24 Aralık 2012 Pazartesi

Yoğurtlu Mor Lahanalı Ispanak Salatası

Yepyeni bir yıla girmemize sayılı günlerimiz kaldı,hepimizde sevdiklerimize neler hazırlasak ,neler pişirsek,değişik neler yapsak heyecanı şimdiden başladı değil mi ? :))

Yılbaşı öncesi pratik ve lezzetli salata tarifleri de hemen herkes için altın değerinde oluyor:)

Bir alternatif de benden gelsin o zaman:)Yapması kolay,yemesi zevkli:) Eee daha ne olsun değil mi:)
Buyurun bakalım bugünün şip ve de şak tarifine:)


Malzemeler:

 1 demet ıspanak
1/2 demet dereotu
1 /2 kase doğranmış mor lahana
2 yemek kaşığı kapari
1 kase süzme yoğurt
3 -4 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Ispanağı iyice yıkayalım.
Geniş bir kaseye sıcak su koyup 3-5 dakika ıspanakları içinde bekletelim.
Suyu süzüp ıspanaklarımızı ince ince kıyıp salata kasesine koyalım.
Dereotunu ince ince kıyıp,doğranmış mor salatayı, ve kapariyi de ilave edelim.
Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurdu ,mayonezi,tuzu karıştırıp salatamızla harmanlayalım.
Bekletmeden servis yapalım.

AFİYET BAL OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)




21 Aralık 2012 Cuma

Karnabahar Çorbası

Merhabalar canım canım blogcanlarım...

Bir anda yağan karla birlikte hem çocuklar gibi sevindik hem de yaşadığımızın yerin İstanbul olduğunu hatırlayıp üzüldük değil mi:) Malumunuz İstanbul'da yağan bir damla yağmur bile hayatı yaşanmaz hale getirebiliyor bazen:(

Ben evde olduğum için tadını çıkaran şanslı kişilerdendim :)
Arda'nın ilk karıydı,camdan baktık kuzumla uzun uzun.Çok şaşırdı tabi ,değişik geldi,tek tek takip etmeye çalıştı,şaşkoloza döndü yavrum:))Şimdilik martılar onu daha çok heyecanlandırıyor:)kardan pek birşey anlamadı:) Bu arada emziğimizi ağzımızdan çıkarıp artistlik yapmayı öğrendik :) ama yerine takamıyoruz hala:)))Sinirlenip ağlıyoruz ve oldukça da tatlı bir görüntü çıkıyor ortaya:))

Emre'm için durum daha farklı tabi:)) Sevinçten havalara zıpladı bütün gün:)Çok heveslendi yavrum kartopu oynayacağız diye ama maalesef sabah kalktığımızda hayallerimizin suya düştüğünü gördük:) Lapa lapa yağan güzel kardan eser bile yoktu bugün ... Hayallerimizi bir sonraki kar için beklemeye aldık bizde:)

Eee bu kadar soğuk mevzuudan sonra sıcacık bir çorbayla bu postu kapatmak lazım değil mi ? :)

Havalar nasıl olursa olsun sizin havanız hep güzel olsun canım blogcanlarımm:))

Eğer karnabarı,çorbayı veee sıcağı seviyorsanız hemen yapıp içinizi ısıtın derim:)

Sıcacık, musmutlu günler dileyerek tarife geçiyorum o halde:)




Karnabahar Çorbası için ;

Malzemeler:

1adet küçük boy karnabahar
1 adet patates
1/2 soğan
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
4-5 bardak su
tuz

Yapılışı:

Karnabaharı yıkayıp geniş bir tencereye alın.
Patatesi ve soğanı da doğrayıp tencereye ilave edin.
Kaynamaya başlayınca sütü ve tuzu da ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişirin.
Pişen çorbayı blendardan geçirip sıcak sıcak servis yapın.

AFİYET BAL OLSUN :)






12 Aralık 2012 Çarşamba

Bulgur Pilavı Salatası

12.12.12 çılgınlığı almış başını gitmiş ...Evlenenler,nişanlananlar vs.:) Hangi kanalı açsam bugün ,gelinlikli bi kadın çıkıverdi karşıma:) Ben de bu özel tarihi bloğumdan esirgemek istemedim ve pratik ve lezzetli bir tarifle taçlandırayım dedim:))

Canınız kısır istiyorsa,evde de ince bulgurunuz yoksa hatta pilavlık bulgurunuzla da bir gün öncesinde pilav yapmışsanızzzz ve 1 kase kadar da artmışsa eğer hemen benim gibi sizde aşağıdaki nefissss salatayı şipşak hazırlayabilirsiniz:)

Buyurun bu özel günün nefisss tarifine:)



Malzemeler:

Bulgur pilavı
Maydonoz
Dereotu
Yeşil soğan
Mısır
Mor soğan
Salatalık turşusu
Közlenmiş kırmızı biber
Limon suyu
Sirke,pul biber

Yapılışı:

Bütün malzemeleri ince ince kıyıp geniş kasede bulgur pilavımızla harmanlıyoruz.
Limon,sirke ve arzuya göre pul biber de ekleyip servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER :)


7 Aralık 2012 Cuma

Rossopomodoro Ve Kavaklıdere Pizza-Şarap Atölyesi


Çarşamba günü Sevgili Sibel Savacı'nın daveti ile Rossopomodoro 'da Sevgili Levon Bağış 'ın yemek ve şarap uyumunun inceliklerini anlattığı acayip keyifli bir atölyeye katıldım.


Önce biraz mekanı anlatayım size:)Rossopomodoro nefisss Napoli pizzaları yiyebileceğiniz ,ulaşımı kolay ,çok hoş sıcacık ,nezih,tertemiz bir mekan.Pizzalar "cuk" diye midenize oturmuyor ama yedikçe yiyesinizin gelmesi açısından da biraz sakıncalı:)

Ürünlerin bir çoğu Napoli yakınlarındaki Campania Bölgesinden geliyormuş.Mozerella peynirleri,Domates sosları,zeytinyağları,unları aklımda kalanlardan sadece bir kaçı.



Pizzalar göz açıp kapayıncaya kadar hazırlanıyor.Pizzanızı pişerken izlemeniz mümkün:)



Hazırladığımız pizzaların tadına bakarken şaraplar hakkında da bilmediğimiz bir sürü hoş şeyler dinledik.Levon Bey öyle keyifle anlatıyor ki sıkılmanız imkansız.
Aramızda kalsın ama keşke zaman biraz daha uzun olsaydı da daha çok dinleyebilseydik diye düşünmedim değil yani:)




Bir yemeğin tek bir şarapla uyumu söz konusu değilmiş.En iyi uyumu bulmak için şarabın ve yemeğin temel öğelerini incelemek gerekirmiş.


Başarılı bir lezzet yakalamanın püf noktası ise her yörenin mutfağının ,kendi yöresinin şarabıyla uyumlu olmasıymış:)


Atölyede tadına baktığımız Kavaklıdere şarapları; 

Torre Terza Pinot Grigio IGT 2010, Vin-Art Narince-Chardonnay 2011, Egeo Sauvignon Blanc 2011, Egeo Roze 2011, Vin-art Kalecik Karası-Syrah, Prestige Öküzgözü 2009, Chianti Dogc 2010, 

Benim yıldızlı favorim ise Egeo Sauvıgnon Blanc 2011 oldu:)


Bu keyifli gün için Rossopomodora'ya , Kavaklıdere'ye   ,Sevgili Levon bağış'a,Tansel Bey'e ,Sibel Hanım'a çok çok kocaman teşekkürler ederim:)


Sevgi Dolu Öpücükler

4 Aralık 2012 Salı

Çok Kolay Cheesecake

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte sokaklar mağazalar süslü püslü oldukça benim içim de soğuk havaya rağmen fıkır fıkır oluyor.
Alışveriş merkezlerinin tadını çıkarıyoruz Emrem'le. Bu sene oğlumla iletişimimiz yüzde seksenlere geldi diyebilirim.Mızmız hallerimiz iyice azaldı...Artık konuşabiliyoruz ,orta noktada bir şekilde buluşuyoruz.Hayatımızın sadece oyuncak ve jetonla çalışan arabalar üzerine kurulu olmadığını anlamaya başladı çok şükür:))

Bebeklikten çocukluk dönemine geçişle beraber özellikle Arda'yı emin ellere bırakıp başbaşa gezmek ikimizi de çok mutlu ediyor:))) Beraber kıkır kıkır gülebiliyoruz:)Kitaplara ,cdlere bakıp, kendimize film vs. seçebiliyoruz.Kıyafet bile bakmaya başladı artık:) Beğendiği şeyler karşısında"vayyy çok havalı pantolonmuşşş " vs. gibi yorumlarla aklımda yokken beni alışveriş havasına bile sokabiliyor:)))
Hatta hatta takside geçen gün bozuk para takviyesi bile yaptı ,şaşırdım :)Artık cüzdan taşıyor erkeğim:)Hızla büyüyoruz...Biraz üzülüyorummmm biraz seviniyorummmm:) Yıllar çok çabuk geçiyor çoook...

Bu yılın diğer ve en önemli güzelliklerinden biri de evimize yeni bir aslanın katılmış olması...Yepyeni bir yıla 4 kişi olarak gireceğiz inşallah:)Heyecanlıyız:)Mesela Emre'm Arda'ya emzik  alacakmış hediye olarak,bize de resim çizecekmiş:)Programlar şimdiden başladı bizde:)

Bu keyifli sohbeti nefis bir cheesecake ile tamamlayıp,hepinizi en kocamanından öperim,sarılırım:)



Malzemeler:

Tabanı için;

1,5 paket Burçak bisküvi
3 yemek kaşığı becel margarin

İç Malzemesi İçin;

2 adet iri yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
400 Gr. labne peynir
1 kutu krema
2 paket vanilya

Üzeri için,

Dilediğiniz her şeyi kullanabilirsiniz.
Çikolatalı sos,meyveli soslar,marmelatlar vs.tercih tamamen size kalmış.

Ben böğürtlen reçeli ile süsledim.

Yapılışı:

Bisküvileri rondodan geçirip,eritip soğuttuğumuz yağımızla beraber harmanlayıp kelepçeli kalıbımıza yayıyoruz.Buzdolabına kaldırıyoruz.

Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıp diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Bütün malzemelerimizi harmanladıktan sonra bisküvi tabanımızın üzerine harcımızı döküyoruz.
Fırın tepsisine koyup yanına da bir kase su koyuyoruz.
Yavaş yavaş kontrollü olarak 50 dakika kadar 160 derece fırında pişiriyoruz.


AFİYET BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




30 Kasım 2012 Cuma

Biberli Tavuk Sote

Merhabalar canım canım blogcanlarımmm:)

Afiyettesinizdir inşallah maşallah:)

Biz hızla büyüyoruzzz,ben enime doğru büyüyorum oğullarım boylarına doğru:))
Arda'm bugün tammmm 4 aylık oldu. Bütün gün ay dönümü kutlaması bahanesiyle Emrem'le beraber Arda'nın yanaklara dalıp durduk:))Hüp hüp çektik içimize:) Garibim bizi görünce kafayı çeviriyor hemen:) ama suç biz de değil o bal yanaklarda:) Neyse sizin de ağzınızın suyunu  akıtmayayım fazla:) Şu sıralar Arda bey oturma meraklısı oldu,yatırınca avazı çıktığı kadar bağırıyor,öyle bir çirkef oluyor ki anlatamam:) Oturur pozisyona aldığım zaman ise tatlılar tatlısı:))Sağa sola kaykıla kaykıla yanakların ağırlığından da kafayı dik tutmaya çalışarak sağı solu kesiyor sıpa:) Evde ne olup bitiyorsa herşeyden haberi var...Oturmaya başlasa da bir rahatlasa yavrum.

Emre'm ise genel olarak çok mutlu,şu sıralar Arda'nın biberonlarını ve emziklerini denerken yakalasam da Abi olmanın bütün avantajlarını kullanıyor sonuna kadar:)

Biz de son durumlar böyle blogcanlarım:) Herkese mutlu mutlu hafta sonları dileyip pratik ve lezzetli tarifimize geçiyorum:)


Biberli Tavuk Sote için;

Malzemeler:

4 parça tavuk göğüs
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2 dal yeşil soğan
1 tatlı kaşığı hardal
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı kadar soya sosu
köri,karabiber,tuz

Yapılışı:

Tavukları sotelik doğrayıp geniş bir tavada (tercihen vok tavada) sotelemeye başlıyoruz.
Hardalı, defne yaprağını,baharatları ve soya sosunu ekleyip sotelemeye devam ediyoruz.
Pişmeye yakın julyen kestiğimiz biberleri de ekleyip hafif diri kalacak şekilde tavuklarla beraber soteliyoruz.
Ocağın altını kapattıktan sonra jülyen doğradığımız yeşil soğanları da ilave edip sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.


23 Kasım 2012 Cuma

Pancar Turşusu

 
Geçen gün markette taze taze pancarları görünce aklıma daha önce İnci ablacığımda yemiş olduğum nefis pancar turşusu geldi...hemen attım torbaya bir kaç pancar ,tabi:) Tarife de aynen uyarak nefissss bir turşu hazırladım.Sık sık yapacakmışım gibi görünüyor artık. Hazırlaması inanılmaz kolay...Eğer seviyorsanız tam zamanı muhakkak deneyin derim.
 

Buyurun nefisss ve bir o kadar da pratik turşumuzun tarifine;

MALZEMELER:

1 kg pancar
3-4 diş sarımsak
1su bardağı kadar üzüm sirkesi
tuz
YAPILIŞI:

Pancarları iyice yıkayıp geniş  bir tencerede üzerine geçecek kadar su doldurup ,haşlayalım.
Haşlanan pancarların suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
Soğuduktan sonra kabuklarını kesip, istediğiniz büyüklükte doğrayın.

1 kasede rendelenmiş sarımsağı sirke ile karıştırıp ,tuz ekleyip doğradığınız pancarlara ilave edip karıştırıp servise hale getirin.

AFİYET BAL OLSUN:)


 

19 Kasım 2012 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kek

Hayaldi gerçek oldu diye başlamak isterdim ama gerçekti hayal oldu diye başlayacağım:)))

Nereden çıktı derseniz eğer hemen konuya girip ,tarifle bağlayıp ,olayı bitireyim en iyisi:))

Malum doğum yapalı 3,5 ay oldu,aldığım bütün kilolar nasıl olduysa farkında bile olmadan fazlasıyla gitti:))Gerçi hala zayıf değilim ama oldukça sempatiğim:)))Giderim var:)

Sonracıma hafta sonu bir grup blog camiası olarak Sevilimiz'e baby shower yapmak için biraraya geldik... Beni gören "oooo Zeynooo gitmiş kilolar" diyerek havaya soktular beni:))Sağolsunlar:)

Öhöm :) Nasıl verdiğimi size de söylemezsem olmaz elbette ki:)) Meselaaa aşağıdaki kek:) Zamanında canım çekmişti,yapmıştım yemiştim:)) Sonracıma doğumdan sonra canım yine çekti... yapamadım ,yiyemedim:)))Olay tamamen bu mantık üzerine kurulu..Boş bir daire düşünün... içinde ben ve Arda var:)))Daire benim mide oluyor bu arada:))) Aynı yerde dönüp duruyoruz:)))İştahlı Zeynep yerinde duruyor bi sorun yok çok şükür:)) Sorun esas oğlan Arda'nın uyumama durumuyla alakalı tamamen:)) yani zamansızlıkla:)İştah yerinde de ,sadece olaya giremiyorum kısaca:)))  

Sanki ben bu keki yapalı seneler olmuş gibi geliyor ...hatta tarifi bile unuttum:) yapsam şimdi nasıl yapardım diye düşünüp de yazacağım:)) her bir malzeme aldığı kadar olabülürr yani:))Denerseniz siz de öyle yapın:)))






MALZEMELER:
 
3 Adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

½ su bardağı oda sıcaklığında süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı hindistan cevizi

1 çay bardağı damla çikolata

Aldığı kadar un



YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpük köpük olana dek çırpalım.

Sütü ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.

Kabartma tozunu ,hindistan cevizini,vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Çikolatamızı ilave edelim.

Unu yavaş yavaş göz kararı ekleyelim.

Hamurdan bir su bardağı kadar ayırıp ,yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza sade hamurumuzu dökelim.
Ayırdığımız hamura kakaoyu karıştırıp gelişi güzel sade hamurumuzun üzerine dökelim.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakalım.

Afiyet Bal olsun:)

Sevgi Dolu Öpücükler:)



2 Kasım 2012 Cuma

Zeytinyağlı Üzümlü Havuç


Canım canım blogcanlarım:)

Keyifler yerindedir hepinizde inşallah:)

Ben oldukça hareketli bir süreç içerisinde hızla ilerliyorum.
Çok şükür Arda'cım 3. ayı geride bıraktı.Lokum gibi bir döneme girdi:) uzun uzun agular çekiyoruz 1 haftadır.Anasının oğlu tabi bayılıyor sohbet etmeye:) Agu yapmaktan karnını doyuramıyor...Gerçi ben hem konuşup hem yeme özelliğine sahibim ya neysee:))) Gece uykularımız daha bir normale dönmeye başladı ama gündüz uykumuz maalesef yok,1 saat e e e  yapıyorum sadece 10 dakika uyuyor:) Bu yüzden mutfağa sadece uzaktan bakabiliyorum 3 aydır:) Arada eşimi yakalayabilip Arda'yı pışpışlatabilirsem birkaç çeşit zeytinyağlı yemek yapmaya çalışıyorum...Keki kurabiyeyi vs. rüyamızda görür olduk anlayacağınız:)

Emrecim de 2 dişini kaybetti bu süreçte:) Neyse hemen yerine yenileri geldi de çocuğum o maço halleriyle karizmayı çizdirmedi:)) Abi olmanın dayanılmaz hafifliğini yaşıyor şu sıralar.Abi olduğu için herşey ona ikiii Arda'ya biiir:))) Anladınız siz tabi:)) Olan yine bana oluyor :)

Tatlı ama bir o kadar da yorucu bir süreç...Peki ne yapıyoruz bu süreçte yiyiyoruz mutlu oluyoruzzz:)))


Daha önce zeytinyağlı havucun tarifini burada vermiştim sizlere, Bu defa ek olarak sadece kuru üzüm ekledim. Acayip yakışıyor tavsiye ederim sizlere de:)


 
Malzemeler:

1 kg. havuç
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
3 yemek kaşığı pirinç
2-3 yemek kaşığı kuru üzüm
1-1,5 su bardağı kadar su
tuz
(isteğe göre, 1 adet kurusoğan)

Yapılışı:

Havuçların kabuklarını soyup(kazıyıp) tencereye yuvarlak yuvarlak doğruyoruz.zeytinyağını,limon suyunu,pirinci,kuru üzümü,şekeri tuzu ve suyu da ilave ediyoruz.
Sık sık suyunu kontrol ederek havuçlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Soğuk veya ılık servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN.
 
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER
 

24 Ekim 2012 Çarşamba

Bumerang Ödülleri 2012

 
Merhabalar canım canım blogcanlarım,
 
Zeyneple  Bumerang Ödülleri 2012 "En çalışkan blog" dalında oylarınıza ihtiyaç duymaktadır :)
 
http://bumerang.hurriyet.com.tr/bumerang-odulleri/24710.htm  yi tıklayıp oy verirseniz çok pek çok mutlu olurum:)
 
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
Mutlu Mutlu Bayramlar Dilerimmm:)
 
 

17 Ekim 2012 Çarşamba

LG Home Chef Championship 2012 - Dubai'de Yarıştık

Merhabalar canım blogcanlarımmm,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Bizi soracak olursanız acayip heyecanlı ve bir o kadar da keyifli günler geçirdik Dubai 'de.
7 Ekim akşamı 2 takım olarak keyifli bir yolculukla Dubai'ye uçuş yaptık ve heyecanlı günlerimiz de böylece başladı tabi:) Facebooktan takip edenler biliyordur gerçi ama ben buradan da ikinci baskı yapayım bilmeyenleriniz için. Hacım Aylin'le beraber tahmin edersiniz ki çenemiz hiç durmadı. Konuştuk ,konuştuk ,güldük güldük:))) Bol bol fotoğraf çektik.Her anın tadını çıkarmaya çalıştık.Gülerek yatıp gülerek kalktık artık siz düşünün gerisini:))) Avm sayımız kısıtlı olduğu için de çok azıcık mağaza gezebildik dimi hacım:)




Yarışmaya gelecek olursaaak,İki ayrı Türk takımı olarak gayet güzel menülerle yarışmaya katıldık.
Aylin ve ben yarışma gününe kadar gayet rahattık:) Yarışma günü ve saati geldiğinde ise Aylin rahatlığını korurken ben heyecan yapmaya başladım tabi ki:)))Oldum olası yarışma ortamlarını pek sevmem,daralırım,sıkılırım,panik yaparım...
Dong sesini duyduğum anda bana öyle bir kal geldi ki anlatamam:))) Ben ben değildim:) önümü göremiyordum heyecandan.On dakika kadar sürdü sanırım bu sıkıntılı süreç..."Aylin beni yönlendir" dediğimi hatırlıyorum sadece:)))Neyse 10 dakika sonunda kendime geldim çok şükür:) ama o 90 dakikayı bana sorarsanız şayet "hiç birşey hatırlamıyorum" derim...Kafamı sanırım yarışma bittiğinde kaldırdım yukarı:)) Anladım ki kamera mikrofon ve sahne korkum varmış benim:)))Dong sesini tekrar duyduğumda kocaman bir ohhh çektim inanın...Bu ilk ve son olsun dedim içimden:))




Çok şükür tarifimizi tam zamanında fıstık gibi hazırladık,jüriyi de inanıyorum ki doyurduk:) Ama maalesef derece alamadık.Çok üzülmedik inanın.Çünkü gerçekten yemeğimizin çok lezzetli olduğunu biz biliyorduk:))) Onlar ağzını tadını bilmiyormuş dedik:)))



Organizasyona gelecek olursak,

Ben ve Aylincim hiç bir sorun yaşamadık...Ulaşım otel vs. herşey sıkıntısız yaşandı.Oldukça da keyifli bir ekip olduk.
Sevgili Bengi Hanım ve Emrah Bey bizimle acayip ilgilendiler.İnanın hava alanında vedalaşırken içim burkuldu resmen...Onları tanımak beni ayrıca mutlu etti.
Ayrıca sevgili Gamze Hanım'a da ilgi ve alakası için sonsuz teşekkür ederim. :)



Canım Aylin'cim seninle Dubai Avm'lerinde zamanla yarışarak alışveriş yapmak da ayrı bir keyifti...


Kısaca özetlemem gerekirse LG Home Chef Championship 2012 Benim için hiç unutamayacağım, hep gülümseyerek, mutlulukla hatırlayacağım bir deneyim oldu.

Sevgi Dolu Öpücükler Herkese

29 Eylül 2012 Cumartesi

LG Home Chef Championship 2012

Canım canım blogcanlarımmm,
 
08-11 ekim 2012 tarihinde Dubai'de yapılacak olan LG Home Chef Championship 2012 yarışması için ilk deneme çekimimizi 26 eylül 2012 de Kalamış Hobim Lezzet okulunda gerçekleştirdik.
 
 
İnanılmaz keyifli,heyecan dolu dakikalar geçirdik Aylincim'le...
 
 
 
 
Pire gibi çalışıp 90 dakika süre içerisinde yemeğimizi pişirip servise hazır hale getirdik.
Arada sohbet etmeyi ve kıkırdamayı da ihmal etmedik pek tabi ki:))
 
Detayları daha sonra uzun uzun anlatacağız inşallah.
Pozitif enerjilerinizi ve dualarını bizden esirgemeyin olur mu?
 
 
 
 
Bekle bizi Dubai biz geliyoruz:)))
 
 
SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER...
 
 
 
 
 
 

27 Eylül 2012 Perşembe

Güzel Haberler...

Merhabalar canım canım blogcanlarım...

İlk defa bu kadar ayrı kaldık değil mi? içim sızladı inanın sayfama her baktığımda...Özledim sizleri:) Umarım sizler de beni özlemişsinizdir:)))

Hepinizi çook merakta da bıraktım suçluyum biliyorum...

Esas oğlan Arda Bebek 30 Temmuz sabahı Kadıköy Şifa Hastanesinde dünyaya merhaba dedi ve dedikten bir kaç saat sonra da yeni doğan solunum problemi nedeni ile yoğun bakıma alındı:( Ben neye uğradığımı şaşırdım tabi ki...Dumura uğramak,kal gelmek vs. gibi kelimelerin ne anlama geldiğini de o gün yaşayarak öğrenmiş oldum.  
Yavrum yoğun bakımda iken hayatımın sanırım en zor anlarını,saatlerini ve günlerini geçirdim .Tam 1 hafta boyunca kalbim o kadar çok acıdı ki söyleyecek ne söz bulabiliyorum ne de başka bir şey...Hatırlamak bile istemiyorum...unutmaya çalışıyorum inanın...

Hep ama hep yanımda olduğunuz için ,Beni bu kadar çok sevdiğiniz için:))) hastanenin telefonlarını kilitlediğiniz için,gecenin 12 sinde bile yoğun bakımı Arda'nın teyzesiyim diye aradığınız için:)))) dualarınız,çiçekleriniz,mesajlarınız için nasıl teşekkür edeceğimi inanın bilmiyorum.
Arda'nın boğum boğum kollarından bacaklarından  sınırsız öpebilirsiniz valla karışmayacağım:))) Onu da beni de acayip şımarttınız:)

Şimdi nasıl derseniz eğer çooook şükür aslan gibi yavrum:) Sevimli mi sevimli , tatlılar tatlısı, süt kokulu 2 aylık bir aslan:) 3 böcek bir çiçekten oluşan 4 kişilik bir aile olmanın tadını çıkarıyoruz şu sıralar...Mutluyuz,yorgunuz ama iyiyiz çok şükür...

Sonracımaaa bir güzel haber de 8-11 Ekim arası partnerim  Sevgili Aylincim  ile LG Life Tastes Good Championship 2012 yarışmasında Türkiye'yi temsil etmek için Dubai yolcusu olacağız...Pozitif enerjilerinizi ve dualarınızı bizden esirgemeyin olur mu:) Herşey vatan için malum:)))

Detayları daha sonra uzun uzun yazacağım söz:))

Şimdilik bu kadar...Hepinizi öpüyorum,seviyorum...


23 Temmuz 2012 Pazartesi

Pilavlı Patlıcan Burger


Canım canım blogcanlarımmm,

Arda'cım dünyaya gelmeden son bir tarif ekleyip merhaba diyeyim istedim size...geriye sayım başladı artık.
Oldukça zor ve bir o kadar da heyecanlı bir süreç geçiriyorum. Vakit geçmiyor sanki...Hareketlerim de epey kısıtlı...Neyse ki azıcık kaldı,bol bol dinlenerek büyük günün gelmesini bekliyorum heyecanla:))Sizleri haberdar edeceğim gelişmelerden merak etmeyin:)))

Sonracımaaa geçen haftalarda Maggi facebook sayfasında pilavlı tarifler yarışması düzenlemişti.Ben yarışma olaylarına pek sıcak bakmıyorum biliyorsunuz:) Tarzım değil yani:))) ama söz konusu Maggi ve canım Yasemin olunca zevkle katılıyorum herşeyine:)) Tatilimi bile yarıda kesebiliyorum hatta:)))Fanıyım fanı o derece yani:)))
Çok keyifli bir yarışma oldu gerçekten. Aylincim'le Tümay'cım da nefis pilavlarıyla 2. oldular. Ben de karnım burnumda onları izlemeye gittim tabi ki:))) Kankamız Ferdi bey'de bizlere eşlik edince bol kahkalı bir gün geçirdik hep beraber.
Bütün yarışmacıları ayrıca tebrik ederim.Hepsinin pilavını afiyetle yedik,büyüdük:)))))

Aşağıdaki tarif de maggi için hazırladığım tariflerden biriydi...

Şimdi de sizlerin huzurlarında:)

Hepinizi öpüyorum,seviyorummm ve tarife geçiyorummm:))


Pilavlı Patlıcan Burger

Malzemeler:
*Pilavımız için,

1 su bardağı yasemin pirinci
1 adet Maggi Et Bulyon
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı  su
tuz

*Pilav iç malzemelerimiz için,
4 adet közlenmiş biber
½ çay bardağı mısır
½ demet dereotu

*Sosumuz için,
Domates
Sarımsak
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı kadar sirke
1 tutam tuz

*Kızarmış patlıcan Dilimleri



Yapılışı:

İstediğimiz sayıda patlıcanları yıkayıp,tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz.
Kurulayıp halka halka doğrayıp geniş bir tava içerisinde kızgın yağda kızartıyoruz.

Pirincleri yıkayıp süzüyoruz.
Tenceremize ayçiçek yağını koyup, pirinçlerimizi 5 dakika kadar kavuruyoruz.
Maggi bulyonu,tuzu ve suyu da ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra,közlenmiş biberleri küp küp doğrayıp,dereotunu ince ince kıyıp,mısırlarla beraber pilavımıza ekleyip karıştırıyoruz.

Sos tenceremize domatesleri rendeleyip,sarımsak ,sirke ve bir tutam tuzla 3-5 dakika orta ateşte suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.

Servis tabağımıza önce bir patlıcan halkası alıp,üzerine pilav harcımızdan koyup üzerine başka bir patlıcan halkası koyuyoruz.Domates sosu gezdiriyoruz.

Bütün patlıcanlarımız bitene kadar aynı işleme devam edip burgerlerimizi servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


Not: Beni bu heyecanlı günlerimde  hiç yanlız bırakmadığınız ,telefonumu hiç susturmadığınız için binlerce kez teşekkür ederim size...İyi ki hayatımdasınız...Öptüm hepinizi:))))


5 Temmuz 2012 Perşembe

Peynirli Dereotlu Kurabiye

Canım canım blogcanlarımmm,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Bizi soracak olursanız, bavulumuz hazır gün sayıyoruz aslanımla kavuşmak için.
Koskoca 34 haftayı geride bıraktık çok şükür.Zor bir sürece girdik tabi.Göbiş büyüdükçe hareketler küçülüyor...Bir de sıcaklar yok mu...Ah ki ah yani:))Ellerim ayaklarım sosis sosis...Tek başıma hareket etmem oldukça zorlaştı,yattığım yerden kalkamıyorum yani.Gürbüz gürbüz ,nur topu gibiyim anlayacağınız :)))

Aşağıdaki kurabiyeler de sağlıklı olduğum günlerde yapılıp, afiyetle yenilip,huzurlarınıza çıkmak için aylardır bekliyorlardı...Neyse büyük gün geldi çattı:)))

Şimdi huzurlarınızda...

Hepinizi en kocamanından öpüyorum ,seviyorum ve tarife geçiyorummmm:)))




Peynirli Dereotlu Kurabiyeler İçin,

Malzemeler:

125 gr. becel margarin
2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay bardağı kadar ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un

süslemek için ,susam

Yapılışı:

Yumurtalardan birinin sarısını daha sonra kurabiyelerin üzerlerine sürmek için ayırıyoruz.
Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp ,kontrollü olarak un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur meydana getiriyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp susam ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.