6 Eylül 2015 Pazar

Vişneli ve Çikolatalı Kek

Yaz ha geldi ha gelecek derken romantik sonbahara giriverdik çabucak.
İki çocukla bu yaz tatilimizi oldukça hareketli ve hızlı geçiriyoruz.
Sürekli  hareket halindeyiz,dinlendin mi Zeynep diye sorsanız daha çok yorulduğumu itiraf edebilirim size:))
 
Yavaş yavaş İstanbul modumuza girmeye de başladık tabi... 3. sınıf heyecanı yaşıyoruz şu sıralar. Kitaplar defterler kalemler...renkli alışverişler bizi bekliyor :) Boyumuz uzadığı için yeni okul kıyafetleri de alacağız:) bu yüzden Emre ayrıca derin mutluluklar yaşıyor:)
 
Vakit feci hızlı geçiyor sanki. Arda'nın 3. yaş gününü kutladığımıza hala inanamıyorum. Tabi Emre'nin 9 yaşında olmasına da:))
 
Bizde son durumlar böyle işte blogcanlarım:)
 
Asıl konuya geçecek olursakkk ...geçenlerde vişneli kek isteyen aile üyelerini vişne reçelli kekle kandırıp, mutlu ettiğim doğrudur,kayıtlara geçsin ve aklınızda bulunsun istedim:)))))
 
Hepinizi öpüyorum veee tarife geçiyorummm :)
 
 
 
Kekimiz İçin,
 
Malzemeler:
 
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı kadar un
vişne reçeli taneleri
damla çikolata
 
Yapılışı:
 
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
vanilyayı ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Unumuzu yavaş yaval ekleyip karıştırıyoruz.
Son aşamada vişne tanelerine ve çikolatalara un serpiştirip harcımıza ekleyip karıştırıyoruz.
Hamurumuzu yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

3 Ağustos 2015 Pazartesi

Lor Peynirli Toplar

Kahvaltıya fresh ve lezzetli bir tarif arıyorsanız eğer bu peynir topları tam da size göre.
Hazırlaması da oldukça pratik :) Hafta sonu muhakkak yapın derim ,özellikle miniklerin çok hoşuna gidecek :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese
 
 
Peynir Toplarımız İçin,
 
Malzemeler;
 
 
 
MURATBEY Lor Peyniri
Dereotu
Maydanoz
Bir tutam Taze Naze
Bir tutam Taze Fesleğen
 
Zeytinyağı
Pulbiber
 
 
Yapılışı;
 
Dilediğiniz kadar Maydanozu ve Dereotunu ince ince kıyın.
Çok baskın olmayacak ölçüde  biraz taze nane ve biraz fesleğini de ince ince kıyın.
Göz kararı Muratbey lor peynirinizi de ekleyin ve karıştırın.
Elinizle minik minik toplar hazırlayın.
 
Servis tabağınıza biraz zeytinyağı ve pulbiber ekleyip peynir toplarınızı dizerek servise hazır hale getirin.
 
Afiyet Olsun
 
 

20 Temmuz 2015 Pazartesi

Kozalak Mantı Tarifi

 
 
İnstagramın son dönemdeki en popüler tarifi kuşkusuz kozalak mantıdır. Yapmayanı dövüyorlarmış diye duyunca hemen attım kendimi mutfağa J Yapmasaydım eminim bir yerlerim şişecekti çünkü.
Kıyma,Yufka ve sarımsaklı yoğurt bir araya gelirde hiç kötü bir lezzet çıkar mı ortaya ?
Sarma kısmı da sizi hiç korkutmasın... hazırlaması da yemesi gibi oldukça keyifli çünkü.
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese J
 
 
Kozalak Mantımız İçin,
Malzemeler

3 adet yufka
250 gr. Dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber
Ayçiçek yağı
Sarma işlemi için,Pipet

1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Süslemek için ,maydanoz
 
Yapılışı:
 
Yufkayı önce 4 eşit parçaya, her bir parçayı da 8 eşit üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
Her bir üçgen yufkayı  pipet yardımı ile kalem böreği sarar gibi saralım.
Böreklerin uçlarını açılmamaları için suya batırıp,bol kızgın yağda kızartalım.
 
Sosumuz için,
Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kıymayla birlikte kavuralım.
Salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Tuzu ve baharatları ekleyip birkaç dakika fokurdatalım.
 
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde maydanozla süsleyerek bekletmeden servise hazır hale getirelim
 
Afiyet Olsun
 
 

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Sütlü Ekmek Tarifi

Ekmek ve kek pişirmeyi çok sevdiğimi artık beni takip eden hemen herkes biliyordur.
 
Bizim evin bol malzemosla pişen kekleri aşkitom içinnnn, çikolatalı olanlar ise aslanlarım içindir:)
Ama ekmekkk kesinlikle Emre içindir:) Makinayı görünce hemen basar çığlığı,danslar falan...çok lokum olur :) Eeee tabı bende hemen  feci havaya girerim:))
 
Aslanım çok sever ekmek kokusunu ve sıcak sıcak ekmeğe dalmayı:) Aslında hemen hepimiz bayılıyoruz değil mi:)))) Huzur veren kokuların başında gelir ekmek kokusu...
 
Eğer ekmek makınanız varsa (sinbo kullanıyorum)  uzun zamandır yaptığım bu ekmeği muhakkak deneyin derim. Yoksa da un miktarını biraz daha göz kararı çoğaltarak deneyin derim. Pişman olmayacaksınız.
 
Evinizden ekmeğiniz ,huzurunuz hiiiççç eksik olmasın inşallah...
 
Buyurun tarifimize,
 
 
 

Ekmeğimiz için ,
Malzemeler:
 
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
 
Yapılışı:
 
Oda sıcaklığında olan sütü,ayçiçek yağını makinamızın haznesine dökelim.
Unu,şekeri,tuzu,mayayı ekleyelim.
3 saat 40 dakika - 900 gr. ayarını seçelim ve nefis ekmeğimizi pişirmeye başlayalım.
 
Afiyet Olsun
 
 






8 Temmuz 2015 Çarşamba

Salatalıklı Semizotu Salatası Tarifi

Yazın evlerimizin baştacı salatalar oluyor.
Bizim evde salata, mevsimine göre sebzelerle her öğün yapılır,yaz kış çooook sevilir.
 
Semizotu da sanırım listemizde ilk 5'e giriyordur :)
 
Serin serin herkesin bayılacağı bu fresh salatayı denemediyseniz eğer muhakkak deneyin derim.
Ölçü tamamen size kalmış. Başka malzemeler de ekleyebilirsiniz....
Her haliyle gerçekten çok lezzetli :)
 
veee buyurun tarife..
 
 
 
 
Semizotu Salatamız İçin;
 
Malzemeler :
 
Semizotu
Dereotu
Taze nane
Salatalık
Sarımsak
Yoğurt
Tuz
 
Süslemek için ,kuru nane
 
Yapılışı:
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp ,yıkayıp salata kasemize alıyoruz
Dereotunu ince ince kesiyoruz.
Taze nanenin yapraklarını ekliyoruz.
Salatalığı küp küp kesiyoruz.
 
Bir kasenin içinde sarımsaklı yoğurt ve tuzu çırpıyoruz.
 
Salata malzemelerimizi yoğurtla harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun
  

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Erikli Turta

Meyveli herşeyi oldum olası çok sevmişimdir. Çünkü meyveyi çoook seviyorum:)
 
Tam dolaptaki erikleri hoşaf yapma niyetindeyken sevgili Tuba'nın erikli turta resmini görünce hayır dedim sizler hoşaf olmayacaksınızzz:))
Hemen attım kendimi mutfağa ve bu nefis turtayı hazırladım. Oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif. Eşimden ve benden tam puan aldılar :)
 
Özellikle yanında bir top vanilyalı dondurma ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız benden söylemesi :))
 
 
 
Hamur İçin;
Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu,
3 çay bardağı un
 
Erikli Katlar İçin;
Malzemeler:
 
6 adet kırmızı erik (büyük boy)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Yapılışı:
Margarini ve pudra şekerini çırpıcı ile krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozu,vanilya ve unuda  ekleyip ,karıştırıyoruz.
 Diğer yandan erikler ince dilimler halinde doğranır,derin bir kaba alınır,üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilir ve şeker eriyip,erikler sulanana kadar harmanlanır.
 
Fırın kabı önce yağlanır, sonra un serpiştirilir.
Hamurun yarısı fırın kabına aktarılır ve yayılır.
Üzerine dilimlenmiş erikler dizilir.
Hamurun kalan kısmı da eriklerin üzerine yayılır ve tekrar erikler dizilir.
Erik kabının dibinde oluşan şekerli erik suyu bir kaseye alınır.
İçerisine 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilavedilir ve fırça ile eriklerin üzerine sürülür.
180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Ara ara fırından çıkarılarak eriklerin üzerine erik suyu sürülür.
 Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz eriklerin üzerin yeniden erik suyu sürülür ve soğuduktan sonra servis edilir.
 Afiyet Olsun ...
 
 
 
 
Tarifin orjinaline ulaşmak için ,http://www.neselitatlarim.com/2014/07/erikli-turta.html

Sevgi Dolu Öpücükler Herkese :)

2 Temmuz 2015 Perşembe

Kıymalı Bamya Yemeği

Bamyayı ya çok seversinizzzz ya da hiç sevmezsiniz . Zor bir sebzedir ... Aslında biraz da pişirmeyle alakalı sanırım.
Hassas sümüksü bir yapısı olduğu için kontrollü pişirilmesi gereken,çok karıştırmadan ,ateşi iyi ayarlayarak pişirmemiz gereken hassas ruhlu bir sebze:)) Bir de iyi ayıklanması lazım tabi ,kısaca özen isteyen bir tencere yemeği diyebilirim :)
 
Bizim evde çocuklar maalesef hiç sevmiyor ama ben ve eşim çok seviyoruz.
Mevsiminde bazen kıymalı bazen zeytinyağlı olarak sık sık pişirmeye çalışıyorum bu harika sebzeyi.
 
Tarife gelecek olursak;
 
 
 
 
 
Bamya Yemeğimiz İçin,
 
Malzemeler
 
1 kg. bamya
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
150 gr. kadar dana kıyma
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5-2 yemek kaşığı kadar salça
1 adet iri kırmızı domates
tuz
 
Yapılışı:
 
Bamyaları yıkayıp dikkatli bir şekilde baş kısımlarını kesiyoruz.
Geniş bir tencereye Ayçiçek yağını koyup soğanı ve kıymayı birlikte kavuruyoruz.
Sarımsakları ince ince kıyıp kıymalı karışıma ekliyoruz.
Domatesimizin kabuklarını soyup harcın içine rendeliyoruz. Salçayı ekliyoruz.
Biraz su ekleyip harcımızı açıyoruz.
Bamyaları ve tuzu ekliyoruz.
Göz kararı suyumuzu da ekleyip ,Bamyalar yumuşayıncaya dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Arzuya göre pulbiber ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun
 

28 Haziran 2015 Pazar

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi

Bizim evin favori pilavı bulgurdur. Eşim de çocuklarda çok sever. Ben de bu fırsatı kaçırmam tabi ve bu şifalı nimeti şekilden şekile sokarak değişik değişik ikram ederim bizimkilere :)
 
Ispanak da oldukça yakışıyor bulgura... denemediyseniz eğer muhakkak deneyin derim .
Yanına koca bir bardak ayran yapmayı da unutmayın ama:)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
 
Pilavımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 /2 adet kurusoğan
10 yaprak ıspanak
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
tuz
 
Yapılışı:
Soğanları piyazlık ince ince doğrayıp Ayçiçek yağında kavuruyoruz.
Sarımsakları rendeleyip ,salçayla beraber ilave ediyoruz,karıştırıyoruz.
Ispanak yapraklarımızı ince ince kesip karışıma ekliyoruz.
Yıkanmış bulgurumuzu,suyumuzu ve göz kararı tuzumuzu da atıp tekrar karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
 
Pişip demlenen pilavımızı sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

26 Haziran 2015 Cuma

Karaca İle Sofra Eğitimi

 
Geçen Haftalarda Sevgili Ayşenur Hanım'ın daveti ile Karaca Sofra Eğitimi Davetine katıldım.
Bu tarz etkinlikleri oldum olası çok sevmişimdir.
Davetiyeyi görünce tam benlik bir etkinlik dedim hemen :)
 
 
Birbirinden kıymetli blog yazarları dostlarım ile şen kahkahalar eşliğinde oldukça keyifli dakikalar geçirdik.
 
Tabağın,çatalın tarihine inip ,görgü kurallarından çıkıp , sofra düzeniyle bu keyifli eğitimi bitirdik.
 
 
 
 
Bu fotoğraflar da günü özetliyor aslında :)
 
 
 
 
Şık ve özenli sofraları hep çok sevmişimdir.  http://www.krcshop.com/ da bizim işleri kolaylaştırmamız için elinden geleni yapmış.
 
Herşey öyle zevkli öyle klas ki herhangi bir takımı gözünüz kapalı bile alsanız çok zarif bir masa hazırlayabilirsiniz :)
 
Bardaklar ,çatal bıçak takımları vs. on numara . Muhakak inceleyin derim.
 
Mesela bu fotoğraftaki bardaklarda aklım kaldı benim :)
 
 
 
 
Ayrıca Karaca http://www.seninsofran.com/ da harika bir site hazırlamış.
 
Birbirinden harika sofraları videolu şekilde izlemeniz mümkün ... Önce siteye sonra da en yakın KRC mağazasına gideceksiniz benden söylemesi :)
 
 
Evinizden ,Sofralarınızdan misafirlerinizin hiç eksik olmamasını dilerim ...
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese :)
 

19 Haziran 2015 Cuma

Peynirli ve Ispanaklı Börek

Çok şükür bir Ramazan'a daha bu sene de beraber merhaba dedik .
Rabbim sizlerle birlikte nicelerini nasip etsin inşallah.
İftarda buz gibi bir ayran ve yanında sıcacık bir börek hiç de fena olmaz değil mi :)
O halde buyurun nefisss böreğimize :) Şimdiden hazırlayın akşam da atın fırına :)Oh Mis ...
 
 
 
MALZEMELER:
 
3 adet yufka
1 kg. ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase Muratbey Sürmeli beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
çörek otu
susam
 
YAPILIŞI:
Ispanağımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
Geniş bir tencerede 2 kaşık sıvıyağda soğanı kavurup,ıspanağımızı ilave edip kavuruyoruz.
Tuzumuzu,karabiberimizi,pul biberimizi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkaların her birini 4 eşit üçgene bölüyoruz. (Toplam 8 adet üçgenimiz olacak)
Bir küçük kaseye yoğurt ve sıvıyağ alıp karıştırıyoruz. yufkalarımıza fırça yardımıyla sürüp, yufkanın geniş tarafına ıspanak harcımızdan koyuyoruz. Biraz da çatal yardımı ile ezmiş olduğumuz peynirimizden ekliyoruz.
 
İki kenarından kıvırıp ,geniş bir şekilde böreğimizi sarıyoruz..
Bütün üçgenlere aynı işlemi yapıyoruz:)
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp (ben sütle karıştırıyorum yumurta sarısını) çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında 170 derece de kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet , Bal Olsun
Sevgiler , Öpücükler

11 Haziran 2015 Perşembe

Balık Salatası

 
Zaman su gibi akıp gidiyor...
 
Nasıl olacak ,nasıl okula gidecek,nasıl ayrılacağız,ağlar mı,özler mi,acıkır mı ,susar mı, biri bişey yapar mı? derkennnnn koskoca ikinci sınıfı yarın bitiriyoruz çok şükür :)
 
Ben hala inanamıyorum tabi Emre'min  2.sınıfı bitireceğine.  Zaman ne kadar da çabuk geçti böyle.
 
Aramızda kalsın ama  hala okul bahçesine bıraktığım zaman onu ,içimde bir sızı oluyor:) Özlüyorum bütün gün keratayı :))) Bahçeye girmeden önce bana son bir el sallayışı var ki hemen kaçıveriyorum oradan :) Her gün mü yaşar insan aynı duyguyu? evet her gün yaşıyorum inanın...
Akşam olsa da çabucak alsam yavrumu diyorum hala...
 
Geçen senenin aksine daha az hastalandık bu sene. Okulunu,öğretmenini ,arkadaşlarını çok seven, özgüvenli,daha güçlü,daha saygılı,daha kibar,daha sakin,daha uyumlu bir çocuk vardı bu yıl karşımda:) Öyle gurur dolu anlar yaşatıyor ki bana ,nasıl teşekkür etsem bilemiyorum bazen ona...
 
Büyüdükçe daha mı lokum oluyor bu kuzular yoksa bana mı öyle geliyor çözemedim henüz:) Artık beraber daha hoş vakit geçiriyoruz. Alışverişte ,sinemada vs. daha çok eğleniyoruz . Ders çalışırken bir anda espiriler yapıp gülebiliyoruz kahkahalarla :) Birbirimize kitap tavsiyelerinde bulunuyoruz vs. Oldukça keyifli bir dönemdeyiz anlayacağınız:)
 
Arda'cım ise hala 2 yaş sendromundan çıkmamakta inat ediyor :)) Biz de onu arada bir babasıyla başbaşa bırakıp Emre'm le kaçıveriyoruz gezmelere:))
 
Her geçen gün onlarla biraz daha büyüyorum ve en önemlisi de onlara baktıkça şükrediyorum... İşte bizde son durumlar böyle sevgili dostlarım... Yarın da karnemizi alıp doğru tatileee :) 
 
Elbette sizi de tarifsiz bırakacak değilim:) Durmak yok ,yola devam :)))
 
Balık sofralarınıza renk katacak oldukça pratik bir tarif hazırladım bugün sizlere.
 
Ben palamut kullanmıştım ama siz somon, ton balığı vs. dilediğiniz balık çeşidini kullanabilirsiniz. Limon dilimleri üzerinde oldukça havalı durdu bizim masamızda. Tavsiye ederim bu görüntü herkesin karnını doyuracak :)
 
 
 
 
Salatamız İçin,
 
Malzemeler:
 
Kızarmış Palamut veya dilediğiniz bir parça balık
Roka
Yeşilsoğan
Dereotu
Maydanoz
mısır
Salatalık Turşusu
Mor Soğan
 
Sos İçin,
 
Limon
Nar ekşisi
Zeytinyağı
tuz
 
Yapılışı :
 
Bütün salata malzemelerini bir kase içerisine ince ince kesiyoruz.
Kızarmış balığımızı çatal yardımı ile küçük parçalara bölüp salata kasemize ekliyoruz.
Sosumuzu hazırlayıp salata ile harmanlıyoruz.
Bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

4 Haziran 2015 Perşembe

Mc Donald's ın Sırrı Kalitesinde



 

"Mc Donald's Kalitesinin Sırrı" kampanyasında Geçen Hafta Mc Donald's ekibi ile birlikte İzmir Pınar Et Tesisini ziyarete gittik. Günler öncesinden beni bir heyecan aldı tabi.



Bizim evde pazar günleri çocukların şımarma günüdür.
Parka mı gitsek ,film mi izlesek yoksa kitapçıya gidip bir sürü kitap mı alsak sonraaaaa mc Donald'sa gidip hamburger keyfi mi yapsak vs. vs. planlar yapılır harıl harıl:)

Tahmin edersiniz ki ailecek yediğimiz içtiğimiz şeyler konu olunca daha da sevindim bu davete. Ben önyargılı değildim zaten.Kalitesinden şüphem yoktu.

Sadece gördüklerim ve dinlediklerim karşısında daha fazla etkilenmeme vesile oldu bu gezi. Elbette günde 3 öğün yiyin demiyorum kimseye:) Ama arada bir hiç korkmadan ailecek bu harika lezzetlerin keyfini çıkarın diyorum,imzamı da atıyorum.Biz öyle yapıyoruz en azından:))




Mesela ;
Mc Donald's etlerinin helal olduğunu,
Helal kesim sertifikalarının restoranlarında bulunduğunu,
Etlerinin Pınar Et'ten temin edilen saf dana etine hiç bir katlı maddesi eklenmeden hazırlanan köftelerden yapıldığını,
Bir köftenin tepsiye gelene kadar 1200 'e yakın konrol noktasından geçtiğini,
Yerli üreticiler ile çalışıldığını,
1986 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösterdiğini,
Kalite anlayışının temelinde gıda güvenliğinin yattığını,
Patateslerinin Türkiye'de doğal yollarla yetiştirilip ,üretim tesislerinde standartlara uygun olarak soyulup dilimlendiğini,
Patateslerin kanola yağı ile pişirilip tuz serpildiğini,
825 milyon adet köftenin yan yana dizildiğinde ekvator çizgisini iki kez dolandığını uzmanlardan hoş sohbet eşliğinde dinlemek benim için oldukça keyifli bir süreçti.

Gerçekten on numara bir organizasyonla ağırlandık. Kapımızdan alınıp yine evimizin kapısına kadar bırakıldık.Tüm katılımcılarla tek tek ilgilendiler sağolsunlar. Her zaman söylerim doğru ajans çok önemli diye. MPR İletişim danışmanlığı da bu işi gerçekten iyi biliyor. Melike Hanım'a buradan yine koca bir teşekkür ederim:)

Bu keyifli günü THY yollarının bitmeyen rötarları vs. bile bozamadı :) Çok şükür keyifle gittik keyifle geldik :)

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim .



Emre'min de koca gün içi gitti tabi :) Sünger Bob'da ki yengeç burger kasabası gibi bir yere mi gideceğim acaba diye oldukça merak etmiş:)) Bütün gün arayıp durdu beni:)))
Eğer bir gün öyle bir yere gidecek olursam onsuz asla gitmeyeceğime dair de koca bir söz aldı benden:))



Sevgi Dolu Öpücükler Herkese...


1 Haziran 2015 Pazartesi

Domates Tozu İle Pişen Tarhana Çorbası

Geçen haftalarda http://www.naturelka.com/ domates,tozu,kestane unu ve portakal kabuğu tozu hediye gönderince beni aldı bir heyecan bir heyecan:) Yeni ürünler denemeye bayılıyorum açıkçası. Hemen gözümün önünde tarifler film şeridi gibi geçip durmaya başlıyor o an :) Atıveriyorum kendimi mutfağa .
 
Naturelka Diyor ki,
 
Tamamen doğal yöntemlerle yetişen meyve ve sebzelerimiz ; Özel  makinelerde kurutularak vitaminlerine, minerallerine, aromasına ve antioksidan özelliklerine zarar gelmeden “suyundan” ayrıştırılıp kurutulur.
 
Kurutulan bu Sebze ve meyveler  özel değirmelerimizde öğütülüp hiçbir katkı maddesi kullanılmadan  “toz” halini alır.
 
Oldukça ilginç ve pratik geldi bana.
 
Gerçekten domates tozuyla nefis bir tarhana çorbası pişirdim önce. Portakal kabuğu ile de nefisss bir kek hazırladım burada .Dün de kestane unlu bol meyveli bir kek pişirdim ki akıllara zarar:)) Onun da tarifini en yakın zamanda paylaşacağım inşallah.
 
Kestane unundan sonra en çok pancar tozunda kaldı aklım , Nefis pilavlar hazırlanır yani:)
 
Muhakkak sayfalarını inceleyin derim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler ,Hayırlı Kandiller Dilerim.
 
 
 
 
Çorbamız İçin,
 
Malzemeler:
 
5 Yemek kaşığı toz tarhana
2 yemek kaşığı Naturelka Domates tozu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
tuz
su
Pulbiber ,karabiber vs.
 
Yapılışı:
 
Tarhanayı bir kase suyun içinde ara ara karıştırarak eririn.
Çorba kasemize Ayçiçek yağımızı ekleyelim.
Erimiş tarhanamızı ilave edelim.Sarımsağı rendeleyelim.
Domates tozumuzu ekleyip karıştıralım.
Göz kararı suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
 
Arzuya göre ,karabiber ,pulbiber nane vs. ile süsleyip servise hazır hale getirelim.