11 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ BÖREK

Aslında niyetim şöyle yağda kızarmış çıtır çıtır bir sigara böreği yapmaktı.
Nasıl oldu anlamadım birden bire kendimi fırında peynirli börek yaparken buldum...
Pişmanmıyımmmm haaayırrr değilim...
Hafif ve çıtır çıtır kalorisi de az , nefis çakma sigara böreklerim oldu.
Hepinize tavsiye ederim:)



MALZEMELER:

250 gr. peyaz peynir
1/2 demet kıyılmış maydanoz
kaşığın ucuyla nane
kaşığın ucuyla karabiber
2 adet yufka

Üzerine sürmek için;

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kadar su
çörek otu
susam

YAPILIŞI:

Bütün iç malzelerimizi karıştırıyoruz.
Yufkamızı önce dörde,sonra her bir parçayıda ikiye bölüyoruz.
Üçgen şeklindeki yufkamızın geniş kısmına harcımızı koyup, sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Yoğurtla suyu bir kasede karıştırıp, böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


AFİYET, BAL OLSUN.

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

3 Şubat 2009 Salı

Acı sos

Bugün size nefisss bir acı sos tarifi vereceğim.
Biz ailecek çok seviyoruz, çok sık yaptığım bir sostur.

Etin köftenin yanında nefis bir sos, hatta ekmek üstü sürüp çay saatlerinde servis edebileceğiniz nefis bir lezzet. Yanlız biraz iştah açıcı kötü bir özelliğe sahip:) yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Özellikle 1 gün sonra tadı daha güzel oluyor.

Umarım beğenirsiniz:)


Malzemeler:

1 Adet büyük soğan
2 Adet domates
1 Kaşık biber salçası
2 Kaşık kadar domates salçası
4 iri diş sarımsak
tuz
2-3 kaşık sıvıyağ
pul biber
nane
karabiber
kekik

YAPILIŞI:

Orta boy bir tencerede sıvıyağda miks yapılmış soğanı ve sarımsağı hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz,
kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Salçamızı da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Domates eğer sulu ise biraz daha salça ilave edebilirsiniz.(Ne sulu ne katı olacak)
Baharatlarımızı istediğimiz ölçüde ilave edip tuzumuzu atıyoruz.
Sürekli karıştırarak 6-7 dakika pişiriyoruz.
Soğuk servis yapıyoruz.





Afiyet , Bal olsun :)


Sevgiler,öpücükler




28 Ocak 2009 Çarşamba

ÇİKOLATALI VE MUZLU KEK

Herkese kocaman kocaman merhabaaaaa:)

Bu sıralar çok değişik duygular yaşıyorum ve sizlerle de her zaman ki gibi paylaşmak istiyorum:) Emre'm artık 27 aylık koca bir delikanlı oldu.
Dillenmeye de başladı iyice...Her söylediğimi (işine gelenleri) anlıyor artık. Kumanda getir götür işlerinde vs. çok başarılı diyebilirim. Boyu,ayakları sürekli büyüyor:) inanın bu yavrucuğu ben mi doğurdum diye şaşıyorum bazen kendime:)
Oğlumla beraber vakit geçirmek daha zevkli ve bir o kadar da yorucu olmaya başladı tabii:) İstedikleri olmayınca ciyak ciyak bağırıp canavara dönüşebiliyor.
Halinden memnunsa ohhh ondan bal böreği yoktur sanırım.
Aynı oyunu defalarca oynayıp kurdeşen döküyorum bazen. Oyun kurucu da o. Aaaah aaaahhh.

Büyüdükçe benimle oynadığı oyunlar da yetersiz gelmeye başladı galiba yavruma.
Sürekli canı sıkılıyor. Onu öyle ekşi suratlı görünce de içim parçalanıyor.
Günde 2 saat oyun oynayabileceği,yaşıtlarıyla vakit geçirebileceği güzel bir okul arıyoruz yavruma:) Birkaç tane baktık fakat çok içime sinmedi.
Biraz da panikledim aslında. Yanlız nasıl bırakacağım, başına birşey gelir mi, ya beni özlerse ağlarsa, ya ben onu özleyip ağlarsam vs. vs. öyle çok şey aklıma geldi ki...
Ne zor işmiş anne olmak...
Eğer sizlerinde bildiği Kadıköy civarında temiz pak,güleryüzlü hocaların olduğu bir okul varsa lütfen tavsiyelerinizi bekliyorum. (yardım yazısı gibi oldu:) )

Hepinizi seviyorum,öpüyorum ve tarife geçiyorummmm:)

Evimizi missss gibi kokutacak bir kek tarifi;





MALZEMELER:

1,5 su bardağı toz şeker
3 adet muz
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 minik kutu muzlu süt
1/2 su bardağı damla çikolata
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
Muzları püre haline getirip sütle beraber karışıma ilave ediyoruz.
Vanilyayı,çikolatayı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
En son elenmiş unu ve kabartma tozunu da koyup iyice karıştırıyoruz.
Karışımı yağlanmış unlanmış kek kalıbımıza koyup önceden ısıtılmış150 derecelik fırında yavaş yavaş pişiriyoruz...




AFİYET,BAL OLSUN
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER





17 Ocak 2009 Cumartesi

PEYNİRLİ VE DEREOTLU POĞAÇA

Yemekteyiz programını hemen hemen izlemeyen,program hakkında fikir sahibi olmayan yoktur sanırım aramızda.

Bu hafta yarışmacılardan biri 19 yaşında gencecik bir kızdı.

Onu izlerken kendi 19-20 li yaşlarımı düşündüm,ama nedense hiç bir benzerlik göremedim.

19 yaşındaki bir kız neden bu kadar öfkeli olabilir ki bir yemek yarışmasında,

19 yaşındaki bir kız neden bu kadar saygısız ve kaba olabilir ki...

Niçin gözlerinde sürekli nefret dolu bakışlar olabilir ki...

neden biraz pembe göremez ki hayatı...

vs. vs.....İnanın o kadar çok üzüldüm ki...

Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir.

Fakat herkes birbirine karşı saygılı olmak zorundadır.

İstanbul'da Kadıköy'ün göbeğinde oturuyorum.Apartmanımızda herkes yaşını başını almış düzgün insanlar.Hemen hemen hepsi emekli öğretmen vs.

2 gün önce eşim alışveriş yapmış,zile bastı aşağıdan. Otomatiğe bastım buraya kadar herşey normal. Yukarı çıktı asansörün kapısını açar açmaz ,yukarıdan bir teyze edepsizleeeer niye benim zile basıp aşağı kata gidiyorsunuzzzzz ayıpppp değilmiiiii vs. ciyak ciyak bağırıyor.

Benim eşimde inanılmaz nazik ve saygılı bir adamdır (eşim diye demiyorum canım benim)

şok olduk eşim yukarı çıktı hanımefendi biz kendi zilimize bastık,belki ziller arızalanmıştır vs. terbiyeli terbiyeli konuştu. Olayın aslı şu ,başka biri ziline basmış:))))

Neyse biz bu kadar çirkinliğe yine kibarca karşılık verdik.
Büyükşehirde yaşamak mı bizleri bu kadar sinirli mutsuz ediyor düşünüyorum.
Bu teyze yaşını başını almış.Fıstık gibi sıcacık evi var, kocası yanında,çığlıklarından sağlık durumunun da iyi olduğu anlaşılıyor, belli bir birikime sahip tipinden anlaşılıyor:)
derdin ne senin demezlermi adama:)))
Komşuyuz biz, yanlışlıkla basmışta olabiliriz ayrıca
( yanlışlıkla basmamız imkansız teyzenin zili kapının sağ tarafındaki panelde , bizim zil sol panelde!)

Çok ayıp çok diyorum başka da birşey demiyorum teyze sana:)))

Bu kadar hoşgörüsüz olmayalım.Birbirimizi sevip sahip çıkalım.Hayatı zorlaştırmayalım lütfen...Hayat o kadar kısa ki......

sevelim sevelim sevelimmmm (böyle bir şarkı vardı)

Yine feci çenem düştü ama ohhhh içimi döktüm rahatladım.


Hafta Sonu için bu nefis bayatlamayan poğaçaları pişirdim.
Siz bu yazıyı okurken ben eşimle çayımı içip bu nefisss poğaçaları yiyeceğim:))))
Hemen tarife geçiyorum:)



MALZEMELER:

150 gr. margarin(Oda sıcaklığında)

1 su bardağı yoğurt

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kadar tuz

1 paket kabartma tozu

4 su bardağı elenmiş un


içi için;


Beyaz peynir
Dereotu


Üzerine sürmek için;
1 adet yumurtanın sarısı


susam ve çörek otu


YAPILIŞI:

Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım ve 15-20 dakika dinlendirelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlak yuvarlak açalım ve içine harcımızı koyup kapatalım.


Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine poğaçalarımızı dizip üzerine yumurta sarısı sürelim.

Susam ve Çörek otu ile süsleyip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirelim.





Afiyet,Bal Olsun

Sevgiler,Öpücükler


6 Ocak 2009 Salı

ELMALI KEK

Yumuş yumuş nefis bir elmalı kek tarifi mi arıyorsunuz ? O halde doğru adrestesiniz...Hiç pişman olmayacağınız özellikle bir gün sonra tadının daha çok oturacağı nefis bir tarif:)




MALZEMELER:

2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY BARDAĞI CEVİZ
1,5 ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI
3 ADET İRİ KIRMIZI ELMA
2 SU BARDAĞI UN

SÜSLEMEK İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI:

UMURTAYI VE ŞEKERİ İYİCE ÇIRPALIM.
SIVIYAĞI DA İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPALIM.KABARTMA TOZUNU,VANİYAYI,TARÇINI VE CEVİZİ DE İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRALIM.
ELMALARIN KABUKLARINI SOYUP RENDELEYELİM VE KARIŞIMA DÖKELİM.
UNU DA İLAVE EDİP GÜZELCE KARIŞTIRALIM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.

AFİYET BAL OLSUN.




6 Aralık 2008 Cumartesi

BİBERLİ MAKARNA

KURBAN BAYRAMINIZI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLAR,
SAĞLIKLI,HUZURLU,MUTLU MUTLU SEVDİKLERİNİZLE NİCE BAYRAMLAR GEÇİRMENİZİ DİLERİM.

MAKARNA SEVENLER İÇİN LEZİZ VE PRATİK BİR TARİF...
UMARIM BEĞENİRSİNİZ.




MALZEMELER:

2 ADET KIRMIZI BİBER
1 ADET ÇARLİSTON BİBER
1 ADET SİVRİ BİBER
3 ADET DOMATES
3 DİŞ SARIMSAK
İSTEDİĞİNİZ BAHARATLAR
TUZ
SIVIYAĞ
MAYDONOZ
1 PAKET MAKARNA


YAPILIŞI:

BİBERLERİMİZİ YIKAYIP KURULAYIP YUVARLAK YUVARLAK KESİYORUZ.

TENCEREMİZE 2 KAŞIK YAĞ KOYUP BİBERLERİMİZİ SOTELİYORUZ.

SARIMSAĞI DA İLAVE EDİP TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ.

KABUKLARI SOYULMUŞ DOMATESLERİ DE MİKS YAPIP BİBERLERİMİZE İLAVE EDİYORUZ.

TUZU VE BAHARATLARIMIZI DA İLAVE EDİP KAPAĞI KAPATIP 6-7 DAKİKA PİŞİRİYORUZ.

MAKARNALARIMIZI İSTEDİĞİMİZ DİRİLİKTE HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.

TENCEREMİZDE HAFİF BİR YAĞLA MAKARNALARIMIZI KARIŞTIRIP SERVİS
TABAĞIMIZA ALIYORUZ.

BİBERLİ SOSUMUZU DA ÜZERİNE GÜZELCE DÖKÜYORUZ.

İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZLA SÜSLEYİP SICAK SICAK SERVİS YAPIYORUZ...

AFİYET, BAL OLSUN.



SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER



10 Kasım 2008 Pazartesi

LİMONLU KEK

KEKİN PİŞERKEN ETRAFA YAYDIĞI O MİS GİBİ KOKUYA AŞIĞIM...
İÇİME İNANILMAZ BİR HUZUR GELİYOR NEDENSE...
MUTFAK DENEYİMİM İLK KAKAOLU KEKLE OLMUŞTU.
KARŞI KOMŞUMUZUN KIZI KEK YAPMIŞ TEK BAŞINA...BÜTÜN GÜN HAVA ATIP DURDU BANA :) ŞÖYLE GÜZEL YAPTIM,BÖYLE NEFİS OLDU VS.....
BAYAĞI BOZULDUM TABİİ BENDE,HATTA GICIK OLMUŞTUM DİYEBİLİRİM...
KOŞTUM ÜZGÜN ÜZGÜN ANNEME ANLATTIM HEMEN...
SAĞOLSUN ANNEM TERTEMİZ MUTFAĞINI FEDA EDİP KEK YAPMAMA İZİN VERDİ İÇİM İÇİME SIĞMIYORDU İNANIN.HEMEN GENÇ KIZ MODUNA GİRMİŞTİM:)))
12 YAŞINDAYDIM VE KEK YAPABİLİYORDUM YUPPPPİİİİ:)
ANNEMİN DE YARDIMIYLA NEFİS BİR KEK YAPTIM.HERALDE BÜTÜN MAHALLE TADINA BAKMIŞTIR...HERKESİ ÇAYA ÇAĞIRIP DURUYORDUM:)

O İLK YAPTIĞIM KEKİN KOKUSU HALA BURNUMDADIR...

ÖZELLİKLE KIŞIN PENCERELERDE KAPALI OLDUĞU İÇİN KEK PİŞİRMEK DAHA BİR ZEVKLİ OLUYOR BENİM İÇİN..BÜTÜN KOKU İÇERDE KALIYOR ÇÜNKÜ:)))
AYNI KEYİFİ BİR DE PASTANE ÖNLERİNDEN GEÇERKEN ALIYORUM:)))
MİSS GİBİ BURAM BURAM POĞAÇA EKMEK KOKULARINI İÇİME ÇEKE ÇEKE YAVAŞ YAVAŞ GEÇİYORUM DÜKKANLARIN ÖNÜNDEN...
BİRDE KAVRULMUŞ LEBLEBİ KOKUSU VE TÜRK KAHVESİNİN MİSS KOKUSU AH NASIL GÜZEL GELİR BURNUMA:)
ŞİMDİ DİYECEKSİNİZ Kİ NERDEN ÇIKTI BU KOKU MUHABBETİ,
ARTIK EMRE DE KOKULARA KARŞI ÇOK HASSAS OLMAYA BAŞLADI, HERŞEYİ KOKLUYOR VE BEĞENMEDİĞİ ZAMAN SURAT İFADESİ ÇOK KOMİK OLUYOR:)

KEK PİŞERKEN DE HEMEN MUTFAĞA GELİP ANNEEE PASTA DİYEREK ALKIŞ YAPIP DANS EDİYOR:)
ONU ÖYLE MUTLU GÖRÜNCE İNANIN ZEVKTEN DÖRT KÖŞE OLUYORUM.
FIRININ ÖNÜNDE KEDİ GİBİ BEKLİYOR YAVRUM...
OĞLUMU MUTLU ETMEK İÇİN (KOMŞU KIZINA İNAT DERMİŞİM) BU NEFİSSS LİMONLU KEKİ YAPTIM,HAFİF VE LEZZETLİ BİR KEK OLDU.
UMARIM BEĞENİRSİNİZ.





MALZEMELER:

2 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZŞEKER

1 ÇAY BARDAĞI SÜT

1 ÇAY BARDAĞI AYÇİÇEK YAĞI

1 PAKET KABARTMA TOZU

1 PAKET VANİLYA

1 ADET LİMON KABUĞU VE SUYU

ALDIĞI KADAR UN


YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR ÇIPIYORUZ.

SÜTÜ VE YAĞI DA İLAVE EDİP TEKRAR ÇIRPIYORUZ.

LİMONUN KABUĞUNU RENDELİYİP,SUYUNU DA SIKIP KARIŞIMA İLAVE EDİYORUZ.

VANİLYA,KABARTMA TOZU VE UNUMUZU DA İLAVE EDİP KARIŞTIRIP KALIBIMIZA DÖKÜYORUZ.

ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUZ.


AFİYET,BAL OLSUN...


SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER



29 Eylül 2008 Pazartesi

PEYNİRLİ MUFFİNLER



HEPİMİZİN RAMAZAN BAYRAMI KUTLU,MUTLU OLSUN...


SAĞLIKLI, MUTLU NİCE NİCE ŞEKER TADINDA BAYRAMLAR DİLERİM...


TAVA,ANTEN,EMRE OLAYININ SON DURUMUNU MERAK EDEN VE BENİ DESTEKLEYEN BÜTÜN ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM... :))

ANTENCİYİ BÜTÜN BİR GÜN HATTA BİRKAÇ GÜN KAPIYA KONSANTRE OLUP TAVAMLA BERABER TETİKTE BEKLEDİM:)))

FAKAT GELMEDİ...GELMEDİ... :)))) GÜNLER GÜNLERİ KOVALIYORDU ANTENCİ GELMİYORDU.... :)))

HATTA ISRARLA EŞİM BİRKAÇ KEZ GELMESİ İÇİN ARADI (KABLOLARDA SORUN OLDUĞU İÇİN) FAKAT ÇOCUK GELMEDİ:))))) BİRKAÇ GÜN SONRA BAŞKA BİR ÇOCUK GELDİ VEEEE ZİLE BASMADI KAPIYI TIKTIKLADI...SESSİZCE İÇERİ SÜZÜLÜP KABLOSUNU ÇEKİP,KABLO PİSLİKLERİNİ DE BIRAKIP ARKASINA BİLE BAKMADAN SESSİZCE GİTTİ...

ŞİMDİLİK SORUN ÇÖZÜLDÜ:))))ZIRT PIRT ZİLE BASAN YOK...MUTLUYUZ,UMUTLUYUZ...:)

BEN DE TAVAMI HUZUR İÇİN DE MUTFAKTA KULLANMAYA DEVAM EDİYORUM:))))


ASLINDA KISSADAN HİSSE ŞU Kİ SANIRIM ANTENCİNİN YEMEK BLOĞU VAR:)))))

HAİN PLANIMI ÖNCEDEN ÖĞRENİP KURTULDU ELİMDEN DİYE ARA ARA DÜŞÜNMÜYOR DEĞİLİM:))))))

ŞAKA BİR YANA SANIRIM ZİLİ İPTAL EDECEĞİZ GALİBA ,ÇÜNKÜ HAKİKATEN BÜYÜK BİR PROBLEM OLDU BİZİM İÇİN...

TELEFON VE ZİL EN BÜYÜK DÜŞMANIM OLDU:)))

BAYRAM NEDENİYLE TATLI TARİFİ VERMEK İSTERDİM FAKAT UZUN ZAMANDIR ARŞİVİMDE BULUNAN BU MUFFİNLERE DE KIYAMADIM:)))

OĞLUMUN ÇOK SEVDİĞİ VE FOTOĞRAFI ÇEKERKEN SABREDEMEDİĞİ KEKLERİN TARİFİNE GELİYORUM HEMEN.......BİZ ÇOK SEVDİK, UMARIM SİZ DE BEĞENİRSİNİZ.




PEYNİRLİ MUFFİNLER

MALZEMELER:


3 ADET YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PK. KABARTMA TOZU
YARIM DEMET MAYDANOZ
250 GR. BEYAZ PEYNİR
2,5 SU BARDAĞI ELENMİŞ UN
TUZ
ÇÖREK OTU




YAPILIŞI:


YUMURTALARI KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR ÇIRPIYORUZ.
YOĞURT,SIVIYAĞ,1 ÇAY KAŞIĞI KADAR TUZU DA İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.
UNU,KABARTMA TOZUNU,UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİRİ VE KIYILMIŞ MAYDANOZU DA
EKLEYİP KARIŞTIRALIM.
MUFFİN KALIPLARIMIZA PAY YAPIP ÜZERLERİNE ÇÖREK OTU SERPİŞTİRELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DERECE FIRINDA PİŞİRELİM.










AFİYET, BAL OLSUN...


İYİ BAYRAMLAR


SEVGİLER.

5 Eylül 2008 Cuma

BİSKÜVİLİ MUHALLEBİ VE ANTEN ANTENCİ

GÜNLERDİR BU TARİFİ YAZMAK İÇİN FIRSAT ARIYORUM:)))

APARTMANIMIZDA 1 HAFTADIR ANTEN, KAMERA VS. ELEKTRONİK TADİLATLAR YAPILIYOR. BENDE BİR HAFTADIR UYKUYU SEVMEYEN YAVRUMA ÖĞLEN UYUMAYI (SEVDİRMEYE) ÖĞRETMEYE ÇALIŞIYORUM.
DOĞDUĞU GÜNDEN BERİ UYUMAMAK İÇİN SAVAŞIYOR BENİMLE...
40 DAKİKA BAZEN 1 SAAT SÜRÜYOR UYKUYA GEÇİŞİ...TAM DALIYOR OHHHH DİYORUM DİNG DOOOOOONG... DİNG DOOOONG .... ANTENCİ... ADAM KABUSUM OLDU. NE ZAMAN UYUTSAM ADAMIN BANA MI GICIĞI VAR EMREYE Mİ VAR ANLAMADIM ZİLE KAPAKLANIYOR SANKİ:)ELİNİ HİÇ ÇEKMİYOR ZİLDEN...
BEBEK OLAN EVİN ZİLİNE BASILMAZZZZZ AMA ANLATAMIYORUM.SAÇLARIM DİKEN DİKEN OLUYOR,EMRE AĞLIYOR AMA ANTEN ADAM ANLAMIYOR DURUMU:)))
EMRE AZ ÖNCE UZUN UĞRAŞLARIM SONUCU UYUDU.GÖRÜNTÜLER NET DEĞİL VE ANTENCİ BİRAZDAN GELECEK...BEN BU YAZIYI BİTİRDİKTEN SONRA ELİMDE TAVA KAPININ ÖNÜNDE ANTENCİYİ BEKLİYOR OLACAĞIM...HİÇ ŞANSI YOK BU DEFA...EMRE BUGÜN UYUYACAK:)))))

NEFİS BİR MUHALLEBİ TARİFİ VERİP GÖREV BAŞINA GİDİYORUM HEMEN:)
HEPİNİZE HAYIRLI RAMAZANLAR DİLERİM.


MALZEMELER:

3 SU BARDAĞI SÜT
3 ÇORBA KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
5 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 ADET LİMONUN RENDELENMİŞ KABUĞU
1 PAKET VANİLYA
BEBE BİSKÜVİSİ
SÜSLEMEK İÇİN FİLE BADEM

YAPILIŞI:

SÜT,PİRİNÇ UNU,ŞEKER, LİMON KABUĞUNU VE VANİLYAYI SÜREKLİ KARIŞTIRARAK KOYU KIVAMA GELENE KADAR PİŞİRELİM.
KASELERİMİZE BİSKÜVİLERİ UFALAYALIM.
PİŞEN MUHALLEBİMİZİ KASELERİMİZE DÖKÜP SÜSLEYİP SOĞUK SERVİS YAPALIM.



AFİYET , BAL OLSUN.
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER.

26 Ağustos 2008 Salı

PORTAKALLI MUFFİN




EVİNİZİN MİS GİBİ PORTAKAL KOKMASINI İSTİYORSANIZ BU NEFİS TARİFİ MUTLAKA DENEYİN DERİM.
PAMUK PAMUK NEFİS BİR KEK OLDU.
ABİMLERE ÇAYA GİDERKEN HAZIRLADIM BU MUFFİNLERİ.
SAĞOLSUN YENGEMİN HAZIRLADIĞI NEFİS LEZZETLERİN YANINDA BİRAZ SÖNÜK KALDI AMA YİNE DE BEĞENİLDİ:))))
DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.


MALZEMELER:

2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
2 SU BARDAĞI UN
1 PORTAKALIN RENDELENMİŞ KABUĞU
2 YEMEK KAŞIĞI KADAR PORTAKAL SUYU
İSTEDİĞİNİZ KADAR DAMLA ÇİKOLATA

YAPILIŞI:

YUMURTALARI VE ŞEKERİ KÖPÜK KÖPÜK OLANA KADAR İYİCE ÇIRPALIM.
SÜTÜ,YAĞI İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM EDELİM.DİĞER MALZEMELERİ DE YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİP TAHTA KAŞIKLA GÜZELCE KARIŞTIRIP KALIPLARIMIZA PAY YAPALIM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160-170 DERECELİ FIRINDA PİŞİRELİM...




AFİYET,BAL OLSUN.

SEVGİLER

15 Temmuz 2008 Salı

TARÇINLI KURABİYE

NE YAPSAM NE YAPSAM ACABA DERKEN UZUN ZAMAN ÖNCE SOFRA DERGİSİNDE GÖRDÜĞÜM VE HEP ERTELEDİĞİM BU NEFİS KURABİYEYİ YAPMAYA KARAR VERDİM BUGÜN...

EMRECİĞİMDE SAĞ OLSUN TAM UYUYORDU VE ÇOK FECİ KONSANTRE OLMUŞTUM. HERŞEYİM HAZIRDI... ÖNLÜĞÜMÜ BİLE TAKMIŞTIM... FIRINIM TATLI TATLI ISINIYORDU...

DERKEN MASAL BU YA FALAN DEMEK İSTERDİM AMA GERÇEKTEN YAVRU KUŞUMUN UYKUSU KAÇIVERDİ BİRDENBİRE :(

ANNEEEE DEDİ FAKAT HALA UZANIYORDU YATAKTA... ŞANSIMI KULLANAYIM DEDİM VE BİRAZ OYNADIM ,ZIPLADIM , SAÇINI OKŞADIM FAKAT O UYANMIŞTI BİRKERE .....

YATAĞA SIĞMIYORDU ARTIK...

ÜTÜYÜ DE BİTİRMİŞTİM ZATEN, AKŞAM YEMEĞİMDE HAZIRDI... VAZGEÇMEDİM... BOYUN EĞMEDİM...

MUTFAKTA İSTEDİĞİ HERŞEYİ SERDİM ÖNÜNE TATLI YARAMAZIN, BOYUNUN YETTİĞİ HER NOKTAYI ÖZGÜRCE KARIŞTIRIRKEN BEN BU NEFİS KURABİYELERİ PİŞİRDİM.

SEVGİLİ EŞİM 3 KERE 5 KERE ÇOK ÇOK BEĞENDİĞİNİ SÖYLEYİP ŞIMARTTI BENİ:)))

KURABİYE GİBİ KURABİYE OLMUŞ:))))

GELELİM NEFİSSS TARİFİMİZE......

MALZEMELER:


250 GR. MARGARİN
3 ÇORBA KAŞIĞI TOZ ŞEKER
3 SU BARDAĞI KADAR UN
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ FINDIK


ÜZERİ İÇİN,


PUDRA ŞEKERİ VE TARÇIN


YAPILIŞI:


MARGARİNİ ERİTİP OCAKTAN ALALIM VE ŞEKERİ İLAVE EDİP ERİYENE KADAR KARIŞTIRALIM.DİĞER BÜTÜN MALZEMELERİ DE İLAVE EDİP YOĞURALIM.
HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP AVUCUMUZUN İÇİNDE YUVARLAYALIM.FIRIN KAĞIDI SERDİĞİMİZ TEPSİYE DİZİP,ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECE FIRINDA 20 -25 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.
PİŞTİKTEN SONRA PUDRA ŞEKERİ VE TARÇINI SERPİŞTİRİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM...


OĞLUM VE EŞİM ÇOK BEĞENDİ UMARIM SİZDE BEĞENİRSİNİZ...



AFİYET OLSUN.

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER


5 Temmuz 2008 Cumartesi

ÇİKOLATALI ISLAK KEK

HEPİNİZE ÖZLEM DOLU KOCCCCAAAAMANNNN MERHABALAR :))

AİLECEK GÜZEL BİR TATİL YAPTIK VE DÖNDÜK YUVAMIZA.EVİMİ,BLOĞUMU VE SİZLERİ ÇOOOOK ÖZLEMİŞİM ÇOOOOK...

TATLI BİR TARİFLE ARANIZDAYIM YİNE ÇOK ŞÜKÜR:)

TARİF SOFRA DERGİSİNDEN FAKAT BEN BİRAZ DEĞİŞTİRDİM VE BU HALİYLE BİZ ÇOK BEĞENDİK.
BROWNİ TADINDA NEFİS BİR LEZZET...






MALZEMELER:


2 ADET YUMURTA
3 ÇORBA KAŞIĞI MARGARİN
½ SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI TOZŞEKER
3 ÇORBA KAŞIĞI KAKAO
1 SU BARDAĞI UN
1 PAKET VANİLYA
1 PAKET KABARTMA TOZU
40 GR. BİTTER ÇİKOLATA

YAPILIŞI:

YUMURTALARIN AKINI VE SARISINI AYIRIN.
YUMURTA AKLARINI KAR HALİNE GELİNCEYE KADAR ÇIRPIN VE KENARA ALIN.
BİR TENCEREYE MARGARİN, SÜT, TOZŞEKER VE KAKAOYU KOYUP .BİR TAŞIM KAYNATIP OCAĞIN ALTINI KAPATIN.
BU KARIŞIMDAN 1 ÇAY BARDAĞINI KENARA AYIRIN.
KALAN KISMINA YUMURTA SARISI, UN, VANİLYA VE KABARTMA TOZUNU EKLEYİP KARIŞTIRIN.
YUMURTA AKLARINI DA HAMURA İLAVE EDİN.
HAZIRLADIĞINIZ HAMURU,YAĞLAYIP UNLADIĞINIZ ORTA BOY YUVARLAK BİR KALIBA DÖKÜN. ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECE FIRINDA 30 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.
PİŞTİKTEN SONRA AYIRDIĞINIZ KAKAOLU KARIŞIMI ÜZERİNE DÖKÜN.

ÇİKOLATAYI BENMARİ USULÜ ERİTİP İNCE BİR TABAKA HALİNDE SÜRÜN VE SOĞUDUKTAN SONRA DİLEDİĞİNİZ GİBİ SÜSLEYİP SERVİS YAPABİLİRSİNİZ.

AFİYET OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER








27 Mayıs 2008 Salı

TATİLDEYİMMM...

ZEYNEP VE EMRE TATİLDE :)))))
BLOĞUM SİZLERE EMANET...
SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

15 Mayıs 2008 Perşembe

PEYNİRLİ VE DEREOTLU KEK




Malzemeler:


300 gr. beyaz peynir
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
3 adet yumurta
1/2 demet ince kıyılmış dereotu
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

süslemek için,
Çörek otu
susam


Yapılışı:

Yumurtalarımızı iyice çırpıp,yağımızı ve sütümüzü ilave edelim.
Ufalanmış peyniri de ilave edip iyice karıştıralım.
Kıyılmış Dereotunu ve tuzu ilave edip karıştırmaya devam edelim.
Elenmiş Unu ve kabartma tozumuzuda ekleyip karıştırıp koyu bir hamur elde edelim.
Karışımı yağlanmış kek kalıbımıza döküp üzerine çörekotu ve susam serptikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim...


AFİYET OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER...

NOT: Emre'm İyileşti,Tüm hızıyla yaramazlıklarına kaldığı yerden devam ediyor:)))
Geçmiş Olsun dilekleriniz için sonsuz teşekkür ederim...






5 Mayıs 2008 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI FASÜLYE

Uzun zamandır bloğumu ve sizleri çok ihmal ettim.

Yavru aslanım yine grip oldu ve salya sümük onunla uğraşıyorum günlerdir...
Nereden nasıl ne zaman kapıyor hiç anlayamıyorum...yürümeye başladıktan sonra sık sık parka gidiyoruz sanırım oralarda kapıyor şifayı..koşmayıda öğrendi terliyor,zıplıyor sonrada hastalanıyor:(

Derdini de anlatamıyor yavrum iştahsız, keyifsiz, çok sıkıntılı günler geçiriyoruz oğlumla:(
İlaçlarını içirmekte apayrı bir dert zaten,saçlarıma elektrik verilmiş gibi dolaşıyorum ortalıkta...
Günde 3 defa 3er tane şurubu içirmek için çeşitli aşamalardan geçmek zorunda kalıyorum...
Önce tv de uygun bir reklam bekliyorum,bebek bezi reklamı olması oğlum tarafından özellikle tercih ediliyor:)
Reklamı bulduktan sonra tvnin sesini iyice açıp dikkatini televizyona vermeye çalışıyorum... Yavruyu ürkütmeden mama sandalyesine oturtuyorum,sonra zorla önlüğünü takıyorum, veeee son aşama ellerini tutup bir taraftan da şurubu içirmeye çalışıyorum :(((
3 tane olması da ayrı bir dert...bu son bu son diyip dayıyorum kaşığı:)
yarısını içiyor yarısını da püskürtüyor...kısacası berabere kalıyoruz :)))

Allah bana sabır, oğluma da şifa versin diyorummmmm veeee zeytinyağlı fasülyeme geçiyorum hemen:)




MALZEMELER:

½ Kg.taze fasulye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet kücük soğan
2 diş sarımsak
4 adet kesme şeker
2 adet orta boy domates
1 tatlı kasığı domates salçası
tuz
su




YAPILIŞI:

Önce bebemizi türlü aşamalardan geçip uyutuyoruz:)
sonra ohhhh diyip kahvemizi içiyoruz .

Sessiz ve seri bir şekilde mutfağımıza girip fasülyeleri güzelce yikayip, kılçıklarını ayıklayıp,doğruyoruz..
Tenceremize yagımızı koyup soğanı ve sarımsağı hafif pembeleştirip,küp küp doğranmış domateslerimizi ve salçamızı,tuzumuzu şekerimizi ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Yıkanmış ve doğranmış fasülyelerimizi de ilave edip 1-2 dakika rengi değişene kadar karıştırıp sıcak suyumuzu ilave ediyoruz.
Fasülyeler piştikten sonra soğuk soğuk servis yapıyoruz



AFİYETLER OLSUN...


SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER