20 Kasım 2014 Perşembe

Közbiberli ve Peynirli Poğaça

Bugün size yine nepnefisss kıyır kıyır bir tarif vereceğim.
 
Hafta sonu erkenden kahvaltıya bu poğaçalardan yapıp sevdiklerinizi misss gibi poğaça kokusuyla uyandırın derim:)
Bir yiyen pişmann bir de yemeyennn:)))
 
Tarifi sevgili Antalyalı blogger arkadaşım Hatice'den aldım. Ona da buradan kocaman öpücükler ,nepnefis oldu ,ikimizin de eline sağlık olsun:)))
 
Gelelim tarifimize ,
 
 
 
Poğaçalarımız için,
 
Malzemeler:

3 yemek kasigi yogurt
1 paket kabartma tozu
100gr. tereyag
½ cay bardagi siviyag
1 bardak süt
1 adet közlenmis soyulmus küp küp dogranmis kirmizi biber
1/3 demet dereotu
dilediğiniz kadar MURATBEY Sürmeli beyaz peynir
Aldığı kadar un

Üzeri için;
1 yumurtanın sarisi
cörek otu

Yapılışı:
 
Oda sicakliginda ki tereyagimiza, peynir dereotu ve biber disinda bütün malzemeler eklenir ve ele yapismayan yumusak bir hamur elde edilir.
 
En son biber, peynir ve dereotu eklenir, mandalina büyüklügünde bezeler alinir.
 
Yagli kagida dizilir, yumurtasi sürülür cörekotu serpilir.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece firinda kizarana kadar pişirilir.

Afiyet olsun

19 Kasım 2014 Çarşamba

Ispanaklı ve Peynirli Kek

Kış geldi kekler börekler çörekler de eksik olmamaya başladı bizim mutfaktan :)
Eminim bir çoğunuzda durum budur:) Nisana kadar tam gaz devam :)
Sonra salata yemeye başlarız bol bol:)))
 
Mevsim kışsa eğer bize de bol bol ıspanaklı tarifler hazırlamak düşer:)
 
Şipşak hazırlayıp sevdiceklerinizi mutlu edebileceğiniz nefis bir tarif vereceğim size. Bir gün sonra bile aynı tazelikte yiyebileceksiniz üstelik :)
 
 
 
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
tuz
1 Ajda çay bardağı yoğurt
1 Ajda çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
15 yaprak ıspanak
Dilediğiniz kadar Muratbey Sürmeli Beyaz Peynir
Aldığı kadar elenmiş un
 
Yapılışı:
 
Yumurtaları ve tuzu iyice çırpalım.
Yoğurt ve Ayçiçek yağını ilave edip çırpmaya devam edelim.
Kabartma tozunu ekleyelim.
Ispanak yapraklarını iyice yıkayıp ,ınce ince ince kıyıp karışıma ekleyelim.
Dilediğimiz kadar Muratbey sürmeli beyaz peyniri çatalla ezip, hamurumuza ekleyip karıştıralım.
Yavaş yavaş karıştırarak unumuzu ekleyip, yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza dökelim.
170 derece fırında 40 dakika kadar kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
 
Afiyet Olsun

4 Kasım 2014 Salı

Redmond ile Lezzete Yolculuk Yaptik

Gecen hafta sevgili Filiz'in davetiyle Eks 'de acayip keyifli bir etkinlige katildim. Ozellikle yeni urun taniyacagim icin acikcasi pek mutlu gittim :) Firma sahipleri ve ekip arkadaslari o kadar samimi ve ictendi ki zamanin nasil gectigini acikcasi anlamadim.Filizcim de guler yuzuyle harika bir ev sahibiydi.
Partnerim pek tabi Aylincimdi. Beraber pisirip pisirip yedik:))) Redmond ile Biz kisir ve Cikolatali kek hazirladik. Diger arkadaslarim ise pizzasindan,pilavina,salatasindan,tatlisina kadar baska baska seyler pisirdiler. Hepsini keyifle yedik tabi:)




Gelelim urunumuze...Urunumuz cok fonksiyonu olan bir pisirici. Her zevke uygun yemekler pisirebiliyorsunuz. Zamandan tasarruf edebiliyorsunuz.Saglikli yemekler pisirebiliyorsunuz veee hayal kirikligina ugramadan sevdiklerinize guzel yemekler hazirlayabiliyorsunuz.
Ustelik her modeli birbirinden guzel.


Resimdeki model M-4502 Benim evde kullandigim model. 16 otomatik ve 18 manuel calisma programi var. 3D isitma fonksiyonu ve 40 derece ile 160 derece arasinda sicaklik secimi var .
Neler pisirebiliyorum derseniz ; corba,et,pilav,salata,tatli,vs. bir suru sey pisirme imkanim var.
Temizligi ve kullanimi da oldukca pratik :)

Mesela asagidaki sebze corbasini Arda icin hazirladim- O kadar lezzeli oldu ki Arda'nin corbasinin yarisini da esim icti :)  
 

Tarife gelecek olursak,

Sebze Corbamiz Icin,

Malzemeler:

5 Adet ispanak yapragi
1 adet patates
1 Adet havuc
1 avuc karnabahar
1/2 adet kurusogan
2 dis sarimsak
2 yemek kasigi zeytinyagi
tuz
1,5 yemek kasigi Salca
1,5 litre kadar su

Yapilisi :

Butun malzemeleri ince ince dogruyoruz, arzuya gore patates ve havucu rendeleyebilirsinizde.
Sogani ve sarimsagi yemeklik dograyip yapismaz seramik tenceremize koyuyoruz. Zeytinyagimizi da ekleyip,
Pisiricimizin modunu FRY malzeme tipini vegetables secip starta basalim. kapagi kapatmadan kasik yardimiyla kavuralim.Salcayi ekleyip karistiralim.

Cancel yapip butun malzemelerimizi ve suyu ekleyelim.

Kapagi kapatip Calisma modumuzu SOUP olarak pisirme suremizi ise 1 saat olarak ayarlayip START a basalim.

Pişen çorbamizi blendardan gecirip sicak sicak servis yapalim.

Afiyet Olsun.

Tesekkurler REDMOND

29 Ekim 2014 Çarşamba

Yoğurtlu Avokado Salatası

Bugün rengarenk bir gün olsun hepimiz için inşallah :)
 
Önce size yeni tanıştığım ve pek şeker bulduğum http://www.sekercity.com/ çikolata bonbon dünyasını tavsiye edeyim :) Çoluğunuzu, çocuğunuzu aşkitonuzu ,ailenizi sevindirmek isterseniz aklınızda bulunsun bu adres :) neler var nelerrrr...bayılacaksınız :)
 
Sonra da rengarenk bir salata tarifi vereyim :) Çok sağlıklı ,çok lezzetli ... çok da pratik :) Buna da bayılacaksınız :)))
 
Hepinizi öpüyorum seviyorummm ve bugünün tarifine geçiyorum.
 
 
Salatamız İçin,
 
 
Malzemeler :
 
1 Adet olgun avokado
1 adet havuç
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
1 çay bardağı mısır
5 adet kornişon turşu
3 dal yeşil soğan
1 adet közlenmiş kırmızı biber
1/3 mor soğan
 
Yoğurt sos için,
 
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı hardal
1 kase sarımsaklı yoğurt
tuz
 
Yapılışı :
 
Bütün malzemelerimizi küp küp doğrayıp, ince ince kıyıp sarımsaklı yoğurt sosla harmanlıyoruz.
2-3 saat kadar buzdolabında bekletip soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9 Ekim 2014 Perşembe

Tavuklu Arpa Şehriye Çorbası

Okullar açılır açılmaz biz de hastalık sezonumuzu açıverdik :)
Emrecim geçen hafta şifayı kapınca Arda'ya da geçti tabi ... hemen çorbalar pişti. sıcak sıcak kuzulara şifa niyetine içirildi :) Şimdi ikisi de iyi çok şükür . İnşallah bu senemiz geçen sene ki gibi bol hastalıklı geçmez .
Evimizden bol limonlu çorbaları eksik etmeyelim diyelim ve tarife geçelim :)
 
 
 
Çorbamız İçin,
 
Malzemeler
 
2-3 Adet Haşlanmış tavuk budu
1,5 çay bardağı arpa şehriye
2 Adet iri domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz,karabiber,nane
4-5 su bardağı su veya tavuk suyu
1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
 
Yapılışı :
 
Tenceremize Ayçiçek yağımızı koyup salçayı ve rendelenmiş domatesimizi ekleyip bir kaç dakika karıştıralım.
Sarımsağı rendeleyip domates sosumuza ekleyelim.
Önceden haşlamış olduğumuz tavuklarımızı didip ilave edelim.
Arpa şehriyeyi tuzu ve baharatları da ilave edip karıştıralım.
Göz kararı suyumuzu da ekleyip arpa şehriyeler yumuşayıncaya dek pişirelim.
 
Limonla sıcak sıcak servis yapalım.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 
 
 

24 Eylül 2014 Çarşamba

Limonlu Muffin

Bugün size uzun zamandır yaptığım , her defasında gönlümü fetheden nefissss bir muffin tarifi vereceğim.
Özellikle bir gün sonra daha da nefis oluyor. Tam misafirlik bir tarif :) Bugünden rahat rahat yapın ,yarın sevdiklerinize ikram edin dediklerimden :)
Beslenme çantalarını da unutmayalım tabi :) Puf puf yumuşacık oluyor ev de mis gibi limon kokuyor :)
 
Hepinizi seviyorum ,öpüyorum vee tarife geçiyorum :)
 
 
 
Limonlu Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
1/2 limonun suyu
1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 su bardağı un
 süslemek için ,limon dilimleri
 
Yapılışı :
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Limonun kabuğunu rendeleyip,yarım limonun suyunu da ilave edin.
Vanilya, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyip karıştırın.
Son olarak 2 su bardağı kadar unu da ilave edip hamuru karıştırın.
Muffin kalıplarımıza yarısından fazlası dolacak şekilde kek hamurumuzu paylaştırın.
Üzerine incecik doğradığınız limon dilimlerini koyup ,önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakın.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 

17 Eylül 2014 Çarşamba

Biberli Straganof

 
Vee bir yaz sezonunu daha üzülerek kapatmış bulunmaktayız :)
 
Okul ha açıldı ha açılacak derkennnn bugün tam 3 gün oluyor Emre'm yeni okuluna başlayalı:)
Okul değişikliği yaptığımız için oldukça gergindim açıkçası.
Nasıl olacak ,alışacak mı diye dertlenirken çok şükür şu ana kadar bir problem yaşamadık. Lokum gibi de bir öğretmenimiz var çok şükür. O öğrencilerini bahçede öptükçe ben de koşup onu öpmek istiyorum :)) İnşallah herşey yolunda gider de çabucak alışır aslanım ve bizi geçen seneki gibi gururlandırır...
 
Beni sorarsanız eğer ben hala alışamadım okula bırakıp eve dönmeye,el sallayıp arkamı döndüğüm anda salya sümük ağlamaya başlıyorum :) Allah evlatlarımızla sınamasın bizleri..
 
Sonracığımaaa asıl konumuza dönecek olursakkkk, ee tatil bittiğine göre de artık bol bol tarif eklemeli öyle değil mi :) Yok öyle yan gel yat Osmanlık :) bol bol pişirmek lazım:))
 
Hepinizi seviyorum ,öpüyorummm ve bugünün tarifine geçiyorum :)
 
 
Malzemeler:
 
1 Kg. dana straganof
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 Adet sarı dolmalık biber
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet yeşil dolmalık biber
3 diş sarımsak
1 adet kurusoğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet cherry domates
tuz,karabiber,pul biber
 
 
Yapılışı:
 
Biberleri yıkayıp , içlerini temizleyip julyen kesiyoruz.
 
Soğanı piyazlık doğrayıp Ayçiçek yağında ince kıyılmış sarımsak ve biberler diri kalacak sekilde mümkünse wok tavada kavuruyoruz.
 
Etleri ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
 
Suyunu çekip ,rengi dönmüş etimize salçamızı ilave ediyoruz.
 
Domateslerimizi,tuzumuzu ve baharatlarımızı da ilave etler yumuşayıncaya dek kavurarak pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 

11 Eylül 2014 Perşembe

Haşlanmış Tavuk Budu

Bloğunu nasıl tarif edersin diye sorsanız , her yaşa uygun ve pratik derim sanırım :) 
 
Tam 10 sene oluyor aşkitomla evleneli...İşten gelirdim ya makarna ya köfte ,patates ya da tost gibi şeyler yerdik ilk zamanlar:) Garibim ses çıkarmazdı :) Hem zamanım yoktu pişirmeye hem de doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim açıkçası: ) Ta ki Emre olana kadar :) Emre oldu hayatım değişti:))) Hamileliğimin 3. ayı gibi mutfağa girdim ve bir daha da çıkamadım :) Bu yüzden tariflerimi verirken benim gibi garibanları düşünerek veriyorum çoğu zaman:))
 
Aşağıdaki tarifte bademcikleri şişmiş ,nezle olmuş ve  ay ne pişirsem de yesem diyenlere gelsin bugün:))
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Malzemeler:
 
Dilediğiniz sayıda,
 
Tavuk budu
Patates
Havuç
Kuru Soğan veya Arpacık Soğanı
Su
Tuz
Karabiber
 
Yapılışı:
 
Tavuk butlarımızı yıkayıp tencereye alıyoruz.
Üzerine göz kararı su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
Haşlanmasına yakın iri iri doğradığımız patateslerimizi ve havuçlarımızı ve bütün olarak eklediğimiz soğanı (kabukları soyulmuş) da ekleyip tuz ilave edip pişiriyoruz.
 
Karabiber serpiştirip sıcak sıcak servis yapıyoruz .
 

5 Eylül 2014 Cuma

Salçalı Patates Topları

Bu patates topları bi harika dostum:))) Hem hazırlaması zevkli hem de ikram etmesi :) Dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz :) Ben ve aşkitom hafif acılı ve bol yeşillikli seviyoruz mesela :) Emre'm ve Arda'm maalesef pek yüz vermeselerde ileride bayılacaklarına eminim:) Hafta sonu sizde sevdiceklerinize yapın derim:)
 
Musmutlu hafta sonları dilerim herkese , Sevgi dolu öpücükler
 
 
 
Patates Toplarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
Patates
Acı Biber Salçası
Domates Salçası
Dereotu
Maydanoz
Yeşil Soğan
Salatalık Turşusu
Tuz
Zeytinyağı
 
Sarımsaklı Yoğurt
Salatalık
 
Yapılışı:
 
Patatesleri haşlayıp geniş bir kaseye alıp ezici yardımıyla eziyoruz
1-2 Yemek kaşığı Zeytinyağı ilave ediyoruz
Yeşilliklerive salatalık turşumuzu ince ince kıyıp patates harcımıza ilave ediyoruz.
Tuzu da ekleyip elimizle yoğurup minik toplar hazırlıyoruz.1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz
 
Ayrı bir kasede ince ince doğranmış salatalıkla sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
 
Servis kasemize veya kuplara sarımsaklı yoğurdu döküp üzerine patates toplarımızı yerleştirip soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 


27 Ağustos 2014 Çarşamba

Şeftalili Kek

Kekler de taze meyve kullanmaya bayılıyorum. Puf puf ,yumuşacık oluyor :) Özellikle bir gün sonra daha nefis oluyor tavsiye ederim . Bu keki elma armut vs. ile de yapabilirsiniz aklınızda bulunsun.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
 
Şeftalili Kekimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
3 adet iri yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet şeftali
1 adet nektar
2-2,5 su bardağı kadar un  (Söke Glutensiz un kullandım)
 
Yapılışı :
 
Yumurtalarla şekeri iyice çırpalım.
Ayçiçek yağımızı ilave edip tekrar çırpalım.
Tarçını ,vaniyayı,kabartma tozunu ekleyelim.
Unumuzu da ekleyip karıştıralım.
Şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. İyice unlayıp harcımıza dökelim.
Kek kalıbımızı margarinle yağlayıp biraz da un serpip unun heryere dağılmasını sağlayalım.
Nektarın kabuklarını soyup kalımızın tabanına nektar dilimleri koyalım.
Artan nektarlarımızı da küp küp doğrayıp,unlayıp kek harcımıza ekleyelim. Harcımızı karıştırıp kek kalımıza dökelim.
160 derece fırında 40-50 dakika kadar pişirelim.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 
 

14 Ağustos 2014 Perşembe

Ekmek Üstü Biber Kızartması

Kahvaltıya veya çay saatine gelen misafirleriniz bu ekmek dilimlerine bayılacak benden söylemesi:)
 
Hazırlaması da zevkli ,yemesi de :) Muhakak deneyin derim
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
 
 
Nefis Kanepelerimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
Sarımsaklı yoğurt
Ekmek Dilimleri
Çarliston biber
Sivri Biber
Kiraz Domates
Ayçiçek yağı
 
Sos İçin,
 
Domates
Sarımsak
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
 
Yapılışı:
 
Ayçiçek yağında biberleri kızartıp fazla yağını süzmesi için havlu kağıt üzerinde bekletiyoruz.
Kiraz domateslerimizi de hafifçe kızartıp kenara alıyoruz.
 
Domates sosumuzu malzeme listesine göre hazırlayıp, soğumaya bırakıyoruz.
 
Ekmeklerimizin üzerine sarımsaklı yoğurt sürüyoruz.
 
Yoğurdun üzerine kızarmış biberler, domates sos ve en üstüne kizarmış kiraz domatesleri koyup bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 Temmuz 2014 Pazar

Körili Patates Salatası

Patates Salatasını eminim sevmeyen çok azdır. Ben hiç tanışmadım mesela :)
 
Misafir geleceği zaman ilk aklımıza patates salatası gelir , sonra kısır, sonra da yaprak sarma :) Bu üçü olduktan sonra gerisi çocuk oyuncağı :) Günü kurtarmış oluyoruz. Aslanım patates ,on numarasın:)
 
Bu defa klasik salatadan  biraz farklı olarak soğanı çiğ değil, karamelize yaparak ekledim ve bir de köri kullandım. İstediğiniz tüm malzemeyi eklemek çıkarmak elbette serbest :) Mutfakta harikalar yaratmak bizlerin elinde...
 
Hepinizi öpüyorummmmm ve musmutlu bir hafta diliyorum :)
 
 
 
 
 
Salatamız İçin ,
 
Malzemeler:
 

4 Adet patates
1 Adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Dereotu
Maydanoz
Közlenmiş kırmızı biber
Yeşil soğan
2 Adet tatlı sivri biber
6 Adet kornişon turşu

Sos İçin,

Limon suyu
1/2 çay kaşığı Köri
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

*Patatesi haşlayıp, kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.

*Bütün yeşillikleri ince ince kıyıyoruz.

*Kornişon turşuyu , biberleri minik minik doğruyoruz.

*Soğanı piyazlık doğrayıp,biz kaşık zeytinyağı eklediğimiz bir tavada tozşekerle karamelize ediyoruz.

*Bir bardağın içinde sosumuzu hazırlıyoruz.

*Hazırladığımız bütün malzemeyi geniş bir kapta sosumuzla harmanlayıp mümkünse 1 saat dolapta bekletip soğuk soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun




19 Temmuz 2014 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavı bizim evde en çok tercih edilen pilavdır. Her türlü versiyonunun başımızın üstünde yeri vardır :)) Bu defa da eşimin isteği üzerine patlıcanlı biberli pişirip mide bayramı yaptık :)
 
Bulguru sizde sofranızdan eksik etmeyin derim. Şifa niyetine :)
 
Afiyette Kalın en bi sevdiklerim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Pilavımız İçin ,
 
Malzemeler
 
2 Adet patlıcan
2 adet sivri biber
kızartmak için Ayçiçek yağı
 
1 bardak bulgur
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
tuz,karabiber
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları 10 dakika kadar suda bekletip acısını alalım.
 
Patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp,havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmesi için bekletelim.
 
Pilav tenceremize Ayçiçek yağımızı koyup bulgurumuzu 2-3 dakika kavuralım.
 
Salçamızı ekleyip karıştıralım.
 
2 Bardak suyumuzu,tuzu ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakalım.
 
Pişmesine yakın suyunu çeken pilava daha önce kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip karıştırıp,pişmeye bırakalım 
 
Demlendikten sonra sıcak servis yapalım
 
AFİYET OLSUN
 


15 Temmuz 2014 Salı

İncirli ve Hurmalı Kek

 
Geçen haftalarda http://www.ufresh.com.tr/  nepnefis kuru incirler göndermişler sağolsunlar.
İnciri de acayip severim, yaş kuru hiç farketmez:)
 
Sevgili Kayınvalidem de koca bir poşet hurma getirmişti bize Medine seyahatinden.
En iyisi dedim bu iki nefis lezzete ceviz de ekleyip züpperrr bir kek yapıp, aşkitolarımı şımartayım :)
 
İnanılmaz nefis bir kek oldu, tavsiye ederim. Durdukça da güzelleşiyor . Bayılacaksınız :)
 
Buyurun tarifimize...
 
 
 
Kekimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
2 adet iri yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı yoğurt
10 Adet  kuru incir 
10 adet medine hurması
1 çay bardağı kadar ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir tutam tarçın
2,5 su bardağı kadar un
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz
Yağı ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Vanilya,tarçın,kabartma tozu ekliyoruz.
Unumuzu ilave edip karıştırıyoruz
 
İnciri küp küp doğruyoruz.
hurmayı 5 dakika kadar bir kase ılık suyun içinde bekletiyoruz.
Çekirdeklerini çıkarıp incirlerle aynı büyüklükte doğruyoruz.
Cevizleri dişe gelecek şekilde hazırlıyoruz
 
İnciri,hurmayı ve cevizi bir kaşık unla harmanlayıp kek hamurumuza ilave ediyoruz.
Karıştırıp , kalıbımıza döküyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
 
 
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Kayısı Püreli Puding

Soğuk soğuk ,tüm ailenizin severek yiyeceği ,şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarifle bugün karşınızdayım en bi sevdiklerim :)
 
Hemen pişirip sevdiklerinizi iftarda şımartın derim :)
 
Afiyet bal olsun şimdiden
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Malzemeler:
 
1 Paket Çikolatalı Puding
Süt
 
Burçak bisküvi
 
10 Adet kayısı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
 
süslemek için, hindistan cevizi
 
Yapılışı :
 
Pudingimizi paketin arkasında belirtilen süt miktarı ile pişirelim.
Soğuması için kenara alıp ,ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
 
Kayısıların kabuklarını soyup rondodan geçirelim.
Sos tenceresine kayısıları,şekeri ve nişastayı koyup koyulaşıncaya dek 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz.
 
Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
 
Kuplarımızın tabanına bisküvi koyup, üzerine çikolatalı pudingimizden koyup,son aşama olarak da kayısı püremizden koyup, bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tüm kuplara uyguluyoruz.
 
Hindistan cevizi ile süsleyip soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun