YENİ YIL KURABİYELERİM:)
BU TARİFİMİ ÇOK SEVİYORUM…KLASİKLERİM ARASINA GİREN BİR TARİF.
KAPALI KUTUDA 1 HAFTA AYNI TAZELİĞİNİ KORUYOR, BU YÜZDEN SIK SIK YAPIP, YİYİP, KİLO ALIYORUM :)
GELELİM TARİFİMİZE;BU TARİFİMİ ÇOK SEVİYORUM…KLASİKLERİM ARASINA GİREN BİR TARİF.
KAPALI KUTUDA 1 HAFTA AYNI TAZELİĞİNİ KORUYOR, BU YÜZDEN SIK SIK YAPIP, YİYİP, KİLO ALIYORUM :)
MALZEMELER:
· 2 ADET YUMURTA
· 1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
· 150 GR. ODA SICAKLIĞINDA TEREYAĞI VEYA MARGARİN
· 1 PAKET KABARTMA TOZU
· 1 PAKET VANİLYA
· ALDIĞI KADAR UN
· ½ ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
· 1 TATLI KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI:
DERİN BİR KAPTA BÜTÜN MALZEMELERİ İYİCE KARIŞTIRIP HAMUR YAPALIM.
HAMURU 1 CM. KALINLIĞINDA AÇIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLLERİ VERELİM.
ÖNCEDEN ISITILMIŞ 160 DERECE FIRINDA YAKLAŞIK OLARAK 13-15 DAKİKA KADAR PİŞİRELİM
İLK SICAKLIĞI GEÇTİKTEN SONRA PUDRA ŞEKERİ SERPİŞTİP SERVİSE HAZIR HALE GETİRELİM.
AFİYET OLSUN