9 Şubat 2011 Çarşamba

Kabaklı ve Dereotlu Kek

Acayip güzel bir güneş var dışarıda...İçim enerji doluyor,kıpır kıpır oluyorum...

Emre'm bile güneşten sevinçli ,yaz mı geldi diye sorup duruyor...İşte mutlu olup, şükretmek için bir sebep daha bizlere.Pırıl pırıl parlayan bir güne daha uyandık bugün...Ezan sesini duyduk,içim titredi yine,öptüm kokladım yavrumu ,güzel bir gün olsun herkes için dedik...Sonracığımaaa kabaklı kekimiz de var:))) Akşama  Sülüman da var:)))Ohh miss:) Bu mudurrrr bu günlük budurrr:)

Hepinizi seviyorum ,öpüyorum ve tarife geçiyorum...



Kabaklı ve dereotlu kek için,

MALZEMELER:

3 Adet yumurta

2 Adet iri kabak

½ su bardağı ayçiçek yağı

½ su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

½ su bardağı beyaz peynir

½ demet dereotu

Tuz

Aldığı kadar un

Süslemek için;

Susam ve çörek otu

YAPILIŞI:

Yumurtaları iyice çırpıyoruz. Yoğurt ve sıvıyağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

Ufalanmış beyaz peynirleri, rendelenmiş kabakları ve diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırıp ,yağlanmış ve unlanmış kalıbımıza döküyoruz.

Susam ve çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

7 Şubat 2011 Pazartesi

Nohut Salatası

Pazartesi günü bir çoğumuzun diyete başlama günüdür:) Gerçi ben hergün diyete başlıyorum ya neyseeee:)))

Hafta sonu yediklerimize,içtiklerimize sayıp bugün salata tarifi vereyim dedim:)))İyi yapmışım değil mi:)))

Geçen ay konuk olduğum Tuz Biber dergisi için hazırladığım tariflerden biri de nohut salatası idi.
Sağlık fışkıran,kurtarıcı ve doyurucu bir tarif. Denemeyenler varsa eğer tüm kalbimle tavsiye ederim.Ayrıca yeni sayıyı da muhakkak okuyun derim.Neler var neler:)

Herkese mutlu mutlu, güpgüzel bir hafta dilerimmmm:)


Nohut Salatası İçin ,

MALZEMELER:


1 Kase haşlanmış nohut

1/2 adet mor soğan

1/3 demet maydanoz

1/3 demet dereotu

1 adet domates

1 çay bardağı kadar dilimli siyah zeytin

Zeytinyağı

Tuz

Limon



YAPILIŞI:



Soğanı piyazlık doğruyoruz, Maydanozları ve dereotlarını yıkayıp ince ince kıyıyoruz.

Domatesleri küp küp doğrayıp, geniş bir kasede bütün malzemeleri harmanlıyoruz.

Zeytinyağı,limon suyu ve tuz da ilave edip ,karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.



Afiyet ,Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler

5 Şubat 2011 Cumartesi

Kabak Tatlısı

Kabak tatlısını acayip çoooook severim. Daha önce yayınlamıştım fakat fotoğraf gözüme hiç hoş görünmüyordu... Geçenlerde pişirince aklıma geldi ve tekrar fotoladım:)Taze taze yeniden yayınlayayım dedim:) Bu daha iyi gibi:)))

Buyurun nefisss kabak tatlımıza:)




Kabak tatlısı için,


MALZEMELER:

1 kg Balkabağı

1/2 kg. Tozşeker

1 Çay bardağı su

Ceviz


YAPILIŞI:


Kabağın kabuklarını soyup dilimleyelim.

Geniş bir tencereye kabaklarımızı koyup üzerini örtecek şekilde şekeri ve suyu ilave edelim.

Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya dek pişirelim.

Pişen kabaklarımızın üzerini cevizle süsleyip servise hazır hale getirelim.



Afiyet Olsun...

4 Şubat 2011 Cuma

Sofra Dergisine Konuk Oldum

Evettt Sofra Dergisine  Konuk Oldum:))) Aslında onlar bana, ben dergilerine konuk oldum:))

Geçen hafta Sevgili Selma Hanım'dan gelen bir mail, beni resmen Erman Kuzu moduna soktu:))) Benimle çekim yapmak istiyorlardı...Aynı maili kaç kez okudum valla bilmiyorum:))))

Yüzümde kocaman bir fiyonkla ,heyecandan günlerce içim içime sığmadı. Pinpon topu gibi ordan oraya gidip geliyordum resmen:))

Beğeniyle, severek okuduğum Sofra Dergisi'nin  evime gelip,benimle çekim yapacak olması,tariflerimi yayınlayacak olmaları tahmin edersiniz ki beni çoooook mutlu etti...

Günlerce gözümün önünden yemekler bir film şeridi gibi geçip durdu:))

Sanki ilk defa yemek pişireceğim gibi heyecanlandım,uykusuz kaldım inan...Neler yapacağım belirlendi...heyecanım daha da arttı...Ve perşembe günü geldiiii:) Erkenden uyandım:)

Hilal'in güzel telefonuyla neşem yerine geldi önce:) Aşkım da oğlumuzu ben rahat çalışayım diye gezmeye götürdü...Bu durumda güne güzel başladım tabi, sonra kardeşim geldi:) Biraz daha relax oldum:)

Çekim ekibi gelmeden önce de herşeyi hazırlamıştım ve kardeşimle beraber beklemeye başladık:)))

Kimler gelecek, kaş kişi olacak,neler olacak,nasıl olacak,beğenecekler mi, rezil olurmuyum vs.bir sürü düşüncelerle yedim bitirdim kendimi:))))) Sevgili Selma Şen ve Erkin Ön beraber geldiler...Onların içtenliğiyle biraz daha hafifledim tabi:))

Selma Hanım'da Erkin bey'de öyle profesyoneller ki güle oynaya 2 saat içinde şipşak birbirinden güzel resimler çekildi...o kadar niye kasıldım gereksiz yere diye de acayip üzüldüm sonra:)))

Her fotoğrafa vaooovvv yaptık kardeşimle...İnanılmaz keyifli ve unutamayacağım dakikalar geçirdim.

Galiba Mart sayısında yayınlanacak tarifler.Kesin tarih belli olduğu zaman bildireceğim sizlere:) Umarım beğeneceksiniz...
İnşallah ilerleyen aylar da başka çalışmalar da yapacağız...Düşündükçe içim kıpır kıpır oluyor ... Çok güzel heyecanlar bunlar çoook:)


Sofra Dergisine ,Sevgil Selma Hanım'a ,Erkin Ön'e sonsuz teşekkürler ederim.

Herkese mutlu mutlu,sağlıklı hafta sonları dilerim...


( Not: Kardeşim sana ayrıca teşekkür ederim,bütün mercimek köfteleri feda olsun sana:))) )

Sevgi Dolu Öpücükler

31 Ocak 2011 Pazartesi

Kakaolu Topkek

Haftaya yavrumun en sevdiği kekle başlayayım dedim. Herkes için çoook tatlı bir hafta olsun inşallah.

Benim biraz heyecanlı ve hareketli geçecek bu haftam.

Bir sonraki postumda heyecanımı uzun uzun paylaşacağım sizlerle:) Şimdilik bu muffinle idare edin tamam mı:))

Hepinizi öpüyorum ve pamuk pamuk kekimizin tarifine geçiyorummmm...



KAKAOLU TOPKEK


Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 paket kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

2 su bardağı kadar elenmiş un

2 yemek kaşığı damla çikolata


Yapılışı:

Şeker ve yumurtaları iyice çırpın.

Daha sonra sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın.

Sonra un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyin.

Damla çikolataları da ilave edin karıştırın.

Muffin kalıplarına 2/3′ü dolacak şekilde kek hamurunu paylaştırın.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.



AFİYET , BAL OLSUN

27 Ocak 2011 Perşembe

Bloggerlar Ev Gezmesinde Seri 2 :)

Oleyyy Beklenen postu sonunda yazabildimmm:)

Cumartesi günü blogcanlarımla Sevilime konuk oldukkk...İyi ki de olduk...Daha önce de söylediğim gibi cennete düştüm resmen cennete...

Hepsi birbirinden becerikli hatunlar...herşey hem göze, hem mideye hitap ediyor.Resmen lezzetler geçidi vardı...Ben de malum iştahlıyım:))))Keyfime diyecek yoktu tüm gün :))) Her yediğim lokmada yüzümde kendimden geçmiş bir ifade vardı muhtemelen:))Sürekli hımmmm hımmmm ses çıkarıp durdum valla:)))

Anlatılmazzzz yenirrrr günlerden biri daha oldu kısaca:)


Ben de arkadaşlarım için en sevdiğim çikolatalı kekimi yapıp götürdüm:)
Datlu yiyelimmm datlu konuşalım diye...Ama hilalin bir cheesecake vardı ki of of of...Datlular datlusuuu, yeme yanında yat:) Ama yatmadım yedim tabi ki:))

Kurabiyeler,salatalar,börekler,çörekler.. var da vardı yani...hangi birini anlatsam ki:)))) Resimler konuşuyor zaten:)))
Herkesin ellerine sağlık kızlar valla acayip çok puan verdim size:)


Ev sahibimiz Sevil desen zaten öyle bal börek ki kuru ekmek yedirse bize aynı keyifi alırdık eminim...

İçten ,candan,samimi,rahat,güler yüzlü ,ahh bir de o şen kahkahası yok muuu...Tatlılar tatlısı:)

Vakit nasıl geçti hiç anlamadım yine.
Sohbet o biçim zaten...eve geldiğimde hala sırıtıyordum siz düşünün artık:)Acayip deşarj oldum,

Şimdiden de özledim herkesi bir de böyle bir sorun var:((



Allah'ım yedim ,yedim, yedim hala daha resimlere bakıp yalanıp yutkunuyorum:)



Veee Bu güzel günün hatırası...

Ne zaman baksam gülüyorum bu fotoya:)herkes nereye bakıyor ben nereye:))))Ah Zeynep Ahhh:)))

Hep bu fotoğraftaki gibi ışıl ışıl ,gülümseyen gözlerle bakalım hayata ve hep böyle sevgi yumağı olup sarıp sarmayalım birbirimizi inşallah..

Güzel evini,güzel yüreğini  bizlere sonuna kadar açtığın  için çoook teşekkür ederim Sevilim...

Hepinizi seviyorummmmm ve öpüyorummm

26 Ocak 2011 Çarşamba

Cacık Soslu İglo Vegetable Fingers

Emre'me öğle yemeğinde ne yemek istersin diye sordum ve her zaman ki gibi makarna ,patates kızartması cevabı aldım:(

Bir an aklıma buzluktaki İglo  vegetable fingerslar geldi...
Tam zamanı Zeynep! hadi bunları Emre'ye patates niyetine yuttur bugün dedim:)

Beraber girdik mutfağa,makarnamızı pişirdik sonra fritözümüzde vegetable fingersları güzelce pişirdik,süsledim püsledim koydum Emreciğin tabağına:)

Kokusunu çok beğendi,ama bezelyeleri görünce vazgeçti hemen:((

Neyse hemen pinokyo oldum:))) içindekilerin çocuklar için özel bir patates olduğunu ,renkli renkli boyadıklarını falan söyledim, çok accuk kandırdım yani, inandı meleğim:)))
Bir ısırıktan sonra da 3 taneyi afiyetle yedi...

İnanılmaz mutlu oldum tabi.Akşam yine pişirmek için sözleştik:))

Sebze yemeyen çocuklar gerçekten bayılacak bu fingerslara demedi demeyin..Tarifi sevgili Tijen'den aldım.Çooook sağol Tijenimmm tanıştırdın bizi bu güzel ürünle,içim çok rahat yedirdim yavruma...



Malzemeler:

1 paket İglo vegetable fingers
Kızartmak için sıvıyağ 

Sosu İçin:

1 kase sarımsaklı yoğurt
2 adet rendelenmiş salatalık
3 dal incecik kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı nane
tuz

Yapılışı:

Fingersları altın rengini alıncaya dek kızartıyoruz.Sosumuzu hazırlayıp, pişen İglo vegetable fingersların üzerinde gezdirip servise hazır hale getiriyoruz...

Mutlu mutlu sevdiklerimize yediriyoruzzz:)


Afiyet ,Bal Olsun

Sevgi Dolu Öpücükler


24 Ocak 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Brokoli Salatası

Cumartesi günü blogcanlar ev gezmesinde yaptık ve tatlılar tatlısı Sevile konuk olduk...

Allah'ım eve bir girdim gözlerimi masadan alamadım...Öldüm de cennete mi düştüm diye düşünmedim değil yani:)))))

Kedi gibi oldum resmen...duygularımı miyav miyav miyav diye anlatsam daha iyi olur aslında:)))) Masanın etrafında turlayıp durdum sürekli elimde tabakla:))))

Bir sürü becerikli hatun bir araya gelince acayip bir ortam oluyor:))))) Rejim falan kalmıyor anlamış oldum bunu:))))  Hatta rejimde olduğumu ,ne zaman girdiğimi bile unutmuştum...Yumuldum resmen...

Utanmadan yanıma yolluk almadığıma bile üzüldüm dermişim:))))

Bir sonra ki postumda daha daha detaylı olarak anlatacağım inşallah...

Siz şimdilik her yerinden sağlık fışkıran benim ceza niyetine yediğim bu salatayla idare edin:)))

Bir sonraki post tam süper olacak bilginize:)))



BROKOLİ SALATASI


MALZEMELER:

1 Top brokoli

1 adet havuç

1 çay bardağı mısır

1 kase sarımsaklı yoğurt

1 tutam dereotu



YAPILIŞI:

Brokoliyi sirkeli suyla yıkayıp, küçük çiçeklere ayıralım.

Havucu soyup yuvarlak yuvarlak doğrayalım.

Mümkünse buharda pişirme aparatıyla haşlayıp servis kasesine alalım.

Mısırları serpiştirelim.

Dereotunu ince ince kıyıp sarımsaklı yoğurtla karıştıralım.

Haşlanmış sebzelerimizin üzerine döküp servise hazır hale getirelim.



AFİYET OLSUN


HERKESE MUTLU MUTLU BİR HAFTA DİLERİM.

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

20 Ocak 2011 Perşembe

Sade Krep

Şimdi sıcak sıcak bir krep hayal ediyorum...

Üzerine de bolcaaa nutella sürmüşüm...ince belli bardakla da çayımı yudumluyorum:)))
Oh misss gibi valla:)))))

Sonracıma kaşıklamışım biraz da nutellayı,gözüm açılmış, kendime gelmişim falan:)))))Ah ahhh! Hayali bile güzel...

Ama daha fazla niyeti bozmadan, nutellasız sade krep tarifimi verip kaçayım ben en iyisi...

Yaz geliyor ,bol su içmeye devam Zeynep:))))


Malzemeler:


1,5 su bardağı süt

2 adet yumurta

1,5-2 su bardağı kadar un

Tuz

Bir tutam karabiber

Sıvı yağ



Yapılışı:



Bütün malzemeleri pürüzsüz bir hale gelinceye kadar iyice çırpın.

Krep tavanıza bir iki damla sıvı yağ damlattıktan sonra tavanızı iyice ısıtın.

Harcınızdan bir kepçe alıp tavanızın ortasına dökün.

Hareket ettirerek harcın tüm tavaya yayılmasını sağlayın. Arkalı önlü pişirin.

Harcınız bitene kadar aynı işleme devam edin.


AFİYET ,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

14 Ocak 2011 Cuma

Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

Zeytinyağlı bezelye severlerrrrr bu tarif de sizin için gelsin:)

Buyurun tarifimize,



MALZEMELER:

1 kg. ayıklanmış bezelye
1 Adet küçük kuru soğan
1 adet iri havuç
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
3 adet rendelenmiş domates
2 adet kesme şeker
tuz
sıcak su
Süslemek için dereotu

YAPILIŞI:

Soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
Havucun kabuklarını soyup ,ortadan ikiye kesip, yarım şeklinde doğruyoruz ve soğanlara ekleyip hafifçe soteliyoruz.Rendelenmiş domatesi ,sarımsağı ,şekeri ,tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Son olarak bezelyemizi ekleyip,üzerini azıcık geçecek kadar da su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
Piştikten sonra arzuya göre dereotu ile süsleyip servis yapıyoruz.




AFİYET,BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

13 Ocak 2011 Perşembe

Ödülüm :)





Sevgili Nazlıcığım beni bu güzel ödüle layık görmüş:) Çooook teşekür ederim canım çok tatlısın...

Ben de bu ödülü yorum yazan ilk 3 kişiye gönderiyorum:)))
Kıllığına kimse de yorum yazmazmış ,mosmor olurmuşum falan, acayip gülerim yani:))))

Sevgi Dolu Öpücükler...

10 Ocak 2011 Pazartesi

Kıymalı Kapuska Yemeği

29,5 yaşıma kadar lahanayı çok sevmeme rağmen kapuskayı ağzıma sürmezdim..."Neden" derseniz kısaca "bilmiyorum" derim:)))Ta ki 1 sene öncesine kadar:))))
Aşkım geçen sene neden hiç kapuska yemediğimizi,çok özlediğini vs. söylediğinde içime dert oldu:(
Markete girdiğim anda lahanaya el attım hemen ve "sen akşama nefis bir kapuska olacaksın" diye diye evimin yolunu tuttum:))) Eşimin yemek esnasında ki mutluluğunu görünce inanın hiç hoşlanmadığım kapuskayı birden bire çok sevmeye başladım ve o gün bu gündür sık sık pişirmeye çalışırım bu nefis yemeği...Ey aşk sen nelere kadirsin diyorum ve tarife geçiyorum....



KIYMALI KAPUSKA


MALZEMELER

1 adet küçük lahana

3 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet kuru soğan

150 gr. dana kıyma

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz

Karabiber

Sıcak su


YAPILIŞI:

Lahanayı yıkayıp ince ince kıyalım.

Sıvıyağda soğanı ve kıymayı kavuralım.

Salçaları ekleyip karıştıralım.

Lahanaları, tuzu ve karabiberi ekleyelim.

Sıcak suyu da ilave edip pişmeye bırakalım.

Sarımsaklı yoğurtla servis etmenizi tavsiye ederim:)))



AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER



7 Ocak 2011 Cuma

Zeytinyağlı Biber Dolması

Tariflerimi noktasına virgülüne kadar üşenmeden çalan site sahibine sesleniyorum:)))

Hiç ama hiiiiç kızmıyorum bilesin:))) Hoşuma bile gidiyor fotoğraflarımın ve tariflerimin çalınacak kadar ilerleme kat etmesine:)))) Motive ediyorsun beni çok sağol Çakma Zeynep:))))

Al hadi bu da benden olsun :))))


MALZEMELER:


10 adet dolmalık biber

1 adet iri soğan

1 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı nane

1 çay bardağı zeytinyağı

5 adet kesme şeker

Tuz

su

YAPILIŞI:

Dolmalık biberlerimiz yıkayıp, kapaklarını dikkatlice kesip , çekirdeklerini ayıklıyoruz.

Zeytinyağında dolmalık fıstıkları hafifçe kavurup, küp küp doğradığımız soğanlarla kavuruyoruz.

Yıkanmış pirinçlerimizi ve kuş üzümlerimizi de ilave edip hafifçe kavurup 1 bardak kadar sıcak su ekliyoruz.

Tarçını, naneyi, şekeri ve tuzu da ilave edip pirinçler suyu çekene dek iç harcımızı pişiriyoruz.

Pişen harcımızı dolmalık biberlerin içine doldurup, kapaklarını kapatıp, tencereye diziyoruz.1 bardak kadar su ekleyip, suyunu ara ara kontrol edip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Soğuk soğuk servis yapıyoruz.



Herkese mutlu mutlu hafta sonları dilerim...






AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER:)

4 Ocak 2011 Salı

Tahinli Kurabiye

Eğer diyorsanız ki...

Ahhh! Şöyle çabuk bayatlamayan kurabiyelerim olsa, kahvenin yanına da çok yakışsa, hatta tahinli bir tadı olsa da afiyetle yesem diyorsanız eğerrr ... buyurun size nefisss ve çabuk bayatlamayan lezzetli mi lezzetli kurabiyeler:)) Kendileri ilk önce  Tuz Biber de görücüye çıktılar veee şimdi huzurlarınızda:)))

Buyurun Tarifimize,


MALZEMELER:

1 su bardağı tahin
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz.
Cevizden biraz küçük parçalar koparıp ,elimizle yuvarlak şekiller verip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişiriyoruz.

Afiyet,Bal Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler

2 Ocak 2011 Pazar

Tuz Biber Dergisine Konuk Oldum


Tuz Biber Dergisi 'nin bu ayki konuk yazarı benimmmm:)))  İnanın uzun zamandır bu kadar heyecanlanmamıştım.Keyifli bir röportaj ve bir kaç tarifle bu güzel derginin tuzu biberi olmak pek keyif verdi bana:)))

Yine harika bir sayı çıkarmış arkadaşlarımız. Neleeer var nelerrr...muhakkak okuyun derim:)


 Tuz Biber Dergisi'ne sonsuz teşekkürler ederim.


Sevgi Dolu Öpücükler:)