11 Kasım 2017 Cumartesi

Üsküp Böreği Tarifi

 
Günün her saatine uygun nefis bir tarifimiz var bugün.
Bu tarifte kabakla dereotunun mükemmel uyumuna şahit olacaksınız.
Mahlepin pişerken etrafa yaydığı koku ise tarifsiz:) Mutlaka deneyin derim.
 
Huzurlu günler herkese :)
 
 
Malzemeler :
 
2 adet iri yumurta
2 adet kabak
1/2 demet dereotu
1 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı süt
1 kase #muratbey sürmeli beyaz peynir
1,5-2 su bardağı un
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz
susam
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla tuzu çırpıyoruz.
Ayçiçek yağımızı ve sütü koyup çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozumuzu,mahlepi,ince ince kıyılmış dereotumuzu ekleyip karıştırıp, peyniri ekliyoruz.
Kabakları ayrı bir kase içerisine rendeleyip suyunu sıkıp kabakları da kek hamurumuza ekliyoruz.
Yavaş yavaş unu da ekleyip karıştırıp ,hamuru yağladığımız unladığımız kalıba döküyoruz.
Üzerine bolca susam serpip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.


1 yorum:

LaMa dedi ki...

tuzlu kekler gorunce hep seni hatirliyorum :))