23 Temmuz 2012 Pazartesi

Pilavlı Patlıcan Burger


Canım canım blogcanlarımmm,

Arda'cım dünyaya gelmeden son bir tarif ekleyip merhaba diyeyim istedim size...geriye sayım başladı artık.
Oldukça zor ve bir o kadar da heyecanlı bir süreç geçiriyorum. Vakit geçmiyor sanki...Hareketlerim de epey kısıtlı...Neyse ki azıcık kaldı,bol bol dinlenerek büyük günün gelmesini bekliyorum heyecanla:))Sizleri haberdar edeceğim gelişmelerden merak etmeyin:)))

Sonracımaaa geçen haftalarda Maggi facebook sayfasında pilavlı tarifler yarışması düzenlemişti.Ben yarışma olaylarına pek sıcak bakmıyorum biliyorsunuz:) Tarzım değil yani:))) ama söz konusu Maggi ve canım Yasemin olunca zevkle katılıyorum herşeyine:)) Tatilimi bile yarıda kesebiliyorum hatta:)))Fanıyım fanı o derece yani:)))
Çok keyifli bir yarışma oldu gerçekten. Aylincim'le Tümay'cım da nefis pilavlarıyla 2. oldular. Ben de karnım burnumda onları izlemeye gittim tabi ki:))) Kankamız Ferdi bey'de bizlere eşlik edince bol kahkalı bir gün geçirdik hep beraber.
Bütün yarışmacıları ayrıca tebrik ederim.Hepsinin pilavını afiyetle yedik,büyüdük:)))))

Aşağıdaki tarif de maggi için hazırladığım tariflerden biriydi...

Şimdi de sizlerin huzurlarında:)

Hepinizi öpüyorum,seviyorummm ve tarife geçiyorummm:))


Pilavlı Patlıcan Burger

Malzemeler:
*Pilavımız için,

1 su bardağı yasemin pirinci
1 adet Maggi Et Bulyon
1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı  su
tuz

*Pilav iç malzemelerimiz için,
4 adet közlenmiş biber
½ çay bardağı mısır
½ demet dereotu

*Sosumuz için,
Domates
Sarımsak
1 adet kesme şeker
1 yemek kaşığı kadar sirke
1 tutam tuz

*Kızarmış patlıcan Dilimleri



Yapılışı:

İstediğimiz sayıda patlıcanları yıkayıp,tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz.
Kurulayıp halka halka doğrayıp geniş bir tava içerisinde kızgın yağda kızartıyoruz.

Pirincleri yıkayıp süzüyoruz.
Tenceremize ayçiçek yağını koyup, pirinçlerimizi 5 dakika kadar kavuruyoruz.
Maggi bulyonu,tuzu ve suyu da ilave edip karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra,közlenmiş biberleri küp küp doğrayıp,dereotunu ince ince kıyıp,mısırlarla beraber pilavımıza ekleyip karıştırıyoruz.

Sos tenceremize domatesleri rendeleyip,sarımsak ,sirke ve bir tutam tuzla 3-5 dakika orta ateşte suyunu çekinceye dek pişiriyoruz.

Servis tabağımıza önce bir patlıcan halkası alıp,üzerine pilav harcımızdan koyup üzerine başka bir patlıcan halkası koyuyoruz.Domates sosu gezdiriyoruz.

Bütün patlıcanlarımız bitene kadar aynı işleme devam edip burgerlerimizi servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


Not: Beni bu heyecanlı günlerimde  hiç yanlız bırakmadığınız ,telefonumu hiç susturmadığınız için binlerce kez teşekkür ederim size...İyi ki hayatımdasınız...Öptüm hepinizi:))))


5 Temmuz 2012 Perşembe

Peynirli Dereotlu Kurabiye

Canım canım blogcanlarımmm,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Bizi soracak olursanız, bavulumuz hazır gün sayıyoruz aslanımla kavuşmak için.
Koskoca 34 haftayı geride bıraktık çok şükür.Zor bir sürece girdik tabi.Göbiş büyüdükçe hareketler küçülüyor...Bir de sıcaklar yok mu...Ah ki ah yani:))Ellerim ayaklarım sosis sosis...Tek başıma hareket etmem oldukça zorlaştı,yattığım yerden kalkamıyorum yani.Gürbüz gürbüz ,nur topu gibiyim anlayacağınız :)))

Aşağıdaki kurabiyeler de sağlıklı olduğum günlerde yapılıp, afiyetle yenilip,huzurlarınıza çıkmak için aylardır bekliyorlardı...Neyse büyük gün geldi çattı:)))

Şimdi huzurlarınızda...

Hepinizi en kocamanından öpüyorum ,seviyorum ve tarife geçiyorummmm:)))




Peynirli Dereotlu Kurabiyeler İçin,

Malzemeler:

125 gr. becel margarin
2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay bardağı kadar ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un

süslemek için ,susam

Yapılışı:

Yumurtalardan birinin sarısını daha sonra kurabiyelerin üzerlerine sürmek için ayırıyoruz.
Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp ,kontrollü olarak un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur meydana getiriyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize diziyoruz.
Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarısını sürüp susam ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN.


 

27 Haziran 2012 Çarşamba

Tefal Dondurmacım İle Dondurmaya Doyacağız

Başlığı yazarken itiraf edeyim ki içimden "doymammm "dedim. Doyamam,imkansız:))

Geçen haftalarda Fikri Mühim & Tefal 'den Yaza Merhaba Partisi daveti alınca heyecanla Kuruçeşme yollarına düştüm. Yolun ucunda beni çeşit çeşit dondurmaların bekliyor olması ise heyecanımın tavan yapmasına neden oluyordu elbette:))))

Tahmin edersiniz ki benim gibi bir dondurma canavarı en çoook dondurmalı etkinliklerden, davetlerden hoşlanır:)))

Bizler için süper kahraman  Tefal Dondurmacım birbirinden nefiss,birbirinden lezzetli dondurmalar hazırlamıştı...



Hakikaten süper kahraman:) Malzemelerini hazırla,bas düğmeye 1-2 saat içinde sana ev yapımı dondurma olarak geri dönsün:)Oh ne ala, ne ala:)

Cennete düştüğümü hissettim resmen...Hangisini yiyeceğimi şaşırdım...Tümay'ım sağolsun benim için karışık hazırladı...Öyle 1 top dondurma kesmez beni:))Hızımı alamam zaten:))yakışmaz:))


İnanın yemeye doyamadım...Her biri birbirinden lezzetliydi. Daha fazla bilgi almak için burayı bir ziyaret edin derim. Tefal her zaman ki gibi bizler için her şeyi düşünmüş:)))

Ben de en yakın zamanda mis gibi ev yapımı dondurmalarımla karşınızda olacağım inşallah.

Bu keyifli organizasyon için Fikri Mühim'e ve Tefal'e sonsuz teşekkürler ederim.


Hayatımız hep bu nefisss dondurmaların tadında geçsin...

Sevgi Dolu Öpücükler


25 Haziran 2012 Pazartesi

Yuva Maya İle Abartmadık Kabarttık

Geçen haftalarda Yuva Maya dan gelen daveti görünce gözlerimin parladığını hissettim.Mailde kısaca bütün gün hamura bulanacağımız yazıyordu:))Hayır demek imkansız geldi elbette ve karnım burnumda heyecanla kabul ettim bu keyifli etkinliği...






Daha önce hiç kullanmadığım sağlıklı karışımlarıyla nefis tarifler hazırlamak için erkenden düştüm yollara:)

Önce çaylarımız eşliğinde  hoş beş sohbetler edip, tanışıp kaynaşma faslı yaptık. Sonra beyaz önlüklerimizi giyinip bonelerimizi takıp başladık yoğurmaya:)))Yoğurdukta yoğurduk...
Neler yaptık neler...



Pamuk pamuk poğaçalar,



Birbirinden nefis ekmekler ,




Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak 4 dilim yediğim nefissss vejeteryan pizza çeşitleri,


Glutensiz Kek Karışımı ile hazırladığımız mis kokulu browni,


ve yüksek lifli ,hazırlarken de çok eğlendiğimiz ve uğraştığımız galetalar hazırladık...

Fotoğraflardan da anlayacağınız gibi biz Yuva Maya   sayesinde bu etkinlikte hamura doyduk resmen. Hem gözümüz hem gönlümüz hem de midemiz doydu aslında:)
Herkesin yüzünde relax bir ifade ile günü doya doya yaşadık


Bu keyifli davet için tatlılar tatlısı Nur Hanım'a,  Sevgili Emra Hanım'a ve Yuva Maya'ya çooook teşekkür ederim.

Yepyeni etkinliklerde görüşmek dileğiyle:)

Sevgi Dolu Öpücükler...

18 Haziran 2012 Pazartesi

Domatesli Tel Şehriye Çorbası


Canım canım blogcanlarım,

Bebeğim ve benim için söylediğiniz,hissettiğiniz o sıcacık samimi duygularınız için sonsuz teşekkür ederim size. İyi ki varsınız...

Ben de o sıcacık duygularınıza karşılık ,sıcacık bir çorbayla geri dönüş yapayım dedim:))) Sıcak ortamları hep sevmişimdir:)))

Herkese mutlu mutlu haftalar dilerim,öperim öperim, sarılırım:)

veee buyurun çorba tarifimize,




DOMATESLİ TEL ŞEHRİYE ÇORBASI

Malzemeler:

4 Adet Domates
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
2 Diş sarımsak
3 yemek kaşığı tel şehriye
½ çay kaşığı kuru fesleğen
1 tutam karabiber, tuz
5 bardak kadar su

Yapılışı:

Kabuğu soyulmuş domatesleri  ve sarımsağı TENCEREMİZE rendeleyelim.
Ayçiçek yağını ve  salçayı ilave edip hafifçe kavuralım.
Tel şehriyeyi, bir çimdik karabiberi,tuzu ,fesleğeni ve suyu da TENCEREMİZE ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya dek pişirelim.

AFİYET OLSUN


12 Haziran 2012 Salı

Maviyi Aşkla Seviyorum

Bir kalp birden fazla kişiye aşkla çarpabilir mi sizce?... Hem de aynı duygularla,aynı sevgiyle ve aynı hislerle?

5,5 sene önce minicik bir surata aşık oldum ben...Gözleri yumuk yumuk,pancar gibi suratıyla kucağıma aldığım ilk anda kalbim yerinden çıkacak gibi hissetmiştim...Onun karnını doyurmaya çalışırken iplik iplik ağladım saatlerce,günlerce...Aşk dedikleri işte buydu bana göre...Her baktığımda içimi titreten yegane varlığa duyduğum histi.O gün sanki ben de onunla yeniden doğmuştum.Bir mucizeye tanık olmuştum 9 ay boyunca...Şimdi kucağımda duruyordu ve ben onun annesiydim,o benim Aşkımdı...Artık birbirimizindik.
Binlerce kez şükürler olsun Rabbime...Canım Emre'm, ilk aşkım benim...


ve şimdi 8 aydır aramıza bir minik Çeşmeci'nin daha katılacak olmanın sevinciyle yanıp tutuşuyoruz . Henüz kucağıma almadan aynı duygularla boğuşmaya başladım bile...Ey Aşk ne güzel bir duygusun sen...

İkinci kez bu duyguyu yaşayacak olmanın verdiği heyecanla nefes alıyorum aylardı,kalbim onunla çarpıyor.




27 Mayıs pazar günü birbirinden kıymetli blogger arkadaşlarım Arda ve benim için bir baby shower partisi düzenlediler sağolsunlar. Kalplerimiz birlikte çarptı bütün gün:) Yer gök mavi oldu bir anda...

Hani insan bazen kelime bulamaz ya duygularını anlatmaya...İşte öyle bir gün yaşattılar bana desem yeridir:)





Uzun zamandır bu kadar şımardığımı hatırlamıyorum.Her detayı en ince ayrıntısına kadar düşünmüşlerdi. Ağzım kulaklarımda fiyonk fiyonk sırıtıp durdum parti boyunca:)Kendimi acayip özel hissettim.Her şey öyle güzeldi ki...Sağım solum hep sevdiklerimle doluydu...Kimi öpeceğimi, kime sarılacağımı şaşırdım durdum:)Herkes sabahın köründe benim için yollara dökülmüştü,pırıl pırıl parlayan gözlerle karşıladılar beni...Elleriyle beslediler,sıcacık sevgileriyle sarıp sarmaladılar bizi...











En renkli kısımlardan biri de hediye açma kısmıydı:))) Arda'cık daha doğmadan çooook şımartıldı diyebilirim...Benim papuç da çoktan dama atılmış anladım yani:))))
Arda'nın ayakkabısından,atletine ,şampuanından sabununa,battaniyesinden,tulumuna,biberonuna vs. herşeyini düşünmüşler teyzeleri,dayıları...Bu kadar çok paket açtığımı hiç hatırlamıyorum.Kan ter içinde kaldım resmen:) Herşeyi ama herşeyi düşünmüşler canım arkadaşlarım benim.Paketlerden çıkanları bir görseniz nasıl güzeller ,mini minnacık şeyler:))herşey oyuncak gibiydi:) Onlara bakmak bile insanı gülümsetmeye yetiyor zaten:)

Parti bitip ,evime döndüğüm zaman hem yavrularım için ,hem de böyle sevgi dolu arkadaşlara sahip olduğum için bir kez daha şükrettim.Ne mutlu bana ve bize:)




Hepinizi çok pek çok seviyorum,seviyoruz:) Asla unutmayacağım bu güzel gün için sonsuz teşekkür ederim hepinize...

İyi ki hayatımdasınız...

4 Haziran 2012 Pazartesi

Mövenpick Dondurmaları Blogger Etkinliği

Antalya'dan döner dönmez gözümü Mustafa Bey'in daveti ile Eks'de yapılacak olan  Mövenpick dondurmaları blogger etkinliğinde açtım:) İçinde tatlı,dondurma veya çikolata geçen davetler beni benden alıyor resmen:))



Konu dondurma olduğu için heyecanım tavan malum:))

Şeflerimiz eşliğinde ,
*Enginar Carpaccio üzerinde pancar küpleri ile limon ve misket limon kabuklu sorbe
*Pazı kavurması üzerinde mangolu tavuk göğsü veee
*Beyaz çikolatalı dondurmalı mousse pişirdik.

Sonra da bizler için hazırlanan şık masamızda hep beraber sohbet ede ede afiyetle yedik yemeklerimizi.Karnım doydu ama gözüm dondurmaya doymadı her zaman ki gibi tabi:))) 


Etkinlik çok keyifli geçtiği için anlat anlat bitmeyecek...Biraz da dondurma günlerinden bahsedeyim size:))

Mövenpick® Dondurma Günleri, birbirinden farklı dondurmalı lezzetler, çeşitli aktivite ve sürprizlerle 1 Haziran’da İstanbul’da başlıyor.

İsviçreli gurme dondurma ustası Mövenpick®, Türkiye’de bir ilke imza atarak gerçekleştirdiği Dondurma Günleri ile, birbirinden farklı dondurmalı lezzetler ve çeşitli aktivitelerle dondurma tutkunlarına çok özel sürprizler hazırlıyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen “Mövenpick®Dondurma Günleri”, bu yıl 1-10 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da Bağdat Caddesi, Ulus, Nişantaşı, İstiklal Caddesi, Akmerkez Alışveriş Merkezi, İstinye Park Alışveriş Merkezi, Bebek ve Kuruçeşme gibi seçkin lokasyonlarda gerçekleşecek.
Aşşk Kahve, Cookshop, Hardal, Hayal Kahvesi Caddebostan, İst Cafe, Kırıntı, La Sirene, Big Plate, Mövenpick® Otel, S Café, Zanzibar gibi pek çok özel mekan Mövenpick® Dondurma Günleri boyunca, aktiviteye özel olarak hazırladıkları dondurmalı tarif ve menülerini misafirlerine sunuyor olacaklar.

Mövenpick® ® Dondurma Hakkında:

Klasikler ve Sorbeler olmak üzere 2 ana grupta, 19 farklı çeşidiyle seçkin market, şarküteri, restoran, kafe ve otellerde yerini alan Mövenpick® Dondurmaları ile lezzetin doruklarına varacaksınız.


Taze İsviçre kreması ve %100 doğal malzemeler ile gurme dondurma ustalarının hünerli ellerinde farklı bir üslupla hazırlanan “klasik” dondurma tatlarının keyfini çıkaracak, yağ içermeyen “sorbe” çeşitleriyle gerçek meyve doğallığının tadına varacaksınız. 

Mövenpick® Dondurmaları’nın içeriğindeki tüm malzemeler en iyi yetiştikleri ülkelerden özenle seçiliyor. Vanilya Madagaskar’dan, kakao Venezüela’dan, limon İspanya’dan, ceviz Çin’den, mango Ekvator’dan, fıstık İtalya’dan geliyor.



Bu keyifli Etkinlik İçin , Mövenpick dondurmalarına,Mustafa Bey'e ve Eks'ye çok çok teşekkür ederim.

Sevgi dolu öpücükler,dondurma tadında lezzetli günlerr:)))

29 Mayıs 2012 Salı

Çilek Soslu Muhallebi

Uzun zamandır  nasıl çilek tükettiğimi anlatamam size...Anlatsam da inanmazsınız,çünkü ben bile kendime şaşıp kaldım inan:)))
Sabah öğlen akşam çilekle beslendim desem yalan olmaz.
Antalya'da çilek satan esnafların hepsi tanımıştır beni sanırım:))) Gözüm dönüyordu inanın..koklaya koklaya, kendimden geçe geçe, bıkana kadar yedim veeeee altın vuruşumu sevgili tatlılar tatlısı Aylinciğimin tarifiyle yaparak olaya noktayı koydum:)
Çilek aşkım sizlere ömür...Şu sıralar üzümle haşır neşirim:)) Bakalım bana kaç kilo olarak dönecek yeni sevdam merakla bekliyorum:(((

Üzümlerime yumulmadan önce hepinizi öpüyorum,seviyorum ve tarife geçiyorummm:)



Çilek Soslu Muhallebimiz İçin,

Malzemeler:

1 litre süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya

Çilekli Sos İçin;


1 büyükçe kase doğranmış çilek
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı su

Muhallebi için;
Tenceremizde sütü ,unu ve nişastayı muhallebi kıvamı alıncaya dek karıştırarak pişirelim.
Şekeri  ilave edip bir iki dakika sonra altını kapatalım ve vanilyayı ekleyelim,tekrar karıştırıp kuplara paylaştıralım.


Çilekleri,şekeri ve suyu sos tenceresine  alıp beş dakika kadar pişirelim ve soğumaya  bırakalım.
Soğuyan sosu blenderden geçirip kupların üzerine pay edelim.
Soğuk soğuk servis yapalım.
 
Afiyet Bal Olsun:)
 


15 Mayıs 2012 Salı

Kıymalı Mantarlı Makarna

Merhabalar canımm canım blogcanlarım...

Keyifler yerindedir inşallah maşallah:) Bende bir tembellik bir tembellik,yeni tarifler deneyemiyorum,yaptıklarımı resimleyemiyorum,var olanları yazmaya üşeniyorum:))
Sürekli göbişi büyütüyorum,güçlü tekmelere maruz kalıyorum,deli gibi çilek yiyiyorum:)) hayallerle aldığım çilekleri reçele veya çilekli muhallebiye dönüştüremeden çilekleri tüketiyorum:((( Benim ve bebeğim için düzenlenecek olan parti heyecanıyla yanıp tutuşuyorumm:)Kızları sıkıştırıyorum ama hiç ip ucu alamıyorum:))Koskoca 27 haftayı geride bırakıyorum:)))Yeniden anne olacağım günü heyecanla bekliyorum:)

vee haftaya İstanbul'a yuvama geliyorum.Kendimi mutfağa kapatıp sürekli birşeyler pişirmek istiyorum.
Yeni tencerelerimin de bunda katkısı büyük sanırım:))) Göbişim müsade ettiği sürece pişirmeye devam ,yemek candır diyorum:)))

Şimdi size nefissss bir makarna tarifiyle başbaşa bırakıyorummm ve hepinizi öpüp sarılıyorum:)



Kıymalı Mantarlı Makarna İçin,

Malzemeler:

Makarnayı hazırlamak için,

1 paket makarna
Su, tuz
Ayçiçek yağı

Makarna sosu için,

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet kuru soğan
150 gr. dana kıyma
3 adet konserve közlenmiş biber
2 çay bardağı konserve közlenmiş biberin suyu
10 adet mantar
1 su bardağı domates rendesi
Karabiber, tuz

Yapılışı:

Sos  tenceresinde   küçük küçük doğradığımız soğanı ve kıymayı iyice kavuruyoruz.
Közlenmiş biberlerimizi iri küpler halinde doğruyoruz,
Mantarları yıkayıp ,kurulayıp, dilimleyip, kıymalı harcımıza ilave ediyoruz.
1 su bardağı domates rendesi ve konserve közlenmiş biberin suyundan 2 çay bardağı kadar ekleyip sosumuzu karıştırıyoruz.
Tuz ve karabiber ekleyip mantarlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.

Makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Tencereye  sıvıyağ koyup makarnaları harmanlıyoruz.

Servis tabağına alıp sosumuzla beraber sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN



28 Nisan 2012 Cumartesi

Zeytinyağlı Sarımsaklı Patlıcan

Canım canım blogcanlarımmm,

Antalya'ya yaz geldi artık diyebilirim size...Dün ilk defa arabada klima açma ihtiyacı hissettik:)Mutfağımda sürekli zeytinyağlılar pişiyor,salatalar hazırlanıyor...İşte bu diyorum her defasında...Ennnn sevdiğim mevsim:) Emre'cim bahçede doyasıya koşup oynuyor,sürekli acıkıyor,dinozor fosili bulmak için uzun uzun yürüyüşlere çıkıyoruz beraber:)her defasında bulamayıp, çiçek toplayıp geri geliyoruz:)))Emre çok ümitli "kesin bulacağız annecim" diyor:)) Parkta üşümeden titremeden doyasıya oynuyoruz,çiçekleri sulayıp,resimler yapıp bahçede sergi açıyoruz...Daha neler neler...Oğlumla ben güneş enerjisiyle çalışıyoruz sanki...Koca günün her saniyesinde hareket halindeyiz...

Sonracığıma geçen haftalarda sevgili zerrincim tarafından mimlenmişimmm:)
Oyunumuzun konusu şu "Çocuğunuzun yaptığı ve sizin bayıldığınız 5 şey"

Emre'm;

*Aldığı herşeyi biz söylemeden yerine koyar,inanılmaz düzenlidir,temiz paktır:)

* Saçlarının dağınık olmasından hiç hoşlanmaz mesela,aynanın karşısına geçip saçlarını tararken o ciddi surat ifadesine bayılıyorum...Koşup yumulup,öpmek istiyorum hemen... Hele bir de babasının parfümünü sürmüşse eyvahhh iki katı ciddi olur...Gören çok mühim bir toplantıya gideceğini düşünebilir:)

*Utangaç ve maço tavırları ,o erkek erkek bakışları beni benden alır her defasında:)

*Ben hatırlatmadan dişini fırçaladıysa veya çişini yaptıysa eğer ,bütün apt. duyar zafer ve sevinç çığlıklarını:)))

* Akşamları uykusu geldiği zaman maço oğlum gider yerine pamuk oğlum gelir...saçlarımı okşaya okşaya,koklaya koklaya,sokula sokula ,uyur...En sevdiğim ,doyamadığım ve şükrettiğim anlardan biridir.

İlk aklıma bunlar geldi benim...bakalım sizin aklınıza neler gelecek kızlar:)

Ben de sevgili arkadaşlarımmm Hilal'i , Tümtüm'ü veee Sevil'i mimliyorum:)hadi bakalım kolay gelsin:)


Evetttt hep oyun hep oyun olmaz tabi...Yemekler de pişiriyoruz yeni tencerelerimizle :) Afiyetle de yiyip büyüyoruz:)

Buyurun bakalım bugünün nefissss tarifine,

ZEYTİNYAĞLI SARIMSAKLI PATLICAN

Malzemeler:

1 çay bardağı zeytinyağı
4 Adet patlıcan
2 adet çarliston biber
5 diş sarımsak
3 Adet Domates
3 adet kesme şeker
Tuz
1 su bardağı sıcak su

Süslemek için maydanoz

Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyup tuzlu suda 15 dak. bekletiyoruz.
tencereye zeytinyağını koyup,patlıcanları ilave ediyoruz.
Çarliston biberleri verev doğrayıp patlıcanların üzerine ekliyoruz.
Doğranmış Domatesleri, ince ince kıyılmış sarımsakları,kesme şekeri,tuzu ilave edip karıştırıyoruz.
Sıcak suyu da ekleyip kısık ateşte patlıcanlar yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Servis tabağına alıp maydanozla süsleyip ,ılık veya soğuk servis yapıyoruz


AFİYET OLSUN

SEVGİİ DOLU ÖPÜCÜKLER




24 Nisan 2012 Salı

Eternity Ev Yaşam Gereçleri

Merhabalar Blogcanlarımmm,

Bugün sizleri yeni oyuncaklarımla tanıştıracağım:) Sevgili Benan Hanım'dan gelen bir maille tanıştım bu bahar bahar tencerelerle ... İnsanın içini açıyor resmen değil mi ? :) Biran önce sizlere nefissss yemekler pişirmek için heyecanlanıyorum doğrusu... Hatta siz bu postu okurken ben dayanamıyıp, terliklerimi topuklarıma vura vura mutfağa gidiyor olacağım:))))


http://www.guzelis.com.tr/ Bu siteye uğramadıysanız eğer muhakkak bir ziyaret edin derim...
Eminim sizin de mutfağınıza ve gönlünüze renk katacak ve  "işte bu bebek benim olmalı "diyeceğiniz ürünler vardır mutlaka:))) Hepsi şıkır şıkır ,karar vermeniz zor olacak bilesiniz:) 


Yeni tencerelerimle yepyeni tariflerde görüşmek üzere:)

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


18 Nisan 2012 Çarşamba

Hürrem Sultan Kekim Gazetelere Konu Olmuş

Canım canım blogcanlarımmm,

Keyifler yerindedir inşallah:) Ben Sonunda begonviller diyarına kavuştum çok şükür...Henüz begonviller açmamış mis kokulu leylaklarla idare ediyoruz:) Dün inanılmaz güzel bir hava vardı...Bugün ha yağdı ha yağacak:( Acayip bir rüzgar var Emre'mle eve kapanmak zorunda kaldık...

Ama olsun Akşama Sülo varrrr..çekirdekler hazır bekliyorum:) Mahidevran'ın o gözü dönmüş hali de hareketlendirdi diziyi:) Her çarşamba facebooktan takip edenler biliyordur Sülo sohbetlerimizi...Perşembeleri de kaçıranlar için kısa bir özet geçmeye çalışıyorum elimden geldiğince :)

Geçenlerde facebooka bir girdim ,kızlar Hürrem Sultan kekimin Habertürk ve posta gazetelerine konu olduğunu yazmışlar:) Acayip şaşırdım ve  heyecanlandım tabi bu sürpriz habere:) Gülümseyerek hatırlayacağım bir anı oldu bana...

Sağolsun Berna'cım ve Aylin'cim  gazetenin resmini çekmişler:)Hatta Aylincim üşenmeyip kargo bile yaptı gazeteyi,yanında nefis çikolatalarla birlikte tabi:))))

Sizlerle de paylaşmadan geçemeyeceğim bu keyifli haberi...




Bu kadar haberden sonra meşhur tarifimizi tekrar paylaşayım bu anlamlı günde dedim :)))


Hürrem Sultan Kekimiz İçin,

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını ve sütü ilave ediyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Tarçını,karanfili,zencefili,kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu ,fındığı ilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
İnciri,kayısıyı küp küp doğruyoruz,üzüm ve çikolatalarla beraber hafifçe unlayıp kek karışımımıza ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Yağlanmış ,unlanmış kek kalıbımıza harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


6 Nisan 2012 Cuma

Vişne Soslu Muhallebi

Bahar ha geldi ha gelecek derken beraberinde acayip sağlam virüsleri de beraberinde getirdi sağolsun:)
Ailecek kırılıyoruz hastalıktan resmen...Bu sene 2. sağlam gribimi geçiriyorum:( 
Emrecimle beraber yatak döşek yatıyoruz:( ikimizde gözümüzü açamıyoruz ama o hala oyun oynayalım derdinde tabi:)))arabalarını kollarımızda kafamızda süre süre günü geçirmeye çalışıyoruz:(
Burnumuz tıkalı,boğazımız şiş,öksürüğümüz var ,var oğlu var yani kısaca...Umarım çabucak geçer de bu güzel bahar havalarının tadını çıkarırız yavrumla...

Tarife dönecek olursak:) Geçenlerde kivili kuplar yapmıştım hatırlarsanız...Eşim kivi sevmediği için ona vişneli hazırladım...Vişne sosunun tarifini sofra dergisinden aldım:) Çok şık ,pratik ve lezzetli bir sos,dilediğiniz her türlü muhallebi,puding vs üzerinde rahatlıkla deneyebilirsiniz.

Mutlu mutlu ,sağlıklı hafta sonları dilerim herkese:)




Malzemeler:

Muhallebi için,

2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket damla sakızlı vanilya

Sosu için,

2 Su bardağı vişne suyu
1/2 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı:

Sütü ,pirinç ununu,şekeri ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz.
Kaselere paylaştırıyoruz.

Ayrı bir tencerede vişne suyunu,şekeri,nişastayı karıştırıp pelte gibi olana dek karıştırarak pişiriyoruz.

Muhallebilerin üzerine paylaştırıp,soğuk soğuk  servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



29 Mart 2012 Perşembe

Kremalı Lor Peynirli Çörekler


Şıkır şıkır bir güne merhaba dedik bugün...Besili bir kelebek gibi hissediyorum kendimi:) Güneşi gördükçe içim pır pır ediyor resmen. Yerimde duramıyorum:)
Gördüğüm kadarıyla piknik sezonu da ufak ufak açılmaya başlamış bulunmakta... hafta sonuna fikir olması açısından pişerken kendisine aşık edecek nefis çörek hazırladık Emre'mle piknik sepetleriniz için...
Çaylar sizden çörekler bizden bugün:)

Hadi bakalım pratik ve bir o kadar nefisss tarifimize buyurun diyorum ve hepinizi öpüyorummm:)



Çöreklerimiz İçin,

Malzemeler:

2 Adet yumurta
1 kutu krema
1 su bardağı kadar lor peyniri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
aldığı kadar elenmiş un

süslemek için,

susam ve çörekotu

Yapılışı:
1 yumurta sarısını daha sonra çöreklerimizin üzerine sürmek için ayırıyoruz.
Yumurtaları geniş bir yoğurma kabına alıyoruz.
Kremayı ,sıvıyağı,tuzu,şekeri,sirkeyi koyup kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyıp ,lor peyniriyle beraber karışıma ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çöreklerimiz kızarana dek pişiriyoruz.

AFİYET , BAL OLSUN

27 Mart 2012 Salı

Kabaklı Çorba

Bizim evde çorba çok sevilir...Eşime özellikle "sana çorba yaptımmm" dediğimde pek mutlu olur,hediye almış gibi sevinir:)))Emre'cim de bir o kadar mutsuz ve bedbaht olur:)))))Benim içinse yaz kış fark etmez, seve seve afiyetle içerim...

Geçen haftalarda karlı buz gibi İstanbul'un soğuk havasında içimizi ısıtmak için hazırladığım çorbalardan biri de bu nefis kabaklı çorbaydı...Hem pratik hem besleyici...Şifa niyetine blogcanlarım:)))))

Hepinizi seviyorummmmm ,öpüyorummmm veee tarife geçiyorum:))


Çorbamız için,

Malzemeler:

 1/2 Adet kurusoğan
1 diş sarımsak
1 Adet patates
1 adet havuç
3 Adet kabak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz
su
kuru nane

Yapılışı:

Soğanı ,sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavuruyoruz.
Patatesi,havucu ve kabakları rendeleyip soğanların üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
Salçaları,tuzu ve kontrollü olarak suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra blenderdan geçirip 5 dakika daha kaynatıp,nane ile süslüyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN