7 Mayıs 2016 Cumartesi

Kısır Tarifi

Hafta sonunu evde geçiriyorsak eğer muhakkak kısır yapmaya çalışırım. Bizim evde pek kıymet görür  yanında patates salatası da varsa eğer bizden mutlusu olamaz :) İlk defa kullandığım Farilya Biber Salçasını kullandım bu defa. İnanılmaz lezzetli oldu. Muhakkak tavsiye ederim,
https://www.maia.com.tr/ den siparişinizi gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.
Buyurun tarifimize ,
 
Kısırımız İçin,
 
Malzemeler :
 
1 bardak ince bulgur
1 bardak kaynar su
 
1 adet kuru soğan
2 çay bardağı Myndos zeytinyağı - https://www.maia.com.tr/
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 yemek kaşığı Farilya tatlı biber salçası - https://www.maia.com.tr/
 
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 limonun suyu
tuz, pulbiber, bir tutam karabiber,bir tutam nane
 
salatalık turşusu
salatalık
maydanoz,yeşilsoğan, dereotu,taze nane ,kıvırcık vs.
 
Yapılışı :
 
Geniş bir pilav tenceresine bulguru koyup üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını kapatıp ,suyunu çekmesi için kenarda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Eğer bulgurunuzun diri kaldığını düşünüyorsanız biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
Bir tavaya zeytinyağını koyup incecik kıydığımız kuru soğanı koyup, kavuruyoruz.
Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
Sos sıcakken bulgurların üzerine döküp, bulguru ezmeden harmanlıyoruz.
Bir bardağın içine limon suyu,nar ekşisi,sirke ,tuz ,karabiber,pulbiber (dilediğimiz baharatları ) koyup karıştırıyoruz.
Yeşillliklerimizi,salatalığımızı,turşumuzu ince ince kıyıp bulgurun üzerine ilave ediyoruz.
Limon sosumuzu da ekleyip, karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
 
AFİYET OLSUN
 
İnstagram://maiadogalurunler


1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.