19 Ocak 2016 Salı

Lor Peynirli Pankek Tarifi

Share |
İsterseniz kahvaltıya,isterseniz 5 çayına günün her saati afiyetle yiyeceğiniz ,miniklerin bayılacağı bir tarif vereceğim bugün size. En yakın zamanda da tatlı versiyonunu yazacağım söz :) 15 tatilde minnoşları bol bol şımartmalı:)
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Peynirli Pankeklerimiz İçin,
 
Malzemeler:
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1/2 kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
Dilediğiniz kadar MURATBEY Lor Peyniri
1/3 demet dereotu
 
Yapılışı:
 
Çırpma kabımıza yumurtayı,sütü,yağı,tuzu,kabartma tozunu ve unu ekleyip çırpıyoruz.
Göz kararı lor peynirimizi ve ince ince kıydığımız dereotumuzu da ekleyip karıştırıyoruz.
Yapışmaz tavamızı bir damla yağla yağlıyoruzve ısıtıyoruz.
1 kepçe hamurumuzdan alarak tavamızın tam ortasına dikkatli bir şekilde döküyoruz.
Pankeklerimiz göz göz olunca spatula yardımıyla arka yüzünü de pişirip ,tüm hamur bitinceye dek aynı işlemi yapıyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun

3 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

kahvaltıdada harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

fulya dedi ki...

Merhabalar,

Çok güzeller, krep de kahvaltıda çok iyi gidiyor:) elinize sağlık.
Benim de çok farklı şekillerde krep uygulamalarım olmuştur.
Ben de yeni sayılırım ve sizlerin destek ve ziyaretlerinizi beklerim:)

fulyapimlezzetler.blogspot.com

Sevgiler.

çaymatik dedi ki...

Krep alışkanlığım eskiden beridir var. Bunu da deneyeceğim. Teşlekkürler :)

 
Visual Design By Afet