6 Ağustos 2016 Cumartesi

Elmalı Tart Tarifi

 
Şu aralar yazlıkta olduğumuz için biraz ihmal ediyorum bloğumu ama kalbim hep sizlerle inanın.
Boş durmuyorum tatilde de pişirmeye devam ediyorum tabi :)) 
Bugün hem çok pratik hem de bir o kadar lezzetli bir tarifim var sizler için. Yanında bir top dondurma ile servis ederseniz eğer bütün iltifatları kaparsınız benden söylemesi :)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
Elmalı Tart
 
Malzemeler:
 
Hamurumuz için,
125gr. margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı Ayçiçek yağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3 su bardağı kadar un
 
İç harcımız için;
3 adet iri elma
1/2 çay bardağı kırık ceviz
1 çay kaşığı kadar tarçın
2 yemek kaşığı kadar şeker
 
Yapılışı:
Hamur malzemelerimizi yoğurma kabımızda iyice yoğurup ikiye bölüyoruz.
Yarısını buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyoruz.
Diğer yarısını yağlanmış kelepçeli kalıbımıza elimizle yayıyoruz.
 
İç harcımız için, elmaların kabuklarını soyup bir tavaya rendeliyoruz.
Şekerle birlikte elmalar suyunu çekinceye dek karıştırarak pişiriyoruz,cevizi ve tarçını ekliyoruz.
 
Elma harcımız soğuyunca hamurun üzerine kaşık yardımı ile yayıyoruz.
Buzluktaki hamurumuzu çıkarıp rendenin iri tarafı ile elmalı harcımızın üzerine her yerini kaplayacak şekilde rendeliyoruz.
Tartımızı önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun

2 yorum:

tat yemek dedi ki...

çok harika bir kek ellerine sağlık

tat yemek dedi ki...

çok harika görünüyor