24 Eylül 2014 Çarşamba

Limonlu Muffin

Bugün size uzun zamandır yaptığım , her defasında gönlümü fetheden nefissss bir muffin tarifi vereceğim.
Özellikle bir gün sonra daha da nefis oluyor. Tam misafirlik bir tarif :) Bugünden rahat rahat yapın ,yarın sevdiklerinize ikram edin dediklerimden :)
Beslenme çantalarını da unutmayalım tabi :) Puf puf yumuşacık oluyor ev de mis gibi limon kokuyor :)
 
Hepinizi seviyorum ,öpüyorum vee tarife geçiyorum :)
 
 
 
Limonlu Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
1/2 limonun suyu
1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 su bardağı un
 süslemek için ,limon dilimleri
 
Yapılışı :
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Limonun kabuğunu rendeleyip,yarım limonun suyunu da ilave edin.
Vanilya, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyip karıştırın.
Son olarak 2 su bardağı kadar unu da ilave edip hamuru karıştırın.
Muffin kalıplarımıza yarısından fazlası dolacak şekilde kek hamurumuzu paylaştırın.
Üzerine incecik doğradığınız limon dilimlerini koyup ,önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakın.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 

17 Eylül 2014 Çarşamba

Biberli Straganof

 
Vee bir yaz sezonunu daha üzülerek kapatmış bulunmaktayız :)
 
Okul ha açıldı ha açılacak derkennnn bugün tam 3 gün oluyor Emre'm yeni okuluna başlayalı:)
Okul değişikliği yaptığımız için oldukça gergindim açıkçası.
Nasıl olacak ,alışacak mı diye dertlenirken çok şükür şu ana kadar bir problem yaşamadık. Lokum gibi de bir öğretmenimiz var çok şükür. O öğrencilerini bahçede öptükçe ben de koşup onu öpmek istiyorum :)) İnşallah herşey yolunda gider de çabucak alışır aslanım ve bizi geçen seneki gibi gururlandırır...
 
Beni sorarsanız eğer ben hala alışamadım okula bırakıp eve dönmeye,el sallayıp arkamı döndüğüm anda salya sümük ağlamaya başlıyorum :) Allah evlatlarımızla sınamasın bizleri..
 
Sonracığımaaa asıl konumuza dönecek olursakkkk, ee tatil bittiğine göre de artık bol bol tarif eklemeli öyle değil mi :) Yok öyle yan gel yat Osmanlık :) bol bol pişirmek lazım:))
 
Hepinizi seviyorum ,öpüyorummm ve bugünün tarifine geçiyorum :)
 
 
Malzemeler:
 
1 Kg. dana straganof
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 Adet sarı dolmalık biber
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet yeşil dolmalık biber
3 diş sarımsak
1 adet kurusoğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet cherry domates
tuz,karabiber,pul biber
 
 
Yapılışı:
 
Biberleri yıkayıp , içlerini temizleyip julyen kesiyoruz.
 
Soğanı piyazlık doğrayıp Ayçiçek yağında ince kıyılmış sarımsak ve biberler diri kalacak sekilde mümkünse wok tavada kavuruyoruz.
 
Etleri ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
 
Suyunu çekip ,rengi dönmüş etimize salçamızı ilave ediyoruz.
 
Domateslerimizi,tuzumuzu ve baharatlarımızı da ilave etler yumuşayıncaya dek kavurarak pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 

11 Eylül 2014 Perşembe

Haşlanmış Tavuk Budu

Bloğunu nasıl tarif edersin diye sorsanız , her yaşa uygun ve pratik derim sanırım :) 
 
Tam 10 sene oluyor aşkitomla evleneli...İşten gelirdim ya makarna ya köfte ,patates ya da tost gibi şeyler yerdik ilk zamanlar:) Garibim ses çıkarmazdı :) Hem zamanım yoktu pişirmeye hem de doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim açıkçası: ) Ta ki Emre olana kadar :) Emre oldu hayatım değişti:))) Hamileliğimin 3. ayı gibi mutfağa girdim ve bir daha da çıkamadım :) Bu yüzden tariflerimi verirken benim gibi garibanları düşünerek veriyorum çoğu zaman:))
 
Aşağıdaki tarifte bademcikleri şişmiş ,nezle olmuş ve  ay ne pişirsem de yesem diyenlere gelsin bugün:))
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Malzemeler:
 
Dilediğiniz sayıda,
 
Tavuk budu
Patates
Havuç
Kuru Soğan veya Arpacık Soğanı
Su
Tuz
Karabiber
 
Yapılışı:
 
Tavuk butlarımızı yıkayıp tencereye alıyoruz.
Üzerine göz kararı su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
Haşlanmasına yakın iri iri doğradığımız patateslerimizi ve havuçlarımızı ve bütün olarak eklediğimiz soğanı (kabukları soyulmuş) da ekleyip tuz ilave edip pişiriyoruz.
 
Karabiber serpiştirip sıcak sıcak servis yapıyoruz .
 

5 Eylül 2014 Cuma

Salçalı Patates Topları

Bu patates topları bi harika dostum:))) Hem hazırlaması zevkli hem de ikram etmesi :) Dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz :) Ben ve aşkitom hafif acılı ve bol yeşillikli seviyoruz mesela :) Emre'm ve Arda'm maalesef pek yüz vermeselerde ileride bayılacaklarına eminim:) Hafta sonu sizde sevdiceklerinize yapın derim:)
 
Musmutlu hafta sonları dilerim herkese , Sevgi dolu öpücükler
 
 
 
Patates Toplarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
Patates
Acı Biber Salçası
Domates Salçası
Dereotu
Maydanoz
Yeşil Soğan
Salatalık Turşusu
Tuz
Zeytinyağı
 
Sarımsaklı Yoğurt
Salatalık
 
Yapılışı:
 
Patatesleri haşlayıp geniş bir kaseye alıp ezici yardımıyla eziyoruz
1-2 Yemek kaşığı Zeytinyağı ilave ediyoruz
Yeşilliklerive salatalık turşumuzu ince ince kıyıp patates harcımıza ilave ediyoruz.
Tuzu da ekleyip elimizle yoğurup minik toplar hazırlıyoruz.1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz
 
Ayrı bir kasede ince ince doğranmış salatalıkla sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
 
Servis kasemize veya kuplara sarımsaklı yoğurdu döküp üzerine patates toplarımızı yerleştirip soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 


27 Ağustos 2014 Çarşamba

Şeftalili Kek

Kekler de taze meyve kullanmaya bayılıyorum. Puf puf ,yumuşacık oluyor :) Özellikle bir gün sonra daha nefis oluyor tavsiye ederim . Bu keki elma armut vs. ile de yapabilirsiniz aklınızda bulunsun.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
 
Şeftalili Kekimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
3 adet iri yumurta
1 su bardağı tozşeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı mavi haşhaş tohumu
1/2 çay kaşığı tarçın
1 adet şeftali
1 adet nektar
2-2,5 su bardağı kadar un  (Söke Glutensiz un kullandım)
 
Yapılışı :
 
Yumurtalarla şekeri iyice çırpalım.
Ayçiçek yağımızı ilave edip tekrar çırpalım.
Tarçını ,vaniyayı,kabartma tozunu ekleyelim.
Unumuzu da ekleyip karıştıralım.
Şeftalinin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. İyice unlayıp harcımıza dökelim.
Kek kalıbımızı margarinle yağlayıp biraz da un serpip unun heryere dağılmasını sağlayalım.
Nektarın kabuklarını soyup kalımızın tabanına nektar dilimleri koyalım.
Artan nektarlarımızı da küp küp doğrayıp,unlayıp kek harcımıza ekleyelim. Harcımızı karıştırıp kek kalımıza dökelim.
160 derece fırında 40-50 dakika kadar pişirelim.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 
 

14 Ağustos 2014 Perşembe

Ekmek Üstü Biber Kızartması

Kahvaltıya veya çay saatine gelen misafirleriniz bu ekmek dilimlerine bayılacak benden söylemesi:)
 
Hazırlaması da zevkli ,yemesi de :) Muhakak deneyin derim
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
 
 
Nefis Kanepelerimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
Sarımsaklı yoğurt
Ekmek Dilimleri
Çarliston biber
Sivri Biber
Kiraz Domates
Ayçiçek yağı
 
Sos İçin,
 
Domates
Sarımsak
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı sirke
tuz
 
Yapılışı:
 
Ayçiçek yağında biberleri kızartıp fazla yağını süzmesi için havlu kağıt üzerinde bekletiyoruz.
Kiraz domateslerimizi de hafifçe kızartıp kenara alıyoruz.
 
Domates sosumuzu malzeme listesine göre hazırlayıp, soğumaya bırakıyoruz.
 
Ekmeklerimizin üzerine sarımsaklı yoğurt sürüyoruz.
 
Yoğurdun üzerine kızarmış biberler, domates sos ve en üstüne kizarmış kiraz domatesleri koyup bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

20 Temmuz 2014 Pazar

Körili Patates Salatası

Patates Salatasını eminim sevmeyen çok azdır. Ben hiç tanışmadım mesela :)
 
Misafir geleceği zaman ilk aklımıza patates salatası gelir , sonra kısır, sonra da yaprak sarma :) Bu üçü olduktan sonra gerisi çocuk oyuncağı :) Günü kurtarmış oluyoruz. Aslanım patates ,on numarasın:)
 
Bu defa klasik salatadan  biraz farklı olarak soğanı çiğ değil, karamelize yaparak ekledim ve bir de köri kullandım. İstediğiniz tüm malzemeyi eklemek çıkarmak elbette serbest :) Mutfakta harikalar yaratmak bizlerin elinde...
 
Hepinizi öpüyorummmmm ve musmutlu bir hafta diliyorum :)
 
 
 
 
 
Salatamız İçin ,
 
Malzemeler:
 

4 Adet patates
1 Adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Dereotu
Maydanoz
Közlenmiş kırmızı biber
Yeşil soğan
2 Adet tatlı sivri biber
6 Adet kornişon turşu

Sos İçin,

Limon suyu
1/2 çay kaşığı Köri
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

*Patatesi haşlayıp, kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.

*Bütün yeşillikleri ince ince kıyıyoruz.

*Kornişon turşuyu , biberleri minik minik doğruyoruz.

*Soğanı piyazlık doğrayıp,biz kaşık zeytinyağı eklediğimiz bir tavada tozşekerle karamelize ediyoruz.

*Bir bardağın içinde sosumuzu hazırlıyoruz.

*Hazırladığımız bütün malzemeyi geniş bir kapta sosumuzla harmanlayıp mümkünse 1 saat dolapta bekletip soğuk soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun




19 Temmuz 2014 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur pilavı bizim evde en çok tercih edilen pilavdır. Her türlü versiyonunun başımızın üstünde yeri vardır :)) Bu defa da eşimin isteği üzerine patlıcanlı biberli pişirip mide bayramı yaptık :)
 
Bulguru sizde sofranızdan eksik etmeyin derim. Şifa niyetine :)
 
Afiyette Kalın en bi sevdiklerim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Pilavımız İçin ,
 
Malzemeler
 
2 Adet patlıcan
2 adet sivri biber
kızartmak için Ayçiçek yağı
 
1 bardak bulgur
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
tuz,karabiber
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları 10 dakika kadar suda bekletip acısını alalım.
 
Patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp,havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmesi için bekletelim.
 
Pilav tenceremize Ayçiçek yağımızı koyup bulgurumuzu 2-3 dakika kavuralım.
 
Salçamızı ekleyip karıştıralım.
 
2 Bardak suyumuzu,tuzu ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakalım.
 
Pişmesine yakın suyunu çeken pilava daha önce kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip karıştırıp,pişmeye bırakalım 
 
Demlendikten sonra sıcak servis yapalım
 
AFİYET OLSUN
 


15 Temmuz 2014 Salı

İncirli ve Hurmalı Kek

 
Geçen haftalarda http://www.ufresh.com.tr/  nepnefis kuru incirler göndermişler sağolsunlar.
İnciri de acayip severim, yaş kuru hiç farketmez:)
 
Sevgili Kayınvalidem de koca bir poşet hurma getirmişti bize Medine seyahatinden.
En iyisi dedim bu iki nefis lezzete ceviz de ekleyip züpperrr bir kek yapıp, aşkitolarımı şımartayım :)
 
İnanılmaz nefis bir kek oldu, tavsiye ederim. Durdukça da güzelleşiyor . Bayılacaksınız :)
 
Buyurun tarifimize...
 
 
 
Kekimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
2 adet iri yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı yoğurt
10 Adet  kuru incir 
10 adet medine hurması
1 çay bardağı kadar ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir tutam tarçın
2,5 su bardağı kadar un
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz
Yağı ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Vanilya,tarçın,kabartma tozu ekliyoruz.
Unumuzu ilave edip karıştırıyoruz
 
İnciri küp küp doğruyoruz.
hurmayı 5 dakika kadar bir kase ılık suyun içinde bekletiyoruz.
Çekirdeklerini çıkarıp incirlerle aynı büyüklükte doğruyoruz.
Cevizleri dişe gelecek şekilde hazırlıyoruz
 
İnciri,hurmayı ve cevizi bir kaşık unla harmanlayıp kek hamurumuza ilave ediyoruz.
Karıştırıp , kalıbımıza döküyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
 
 
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Kayısı Püreli Puding

Soğuk soğuk ,tüm ailenizin severek yiyeceği ,şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarifle bugün karşınızdayım en bi sevdiklerim :)
 
Hemen pişirip sevdiklerinizi iftarda şımartın derim :)
 
Afiyet bal olsun şimdiden
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Malzemeler:
 
1 Paket Çikolatalı Puding
Süt
 
Burçak bisküvi
 
10 Adet kayısı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
 
süslemek için, hindistan cevizi
 
Yapılışı :
 
Pudingimizi paketin arkasında belirtilen süt miktarı ile pişirelim.
Soğuması için kenara alıp ,ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
 
Kayısıların kabuklarını soyup rondodan geçirelim.
Sos tenceresine kayısıları,şekeri ve nişastayı koyup koyulaşıncaya dek 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz.
 
Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
 
Kuplarımızın tabanına bisküvi koyup, üzerine çikolatalı pudingimizden koyup,son aşama olarak da kayısı püremizden koyup, bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tüm kuplara uyguluyoruz.
 
Hindistan cevizi ile süsleyip soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 


20 Haziran 2014 Cuma

Dut Yaprağından Zeytinyağlı Sarma Tarifi

Bahçemize yeni ektiğimiz dut ağacığımızın yaprakları  o kadar taze o kadar çıtır görünüyordu ki , denemezsem rüyalarıma girecekti:)
 
İlk defa denediğim ve tadına baktığım bir sarma versiyonu oldu :) Çok beğendim mi diye sorarsanız ? eh işte diyorum.
 
İç harcına klasik üzüm yaprağı tarifimi uyguladığım için uyum sağlamamış olabilir diye düşündüm. Belki ekşili bulgurlu falan bir iç harç hazırlasaymışım daha iyi olabilirmiş gibi geldi:)
 
Ben yine de yaprak sarmayı tek geçerim, net :) 
 
Hepinizi öpüyorum seviyorum ve musmutlu hafta sonları diliyorum :)
 
 
 
 
 
Zeytinyağlı Sarmamiz İçin,
 
MALZEMELER:

1/2 kg. kadar ( Haşlanmış ) dut yaprağı

1 adet iri soğan

1 su bardağı pirinç

1,5 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1,5 çay kaşığı tarçın

2 çay kaşığı nane

1,5 çay bardağı+3 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet kesme şeker

Tuz

Su


Yapılışı:

Zeytinyağında dolmalık fıstıklarımızı hafifçe kavurup, küp küp doğradığımız soğanları ilave edip tekrar kavuruyoruz.

Yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, tarçını, naneyi,şekeri ve tuzu ilave edip,1 su bardağı kadar da su ilave edip, harcımızı pişmeye bırakıyoruz.

Önceden haşlanmış yapraklarımızın ortalarına birer kaşık pişen iç harcımızdan koyup sigara böreği sarar gibi sarıyoruz, tencereye diziyoruz. En son olarak bütün sarmaların üzerine 3 yemek kaşığı yağ ve 1 su bardağı kadar sıcak su ilave edip, sarmaların üzerine porselen tabak kapatıp , 30 dakika kadar suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.

Piştikten sonra servis tabağına alıp limonla soğuk servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN.


16 Haziran 2014 Pazartesi

Çarliston Biberden Zeytinyağlı Dolma Tarifi

Hep söylerim bizim evde hergün en bir çeşit zeytinyağlı yemek pişer. Eşim de ben de çok severiz. Dolma aşığı olduğumuz için de haftada bir muhakkak dolma,sarma vs. pişirmeye çalışırım.
 
Bu defa değişiklik yapıp çarliston biberleri dolduruverdim :) Değişiklik arıyorsanız deneyin derim. Risk alamam derseniz eğer biber dolması yaparken bir kaç çarlistonu da dolduruverin gitsin:) Özellikle 5 çaylarınızda misafirleriniz pek sevecek benden söylemesi :)
 
 
 
Dolmalarımız İçin,
 
MALZEMELER:

1,5 2 kg. kadar çarliston biber

1 adet iri soğan

1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı tarçın

 2 çay kaşığı nane

1 çay bardağı zeytinyağı

3 adet kesme şeker

Tuz

su

YAPILIŞI:

 Biberlerimizi yıkayıp, kapaklarını dikkatlice kesip , çekirdeklerini ayıklıyoruz.

Zeytinyağında dolmalık fıstıkları hafifçe kavurup, küp küp doğradığımız soğanlarla kavuruyoruz.

Yıkanmış pirinçlerimizi ve kuş üzümlerimizi de ilave edip hafifçe kavurup 1 bardak kadar sıcak su ekliyoruz.

Tarçını, naneyi, şekeri ve tuzu da ilave edip pirinçler suyu çekene dek iç harcımızı pişiriyoruz.

Pişen harcımızı  biberlerin içine doldurup, kapaklarını kapatıp, tencereye diziyoruz.1 bardak kadar su ekleyip, suyunu ara ara kontrol edip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Soğuk soğuk servis yapıyoruz.

 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 

6 Haziran 2014 Cuma

Fırında Peynirli Muffin Mücver Tarifi

 
Geçen Haftalarda "Ülker" yeni çıkan İçim Süzme Peynirlerinden hediye göndermişti. Özellikle minik aslanım bayıla bayıla yedi :) Aslında tarif vs. yazmadan onu o halde videoya çekseydim eminim peynir ,satış rekoru kırardı:)) acayip tatlı bir görüntü çıkmıştı ortaya, pişman oldum çekmediğime:)
 
Büyük aslanıma da peyniri direk yediremediğim için fırın mücverin içinde yedireyim dedim:) Annelik böyle bir şey işte...Onlar  büyüyüne kadar daha kaç takla atacağım hiç bilemiyorum:)
 
Öyleydi böyleydi derken oldukça lezzetli ,pamuk pamuk yumuşacık bir tarif çıktı ortaya... Bütün aile severek lüpledik
 
Özellikle sarımsaklı yoğurt eşliğinde o biçim lezzetli oluyor , deneyin derim .
 
Sevgi Dolu Öpücükler , musmutlu hafta sonları :)
 
 
 
 
 
 
Mücver Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler:
 

150gr.  İçim Süzme Peynir

2 Adet Kabak

2 Adet yumurta

3 Türk kahvesi fincanı un

½ paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı İçim Yoğurt

2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı

1 çay kaşığı kadar tuz

1/3 demet Maydonoz,

½ demet Dereotu

2 sap yeşil soğan

Bir tutam taze nane

Bir Tutam taze fesleğen

 

Yapılışı :

 

Karıştırma kabımıza yumurtaları ve tuzu koyup çırpıyoruz.

Yoğurdu ve yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz.

Yeşillikleri ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz.

Kabakları yıkayıp rendenin iri tarafıyla rendeleyip ,elimizle suyunu sıkıp, karışıma ekliyoruz

Çatal yardımıyla ezilmiş peyniri de karışıma ekleyip, karıştırıp, muffin kalıplarımıza kaşık yardımıyla pay yapıyoruz.

 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30- 40 dakika kadar pişiriyoruz.

 Pişen muffinlerimizi arzuya göre sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis yapıyoruz.

 

Afiyet Olsun

 
 
 
 

2 Haziran 2014 Pazartesi

Çikolatalı Islak Kek

Bugünün tarifi doya doya yiyipte kilo almayan tüm çikolata severlere gelsin :)
 
Çikolata tadında bir hafta dilerim herkese :)
 
 
 
 
Islak Kekimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 Türk kahvesi fincanı yoğurt
2 Türk kahvesi fincanı süt
1 paket vanilya
160 gr. çikolata ( 2 paket ülker 80. gr.lık kullandım)
2-3 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
2,5  su bardağı kadar un
 
Sosumuz için,
1/2 çay bardağı su
1/2 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşı kadar kakao
 
Yapılışı:
 
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp, margarini ekleyip çırpmaya devam edin.
Yoğurdu ve sütü ekleyip tekrar çırpın.
Kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. unu yavaş yavaş ilave edip karıştırın.
Çikolatalarımızı elimizle kırıp kırıp parçalara bölüp kek harcımıza karıştıralım.
Harcımızı yağlanmış unlanmış kelepçeli kek kalıbımıza döküp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.
 
Sos harcımızı sos tenceresi veya cezve içerisinde karıştırıp ocakta bir iki dakika fokurdatalım.
 
Pişmiş olan dumanı üzerindeki sıcak keki sosumuzla ıslatıp kek oda ısısına geldikten sonra afiyetle yiyelim.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Nar Ekşili Kısır Tarifi

Bulguru çok çok çok o biçim tarifsiz çok severim. Çocuklarım da eşim de bulgur pilavını pirinç pilavına tercih eder çok şükür :) Ailecek bulgurcuyuz. Çorbaların içine bile atıveririm :) Artan pilavdan salata yaparım vs. vs. kıymetlimizdir kendisi :)
 
Kısır da çok sevdiğimiz bir versiyonudur :) Klasik kısırın dışına çıkıp uzun zamandır nar ekşili yapıyorum:) Kesinlikle daha lezzetli oluyor... sadece biraz iştah açıp ,yedirtiyor kendisini bol bol:) o tarafı kötü:)))
 
Denemediyseniz muhakkak deneyin derim ,pişman olmayacaksınız :)
 
 
 
 
 
Kısırımız İçin,
 
Malzemeler :
 
1 bardak ince bulgur
1,5 bardak kaynar su
 
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 limonun suyu
tuz, pulbiber, bir tutam karabiber
 
salatalık turşusu
salatalık
maydanoz,yeşilsoğan, dereotu,taze nane ,kıvırcık vs.
 
Yapılışı :
 
Geniş bir pilav tenceresine bulguru koyup üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını kapatıp ,suyunu çekmesi için kenarda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Eğer bulgurunuzun diri kaldığını düşünüyorsanız biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
 
Bir tavaya zeytinyağını koyup incecik kıydığımız kuru soğanı koyup, kavuruyoruz.
Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
 
Sos sıcakken bulgurların üzerine döküp, bulguru ezmeden harmanlıyoruz.
 
bir bardağın içine limon suyu,nar ekşisi,sirke ,tuz ,karabiber,pulbiber (dilediğimiz baharatları ) koyup karıştırıyoruz.
 
Yeşillliklerimizi,salatalığımızı,turşumuzu ince ince kıyıp bulgurun üzerine ilave ediyoruz.
 
Limon sosumuzu da ekleyip, karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN