29 Ocak 2015 Perşembe

Soya Soslu Misket Köfte Tarifi

Bugün sizler için Kikkoman  Soya Sosuyla nefiss misket köfteler hazırladım.
Hem çok pratik hem de gerçekten çok lezzetli bir tarif... özellikle de yanına tane tane pirinç pilavı da hazırlarsanız eğer ,günü on numarayla kurtarmış olursunuz :)))
 
Kikkomanlı tarifler yarışmamız da hala devam ediyor , Ay Sonuna kadar siz de Kikkoman soya soslarıyla bir tarif hazırlayıp Eks Mutfakta Japon workshopu ve sürpriz hediyeler kazanma şansı yakalayabilirsiniz :) Detaylar burada ... Çok eğleneceğimiz harika bir gün olacak demedi demeyin :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
 
Köftemiz İçin,
 
1/2 kg. köftelik kıyma
4 dilim rondoda çekilmiş ekmek
1 adet küçük yumurta
1/2 adet rendelenmiş kuru soğan
bir kaç tutam maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
1 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu

Kızartmak için ,Ayçiçek yağı
 
Tüm malzemeyi karıştırıp, iyice yoğuralım.
Üstünü streç filmle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen harcımızı misket şeklinde köfteler yapalım.
Ayçiçek yağında kızartalım. 
Sosumuzu hazırlayalım.
 
 
Sosumuz İçin,
 
2 Adet rendelenmiş iri domates
1-2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı Kikkoman soya sosu
2 Diş sarımsak
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
 
Sos malzemelerimizi wok tavada 5 dakika kadar pişirelim.
Kızarmış köfteleri de ekleyip bir kaç dakika sosla harmanlayıp ,
Maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
 
 
 Afiyet olsun.
 
 
 
 

28 Ocak 2015 Çarşamba

Kahvaltılılık Lor Peyniri Salatası

15 tatile girdik ve hayatım değişti :)))
 
Tatilimizin 2. günden sonra canım sıkıldı anne, bugün ne yapacağız anne :) nereye gitsek acaba anne :) arkadaşlarımı özledim anne diyen bir yakışıklıyla mücadele veriyorum bu sıralar :)
Bu yüzden de biraz ihmal ediyorum sizi :) Ama nefis tarifler pişirmeyi de ihmal etmiyorum tabi :)
 
Peşpeşe vakit buldukça yayınlayacağım inşallah.
 
Mesela bugün  kahvaltıya hazırlamanız için nefisss ve bir o kadar da pratik bir salata hazırladım size.
Kızarmış ekmek ve bir bardak çay eşliğinde sevdiceklerinizi mutlu etmemeniz imkansız:))
 
Üstelik geceden hazırlayıp sabah sadece zeytinyağı ve hafif bir nar ekşisi gezdirmeniz de mümkün :)
 
Afiyetler Olsun Şimdiden
 
Sevgi Dolu Öpücükler Herkese 
 
 
 
 
Kahvaltılık Peynir Salatamız İçin,
 
Malzemeler :
 
Muratbey Lor Peyniri
Maydanoz
Dereotu
Yeşil Soğan
Zeytinyağlı Kurutulmuş Domates
 
Zeytinyağı
Nar Ekşisi
 
Yapılışı :
 
Bütün yeşillikleri ince ince kıyıp geniş bir salata kasesine alalım.
Kurutulmuş domatesleri ince ince doğrayıp kaseye alalım.
Dilediğimiz kadar Muratbey lor peyniri de ekleyelim.
 
Zeytinyağı ve azıcık da nar ekşisi ekleyip servise hazır hale getirelim.
 
AFİYET OLSUN
 
 

15 Ocak 2015 Perşembe

Mantarlı ve Közlenmiş Patlıcanlı Börek

Merhabalar :)
 
Kikkomanlı tarifler yarışmamız hala devam ediyor :)
 
Ay sonuna kadar göndereceğiniz Kikkomanlı bir tarifle Japon mutfağı workshopu ve sürpriz hediyeler kazanabilirsiniz :) Üstelik ben de sizinle olacağım o gün:) Beraber pişirip afiyetle de yiyeceğiz :)
Süre varken tariflerinizi gönderin derim:) Heyecanla bekliyorum lezzetli tariflerinizi...
 
Bugün sizlere nefis bir börek tarifi vereceğim.
 
Daha önce burada hazırlamış olduğum iç harcı hiç bir değişiklik yapmadan sadece yufkalara sarıp üzerine Ayçiçek yağı ve yumurta sarısı sürüp attım fırına :) Mis gibi oldu mis :)
İsterseniz yufkaları 2 katta yapabilirsiniz, ben ince sevdiğim için tek kat kullandım :)
 
Buyurun nefisss böreğimize :)
 
 
 
Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Harcımız İçin ,
 
Malzemeler:
 
4 Adet Közlenmiş Patlıcan
4 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
15 Adet mantar
2 Adet Dolmalık Biber
2 Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeşil Soğan
 
*5 Yufka
*1 Yumurta sarısı
*2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
*susam ve çörek otu
 
Yapılışı:
 
Önceden ısıtılmış wok tavamıza zeytinyağımızı döküyoruz.
İnce ince doğradığımız mantarları alıp bir iki dakika sote yapıyoruz .
Julyen doğradığımız dolmalık biberleri ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi de harcımıza ekleyip 5 dakika kadar piriyoruz.
 
Yeşil Soğanları da ince ince kıyıp harcımıza ilave edip iç harcımızı hazırlamış oluyoruz.
 
Yufkalarımızı + şeklinde 4 e bölüyoruz
Sigara böreği saracak gibi malzemeyi yufkanın geniş tarafına koyuyoruz ve sarıp tepsiye diziyoruz.
Bütün yufkalara aynı işlemi yapıyoruz.
Üzerlerine Ayçiçek yağı ve yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susamla süslüyoruz.
 
Önceden ıstılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 

14 Ocak 2015 Çarşamba

Ispanaklı ve Peynirli Muffin

Çocuklarınızın beslenme çantalarını şenlendirecek peynirli ,ıspanaklı nefis muffinlerimiz var bugün :)
 
İsterseniz benim yaptığım gibi harcı ikiye bölüp yarısını sade yarısını salçalı yapabilirsiniz. Acı biber salçasıyla acayip nefis oluyorlar :) Hatta acıka bile koyabilirsiniz .Yumuş yumuş mis gibi oldular.
Buyurun tarifimize ;
 
 
 
Peynirli Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler
 
2 Adet Yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 Ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 Ajda çay bardağı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
8-10 Yaprak ıspanak
1/3 Demet dereotu
1/3 demet maydanoz
Dilediğiniz kadar Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
 
Salçalı Yapmak için , Acı biber Salçası
 
Üzeri İçin,
 
Susam ve çörekotu
 
Yapılışı :
 
Yumurtalarla tuzu çırpalım.
Ayçiçek yağını ve yoğurdu da ekleyip karıştıralım.
Salça istiyorsak göz kararı bir iki kaşık koyalım.
Kabartma tozumuzu ekleyelim.
Yeşillikleri ince ince kıyıp harcımıza ekleyelim.
Muratbey peynirimizi çatal yardımıyla ezerek karışıma ekleyip karıştıralım.
Azar azar unu ilave edip kalıplara pay yapalım
 
Susam ve Çörekotu ile süsleyip Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun
 
 


 

11 Ocak 2015 Pazar

Soya Soslu Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sote

Bugün yine pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarifle sizlerleyim :)
 
Bu nefis patlıcanlı harcı aşağıdaki haliyle meze olarak tüketebileceğiniz gibi börek içi veya makarna sosu vs. olarak da kullanabilirsiniz. Hatta hattaaa nefisss kanepeler bile hazırlayabilirsiniz.
 
Hayal gücünüzü  kullanarak mutfakta harikalar yaratmak tamamen sizin elinizde :)
 
Unutmadan yarışmamız hala devam ediyor ,Ay Sonuna kadar siz de Kikkoman soya soslarıyla bir atrif hazırlayıp hediyeler kazanma şansı yakalayabilirsiniz :) Detaylar burada ...
 
Evett konumuza dönecek olursak :) Maalesef Emre ve Arda'nın yüz vermediği ama karı koca bizim bayıldığımız bu lezzetin tek problemlı tarafı feci iştah açıyor olması :) Kendinizi frenlemekte zorlanabilirsiniz yani :)
 
Kısacası bu tarif bi harika dostummm:)))
 
Mutlu Pazarlar dilerim tüm kalbimle... Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Mantarlı Közlenmiş Patlıcan Sotemiz İçin ,
 
Malzemeler:
 
4 Adet Közlenmiş Patlıcan
4 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
15 Adet mantar
2 Adet Dolmalık Biber
2 Diş Sarımsak
2 yemek kaşığı Kikkoman Soya Sosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Üzeri İçin, Yeşil Soğan
 
Yapılışı:
 
Önceden ısıtılmış wok tavamıza zeytinyağımızı döküyoruz.
İnce ince doğradığımız mantarları alıp bir iki dakika sote yapıyoruz .
Julyen doğradığımız dolmalık biberleri ve ince ince kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Közlenmiş patlıcanı ve közlenmiş biberi de harcımıza ekleyip 5 dakika kadar piriyoruz.
 
Yeşil Soğanları da ince ince kıyıp harcımıza ilave edip servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 

6 Ocak 2015 Salı

Kikkoman Soya Soslu Sebzeli Pilav

Canım canım blogcanlarım ,
 
Daha önce de duyuru yapmıştım ama gözünüzden kaçmış olabilir diye tekrar edeyim dedim :)
 
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz.
 
Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra benimle paylaşmak!
 
Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
 
Yapmanız gereken tek şey kikkomanlı bir tarif hazırlayıp zeynep.cesmeci@hotmail.com adresine mail atmak :)
 
On numara bir gün olacak pişman olmayacaksınız :)
 
Bu kadar kikkoman  dedikten sonra bir tarif vermezsek ayıp olur değil mi :)
 
Buyurun bakalım nefisss pilavımıza ;
 
 
 
Malzemeler:
 
10 Adet kültür mantarı
1 Adet kabak
1 Adet havuç
1 çay bardağı mısır
2 dal yeşil soğan
2 Adet sivri biber
1 diş sarımsak
1 Adet Domates
3 Yemek kaşığı KİKKOMAN  soya sosu
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
 
Üzeri için, maydanoz
 
Yapılışı:
 
Kabağı ve havucu julyen doğrayalım
Biberleri ,sarımsağı ve yeşil soğanı ince ince doğrayalım
Domatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Mantarların kabuklarını soyup ince ince keselim.
 
Pilav tenceremizi ısıtıtıp Ayçiçek yağımızı koyalım.
KAbağı ve havucu koyup kavurmaya başlayalım.
Biberleri,domatesi,sarımsağı,yeşil soğanı ve mantarları da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Hafifçe renkleri dönünce soya sosumuzu,pirincimizi ve suyu da ekleyip karıştırıp pişmeye bırakalım.
Demlenen pilavımızı maydanozla süsleyip sıcak servis yapalım .
 
Afiyet Olsun
 
 


5 Ocak 2015 Pazartesi

Antep Peynirli Kızarmış Sebzeler

Bugün size nefisss ve bir o kadar da pratik bir tarif vereceğim. Kesinlikle masanızın gözdesi olacak :) Bir yiyen bir daha yemek isteyecek :) Zeynep söylemişti dersiniz:))) Ben patlıcan ve kabak kullandım , siz olayı büyütüp havuç biber vs. ile kaçak katlarda çıkabilirsiniz :)))
 
Hepinizi öpüyorummm ve günün tarifine geçiyorum :)
 
 
Malzemeler:
 
2 adet Patlıcan
2 adet Kabak
Muratbey Antep Peyniri
 
Kızartmak için , Ayçiçek Yağı
 
Sos İçin;
 
2 adet Domates
1 yemek kaşığı Sirke
1 adet Kesmeşeker
3 diş sarımsak
1 kaşık Ayçiçek yağı
 
Yapılışı:
 
Küçük bir tencereye domatesleri ve sarımsakları rendeleyelim. Kesme şekeri ve Ayçiçek yağını da ekleyip, karıştırıp domates sosumuzu 3-5 dakika kadar pişirelim.
 
Patlıcanları ve Kabakları yıkayıp, dilim dilim kesip kızgın yağda kızartalım.
Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerinde bekletelim.
 
Muratbey Antep peynirleri yağsız teflon tavada kızartalım.
 
Servis tabağımıza bir dilim kabak üzerine bir dilim patlıcan ve patlıcanın üzerine de kızarmış antep peynirimizi koyalım. Peynirin üzerine kabak ve patlıcan koyup en üste domates sosumuzu gezdirelim.
 
Bütün malzemeler bitene dek resimdeki gibi aynı işlemi tamamlayalım.
 
Soğutmadan servis yapalım
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 

4 Ocak 2015 Pazar

Peynirli Muffinler

Cumartesi günü abiciğim ,ablacığım eşleri ve çocukları bizde toplanıp nefisss bir kahvaltı yaptık . Ailemi davet ettiğim zaman nedense daha çok heyecanıyorum:) Daha çok özeniyorum.
Herkesi tek tek mutlu etmek istiyorum. Günler öncesinden ablama şunu yapsam,abime şunu pişirsem diye liste yapıyorum inanın:)) Onlar öyle keyifle sohbet edip yaptıklarımı yerken ben 23 Nisan çocuklarına dönüyorum :)
Hele abimden iltifatları kapınca benim mutlu suratı görmeniz lazım:) Değmeyin keyfime:)
 
Şimdiden bir sonraki buluşmamızda neler hazırlasam acaba diye liste yapmaya başladım bile:)))
 
Kesinlikle benim ait olduğum yer,mutlu olduğum tek yer mutfak :)
 
Çocuklara bollll çikolatalı muffinler ve bolll peynirli muffinler hazırladım. Meyve suyu eşliğinde bayıla bayıla yediler.
 
Bugün peynirli tarifi verip kaçacağım ama en yakın zamanda da çikolatalıyı yazacağım söz:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese...
 
 
 
 
Peynirli Muffinlerimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
Muratbey Naturena Misto Baharatlı Çörekotlu Krem Peynir
Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
maydanoz,dereotu
Aldığı kadar un
 
Üzeri için,
 
Susam ve çörekotu
 
 
 
Yapılışı:
 
Yumurta ile tuzu çırpıp,ayçiçek yağımızı ve sütü ekleyelim.
Maydanozu dereotunu ince ince kıyıp karışıma ekleyelim.
Peynirlerimizi dilediğimiz ölçüde ekleyip karıştıralım.
Yavaş yavaş unu da ilave edip ,kalıplara 1/3 ü dolacak şekilde pay yapalım
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika kadar pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun
 
 
 

1 Ocak 2015 Perşembe

Kikkoman ile Japon Mutfağı Workshop’u kazanmaya var mısınız?


 

Kikkoman ile Japon Mutfağı Workshop’u kazanmaya var mısınız?
 
1-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Gourmet&Styling ve Kikkoman iş birliği ile Kikkoman ürünlü yemekler yarışmasına katılabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey bu bir ay boyunca Kikkoman ürünüyle yaptığınız bir tarifi, Kikkoman ürünü ile fotoğrafladıktan sonra bizimle paylaşmak! Yolladığınız tüm tarifleri ise www.gourmetandstyling.com/kikkoman sayfasındaki bloggerınızın bölmesinden görebilirsiniz.
 
Her bloggerdan kazanan 2 kişi, toplam 10 kişi  Gourmet&Styling ve Kikkoman’dan harika bir ödül kazanıyor! Kazanan takipçiler 9 Şubat haftası EKS Mutfak Akademisi’nde yapılacak olan Japon Mutfağı Workshopu için hediye davetiye sahibi oluyor! Ayrıca bununla da kalmayıp kazanan tarifler Gourmet&Styling dergisinin ilkbahar sayısında yer alacak!
 
Unutmayın yapmanız gereken tek şey Kikkoman ürünü ile yapacağınız bir tarifi, ürünün kendisiyle birlikte fotoğraflayarak 1-31 Ocak arası bize yollamak!
** Kazananlar 4-5 Şubat tarihlerinde açıklanacaktır. 

 
 
Tarif ve fotoğraf gönderiminiz için mail: zeynep.cesmeci@hotmail.com
 
 
 
Bol Şanslar Dilerim Tüm Kalbimle :)

24 Aralık 2014 Çarşamba

Kera & Mira Aşkına

 
 
 

Geçen hafta blogger arkadaşlarımla  Keramika'nın 2015 Kera-Mira Aşk Temalı Ürünleri'nin tanıtımı için Yeşilköy Wow Otel’de toplandık.

Konumuz aşk ve yer gök kırmızı keramika ürünleriyle doluydu :)

Bol sohbetli bir toplantı oldu...Hem bizlerden hem Keramika 'dan uzun uzun konuştuk...

Keramika bana göre sektöre imzasını çoktan atmış durumda. İşlerini herkes severek yapıyor.
Mesela Sevgili Tuğba Hanım bizlere Keramika'dan bahsederken gözlerinin içi parlıyordu,tıpkı bir annenin çocuğundan bahsetmesi gibi...

Bütün Keramika Ailesinde o tatlı heyecanı hissettiğim zaman bence bu iş on numara olmuş dedim ...

Sevgiyle yapılan her iş başarılı olmuştur çünkü...


 
 
Kera&Mira Serisine bakarken hemen sofra kurasım geldi:)

İnsanı kesinlikle mutfağa teşfik ediyor , Yemek pişirmeyi sevmeyenlere bence bu ürünlerden hediye edin :)

İddia ediyorum harika bir sofra kuracaklardır size :)

 
 
 
Bu keyifli gün için Tüm Keramika Ailesine sonsuz teşekkür ederim...
 
Keramika İle Nice Aşk Dolu Sofralara...
 
 
 
 
 
www.keramikashop.com


18 Aralık 2014 Perşembe

2015 Yılbaşı Sofrası Dekorasyonu için Öneriler

Yepyeni bir yıla girmemize sayılı günler kala hemen herkesi tatlı bir telaş alıyor.
 
Acaba sevdiklerimize neler alsak ,neler pişirsek ya da nerelere gitsek diye günler öncesinden planlar yapmaya başladık bile:)
 
Durun hiç panik yok:) Sizi harika bir sayfayla tanıştıracağım bugün.
 
Ben mesela  bu harika siteyi inceleyip beğendiklerimi kendim ve sevdiklerim için sipariş etmeye başladım bile...
 
Kendinizden geçeceğiniz şeyler var :)
 
2015 Yılbaşı sofralarına imzamı atarım , yılbaşı sofrası dekorasyonu benim işim diyorsanız eğer doğru adres Evmanya ...
 
Sevdiklerinizi şımartmak bir tık kadar yakınınızda :)




       
 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
Mutlu Sofralar  

17 Aralık 2014 Çarşamba

Antep Peynirli Domates Biber Tava

Kim ne derse desin... Dünyanın hiç bir yerinde bizim kahvaltılarımız gibisi yok bana göre:)
Çeşit desen çeşit, sağlık desen sağlık, çay desen çay:)) Oh mis vallahi...
 
Ben de bugün sizin için hem nefis hem pratik ,kahvaltıya şipşak hazırlayacağınız bir tarif hazırladım.
Ölçü tamamen zevkinize kalmış :)
 
Sadece biraz iştah açıyor aman dikkat :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler, Musmutlu günler
 
 
 
Malzemeler:
 
Muratbey Antep Peyniri
Kiraz Domates
Biber
Zeytinyağı
 
Yapılışı:
 
Sıcak Tavaya Zeytinyağını koyup peynirlerimizi,domatesi ve biberlerimizi dizip önlü arkalı aynı anda kızartalım. Bekletmeden sıcak sıcak servis yapalım.
 
Afiyet Olsun
 
 
 

8 Aralık 2014 Pazartesi

Taze Fasülye Diblesi

Bloğumu sık güncellediğim zaman benden mutlusu yok :) Bir kaç gün güncellemesem acayip suçlu hissediyorum kendimi :) Uykularım kaçıyor inanın , bir kaç satırda olsa yazmak bir cee demek acayip iyi geliyor :) Seviyorum sizi canım takıpcilerim benim :)))
 
Eee bu kadar romantizmin üstüne de bir fasülye diblesi tarifi  iyi gider değil mi :)))
 
Sevgi dolu öpücükler ,musmutlu haftalar dilerim herkese...
 
Buyurun tarifimize;
 
 
 
Fasülye Diblemiz İçin,
 
Malzemeler:
 
1/2 kg taze yeşil fasulye
1/2 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 adet orta boy domates
½ çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
tuz
 
Yapılışı:
 
Fasülyeleri minik minik , soğanı yemekleyip doğrayalım.
Zeytinyağı, soğan ve fasulyeyi geniş bir teflon tencereye koyup, Orta ateşte 5 dakika kadar kavuralım.
Sarımsak ve domatesi ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Pirinci ve tuzu ekleyelim.
1,5 su bardağı kadar suyumuzu da ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
 
Afiyet olsun.
 

6 Aralık 2014 Cumartesi

Peynirli ve Baharatlı Poğaça

 
 
Beş çayına veya kahvaltıya bu nefis poğaçalardan hazırlamak istemez misiniz ? :) Evetttt diyorsanız hemen mutfağa koşun derim :) Ya da bize gelin ben ikram ederim size:)))
 
Poğaçalar pişerken evimiz öyle güzel peynir koktu ki anlatamam. Camı açmaya korktum mis koku bizi  bırakıp gidecek diye :))
 
Kıyır kıyır nefisss oldu , Emre ve Arda da hapur hupur lüplediler tabi  :)
 
Evlerimizden kek poğaça kokuları hiç eksik olmasın inşallah...
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
 
 
Poğaçalarımız İçin ,
 
Malzemeler :
 
1 paket krema
1 yumurta (sarısı üzeri için)
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
200 gr. kadar Muratbey Naturena Supremo Krem Peynir
Aldığı kadar elenmiş un
Dilediğiniz baharatlar (pul biber ,toz kırmızı biber ,kekik,fesleğen,karabiber,kişniş ,mahlep)
 
üzeri için,
yumurta sarısı
susam çörek otu veya baharat karışımı
 
Yapılışı :
Bir kaseye yumurtanın beyazını ve kremayı koyup karıştıralım.
Ayçiçek yağını ekleyelim.
tuzu,kabartma tozunu ve dilediğimiz ölçüde baharatları da ekleyip karıştıralım.
Muratbey Peynirimizi de ilave edip karıştıralım.
Yavaş yavaş unumuzu ekleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edelim
Fırın tepsimize yağlı kağıt serip, hamurumuzdan yuvarlak toplar hazırlayıp tepsiye dizelim.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, arzuya göre susam ,çörek otu veya baharat karışımları serpiştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım.
 
AFİYET OLSUN.
 
 
 

1 Aralık 2014 Pazartesi

Karnabahar Salatası

Yazı ayrı seviyorum kışı ayrı...
İnstagramda kar resimlerini görünce İstanbul'a da yağsa keşke diye iç geçiriyorum kaç gündür:) Ama itiraf etmeliyim ki yazı da şimdiden özler gibiyim ara ara bazı bazı  :)))
 
Ama şimdi mevsim kış olduğuna göre bütün nimetlerinden faydalanıp,karnabahara, pırasaya, ıspanağa ,havuca doyup:) Mandalinaların portakalların tadını çıkarmalıyız :) Doya doya sinema izleyip, çekirdek çitleyip, kestane yiyip ,kitap okuyarak hakkını vermeliyiz bu güzel mevsimin de:))
 
Bu hafta sizler için rengarenk bir kış salatası hazırladım mesela...
 
Karnabaharları Redmond un buharda haşlama özelliğini kullanarak haşladım. Sonuç elbette 10 numara oldu. Bu sıralar bol bol kullanacağım bu aparatı sanırım. 
 
 
 
Ölçü belirtmiyorum tamamen zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.
 
Salatamız İçin ,
 
Malzemeler:
 
Karnabahar
Mısır
Dereotu
Maydanoz
Yeşil Sogaç
Nar Taneleri
 
Sosu İçin,
 
Zeytinyağı
Limon suyu
Nar Ekşisi
Tuz
 
Yapılışı:
 
Çok fonksiyonlu pişiricimizin içine biraz su koyalım.
Karnabaharları yıkayıp dilediğiniz ölçüde çiçeklere ayıralım.
Redmond çok fonksiyonlu pişiricimizin buharda haşlama aparatına koyalım.
Kapağı kapatalım.
Pişirme modumuzu STEAM ,malzeme tipini VEGETABLES ve süreyi de 10-15 dakikaya ayarlayalım.START tuşuna basalım.
 
Çalışma modu bitince karnabaharları salata kasemize alalım.
Diğer bütün malzemeleri de ince ince doğrayalım.
Sosumuzu da hazırlayıp, bütün malzemeleri harmanlayıp servise hazır hale getirelim.
 
Afiyet Olsun