4 Mayıs 2011 Çarşamba

Sıfır yağ,Sıfır Suç...Airfryer ile Bol Bol Kızartalım mı ?


Düşünün şimdi canınız acayip kızartma istiyoooor...

Ama göbişiniz aklınıza geliyor, hatta gözünüzün önünde olduğu için aklınızdan hiç çıkmıyor...Moraliniz bozuluyor tabi....haklısınız:)

İşte Airfryer artık imdadımıza yetişti kızlar:)


Kızartıp kızartıp yiyelim...Sıfır yağ,sağlıklı,lezzetli ve hızlı....



Nereden mi biliyorummm:)

Geçtiğimiz haftalarda Onur Bey'in daveti ile The House Cafe Atelier’de düzenlenen, Mutfak Koçu Gülhan Kara’nın da katıldığı bir etkinlikte Philips airfryer'ı tanıma ve dostlarımla keyifli bir akşam geçirme şansını yakaladım.


Blogcanlarımla beraber Airfryer'da birbirinden nefis yağsız köfteler pişirdik de ondan biliyorum...

İnanın parmaklarımızı yedik.Patatesler de müthişti,sağa sola yamulmuyorlar piştikten sonra:)kuru kuru da gelmiyor baymıyor içimizi...Ketçaba bana bana yiyesiniz geliyor:)))

Ben kendi adıma çok beğendim ve sevdim valla...

Ortağım küçük Yaso'ya da buradan selamlarımı gönderiyorum:)))))
Çok iyi bir ikili olduk,Ulvi bir görevi üstlendik ve beraberce gurmelik yaptık doya doya:)




Airfryer'ın tipi ,rengi çok güzel...kullanışlı,pratik,yormuyor sizi...Koy malzemelerini ,ayarla dakikasını...o tın tın pişerken siz başka bir iş yapın:)))

Mesela ben bugün biber kızarttım.Salatamı hazırlayana kadar biberlerim pişmişti:) Koku yok,yağ yok,mutfak temiz:))) Ayyy dedim bunca zamandır nerdeydin airfryer'cım:)

Şu an yeni oyuncağımla birbirimizi tanıma sürecindeyiz...Eminim harika bir ikili olacağız.Bu hafta kendimi ona adadım...Bakalım neler pişireceğiz beraber:)

Emre patateslerden çok memnun...yağsız olduğunun farkında bile değil:) Emre memnunsa zaten bizim memnun olmamamız imkansız:)))


Gerçekten anneler günü de yaklaşırken acayip güzel bir hediye alternatifi olabilir:)
Önümüz yaz suçluluk hissetmeden bol bol kızartır yeriz:)))




Çok keyifli bir akşam geçirdim...

Fotoğraflara keyifle bakıyorum kaç gündür ...Hepimizin gözleri gülüyor:)

Demek ki neymişşşş airfryer hem gözü hem mideyi mutlu ediyormuş:))))Kıssadan hisse oldu:)


Gülhan Hanım'la tanıştığım için de inanılmaz mutlu oldum. Kesinlikle çok zarif bir hanımefendi...Mutfağa çoook yakışıyor,kendisini zevkle dinletiyor ve zevkle öğretiyor...Pozitif enerjisi müthişti...Keşke vakit daha uzun olsaydı daha çok beraber olsaydık:)
Umarım en yakın zamanda tekrar beraber oluruz.

 Detaylar için burayı tıklayın...

Bu keyifli organizasyon için Philips'e ve güleryüzlü ekip arkadaşlarına,Gülhan Hanım'a,Bersay İletişime,Onur Bey'e, The House Cafe'ye sonsuz teşekkürler ederim.

Sevgi Dolu Öpücükler

2 Mayıs 2011 Pazartesi

Acılı Kırmızı Biber Çorbası ve Kırmızı Dergisi

Merhabalar canım blogcanlarımmmm,

Yazmam gereken o kadar çok şey var ki vah ki vah bana...İpin ucunu kaçırınca da cezaya dönüşüyor sanki post hazırlamak:)
Kumanda panelime de bir haller olmuş zaten:( ne nerede bulmak gıcık etti beni:) stres oldum resmen,hiç de beğenmedim bu halini aramızda kalsın:)
Eski kumanda panelimiz daha bir kullanışlıydı sanki,alışırım inşallah çabuçak:)

Bugün aslındaaaa güzel bir haber vereceğim size....

Ben bu ayyyy Kırmızı Dergisi Mayıs ayı sayısındayımmmm:))) Çay saatiyle huzurlarınızdayım:)

İnanlmaz heyecanlı ve güzel bir anı oldu benim için. En güzeli de herşey olup bittikten sonra dergiyi elime alıp vaayyy dediğim an oluyor:)))) İçim içime sığmıyor:)
Bu defa Ayşenciğimle tam vapura binecekken... bayide dergiyi görüp panter edasıyla üstüne atladım hemen:))))beraber paylaştık bu sevinci arkadaşımla:)))) Pek romantikti:))))
Biz Bu mudurrrr budurrrrr dedik:)

Umarım sizler de beğenirsiniz blogcanlarım:)))

Bugünün anlam ve önemine uysun diye kıpkırmızı bir çorba tarifi vereceğim size:)
Geyiği bozmayalım ve söylemeden geçmeyelim bu çorbayı kim buldu bilmem amaaaa dermişimmm siz de gülermişsiniz:)))

Biz karıkoca çok seviyoruz bu çorbayı,denemediyseniz tavsiye ederim:)




Malzemeler:

3 Adet Kırmızı Biber
3 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber
1 adet havuç
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
2 diş sarımsak
tuz,karabiber,pulbiber
5-6 bardak kadar su

Yapılışı:

1 yemek kaşığı sıvıyağda sarımsağı ve unu hafifçe kavuruyoruz.
Havucu rendeleyip,biberleri küp doğruyoruz karıştırıyoruz.
salçayı ve baharatları ilave edip suyumuzu ekleyip 15 dakika kadar pişiriyoruz.
Çorbamızı blenderdan geçirip 5 dakika kadar daha pişirip servise hazır hale getiriyoruz.

Afiyet  ,Bal Olsun

Mutlu mutlu güpgüzel bir hafta dilerim herkese...

28 Nisan 2011 Perşembe

Narlı Ispanak Salatası

Merhaba Blogcanlarımmm...

Nisan bitti bitiyor biz güneşe hasret durumdayız,içimiz karardı resmen değil mi? neyse ki bloglar açıldı da havamızı bulduk biraz:))) Resim ekleme sorunum da kendi kendine düzeldi çok şükür:) Pek çok mutlu oldum.

Bugün Sofra Dergisi için hazırladığım meşhurrr ıspanak salatamın tarifini vereceğim size:))))

Bu salata sayesinde çiğ ıspanakla aram düzeldi...

Geçenlerde de the house cafe de blogcanlarımla ıspanak,roka,yeşil mercimek vs. değişik bir versiyonunu yedim ıspanağın.Çok da şık bir görüntüsü vardı:) Onu da en yakın zamanda deneyip paylaşmak çok istiyorum:)

Kim buldu bu salataları bilmiyorum ama ben severek yapıyorum:)Sizler de deneyin derim. Üşenirseniz eğer bana gelin ben yapayım size:))))

Buyurun çok meşhur salatamızın tarifine:)



NARLI ISPANAK SALATASI

Malzemeler:


1 çay bardağı köftelik bulgur

1 kg ıspanak

1 demet dereotu

3 dal taze soğan

1 çay bardağı ceviz içi

1 adet nar



Salata Sosu için,



1 yemek kaşığı soya sosu

2 yemek kaşığı balsamik sirke

4-5 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet limonun suyu

zeytinyağı

Tuz

karabiber



Yapılışı:



Bulguru 1/2 çay bardağı kadar su ile ıslatalım

Ispanağı, soğanı ve dereotunu yıkayıp incecik doğrayarak bulgurla karıştıralım.

Dişe gelecek şekilde kırılmış cevizi ve sosu da ilave edip salatayı harmanlayalım.

Servis tabağına alıp nar taneleri ile süsleyerek servise hazır hale getirelim.



AFİYET OLSUN

MUTLU MUTLU GÜNLER DİLERİM:)

26 Nisan 2011 Salı

Tahinli Kakaolu Kurabiye

Tahinli kurabiyeleri oldukça severim.Kahveyle de tam keyiflik oluyor:)

Sadesini sık sık yaparım.Kakaolusunu hiç denememiştim.Çok şey kaçırmışım:)

Tarifi sevgili Hilalciğimden aldım. Hilal püf noktalarıyla daha güzel anlatmış sitesinde:) Gerçekten nefis kıyır kıyır kurabiyeler oldular.Denemeyen varsa tavsiye ederim.

Herkese mutlu mutlu güpgüzel bir gün dilerim:)


MALZEMELER:


1 su bardağı un

Yarım su bardağı sıvı tahin

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya




YAPILIŞI:

Tüm malzemeleri karıştırarak elimizle yuvarlak yuvarlak toplar yapalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip ,önceden 175-180 derecede ısıtılmış fırında 8 dakika kadar pişirelim.

AFİYET BAL OLSUN



21 Nisan 2011 Perşembe

Derya Baykal'la Balkovan Etkinliği

DERYA BAYKAL VE BALKOVAN İŞBİRLİĞİ İLE YEMEKLER ARTIK DAHA ‘BALLI’


Geçen hafta Excel İletişim'in kıymetli daveti ile City Cooks'ta yapılan Derya Baykal'lı Balkovan Etkinliğinde Blogcanlarımla beraber acayip keyifli bir gün geçirdik.

Derya Baykal'ı acayip çok severim zaten,şapur şupur öpesim gelir hep kendisini:)Pozitif enerjisine hayranım.

Kesinlikle de markayla acayip yakışmış.Eminim harika çalışmalara imza atacaklardır.


Önce bizler için hazırlanmış nefisss kahvaltımızı hoş sohbetler eşliğinde afiyetle yedik.


Azıcık hasret gidermeye çalıştık dostlarla:) Güldük kikirdedik:)

Sonra hep beraber Ballı Tarifler denemek için kolları sıvadık:) Ballı ballı nefis lezzetler hazırladık.hele bir ballı tavuk kanadı yapmışız ki akıllara zarar:)))acayip lezzetliydi:)




Biraz da size BALKOVAN'dan bahsedeyim:)


Altıparmak, yeni bir güvenilir bal markası ile karşımızda; BALKOVAN...

Özel olarak üretilen Balkovan ölçü kabı ve bal kullanılarak yapılan 'Marifetli Tarifler' in bulunduğu kitapçığı ücretsiz olarak 800 g'lık kavanozla birlikte ücretsiz olarak alabileceksiniz.



19 yıldır, sağlığını ve bütçesini düşünen tüketicilere kovandan sofraya, yüzde yüz gerçek ve saf balı ulaştırma misyonuyla varlığını sürdüren Balkovan, yemeklerin doğanın armağanı olan balla tatlandırılmasını yaygınlaştırmak için Derya Baykal’la yeni bir projeye imza atıyor.

Balın yemeklerde kullanımını kolaylaştırmakiçin Derya Baykal işbirliğiyle Balkovan Özel Ölçü Kabı isimli bir ölçü kabı hazırlayan ve hem pratik hem de lezzetli tarifleri Marifetli Tarifler ismiyle bir kitapçık haline getiren Balkovan, herkesin kendi lezzetli tariflerini ve sihirli karışımlarını oluşturabilmeleri için tarif kitapçığıyla birlikte bu özel ölçü kabını da 800gr’lık kavanozlarıyla birlikte sunuyor.





Bu keyifli organizasyon da emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederim.


Çoooook keyifli bir gün oldu.

Herkese ballı ballı günler dilerim:)





12 Nisan 2011 Salı

Zeytinyağlı Yer Elması

 
Üstünüze afiyet, günlerdir bir ağırlık üzerimde...kollarımı kaldıracak halim yok inanın...Sürekli bir baş ağrısı
Beni bu havalar mı mahvetti acep ne dersiniz blogcanlarım:)
Bitsin şu kasvetli ,yağmurlu havalar biran önce...Güneş ısıtsın içimizi artık...
Lıkır lıkır içsek limonataları:) Dondurmaları lüplesek:) yeşil eriklerle mutlu etsek kendimizi:))) Ah ah çok özledim yaz mevsimini benn:)
 
Bu kadar ağlamadan sonra bir zeytinyağlı tarifi iyi gider değil mi blogcanlarımmmm:)

Bu tarif tüm yer elması sevenlere gelsin:)

Hepinizi öpüyorummmmm ve mutlu mutlu günler diliyorummm

Zeytinyağlı yer elması için,

Malzemeler:

1 kg. yer elması
1 adet kuru soğan
2 adet havuç
1 adet limon
2 adet kesme şeker
1/2 çay bardağı zeytinyağı
tuz
sıcak su

Yapılışı:

Yer elmalarını soyup ,kararmaması için limonlu suda bekletelim.
Havuçların kabuklarını soyup halka halka doğrayalım.
Soğanları zeytinyağında hafifçe soteleyip yer elmalarını,havuçları ve 1 limonun suyunu ilave edip karıştıralım.
şekeri,suyu ve sıcak suyu göz kararı ekleyip pişmeye bırakalım.
Ilık veya soğuk servis yapalım.

Afiyet Bal Olsun

10 Nisan 2011 Pazar

Portakal Dilimlerinde Zeytinyağlı Kereviz

Merhaba canım blogcanlarımmm,

Bloglar hala açılmadı...canlanamadık bir türlü maalesef...
Her gün yeni bir umutla açıyorum ,bakıyorum aynı yazı:( üzülüyorum:( hızımı kesti valla bu kapatılma olayı üfff:))) Özlüyorum sizi...

Son zamanlarda facebooktan takip edenler görüyordur gerçi:) blogcanlar evde toplantısı yapar olduk sık sık...Kızlarla sevgili Limonlu Neval'e konuk olduk,onu com  da uzun uzun yazmıştım ama uçtu maalesef ,sıcağı sıcağına yazmıştım halbuki:((
Acayip keyifli bir gün geçirdik hep beraber sağol Nevalimmm...Günü kısaca yedik, içtik, güldük şeklinde özetleyebilirim:)Dolmaların da sen de bir tanesinnnn:)Şöförümüz Ayşenimize de ayrıca teşekkürü bir borç bilirim:) Asfalt ağladı asfalttt:))))

Sonracığıma Yasemin 'in davetiyle yine acayip keyifli ,lezzetli bir gün geçirdik hep beraber:)lay lay lom eğlendik yedik,güldüüüük ,güldüüüük:)Aman Allah'ım nefis lezzetler hazırlamıştı bizlere....hele  bir pasta yapmıştı ki tadı damağımda kaldı...Ah şimdi olacaktı kiiii....ellerine sağlık Yasemincimmm...

Dün de sevgili sihirli Betüşümüzdeydik ....Offf ki offff... o kadarr çok yemişim ki hala tokluk hissi içerisindeyim.
Nefis lezzetler hazırlamıştı Betüşümüz de bize,kakara kikiri eğlendikkk güldükkkk...Saat nasıl geçti hiç farkında değildim inanın.Offf hele bir kısır vardı ki Tümaycığımla zevkle kaşıkladık:) Bir an olsun kaseyi gözümüzün önünden ayırmadık:)Nefisti nefis:)Sağol ipek saçlı Betüşümmm herşey birbirinden nefisti canım:)

Şimdi yazarken bile gülümsüyorum inanın...Çok seviyorum sizi kızlar...(tütütütüütütü,şlap şlup,tütüütütü)

Bu kadar hamur işinden sonra sağlıklı bir zeytinyağlı iyi gider diye düşündüm:)
Sofra Dergisi için hazırladığım kerevizlerim şimdi huzurlarınızdaaa:)



ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ



Malzemeler:

2 adet kereviz

1 adet havuç

1 bardak bezelye

1 adet patates

1 adet limon

4 adet kesme şeker

5 yemek kaşığı zeytinyağı

½ adet soğan

Tuz

Su


Yapılışı:

Kerevizlerin kabuklarını soyup kararmaması için limonla ovun ve ortadan ikiye bölüp çanak şekline getirin.

Soğanın, havucun, patatesin kabuklarını soyup küp küp doğrayın,

Geniş bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip soğanları kavurun.

Patatesleri, havuçları, bezelyeyi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.

Kerevizleri malzemelerin üzerine dizip, şekeri, tuzu yarım limonun suyu ve üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su ilave edip pişmeye bırakın.

Pişen kerevizleri servis tabağına alıp garnitürleri içlerine doldurup isteğe göre dereotu ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın.



AFİYET BAL OLSUN

MUTLU ,SAĞLIKLI ,GÜPGÜZEL GÜNLER DİLERİM:)



6 Nisan 2011 Çarşamba

Dana İncik ve Kırmızı Dergisi

Yeni bir Sülüman gününden herkese merhabalar canım blogcanlarımmm:))))

Geçen hafta Nazan Hanım'dan gelen süpriz bir maille içim pır pır etti ..."Kırmızı "adında kıpkırmızı bir dergi için çekim yapacaktık.Ben tabii acayip adrenalin oldum yine:)) Bir hafta boyunca iki ileri bir geri panik halde dolaşıp durdum.Acaba nasıl geçecek ,neler olacak diye düşünüp durduğum uykusuz bir kaç günden sonra zaman geldi çattı ve dün sabah çay masamı hazırlayıp beklemeye başladık kardeşimle:)))
Neyseki sofra dergisi çekiminden azıcık deneyimli olduğum için:))) Bu defa daha az heyecanlandım.Güle oynaya keyifli sohbetler yapıp harika bir çekim gerçekleştirdik.Herşey çok güzeldi...Yüzüm yazarken bile fiyonk moduna geçiyor şu an...
Gerçekten unutamayacağım ,hep mutlulukla hatırlayacağım anılar arasına bir yenisi daha eklendi.Ne mutlu bana:)

Kırmızı dergisi çok yeni bir dergi fakat yanlış aklımda kalmadıysa eğer bu ay itibari ile hemen her bayiden alıp keyifle okuyabileceksiniz.

Derginin çıkacağı tarihi öğrenir öğrenmez haber vereceğim sizlere blogcanlarım,bakalım beğenecek misiniz?

Sizi şimdilik Sofra Dergisi için hazırladığım inciklerle baş başa bırakıyorum.




Malzemeler:


1 Kilo Dana İncik

1 yemek kaşığı tane karabiber

Tuz

Sıcak Su

1,5 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı sıvıyağ



Yapılışı:

Parçalara bölünmüş inciği yıkayıp kuruluyoruz.

Tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ döküp incikleri önlü arkalı hafifçe kızartıyoruz.

Kızaran inciklere üzerini örtecek şekilde sıcak su koyup kısık ateşte 30 dakika kadar pişiriyoruz.

Bir fincan kadar suyun içine 1,5 yemek kaşığı unu koyup karıştırıp inciklerin üzerine döküyoruz,

Tuzu ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz.

Pişen incikleri servis tabağına alıp üzerini tane karabiberle süslüyoruz.



AFİYET OLSUN.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


3 Nisan 2011 Pazar

5.BLOG YAZARLARI BULUŞMASI



Veeee beklenen buluşma tarihi ve mekanı belli oldu. Sevgili arkadaşlarım Sevil ve yasemin  ile hep birlikte 5. Blog Yazarları Buluşması için aylardır mekan arayışı içindeydik. Sonunda buluşma mekanımız belli oldu.

15 Mayıs 2011 Pazar sabahı Fenerbahçe Özsüt Atölye' de saat 10.00- 13.00 arası kahvaltıda buluşacağız.

Eğer bir blogunuz varsa ve buluşmaya katılmayı düşünüyorsanız lütfen elinizi çabuk tutun.

blogyazarlaribulusmasi@gmail adresine blog adresiniz, adınız soyadınız ve size ulaşabileceğiniz bir telefon numarasını bildirmeniz yeterli olacak. Kontenjanımız sınırlı sayıdadır.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

30 Mart 2011 Çarşamba

Elmalı Kuplar

Merhaba canım blogcanlarımmmmm:)

Bugün ne günü bilin bakalımmmm:) evettt Sülüman günü:) Ne tarifi versem diye düşünürken elmalı kuplarım aklıma geldi,hemen pişirirseniz akşama soğuk soğuk Süloya bakarken yersiniz afiyetle:) Akşama tam çekirdeklik bölüm gerçi :) Heyecanla bekliyorum... bakalım Pargalı'ya neler olacak:)

Bu nefis kuplarımı Sofra Dergisi Mart Sayısı için hazırlamıştım...Şimdi de huzurlarınızda blogcanlarım.

Herkese tatlı tatlı güp güzel bir gün dilerim.


ELMALI KUPLAR


Malzemeler:

3 adet kırmızı elma

1 çay kaşığı tarçın

1/3 çay kaşığı zencefil tozu

4 yemek kaşığı tozşeker

1 çay bardağı pirinç fındık



Muhallebi için malzemeler:



1 Litre süt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

4 yemek kaşığı un



Süslemek için fındık


Yapılışı:

Elmaların kabuklarını soyup rendeleyin,

Tencereye alıp üzerine tozşekeri de ekleyip kısık ateşte pişirin.

Tarçını, zencefil tozunu ve fındığı da ilave edip karıştırın.

Kupların yarısına kadar paylaştırın.



Muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp koyulaşıncaya kadar pişirin.

Piştikten sonra kuplardaki elmaların üzerine dökün ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kuplarınızı fındık vs. ile süsleyip servis yapın.



Afiyet Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler



28 Mart 2011 Pazartesi

Mercimek Köftesi Tarifi

 
Ne zamandır mercimek köftemin resmini değiştirmek istiyordum,bugün de yapınca hemen değiştirip tekrar görücüye çıkarayım dedim:)

Herkese Mutlu mutlu güpgüzel bir hafta dilerim:)
 
Mercimek Köftemiz İçin,
Malzemeler:

1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı su
1 adet kuru soğan
1/2 su bardağı kadar sıvı yağ
Yarım demet kadar maydanoz
3-5 dal yeşil soğan
2 çorba kaşığı salça
pul biber,karabiber,kimyon vs.
tuz
1/2 limonun suyu

Yapılışı:

Mercimeği 2 bardak suyla kısık ateşte güzelce haşlıyoruz.
Suyunu çekince ocağı kapatıp, bulguru da ilave edip karıştırıp demlenmeye bırakıyoruz.
O sıra da biz boş durmuyoruz tabiii ve kuru soğanı sıvı yağla kavurup salçayı ilave ediyoruz.
Bütün yeşillikleri de minik minik doğruyoruz ve kavrulan soğanlarla beraber mercimek bulgur karışımına ilave ediyoruz. Baharatları,limon suyunu, tuzu da ilave edip iyice karıştırıyoruz.
Arzuya göre yuvarlayıp servis yapıyoruz.

Afiyet Bal olsun.

Sevgiler, Öpücükler

22 Mart 2011 Salı

Domatesli Arpa Şehriye Çorbası

Soğuk bir günde sıcacık bir çorbayla içinizi ısıtayım dedim:) İçelim ısınalım blogcanlarımmm:)

Hepinizi öpüyorum...sıkı sıkı sarılıyorum ... Mutlu haftalar:)



Domatesli Arpa Şehriye Çorbası için,


MALZEMELER:

4 Adet iri domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

4 yemek kaşığı arpa şehriye

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kadar kuru fesleğen

Tuz, karabiber

Sıcak su (4,5 -5 bardak kadar)



YAPILIŞI:

Çorba tenceremize kabukları soyulmuş domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz.

Sıvıyağı ve salçaları da ilave edip karıştırıyoruz.4 bardak kadar su ilave edip orta ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Arpa şehriye,tuz,fesleğen ve karabiberi de ekleyip ,göz kararı suyumuzu da ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.



AFİYET , BAL BOLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER





16 Mart 2011 Çarşamba

Tahinli Pekmezli Kek

Bu nefis kekimin tarifini  üzgün üzgün yazacağım hiiiç aklıma gelmezdi:((
Bloğa girebilmek için elli takla atar oldum resmen...Bitsin bu işkence artık:((
Çok özlüyorum hepinizi,güzel yorumlarınızı:((( İnanın bloğum elimden alındığından beridir tadım tuzum kalmadı... Umarım en yakın zamanda düzelir bu can sıkıcı durum:(

Biran önce kavuşuruz inşallah canım blogcanlarımmmmm:)

Hemencik tarife geçiyorum ve hepinizi hasretle üzgün üzgün öpüyorum:(




TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK


Malzemeler:

3 Adet yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

½ su bardağı yoğurt

2 Yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı pekmez

3 yemek kaşığı tahin

1 çay bardağı kırık fındık

Aldığı kadar elenmiş un



Yapılışı:
Yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Diğer malzemeleri de yavaş yavaş, karıştıra karıştıra ilave edip yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.



AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

9 Mart 2011 Çarşamba

Hayat Su

Hayat Su ile H E R G Ü N  Y E N İ  B İ R  H A Y A T



Türkiye’de ambalajlı su pazarının köklü ve öncü markası Hayat Su,

“Her Gün Yeni Bir Hayat” kampanyasını başlattı. Kampanya, suyun vücuttaki toksinlerden arındırmaya yardımcı olduğunu vurguluyor ve yeterli su tüketimi hakkında toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Yeni alışkanlıklar için her günün yeni bir fırsat olduğunu hatırlatan kampanyanın reklam filminde Arzum Onan rol alıyor.

Siz de toksinlerden arınmaya ve hafiflemeye var mısınız? O halde “Her Gün Yeni Bir Hayat”!


27 yıldır Türkiye’de ambalajlı su pazarının yenilikçi ve öncü markası Hayat Su, toplumun yeterli miktarda su içmesini teşvik etme misyonuyla yeni bir kampanyaya başlıyor.

Trafik, hava kirliliği, dengesiz beslenme, stres gibi etkenlerin insanları toksinlere maruz bıraktığının altını çizen marka, ‘Her gün yeni bir Hayat’ kampanyası ile pozitif bir yaşam için toksinlerden arınmanın, arınma için de su içmenin önemine dikkat çekiyor.

‘Her gün yeni bir hayat’ felsefesinin anlatıldığı tanıtım toplantısı 2 Mart Çarşamba günü Feriye Lokantası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Türkiye’de ambalajlı su pazarı ve Hayat Su ile ilgili bilgiler paylaşıldı,

Arzum Onan’ın rol aldığı yeni reklam filmi ilk kez gösterildi, suyun toksinlerden arınmadaki rolü ve markanın yeni kampanyası hakkında bilgi verildi.

Moderatörlüğünü Savaş Karakaş’ın üstlendiği toplantıya; Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra, Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak, IPSOS KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman ve Hayat elçisi Arzum Onan katıldı.






Hayat Su ile Türkiye, Danone Grup içinde en hızlı büyüyen ülkeler arasında…


Toplantının açılış konuşmasını yapan Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra;

80 bin çalışanıyla 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren Danone’un şişelenmiş su pazarında dünya ikincisi olduğunu belirterek söze başladı.



Danone Group misyonunu ‘Lezzetli, sağlıklı ve herkesin erişebileceği gıda ve içecek ürünleriyle, dünyada mümkün olan en fazla sayıda insanın sağlığına, doğumdan itibaren hayatlarının her evresinde katkıda bulunmak’ olarak paylaşan Yeşim Güra,

Hayat Su olarak 2010 yılında iç pazarda ciroda % 20, ihracatta % 80 ciro büyüme yaşadıklarını belirterek “Türkiye bu büyüme oranı ile grup içinde en hızlı büyüyen ülkeler topluluğuna girdi. İhracattaki bu büyük büyüme Türkiye’yi önemli bir merkez haline getirme potansiyeli taşıyor. Hızlı büyümeye devam etmeyi ve 2010 – 2012 arasında 3 yıllık dönemde ciromuzu 2 katına çıkartmayı hedefliyoruz” dedi. Grubun Türkiye’yi gerek marka gerekse yetişmiş insan gücü anlamında önemli bir merkez olarak gördüğünün altını çizdi.

Türkiye’de Danone Hayat olarak 5 doğal su kaynağı ile 5 fabrikada üretim yapıldığını; Adana, Bolu, Adapazarı, Antalya ve İzmir’deki fabrikalarda bölgesel istihdama katkıda bulunduklarını belirten Güra “300’den fazla personel, 81 ilde 50.000 satış noktasına hizmet veren 200 distribütör ve 350 binin üzerinde eve hizmet veren 500 damacana bayisi ile büyük bir aileyiz.” dedi.


Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak ve Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra



Daha sağlıklı bir toplum için önemli bir adım...

Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak Hayat Su misyonunun ambalajlı suları tüketicilerin bir numaralı içecek tercihi haline getirmek olduğunu belirterek “Türkiye’de ambalajlı doğal kaynak suları toplam içecek tüketiminin % 20’ini kapsıyor, Avrupada ise bu oran %30’lar civarında.Dolayısıyla daha gidecek yolumuz var Bu misyona ulaşmak için 2 temel strateji benimsedik

Susuzluğu gidermenin en sağlıklı yolunun su olduğu konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve Toplumun yeterli su içmesini teşvik etmek” dedi.

Konuşmasında suyun vücudumuz için gerekliliğini anlatan Kaymak, Türkiye’nin öncü su şirketi olmanın verdiği sorumlulukla toplumun sağlıklı gelişimine destek olacak, insanların yaşam kalitesinde değişim yaratacak bir kampanya hazırladıklarını söyledi. “Kadınlar ailede yeme ve içme alışkanlıklarının belirlenmesinde çok kritik bir rol oynuyor. Yeterli su tüketimi konusunda kadınların farkındalığının artması sadece kendi tüketim alışkanlıklarını değil, tüm ailenin ve dolayısıyla tüm toplumun tüketim alışkanlıklarını olumlu yönde etkileyecektir. İşte bu sebeple yeni kampanyamızı kadınları merkeze alarak tasarladık. Sektörümüzdekadınlara özel hazırlanmış ilk kampanya olarak Türkiye’de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek kampanyanın çıkış noktası hakkında bilgi verdi, bu paralelde yenilenen slogan ve ambalaj yeniliklerini anlattı.

Hayat Su yeni sloganı “Her gün yeni bir Hayat” ile kadınları daha çok su içmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Bu sloganla yeni alışkanlıklara başlamak için her günün yeni bir fırsat olduğu vurgulanıyor. Yeni ambalajlardaki kadın silüeti, hayata yeniden başlamış gibi hafif hissetmeyi temsil ediyor.

Her gün ne kadar su içtiğinizi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Hayat Su, geliştirdiği pratik online uygulama ile de Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. www.hayatsu.com.tr sitesindeki Sağlıklı Hayat Koçu uygulamasıyla 2 dakika içerisinde ne kadar sıvı ve su alındığı görülebiliyor. Ayrıca sitedeki eğlenceli uygulama da bilgisayara yüklenerek, herkes kendisine su içme hatırlatması yapabiliyor.

Türkiye Yeterli Su İçmiyor?

Hayat Su’yun Türkiye’nin bağımsız araştırma firmalarından IPSOS Türkiye ile birlikte yürüttüğü ‘Türkiye ne kadar su içiyor? ’ araştırma sonuçları da toplantıda açıklandı. IPSOS KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman’ın paylaştığı araştırma 14 ilde 12 – 55 yaş arasında kadın ve erkek 1500 kişi ile yapıldı. “Araştırmaya göre yetişkin erkekler günlük ortalama 1 litre, kadınlar ise 1,07 litre su içiyor”

Billur Kaymak “Sağlık otoriteleri kadınların günlük ortalama 2 litre, erkeklerin 2,5 litre su içmesini öneriyor. Görünüyor ki Türkiye yeterli su içmiyor. Yeterli su içmemenin böbrek rahatsızlığına yakalanma riskini artırdığı ve Türkiye’de kadınların 1/5’inin böbrek hastası olduğunu” hatırlattı.

Markanın yeni yüzü Arzum Onan da hayatından Hayat suyu eksik etmiyor

Hayat Su’yun yeni Hayat Elçisi Arzum Onan, yoğun temposu içinde su içerek hafiflediğini ve kendisini daha iyi hissettiğini belirti. Toplantının moderatörü Savaş Karakaş’ın sorularını samimiyetle yanıtlayan Arzum Onan, “Evde 1,5 günde bir damacana su bitiyor. Eşim de ben de bol bol su içiyoruz, oğlumuz Can’ı da su içmesi için yönlendiriyoruz. Kadınları merkeze alan böyle bir kampanyada Hayat ile el ele vermekten gurur duyuyorum” dedi.


 
Bu güzel ve keyifli Organizasyon için Excel Danışmanlığa ve Hayat Su'ya sonsuz teşekkürler ederim.




SU HAYAT'TIR...HAYAT GÜZEL...


Sevgi Dolu Öpücükler




8 Mart 2011 Salı

Labne Peynirli Haşhaşlı Muffin

Merhaba blogcanlarımmmm,

Bugün çay sofralarınızı süsleyecek nefissss bir muffin tarifi vereceğim size.
Pamuk pamuk, keyifle ikram edeceksiniz sevdiklerinize şüpheniz olmasın:) Özellikle de çocukların bayılacağı bir lezzet:) Emre üzerinde test edip onayladım ,bilginize...:)

Buyurun nefis muffinlerimizin tarifine,


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket labne peynir
1 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
tuz, karabiber
aldığı kadar un

süslemek için; haşhaş tohumu

Yapılışı:

Yumurtaları tuzla iyice çırpın.
sütü,sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
labneyi ve ince ince kıyılmış dereotunu,karabiberi,kabartma tozunu ve aldığı kadar unu da ekleyip karıştırın.
Karışımı mufin kağıtlarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırıp, üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.




AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER