22 Mart 2011 Salı

Domatesli Arpa Şehriye Çorbası

Soğuk bir günde sıcacık bir çorbayla içinizi ısıtayım dedim:) İçelim ısınalım blogcanlarımmm:)

Hepinizi öpüyorum...sıkı sıkı sarılıyorum ... Mutlu haftalar:)



Domatesli Arpa Şehriye Çorbası için,


MALZEMELER:

4 Adet iri domates

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı acı biber salçası

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

4 yemek kaşığı arpa şehriye

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı kadar kuru fesleğen

Tuz, karabiber

Sıcak su (4,5 -5 bardak kadar)



YAPILIŞI:

Çorba tenceremize kabukları soyulmuş domatesleri ve sarımsakları rendeliyoruz.

Sıvıyağı ve salçaları da ilave edip karıştırıyoruz.4 bardak kadar su ilave edip orta ateşte 10 dakika kadar pişiriyoruz.

Arpa şehriye,tuz,fesleğen ve karabiberi de ekleyip ,göz kararı suyumuzu da ilave edip şehriyeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.

Sıcak sıcak servis yapıyoruz.



AFİYET , BAL BOLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER





16 Mart 2011 Çarşamba

Tahinli Pekmezli Kek

Bu nefis kekimin tarifini  üzgün üzgün yazacağım hiiiç aklıma gelmezdi:((
Bloğa girebilmek için elli takla atar oldum resmen...Bitsin bu işkence artık:((
Çok özlüyorum hepinizi,güzel yorumlarınızı:((( İnanın bloğum elimden alındığından beridir tadım tuzum kalmadı... Umarım en yakın zamanda düzelir bu can sıkıcı durum:(

Biran önce kavuşuruz inşallah canım blogcanlarımmmmm:)

Hemencik tarife geçiyorum ve hepinizi hasretle üzgün üzgün öpüyorum:(




TAHİNLİ PEKMEZLİ KEK


Malzemeler:

3 Adet yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvıyağ

½ su bardağı yoğurt

2 Yemek kaşığı kakao

3 yemek kaşığı pekmez

3 yemek kaşığı tahin

1 çay bardağı kırık fındık

Aldığı kadar elenmiş un



Yapılışı:
Yumurtaları şekerle iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

Diğer malzemeleri de yavaş yavaş, karıştıra karıştıra ilave edip yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.



AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

9 Mart 2011 Çarşamba

Hayat Su

Hayat Su ile H E R G Ü N  Y E N İ  B İ R  H A Y A T



Türkiye’de ambalajlı su pazarının köklü ve öncü markası Hayat Su,

“Her Gün Yeni Bir Hayat” kampanyasını başlattı. Kampanya, suyun vücuttaki toksinlerden arındırmaya yardımcı olduğunu vurguluyor ve yeterli su tüketimi hakkında toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.

Yeni alışkanlıklar için her günün yeni bir fırsat olduğunu hatırlatan kampanyanın reklam filminde Arzum Onan rol alıyor.

Siz de toksinlerden arınmaya ve hafiflemeye var mısınız? O halde “Her Gün Yeni Bir Hayat”!


27 yıldır Türkiye’de ambalajlı su pazarının yenilikçi ve öncü markası Hayat Su, toplumun yeterli miktarda su içmesini teşvik etme misyonuyla yeni bir kampanyaya başlıyor.

Trafik, hava kirliliği, dengesiz beslenme, stres gibi etkenlerin insanları toksinlere maruz bıraktığının altını çizen marka, ‘Her gün yeni bir Hayat’ kampanyası ile pozitif bir yaşam için toksinlerden arınmanın, arınma için de su içmenin önemine dikkat çekiyor.

‘Her gün yeni bir hayat’ felsefesinin anlatıldığı tanıtım toplantısı 2 Mart Çarşamba günü Feriye Lokantası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda Türkiye’de ambalajlı su pazarı ve Hayat Su ile ilgili bilgiler paylaşıldı,

Arzum Onan’ın rol aldığı yeni reklam filmi ilk kez gösterildi, suyun toksinlerden arınmadaki rolü ve markanın yeni kampanyası hakkında bilgi verildi.

Moderatörlüğünü Savaş Karakaş’ın üstlendiği toplantıya; Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra, Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak, IPSOS KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman ve Hayat elçisi Arzum Onan katıldı.






Hayat Su ile Türkiye, Danone Grup içinde en hızlı büyüyen ülkeler arasında…


Toplantının açılış konuşmasını yapan Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra;

80 bin çalışanıyla 120’den fazla ülkede faaliyet gösteren Danone’un şişelenmiş su pazarında dünya ikincisi olduğunu belirterek söze başladı.



Danone Group misyonunu ‘Lezzetli, sağlıklı ve herkesin erişebileceği gıda ve içecek ürünleriyle, dünyada mümkün olan en fazla sayıda insanın sağlığına, doğumdan itibaren hayatlarının her evresinde katkıda bulunmak’ olarak paylaşan Yeşim Güra,

Hayat Su olarak 2010 yılında iç pazarda ciroda % 20, ihracatta % 80 ciro büyüme yaşadıklarını belirterek “Türkiye bu büyüme oranı ile grup içinde en hızlı büyüyen ülkeler topluluğuna girdi. İhracattaki bu büyük büyüme Türkiye’yi önemli bir merkez haline getirme potansiyeli taşıyor. Hızlı büyümeye devam etmeyi ve 2010 – 2012 arasında 3 yıllık dönemde ciromuzu 2 katına çıkartmayı hedefliyoruz” dedi. Grubun Türkiye’yi gerek marka gerekse yetişmiş insan gücü anlamında önemli bir merkez olarak gördüğünün altını çizdi.

Türkiye’de Danone Hayat olarak 5 doğal su kaynağı ile 5 fabrikada üretim yapıldığını; Adana, Bolu, Adapazarı, Antalya ve İzmir’deki fabrikalarda bölgesel istihdama katkıda bulunduklarını belirten Güra “300’den fazla personel, 81 ilde 50.000 satış noktasına hizmet veren 200 distribütör ve 350 binin üzerinde eve hizmet veren 500 damacana bayisi ile büyük bir aileyiz.” dedi.


Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak ve Danone Hayat Genel Müdürü Yeşim Güra



Daha sağlıklı bir toplum için önemli bir adım...

Hayat Su Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Billur Kaymak Hayat Su misyonunun ambalajlı suları tüketicilerin bir numaralı içecek tercihi haline getirmek olduğunu belirterek “Türkiye’de ambalajlı doğal kaynak suları toplam içecek tüketiminin % 20’ini kapsıyor, Avrupada ise bu oran %30’lar civarında.Dolayısıyla daha gidecek yolumuz var Bu misyona ulaşmak için 2 temel strateji benimsedik

Susuzluğu gidermenin en sağlıklı yolunun su olduğu konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak ve Toplumun yeterli su içmesini teşvik etmek” dedi.

Konuşmasında suyun vücudumuz için gerekliliğini anlatan Kaymak, Türkiye’nin öncü su şirketi olmanın verdiği sorumlulukla toplumun sağlıklı gelişimine destek olacak, insanların yaşam kalitesinde değişim yaratacak bir kampanya hazırladıklarını söyledi. “Kadınlar ailede yeme ve içme alışkanlıklarının belirlenmesinde çok kritik bir rol oynuyor. Yeterli su tüketimi konusunda kadınların farkındalığının artması sadece kendi tüketim alışkanlıklarını değil, tüm ailenin ve dolayısıyla tüm toplumun tüketim alışkanlıklarını olumlu yönde etkileyecektir. İşte bu sebeple yeni kampanyamızı kadınları merkeze alarak tasarladık. Sektörümüzdekadınlara özel hazırlanmış ilk kampanya olarak Türkiye’de yine bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek kampanyanın çıkış noktası hakkında bilgi verdi, bu paralelde yenilenen slogan ve ambalaj yeniliklerini anlattı.

Hayat Su yeni sloganı “Her gün yeni bir Hayat” ile kadınları daha çok su içmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Bu sloganla yeni alışkanlıklara başlamak için her günün yeni bir fırsat olduğu vurgulanıyor. Yeni ambalajlardaki kadın silüeti, hayata yeniden başlamış gibi hafif hissetmeyi temsil ediyor.

Her gün ne kadar su içtiğinizi kolaylıkla hesaplayabilirsiniz.

Hayat Su, geliştirdiği pratik online uygulama ile de Türkiye’de bir ilke daha imza atıyor. www.hayatsu.com.tr sitesindeki Sağlıklı Hayat Koçu uygulamasıyla 2 dakika içerisinde ne kadar sıvı ve su alındığı görülebiliyor. Ayrıca sitedeki eğlenceli uygulama da bilgisayara yüklenerek, herkes kendisine su içme hatırlatması yapabiliyor.

Türkiye Yeterli Su İçmiyor?

Hayat Su’yun Türkiye’nin bağımsız araştırma firmalarından IPSOS Türkiye ile birlikte yürüttüğü ‘Türkiye ne kadar su içiyor? ’ araştırma sonuçları da toplantıda açıklandı. IPSOS KMG Genel Müdürü Kıvanç Bilgeman’ın paylaştığı araştırma 14 ilde 12 – 55 yaş arasında kadın ve erkek 1500 kişi ile yapıldı. “Araştırmaya göre yetişkin erkekler günlük ortalama 1 litre, kadınlar ise 1,07 litre su içiyor”

Billur Kaymak “Sağlık otoriteleri kadınların günlük ortalama 2 litre, erkeklerin 2,5 litre su içmesini öneriyor. Görünüyor ki Türkiye yeterli su içmiyor. Yeterli su içmemenin böbrek rahatsızlığına yakalanma riskini artırdığı ve Türkiye’de kadınların 1/5’inin böbrek hastası olduğunu” hatırlattı.

Markanın yeni yüzü Arzum Onan da hayatından Hayat suyu eksik etmiyor

Hayat Su’yun yeni Hayat Elçisi Arzum Onan, yoğun temposu içinde su içerek hafiflediğini ve kendisini daha iyi hissettiğini belirti. Toplantının moderatörü Savaş Karakaş’ın sorularını samimiyetle yanıtlayan Arzum Onan, “Evde 1,5 günde bir damacana su bitiyor. Eşim de ben de bol bol su içiyoruz, oğlumuz Can’ı da su içmesi için yönlendiriyoruz. Kadınları merkeze alan böyle bir kampanyada Hayat ile el ele vermekten gurur duyuyorum” dedi.


 
Bu güzel ve keyifli Organizasyon için Excel Danışmanlığa ve Hayat Su'ya sonsuz teşekkürler ederim.




SU HAYAT'TIR...HAYAT GÜZEL...


Sevgi Dolu Öpücükler




8 Mart 2011 Salı

Labne Peynirli Haşhaşlı Muffin

Merhaba blogcanlarımmmm,

Bugün çay sofralarınızı süsleyecek nefissss bir muffin tarifi vereceğim size.
Pamuk pamuk, keyifle ikram edeceksiniz sevdiklerinize şüpheniz olmasın:) Özellikle de çocukların bayılacağı bir lezzet:) Emre üzerinde test edip onayladım ,bilginize...:)

Buyurun nefis muffinlerimizin tarifine,


Malzemeler:

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket labne peynir
1 paket kabartma tozu
1/2 demet dereotu
tuz, karabiber
aldığı kadar un

süslemek için; haşhaş tohumu

Yapılışı:

Yumurtaları tuzla iyice çırpın.
sütü,sıvıyağı ekleyip tekrar çırpın.
labneyi ve ince ince kıyılmış dereotunu,karabiberi,kabartma tozunu ve aldığı kadar unu da ekleyip karıştırın.
Karışımı mufin kağıtlarının 3/4 ü dolacak şekilde paylaştırıp, üzerlerine haşhaş tohumu serpiştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.




AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

28 Şubat 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası

Merhaba Blogcanlarımmm,

Bugüüüün rengi güzel, kendi güzel, sağlıklı ve pratik bir salatayla sizleri baş başa bırakıp, güp güzel ,sendromsuz bir gün dilerim hepimize:)

Pembe pembe gönlüm sizdeee:) veee buyurun tarifimizeee:)



YOĞURTLU MOR LAHANA SALATASI


MALZEMELER:

1 Adet küçük mor lahana

1 kase süzme yoğurt

3 yemek kaşığı mayonez

2 diş sarımsak
Tuz



YAPILIŞI:


Yıkanmış lahanayı rondodan geçiriyoruz.

Geniş bir kasede sarımsaklı yoğurt, mayonez ve tuzla karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET ,BAL OLSUN


25 Şubat 2011 Cuma

Sofra Dergisi Mart Ayı Konuğuyum


4 sene öncesine kadar sınırlı sayıda yemekler bilirdim.İşten eve gelince karnımızı doyurmak için mutfağa girip çıkardım hemen:))) Köfte, makarna,salata vazgeçilmezlerimizdi,biraz da mecburiyetlerimizdi:))) Zayıftık o zamanlar ne güzelll:))))))

Sonra bir gün yavrumu koklaya koklaya büyütme vesilesi ile yoğun iş hayatımdan çıkarak ev hanımı ve anne oluverdim...Herşey çok ani gelişti tabi:)))Bakmayın böyle kolay yazdığıma...Çalışmak daha kolaymış meğerrrr:))))

İş başa düştü tabi ve mutfakla haşır neşir olmaya başladım ufak ufak...Araştırdım,okudum,sordum...

Aşkım yaptığım en kötü yemeği  ben yaptım diye afiyetle yedi,daha çok teşvik etti beni her defasında:)

Sonra mutfağa merakım, aldığım keyifle büyümeye başladı ve blogcuda başlayan mutfak maceram burada 4 senedir devam ediyor.
 Ray Gurme dergisinde de  her ay düzenli olarak ve heyecanla yazmaya devam ediyorum.  

Neden bunları anlatıyorum derseniz eğer ... 4 sene önce bana bugünü söyleselerdi eğer inanmazdım,hatta vayyy dalga geçiyorlar kafa buluyorlar benimle der üzülebilirdim bile:)))

Şimdi mutlulukla söylüyorum ki senelerdir hayranlıkla takip ettiğim,biriktirdiğim Sofra Dergisine Mart ayı sayısı için ,birbirinden nefis tariflerimle konuk oldum:)

Bugün dergiyi elime alır almaz yüzümde kocccaaa bir gülümseme oluştu. İçim içime sığmadı, heyecanlandım, terledim, kelebek gibi hissettim kendimi...Çevirip çevirip tekrar baktım. Bu mudur budur dedim...

Çooook keyifli bir çalışma ve her zaman gülümseyerek hatırlayacağım bir anı oldu benim için.

Son olarak diyorum ki, seviyorum mutfağımı,seviyorum yemek yapmayı,seviyorum sizleri ve o içten sıcacık yorumlarınızı...İyi ki beraberiz blogcanlarımmmm


Sevgi Dolu Öpücükler

Kalabalık sofralı, şen kahkalı günler:))))



24 Şubat 2011 Perşembe

İpana Blogger Etkinliği


Merhabalar sevgili blogcanlarımmmm,

Hafta sonu Denedim Biliyorum 'un kıymetli davetiyle,  Galata Building'te yapılan İpana Blogger etkinliğine katıldım tüm heyecanımla:))

Çoook kaliteli ve keyifli bir organizasyon gerçekleştiler yine...zaman yine su gibi akıp geçti...

Yine mutlu oldum...Yine tadına doyulmaz bir gün geçirdim ve yine iyi ki katılmışım dedim:)




Bu etkinlikteee İpana pro-expertle tanıştım:))

Bir çoğunuz gibi ben de kendimi bildim bileli İpana kullanmışımdır...Memnunmuydum dersenizzzz çoook memnundum ta ki pro-experti deneyene kadar:)))

Pro-experti  ilk defa bu etkinlik aracılığıyla denedim ve gerçekten acayip beğendim.artık daha çooook memnunum:)))

Tam dişime göre hihihihi:)))))

Beni 4 senedir az çok tanıyanlar hakkımda fikir sahibi de olmuştur eminim. Kimseye beğenmediğim ürünü tavsiye etmem sitemde... Bu bir reklam değil,samimiyetimle söylüyorum ki çok memnun kaldım. 
Düzenli ve doğru kullandığınız sürece beğenmemeniz mümkün değil zaten:) Özellikle hassas diş ve diş etlerine sahipseniz denemekde fayda var:) Demedi demeyin:)))



İpana Diyor ki,


Diş hekimlerinin en çok kontrol ettiği alanları koruduğu bilimsel olarak ispatlanan İpana Pro Expert her açıdan üstün koruma sağlıyor.

İpana, pek çoğumuzun rahatsız olduğu çürükler, tartar, diş eti problemleri, plak, hassasiyet ve lekelere karşı tam koruma sağlayan bir diş macunu.
Özellikle diş eti problemleri ve mine aşınmaları, hassasiyetin temelinde yatan faktörlerin başındadır.

Türkiye’de yaşayan bireylerin %90’ından fazlasında diş eti problemi olduğu tahmin edilmekte. Bu oran çürükten daha fazla karşılaşılan bir durum ve tedavi edilmediği taktirde diş kaybı ile sonuçlanabiliyor. Sağlıklı bir gülüş, sağlıklı dişler ve diş etleriyle mümkündür. Günlük ağız bakımında kullanacağınız doğru ürünlerle ve düzenli dişhekimi kontrolüyle ağız sağlığınızı geliştirebilir ve koruyabilirsiniz.

İpana Pro-Expert adına, siz değerli sosyal mecra yöneticilerini, ağız ve diş sağlığında Önlem almanın tedaviden daha önemli olduğu konusunda aydınlatabildiysek, bu gerçeği geniş kitlelere ulaştırabilmekte bir adım daha başarılı ve mutlu oluruz.

Koruyucu dişhekimliği, ağız sağlığımızı korumak için hem daha sağlıklı, hem daha az masraflı bir çözüm sunuyor. Bu nedenle koruyucu ağız bakım ürünlerini tercih ederek ve düzenli dişhekimi kontrolü ile daha sağlıklı bir ağıza sahip olabiliriz.




Dikkatle dinliyoruz:)) Ben de yağmurda bozulan saçlarımla meşgulüm aynı zamanda:)))
Dinlerim de süslenirim de:))))


Estetik Dişhekimliği Akademisi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Diş hekimi. Ayşegül Demirağ ve Profesyonel Akademik İlişkiler Müdürü Diş hekimi Merve Aksoy ağız ve diş sağlığında nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda bizleri bilgilendirdiler.



Bu güzel organizasyon için Sevgili Denedim Biliyoruma ve birbirinden kıymetli güleryüzlü ekibine ,
İpana'ya , Galata Building'e  sonsuz teşekkürler ederim. Harika bir gün oldu...

Hediyeler için de ayrıca çok çok teşekkür ederim.

Etkinlik sonunda Ayşen'im , Hilal'im , Aylin'im ve Yaseminimle beraber Türk kahvelerimizi yudumlayıp,birbirimize doyamadan ,tadı damağımızda kalan bir günü daha bitirip ,mutlu mutlu evlerimizin yolunu tuttuk yine:)  Şen kahkalarımızı da Galata'da bıraktık:)

Başka güzel organizasyonlarda görüşmek dileği ile....


Sevgi Dolu Öpücükler

İPANA pro-expert ile mutlu gülüşlerrr:))))



21 Şubat 2011 Pazartesi

Mercimek Çorbası

 
 
Merhaba sevgili blogcanlarımmmm,

Bugün sevgimle olduğu kadar ,tarifimle de içinizi ısıtayım dedim:))) Hemen herkesin sevdiği mercimek çorbası da fena olmaz diye düşündüm:) hep beraber ,içelim içelim ısınalımmmm:))
Şaka bir yana hastamı oluyorum nedir,içim titriyor sabahtan beri:( Kaplumbağa gibi hissediyorum resmen kendimi:( Tahmin edersiniz ki hiiiiç bana göre değil bu durum:(((

Güzel şeyler düşünelim, güzel şeyler olsun diyelim veee mutlu mutlu ,sendromsuz ,hastalıksız ,güp güzel bir hafta dilerimmmmm herkese....Öperim, öperim sarılırım:)

Buyurun mis gibi çorbamıza:)
 
Malzemeler:

1 adet küçük patates
1 adet küçük havuç
1 adet küçük kuru soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
nane,karabiber,tuz,
sıcak su (et suyu da olabilir)1-1,5lt kadar

Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp,sıvıyağda hafifçe kavuruyoruz.
Patatesi ve havucu rendeleyip soğanlara ilave ediyoruz. Yıkanmış pirinci ,bulguru,mercimeği ve salçayı  ilave ediyoruz.Sıcak suyumuzu da göz kararı ekleyip, baharatlarımı da ilave edip karıştırıp bütün malzemeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz. En son blenderdan geçirip limonla sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN

18 Şubat 2011 Cuma

Hindistan Cevizli ve Kakaolu Kurabiye

Güneşli ve soğuuuk bir cuma gününden herkese merhabalar:)

Bir çoğunuz eminim benim gibi hafta sonu heyecanı yaşıyorsunuz.Yine su gibi akıp geçti günler...Ben bu hafta sonumu sevdiklerime ayırdım:)
Hatta birazdan aşkımı şımartmak için ona dolmalar saracağım:)))) Emreciğimle de futbol oynayacağım ,yiyeceğim golleri doya doya:)

Sizleri de unutmadım tabi ki:)))) Oğlumla beraber yaptığımız kurabiyelerim de sizler için olsunnnn:)

Kendimizi ve sevdiklerimizi şımartacağımız ,mutlu mutlu ,güpgüzel bir hafta sonu dilerim herkese...

Buyurun tarifimize,


MALZEMELER:

2 çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı margarin
1 su bardağı mısır nişastası
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
3 çorba kaşığı kakao
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
2 adet yumurta
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizip ,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra arzuya göre pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.




AFİYET,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

16 Şubat 2011 Çarşamba

Yoğurtlu Karışık Sebze Salatası

Bugün nefisssss bir salata tarifi vereceğim size.Tatlılar tatlısı Sevilimin güzel evine blogcanlarla konuk olduğumuz zaman, bizler için hazırladığı lezzetlerden biride sebzeli salataydı.
3 tur ayıla bayıla gittim geldim yedim salatadan.4. tura artık midemde yer kalmadığı için yiyemedim...gerçi zorlasam yer açardım da yüklenmeyeyim dedim:))) O bakımdan , performansım yerinde yani:)))

Sonracıma geçen hafta aklıma gelip, canım da çekince hemencik yapayım dedim.Kaç tur yediğimi söylemem ama:)Bence sizde turlarınızı sayamadan doya doya yiyeceksiniz:)



Tarifi  aynen aktarıyorum

Yoğurtlu Karışık Sebze Salatası;

Malzemeler: 


2 adet havuç

2 adet kabak

10-15 adet közlenmiş kırmızı biber

200 gr mantar (haşlanmış)

200 gr haşlanmış mısır

200 gr biberli yeşil zeytin

dereotu


Sosu için :

3 yemek kaşığı yoğurt

3 yemek kaşığı yonca Mayonez

1 yemek kaşığı kuru nane

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı toz şeker

yarım limon suyu

Tuz

Yapılışı:

2 adet havuç ve kabak uzunlamasına bölünüp sonra 2 cm uzunlugunda kesilr.

ayrı ayrı az bir sıvıyağ ile tavda kavurulur.Soğuması için tabağa alınır.

ayrı yerde yeşil zeytin ve közlenmiş biberler ince ince kıyılır.

Haşlanmış mantarlarda kıyılıp karışıma ilave edilir.

Üzerine mısır da ilave edilip temizlenmiş dere otunuda incecik kıyıp karıştırılır.

Sosu için tüm mazlemeler karıştırırp tabaktaki karışıma ilave edilir.

Harmanlanıp servis tabağına alınır.

Afiyet Bal Olsun




Sevgi Dolu Öpücükler

Mutlu Mutlu Günleeer:)

14 Şubat 2011 Pazartesi

İglo Fish Fingers ve Soslu Patatesler

Bu post çok mutlu bir post:))

Çünküüüü sonunda Emre'ye balık yedirebildim. Daha önce vegetable fingerslarla  sebze çalışmalarıma başlamıştım hatırlarsanız... Onu çok sevdi ve sık sık sipariş verdi bana:)

Bugün de tamam dedim gün balık günüdür... hadi Zeynep ,kandır şu Emre'yi bitsin bugün bu iş dedim:)))

Bu defa bugünki yemeğimizin çooook değişik bir patates kızartması olduğunu, boyu uzattığını ve Ben10 kadar güçlü olabilmeyi istiyorsa bu patatesleri yemesi gerektiğini söyledim...

İçinde ne olduğunu bilmediği için ,şekli de aynı olduğu için hiiiç sorun çıkarmadı afiyetle de yedi inanın. Ne kadar mutlu olduğumu tahmin edersiniz tabi:))) Boyunu, ayaklarını ölçtük hemen:))) Onun boy aynıydı  tabi ama benim burun oldukça uzundu yine Pinokyo misali:))))  Tijenciğimize bizden sonsuz teşekkürler.




İglo Fish Fingers ve Soslu Patatesler 

Malzemeler:

*1 Paket İGLO Fish Fingers
Kızartmak için Ayçiçek yağı


*4 adet iri patates
*2 adet havuç

*1 paket knorr fesleğenli ve kekikli salata sosu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı su

YAPILIŞI:

İGLO fish fingerslarımız ayçiçek yağında altın sarısı rengini alıncaya dek kızartıyoruz.Servis tabağına alıyoruz.

Patatesleri ve havuçları haşlıyoruz.
Bir bardağın içinde salata sosumuzu arkasındaki tarife göre zeytinyağı ve su ile karıştırıp patates ve havuçlarımızın üzerine gezdirip fish fingerslarımızla birlikte servis yapıyoruz.

Afiyet , Bal Olsun.





Kandilimiz Mübarek , Sevgiler Günümüz Kutlu Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler

9 Şubat 2011 Çarşamba

Kabaklı ve Dereotlu Kek

Acayip güzel bir güneş var dışarıda...İçim enerji doluyor,kıpır kıpır oluyorum...

Emre'm bile güneşten sevinçli ,yaz mı geldi diye sorup duruyor...İşte mutlu olup, şükretmek için bir sebep daha bizlere.Pırıl pırıl parlayan bir güne daha uyandık bugün...Ezan sesini duyduk,içim titredi yine,öptüm kokladım yavrumu ,güzel bir gün olsun herkes için dedik...Sonracığımaaa kabaklı kekimiz de var:))) Akşama  Sülüman da var:)))Ohh miss:) Bu mudurrrr bu günlük budurrr:)

Hepinizi seviyorum ,öpüyorum ve tarife geçiyorum...



Kabaklı ve dereotlu kek için,

MALZEMELER:

3 Adet yumurta

2 Adet iri kabak

½ su bardağı ayçiçek yağı

½ su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

½ su bardağı beyaz peynir

½ demet dereotu

Tuz

Aldığı kadar un

Süslemek için;

Susam ve çörek otu

YAPILIŞI:

Yumurtaları iyice çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Ufalanmış beyaz peynirleri, rendelenmiş kabakları ve diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırıp ,yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza döküyoruz.

Susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

7 Şubat 2011 Pazartesi

Nohut Salatası

Pazartesi günü bir çoğumuzun diyete başlama günüdür:) Gerçi ben hergün diyete başlıyorum ya neyseeee:)))

Hafta sonu yediklerimize,içtiklerimize sayıp bugün salata tarifi vereyim dedim:)))İyi yapmışım değil mi:)))

Geçen ay konuk olduğum Tuz Biber dergisi için hazırladığım tariflerden biri de nohut salatası idi.
Sağlık fışkıran,kurtarıcı ve doyurucu bir tarif. Denemeyenler varsa eğer tüm kalbimle tavsiye ederim.Ayrıca yeni sayıyı da muhakkak okuyun derim.Neler var neler:)

Herkese mutlu mutlu, güpgüzel bir hafta dilerimmmm:)


Nohut Salatası İçin ,

MALZEMELER:


1 Kase haşlanmış nohut

1/2 adet mor soğan

1/3 demet maydanoz

1/3 demet dereotu

1 adet domates

1 çay bardağı kadar dilimli siyah zeytin

Zeytinyağı

Tuz

Limon



YAPILIŞI:



Soğanı piyazlık doğruyoruz, Maydanozları ve dereotlarını yıkayıp ince ince kıyıyoruz.

Domatesleri küp küp doğrayıp, geniş bir kasede bütün malzemeleri harmanlıyoruz.

Zeytinyağı,limon suyu ve tuz da ilave edip ,karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.



Afiyet ,Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler

5 Şubat 2011 Cumartesi

Kabak Tatlısı

Kabak tatlısını acayip çoooook severim. Daha önce yayınlamıştım fakat fotoğraf gözüme hiç hoş görünmüyordu... Geçenlerde pişirince aklıma geldi ve tekrar fotoladım:)Taze taze yeniden yayınlayayım dedim:) Bu daha iyi gibi:)))

Buyurun nefisss kabak tatlımıza:)




Kabak tatlısı için,


MALZEMELER:

1 kg Balkabağı

1/2 kg. Tozşeker

1 Çay bardağı su

Ceviz


YAPILIŞI:


Kabağın kabuklarını soyup dilimleyelim.

Geniş bir tencereye kabaklarımızı koyup üzerini örtecek şekilde şekeri ve suyu ilave edelim.

Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya dek pişirelim.

Pişen kabaklarımızın üzerini cevizle süsleyip servise hazır hale getirelim.



Afiyet Olsun...

4 Şubat 2011 Cuma

Sofra Dergisine Konuk Oldum

Evettt Sofra Dergisine  Konuk Oldum:))) Aslında onlar bana, ben dergilerine konuk oldum:))

Geçen hafta Sevgili Selma Hanım'dan gelen bir mail, beni resmen Erman Kuzu moduna soktu:))) Benimle çekim yapmak istiyorlardı...Aynı maili kaç kez okudum valla bilmiyorum:))))

Yüzümde kocaman bir fiyonkla ,heyecandan günlerce içim içime sığmadı. Pinpon topu gibi ordan oraya gidip geliyordum resmen:))

Beğeniyle, severek okuduğum Sofra Dergisi'nin  evime gelip,benimle çekim yapacak olması,tariflerimi yayınlayacak olmaları tahmin edersiniz ki beni çoooook mutlu etti...

Günlerce gözümün önünden yemekler bir film şeridi gibi geçip durdu:))

Sanki ilk defa yemek pişireceğim gibi heyecanlandım,uykusuz kaldım inan...Neler yapacağım belirlendi...heyecanım daha da arttı...Ve perşembe günü geldiiii:) Erkenden uyandım:)

Hilal'in güzel telefonuyla neşem yerine geldi önce:) Aşkım da oğlumuzu ben rahat çalışayım diye gezmeye götürdü...Bu durumda güne güzel başladım tabi, sonra kardeşim geldi:) Biraz daha relax oldum:)

Çekim ekibi gelmeden önce de herşeyi hazırlamıştım ve kardeşimle beraber beklemeye başladık:)))

Kimler gelecek, kaş kişi olacak,neler olacak,nasıl olacak,beğenecekler mi, rezil olurmuyum vs.bir sürü düşüncelerle yedim bitirdim kendimi:))))) Sevgili Selma Şen ve Erkin Ön beraber geldiler...Onların içtenliğiyle biraz daha hafifledim tabi:))

Selma Hanım'da Erkin bey'de öyle profesyoneller ki güle oynaya 2 saat içinde şipşak birbirinden güzel resimler çekildi...o kadar niye kasıldım gereksiz yere diye de acayip üzüldüm sonra:)))

Her fotoğrafa vaooovvv yaptık kardeşimle...İnanılmaz keyifli ve unutamayacağım dakikalar geçirdim.

Galiba Mart sayısında yayınlanacak tarifler.Kesin tarih belli olduğu zaman bildireceğim sizlere:) Umarım beğeneceksiniz...
İnşallah ilerleyen aylar da başka çalışmalar da yapacağız...Düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor ... Çok güzel heyecanlar bunlar çoook:)


Sofra Dergisine ,Sevgil Selma Hanım'a ,Erkin Ön'e sonsuz teşekkürler ederim.

Herkese mutlu mutlu,sağlıklı hafta sonları dilerim...


( Not: Kardeşim sana ayrıca teşekkür ederim,bütün mercimek köfteleri feda olsun sana:))) )

Sevgi Dolu Öpücükler