com.tr/
tuz
2 adet kesme şeker
su
1 tutam dereotu

Hazırlanışı :
Zeytinyağında piyazlık kesilmiş soğanı ve sarımsağı soteleyelim.
Yıkanmış ve ayıklanmış baklamızı ilave edip üzerine 1 çorba kaşığı unu eleyerek serpiştirelim. Tuzumuzu ,limon suyunu ,şekerimizi de atıp üzerine su ilave ederek pişirelim.
Dereotu ile süsleyip arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis yapalım.
 
Afiyet olsun
 
İnstagram://maiadogalurunler