26 Şubat 2008 Salı

Patatesli Börek Tarifi

Böreklerin kralı patatesli börektir bana göre:) En pratiğinden şimdi huzurlarınızda blogcanlarım:)

Öperim ,öperim sarılırım:)


Patatesli Böreklerimiz İçin,

MALZEMELER:

3 adet Yufka
6 orta boy patates
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yumurta sarısı
tuz
karabiber
kırmızı biber
çörek otu
susam

HAZIRLANIŞI:

Patatesleri küp küp doğrayıp haşlayıp suyunu süzelim.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları minik minik kesip kavuralım ve azıcık salça ekleyelim.
Haşlanmış olan patatesleri de kavrulan salçalı soğanların içine ilave edip tuz ve baharatları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.
sigara böreği yapar gibi yufkalarımızı kesip iç malzemeyi koyup suyla yapıştıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.
sarma işlemi bittikten sonra üzerine fırça yardımıyla 1 kaşık zeytinyağı ile yumurta sarısını karıştırıp sürelim ve susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN…

21 Şubat 2008 Perşembe

Fındıklı Tartölet




Güzel yorumlarınızla beni yanlız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkür ederim.
Hepinizi öyle çok özlemişim ki...
Sevgili luluşuma da yokluğumda bloğumla ilgilendiği için kocaman kocaman teşekkür ederim:)))
Sonunda taşınma işi bitti ama bizde bittik...
Ne zormuş taşınma işi,paketlemesi bir dert yerleştirmesi ayrı dert.
Birde 15 aylık bir yavrunuz varsa her şey daha bir zor...emrem yeni evimizde ciddi bir depresyon geçirdi ve birkaç gün çok üzdü bizi, meğer ne çok seviyormuş evini kuzucuğum...iplik iplik gözyaşı dökerken benim elim ayağım birbirine girdi...bir türlü oyalayamadım,gözümün içine bakıyor gidelim burdan diye.Yavaş yavaş eşyalar ortaya çıkmaya başlayınca rahatladı yavrum... 2 gündür pek benimsedi mutfağı,tencere tava ne varsa çıkarıp oynamaya başladı,bizde kocamaaaan bir oh çektik:) Allah alt kat komşularımıza sabır versin:)

yeni evimizin şerefine ne yapsam ne yapsam dedim en sonunda uzun zamandır denemek istediğim bu tartoletleri yaptım, çok kolay ve lezzetli bir tarif oldu.
Malzemeler:

125 gr margarin
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
İç malzemesi:
1 paket fındıklı çikolatalı kremole
fındık
hindistan cevizi
renkli şekerler
Yapılışı:

Elenmiş unumuzu,kabartma tozumuzu ve oda ısında yumuş yumuş olan yağımızı güzelce karıştırıyoruz.
Yumurtamızı,şekerimizi vailyamızı da ekleyip iyice yoğuruyoruz ve 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
O sırada boş durmayıp krem olemizi hazırlıyoruz...
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp yağlanmış tart kalıplarımıza güzelce yayıyoruz.
Çatalla delikler açıp,önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz.
İyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp kremole sürüp üzerini istediğimiz şekilde süslüyoruz ve afiyetle bayıla bayıla yiyoruz:)

Afiyet Olsun..



12 Şubat 2008 Salı

Havuçlu ve Mısırlı Makarna Tarifi

Bizim evin favorilerindendir bu makarna. Mısır ve havuç makarnaya kesinlikle çok yakışıyor,deneyin pişman olmayacaksınız :)
 




MALZEMELER:

1 PAKET MAKARNA
1 ADET HAVUÇ
2 ADET KESME ŞEKER
4 KAŞIK AYÇİÇEK YAĞI
2 KAŞIK ZEYTİNYAĞI
MISIR
TUZ

YAPILIŞI:

MAKARNALARI İSTEDİĞİMİZ DİRİLİKTE HAŞLAYIP SÜZÜYORUZ.
HAVUÇLARIMIZI İRİ İRİ RENDELİYORUZ ,
MAKARNAYI HAŞLADIĞIMIZ TENCEREDE YAĞI KIZDIRIP,HAVUÇ,MISIR , KESME ŞEKER VE TUZU KOYUP 1 DAKİKA KADAR SOTELİYORUZ.
HAŞLANMIŞ MAKARNALARIMIZI DA SOSA DÖKÜP, KARIŞTIRIP SERVİS YAPIYORUZ.


AFİYET OLSUN

 

10 Şubat 2008 Pazar

BEYAZ (NORMAL) EKMEK

Evinizi mis gibi ekmek kokusuyla doldurmak ister misiniz?  O halde buyurun tarifimize :)
 

Beyaz Ekmeğimiz İçin,
MALZEMELER:

900 Gr. için

1+1/2 Cup ölçek su

2 küçük kaşık ölçek tuz

2 büyük kaşık ölçek şeker

2 büyük kaşık ölçek sıvıyağ

4 cup ölçek un

1+1/2 küçük kaşık ölçek kuru maya

YAPILIŞI:

Malzemelerimizi sırasıyla ekmek yapma makinamıza koyup 3 saatlik programda,
orta koyulukta pişiriyoruz.
Pişerken kokuyu bol bol içimize çekiyoruz..
Soğuduktan sonra ekmeğimizi makinadan çıkarıp, gönül rahatlığıyla yavrumuzu besliyoruz:)

AFİYET OLSUN

5 Şubat 2008 Salı

SUPANGLE





MALZEMELER:

4 su bardağı süt
1/2 bardak un
5 yemek kaşığı nestle kakao
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı

YAPILIŞI:

Sütü ve yumurtayı karıştıp , kakao ve unu ekleyelim.
Orta ateşte sürekli karıstırarak pişirelim ve kaynamaya yakın şekeri ilave edelim.
Kaynayınca ateşten alıp,servis kaselerine boşaltalım.
İsteğe göre kaselerin dibine kek veya bisküvi koyabilirisiniz.
Süslemek için Hindistan cevizi ,fındık , fıstık veya ceviz vs. ne isterseniz kullanabilirsiniz.



Afiyet Olsun...

4 Şubat 2008 Pazartesi

MANTARLI MAKARNA



MALZEMELER:

1 paket. makarna
1/2 kg. mantar
3 adet domates
1 kaşık zeytinyağı
2 diş sarımsak
kekik
karabiber
tuz
pul biber
süslemek için maydanoz

YAPILIŞI:


Makarnayı istediğimiz dirilikte haşlayıp süzelim ve servis tabağına alalım.
Tavaya zeytinyağı ve ince ince doğradığımız mantarları ekleyip kavuralım.
Kabuklarını soyup rendelediğimiz domatesleri, tuzu, sarımsağı ve baharatlarımızı da ekleyip pişirilelim.
Makarnamızın üzerine sosumuzu döküp maydanozla süsleyip sıcak sıcak servis yapalım.
İsteğe göre kaşar peyniri de rendeleyebilirsiniz…

AFİYET OLSUN.

31 Ocak 2008 Perşembe

KAKAOLU KURABİYELER



Dün LULUŞLA msn'de sohbet ederken bir anda kek yapmaya karar verdim.
Konu nasıl nereden açıldı hiç hatırlayamıyorum, iki yemek canavarı konuyu yine kek pasta da bağlayıp sohbeti tatlandırıyoruz bir şekilde:))) Kafamda çeşit çeşit kek alternatifleriyle Emre'mi kapıp ,mutfağa koşturdum. Sonra 25 tane nefis kurabiyelerle mutfaktan çıktım:)))
Keki nasıl yapsam diye düşünürken oğlum çoooktan oyun moduna girmiş, bir elinde tahta kaşık diğer elinde yemek kaşığı önünde de tencere tava müzik yaparken fırsat bu fırsat kurabiye yapayım dedim.Arada da oğlum sıkılmasın diye oh ohhh deyip dans da ediyorum ki daha çok gaza gelsin ve yerinden kalkmasın diye:)))))
Sonuç olarak evi inanılmaz güzel bir koku kapladı,nutellanın keskin kokusu bütün evi sarıp sarmaladı...Müzisyen oğlum yorgunluktan elinde kurabiyeyle uyuya kaldı, bende ohhh yaşasın sessizlik diyerek kendime kahve yapıp kar yağışını izledim...

Günlük gibi oldu değil mi:))))

Veee gelelim tarifimize...

MALZEMELER:

150 gr. oda sıcaklığında yumuşamış margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı nutella
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (2,5 su bardağı civarı)


YAPILIŞI:

Elenmiş Unu Yoğurma Kasemize alıp ortasını havuz gibi açalım.
Bütün malzemelerimizi ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamurumuzu 1,5 cm kalınlığında olacak şekilde oklavamızla açıp,dilediğimiz şekilleri verip,fırın kağıdı serilmiş tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN.

29 Ocak 2008 Salı

Zeytinyağlı Kereviz Tarifi




ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

MALZEMELER:

2 Adet orta boy kereviz

1 Adet patates

1 Adet havuç

2 yemek kaşığı bezelye

5 kaşık zeytinyağı

1 Adet limon suyu

2 Adet kesme şeker

Tuz

su



YAPILIŞI:

Kerevizleri, havucu, patatesi soyup, küp küp doğrayalım.

Zeytinyağında önce patatesleri hafifçe 1-2 dakika soteleyip, havucu ve kerevizi de ilave edip karıştıralım. Bezelyeyi, limon suyunu,tuzu,şekeri ve sıcak suyu ilave edip pişmeye bırakalım.Piştikten sonra servis tabağına alıp, dereotu ile süsleyip soğuk servis yapalım.

Afiyet, Bal Olsun


 

27 Ocak 2008 Pazar

ELMALI TOP VE TOPLAR :)


RESİMDE SADECE BİR TANESİ POZ VERDİ :)
DİĞERLERİ EMREMİN MİDESİNDE ÇOKTAN YERİNİ ALDI:)
AİLECEK BAYILIYORUZ BİZ BU TOPLARA,UMARIM BEĞENİRSİNİZ...

MALZEMELER:

1 PAKET PÖTİBÖR BİSKÜVİ
1 PAKET BİTTER ÇİKOLATA
2 ADET ORTA BOY ELMA
1 ADET PORTAKAL KABUĞU RENDESİ
1 ŞEKER KAŞIĞI TARÇIN
İSTEĞE GÖRE ŞEKER




SÜSLEMEK İÇİN;

HİNDİSTAN CEVİZİ
FINDIK
CEVİZ

YAPILIŞI:

BİSKÜVİLERİ MİKS YAPIP, GENİŞ BİR KABA ALIYORUZ.
BÜTÜN MALZEMELERİ(ÇİKOLATA HARİÇ) İYİCE KARIŞTIRIYORUZ.
BİRAZ DİNLENDİRİP,İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERİ VERİP( BEN TOP YAPTIM) SERVİS TABAĞINA DİZİYORUZ.
BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATAMIZI DÖKÜP ÜZERİNİ HİNDİSTAN CEVİZİ, FINDIK… VS. SÜSLEYİP SOĞUK SERVİS YAPIYORUZ.

AFİYET OLSUN

24 Ocak 2008 Perşembe

DAMLA ÇİKOLATALI KEK







Bugün uzun zamandır ilk defa canımın sıkılmasına fırsat buldum:)))
Oğlum dünyaya geldiğinden beri sürekli zamanla yarışıyorum sanki...
bir bakıyorum sabah olmuş,bir bakıyorum akşam.
bazen yorgunluktan uyuyamıyorum hatta:(((
Emrem bu günlerde kitaplara, defter ve kalemlere karşı inanılmaz bir ilgi duymaya başladı ve hemen bizde minicik bir masa ve 2 tanede sandalye aldık yavrumuza.
sandalyelerden biri manevi oğlum spider man için:)
Emre'nin bu kadar sevineceğini hiç düşünmemiştik.
2 gündür bıkmadan usanmadan puzzle yapıyor ,kumandalarımızın hepsini alıp masasına diziyor,kitaplarını evirip çeviriyor:)sandalyesine dönüp dönüp bakıyor,ayaklarını topluyor bakıyor ,sonra bacaklarını sallıyor,alkışlar yapıyor:))) öyle mutlu ki...galiba yavrum büyüyor:)
bende canım yavrumun mutluluğuna mutluluk katmak için ona pamuk gibi bir kek yaptım bugün....afiyetle masasında yedi:))))
veee gelelim tarifimize;


MALZEMELER:

3 Adet yumurta

1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker

½ su bardağı oda sıcaklığında süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 portakal kabuğu rendesi

½ çay bardağı kakao

½ çay bardağı damla çikolata

çay kaşığının ucuyla tarçın


YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpük köpük olana dek çırpalım.

Sütü ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.

Elenmiş Unu, kabartma tozunu ,tarçını,vanilyayı ve portakal kabuğunu da ekleyip karıştıralım. çikolatamızı ilave edelim.

Hamuru ikiye bölelim.Birini kakaolu yapalım, biri sade olsun.

Yağlanmış kek kalıbımıza önce sade olan hamurdan biraz dökelim,sonra üzerine kakaolu hamurdan dökelim ve sırayla hamurlar bitene kadar devam edelim.

önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.


AFİYET OLSUN



22 Ocak 2008 Salı

ELMALI BİSKÜVİ PASTASI



BİSKÜVİLİ ÇOK KOLAY PASTA

MALZEMELER:


2,5 PAKET ETİ PETİT BEURRE BİSKÜVİ
2 ADET ORTA BOY ELMA
½ ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 ÇAY KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
2 YEMEK KAŞIĞI KADAR CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI PORTAKAL SUYU
SÜT
80 GR. ÇİKOLATA
5 YEMEK KAŞIĞI KREMA

YAPILIŞI:

BİSKÜVİLERİ UN HALİNE GETİRİP GENİŞ BİR KASEYE DÖKÜYORUZ,
ELMANIN KABUKLARINI SOYUP RENDELİYORUZ.
UFALANMIŞ CEVİZİ,TARÇINI, HİNDİSTAN CEVİZİNİ VE PORTAKAL SUYUNU İLAVE EDİP KAŞIKLA KARIŞTIRIYORUZ.
SULU OLMAYACAK ŞEKİLDE YUMUŞAK BİR KIVAM ALMASI İÇİN AZAR AZAR SÜT İLAVE EDİYORUZ.
İSTEDİĞİMİZ GİBİ SERVİS TABAĞINA ALIP BUZDOLABINDA EN AZ 5-6 SAAT BEKLETİYORUZ.
SERVİS YAPILACAĞI ZAMAN ÜZERİNE BENMARİ USULÜ ERİTİLMİŞ ÇİKOLATAMIZI VE KREMAMIZI KARIŞTIRIP DÖKÜYORUZ.
SERVİSE HAZIRDIR :)
TAM YAZLIK BİR TARİF OLDU ASLINDA. DONDURMAYLA SÜPER İKİLİ OLABİLİR BENCE :)

AFİYET OLSUN…

20 Ocak 2008 Pazar

Zeytinyağlı Pırasa Tarifi



ZEYTİNYAĞLI PIRASA YEMEĞİ

MALZEMELER:
1 KİLO PIRASA
2 ADET HAVUÇ
3 ADET KESME ŞEKER
2-3 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
ZEYTİNYAĞI
TUZ
SU
YARIM LİMONUN SUYU

YAPILIŞI:

ZEYTİNYAĞINDA PIRASALARI VE HAVUCU SOĞAN GİBİ KAVURUYORUZ.
HAFİF RENKLENİNCE PRİNÇ, TUZ, ŞEKER , LİMON SUYU VE BİRAZ SICAK SU İLAVE EDİYORUZ.
(BEN BİRAZ DA ÇAY KAŞIĞININ UCUYLA SALÇA KOYUYORUM, RENKLENİNCE DAHA ÇOK SEVİYORUZ,

PİŞTİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA ALIYORUZ.
MAYDANOZLA SÜSLEYİP SOĞUK SERVİS YAPIYORUZ…

 


AFİYET OLSUN.

16 Ocak 2008 Çarşamba

ÇİKOLATALI KEK


ÇİKOLATALI KEK

MALZEMELER:

3 Adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik tozşeker
½ su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı kakao
½ çay bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:

Yumurtaları ve şekeri mikserle iyice köpük köpük olana dek çırpalım.
Sütü ve sıvıyağı da ilave edip çırpmaya devam edelim.
Elenmiş Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Yağlanmış kek kalıbımıza hamurun yarısını yayalım.
Kalan kek hamuruna kakao ve çikolatayı da ekleyip karıştıralım.
Kakaolu karışımı da kalıptaki hamurumuzun üzerine yayalım.
önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirelim.
Arzuya göre piştikten sonra dekor şekeri ile süsleyebilirsiniz .

(Ben oğlum kek yemeyi çok sevdiği için içine biraz üzüm ve ceviz de ekledim,nefis oldu)

AFİYET OLSUN

13 Ocak 2008 Pazar

DOMATES SOSLU PATLICAN KIZARTMASI

DOMATES SOLU PATLICANIMIZ İÇİN,

MALZEMELER:

2 ADET PATLICAN
KIZARTMAK İÇİN;SIVIYAĞ
SOS İÇİN,
2 ORTA BOY DOMATES
2 DİŞ SARIMSAK
1 YEMEK KAŞIĞI SİRKE
A DET KESME ŞEKER
TUZ

YAPILIŞI:

PATLICANLARI ALACA SOYUP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE DOĞRAYALIM VE TUZLU SUDA 15 DAKİKA KADAR BEKLETELİM.
KIZGIN YAĞDA PATLICANLARIMIZI KIZARTIP SERVİS TABAĞINA ALALIM.
MİNİK BİR TENCEREYE SIVI YAĞ KOYUP,RONDODAN GEÇİRDİĞİMİZ DOMATESLERİ SARIMSAĞI ,SİRKEYİ ,ŞEKERİ VE TUZU EKLEYİP 5 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM.

PATLICANLARIN ÜZERİNE DOMATES SOSUMUZU GEZDİRELİM.
SERVİSE HAZIRDIR.

AFİYET OLSUN.

7 Ocak 2008 Pazartesi

YENİ YIL KURABİYELERİ



YENİ YIL KURABİYELERİM:)

BU TARİFİMİ ÇOK SEVİYORUM…KLASİKLERİM ARASINA GİREN BİR TARİF.
KAPALI KUTUDA 1 HAFTA AYNI TAZELİĞİNİ KORUYOR, BU YÜZDEN SIK SIK YAPIP, YİYİP, KİLO ALIYORUM :)
GELELİM TARİFİMİZE;

MALZEMELER:

· 2 ADET YUMURTA
· 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
· 150 GR. ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI VEYA MARGARİN
· 1 PAKET KABARTMA TOZU
· 1 PAKET VANİLYA
· ALDIĞI KADAR UN
· ½ ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
· 1 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

YAPILIŞI:

DERİN BİR KAPTA BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRIP HAMUR YAPALIM.
HAMURU 1 CM. KALINLIĞINDA AÇIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERİ VERELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK OLARAK 13-15 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM
İLK SICAKLIĞI GEÇTİKTEN SONRA PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM.
AFİYET OLSUN