17 Ağustos 2016 Çarşamba

Zeytinyağlı İmam Bayıldı Tarifi

Share |
Yaz tatilimiz tüm sıcaklığıyla devam ediyor:) Öyle bir sıcak ki salata, zeytinyağlı yemek ve karpuz dışında pek bir şey yenmiyor inanın. Gördüğünüz bu mini imambayıldılar da ablacığımın hünerli ellerinden çıkma oldu. Bana sadece fotoğraflamak ve yemek düştü :) şimdi de sizin huzurlarınızda.
 
Mutlu ve huzurlu günler herkese
 
 
İmam Bayıldımız için,
Malzemeler:
 
4 adet patlıcan
Kızartmak için ,sıvıyağ
 
İç harç için,
1 çay bardağı zeytinyağı
4 adet soğan
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
bir kaç dal maydanoz
tuz,karabiber ,tozşeker
yeteri kadar Su ve üzeri için domates
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları alaca soyup 3-4 eşit parçaya bölüyoruz.
İçlerini dikkatlice oyarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Fırın tepsimize diziyoruz.
 
İç harcımız için,
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında hafifçe pembeleştirip minik minik doğradığımız sarımsakları atıyoruz.Sotelemeye devam ediyoruz.
İnce ince doğradığımız biberleri ve domatesleri ekliyoruz karıştırıyoruz.Salça tuz,karabiberi de ekleyip biraz da su ilave ederek karıştırıp 5 dakika kadar kaynamaya bırakıyoruz..Son aşamada maydanozu ince ince kıyıp karışıma ekliyoruz ve harcımız tamamdır.
 
Hazırladığımız iç harcımızı patlıcanların içine doldurup üzerlerini domatesle süsleyelim.
Artan sosu da tepsiye ilave edelim.Patlıcanların üzerine toz şeker serpiştirerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika kadar pişirelim.
Soğuk veya Ilık olarak servis yapalım.

 
Afiyet Olsun

6 Ağustos 2016 Cumartesi

Elmalı Tart Tarifi

Share |
 
Şu aralar yazlıkta olduğumuz için biraz ihmal ediyorum bloğumu ama kalbim hep sizlerle inanın.
Boş durmuyorum tatilde de pişirmeye devam ediyorum tabi :)) 
Bugün hem çok pratik hem de bir o kadar lezzetli bir tarifim var sizler için. Yanında bir top dondurma ile servis ederseniz eğer bütün iltifatları kaparsınız benden söylemesi :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Elmalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
3 adet iri elma
1/2 çay bardağı kırık ceviz
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,cevizi ve tarçını ekliyoruz.
 
Elma harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile elmalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

 
Visual Design By Afet