17 Kasım 2017 Cuma

Ayvalı Tart Tarifi

 
Meyveli tatları hep çok sevmişimdir. Ayva da kesinlikle hamurla birleşince feci bombastik bir lezzet oluyor:) Hele tarçın ve fındık da varsa tarifte, camları kapıları kapayın çekin içinize bu kokuyu:)) Çok mutlu ediyor çok:)
 
Nefis ve pratik bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Daha önce elmalı ve armutlu versiyonlarını da deneyip paylaşmıştım. Ayvalı en bi şahane oldu. Tavsiye ederim.
 
Huzurlu günler herkese
 
 
Ayvalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
 
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
2 adet iri ayva
1/2 çay bardağı kırık fındık
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, ayvaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,fındığı ve tarçını ekliyoruz.
 
Ayvalı harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile ayvalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun


 
 

Hiç yorum yok: