20 Temmuz 2015 Pazartesi

Kozalak Mantı Tarifi

Share |
 
 
İnstagramın son dönemdeki en popüler tarifi kuşkusuz kozalak mantıdır. Yapmayanı dövüyorlarmış diye duyunca hemen attım kendimi mutfağa J Yapmasaydım eminim bir yerlerim şişecekti çünkü.
Kıyma,Yufka ve sarımsaklı yoğurt bir araya gelirde hiç kötü bir lezzet çıkar mı ortaya ?
Sarma kısmı da sizi hiç korkutmasın... hazırlaması da yemesi gibi oldukça keyifli çünkü.
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese J
 
 
Kozalak Mantımız İçin,
Malzemeler

3 adet yufka
250 gr. Dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber,kırmızı toz biber
Ayçiçek yağı
Sarma işlemi için,Pipet

1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Süslemek için ,maydanoz
 
Yapılışı:
 
Yufkayı önce 4 eşit parçaya, her bir parçayı da 8 eşit üçgen olacak şekilde dilimleyelim.
Her bir üçgen yufkayı  pipet yardımı ile kalem böreği sarar gibi saralım.
Böreklerin uçlarını açılmamaları için suya batırıp,bol kızgın yağda kızartalım.
 
Sosumuz için,
Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kıymayla birlikte kavuralım.
Salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Tuzu ve baharatları ekleyip birkaç dakika fokurdatalım.
 
Sarımsaklı yoğurt eşliğinde maydanozla süsleyerek bekletmeden servise hazır hale getirelim
 
Afiyet Olsun
 
 

11 Temmuz 2015 Cumartesi

Sütlü Ekmek Tarifi

Share |
Ekmek ve kek pişirmeyi çok sevdiğimi artık beni takip eden hemen herkes biliyordur.
 
Bizim evin bol malzemosla pişen kekleri aşkitom içinnnn, çikolatalı olanlar ise aslanlarım içindir:)
Ama ekmekkk kesinlikle Emre içindir:) Makinayı görünce hemen basar çığlığı,danslar falan...çok lokum olur :) Eeee tabı bende hemen  feci havaya girerim:))
 
Aslanım çok sever ekmek kokusunu ve sıcak sıcak ekmeğe dalmayı:) Aslında hemen hepimiz bayılıyoruz değil mi:)))) Huzur veren kokuların başında gelir ekmek kokusu...
 
Eğer ekmek makınanız varsa (sinbo kullanıyorum)  uzun zamandır yaptığım bu ekmeği muhakkak deneyin derim. Yoksa da un miktarını biraz daha göz kararı çoğaltarak deneyin derim. Pişman olmayacaksınız.
 
Evinizden ekmeğiniz ,huzurunuz hiiiççç eksik olmasın inşallah...
 
Buyurun tarifimize,
 
 
 

Ekmeğimiz için ,
Malzemeler:
 
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı maya
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
 
Yapılışı:
 
Oda sıcaklığında olan sütü,ayçiçek yağını makinamızın haznesine dökelim.
Unu,şekeri,tuzu,mayayı ekleyelim.
3 saat 40 dakika - 900 gr. ayarını seçelim ve nefis ekmeğimizi pişirmeye başlayalım.
 
Afiyet Olsun
 
 






8 Temmuz 2015 Çarşamba

Yoğurtlu Semizotu Salatası Tarifi

Share |
Yazın evlerimizin baştacı salatalar oluyor.
Bizim evde salata, mevsimine göre sebzelerle her öğün yapılır,yaz kış çooook sevilir.
 
Semizotu da sanırım listemizde ilk 5'e giriyordur :)
 
Serin serin herkesin bayılacağı bu fresh salatayı denemediyseniz eğer muhakkak deneyin derim.
Ölçü tamamen size kalmış. Başka malzemeler de ekleyebilirsiniz....
Her haliyle gerçekten çok lezzetli :)
 
veee buyurun tarife..
 
 
 
 
Semizotu Salatamız İçin;
 
Malzemeler :
 
Semizotu
Dereotu
Taze nane
Salatalık
Sarımsak
Yoğurt
Tuz
 
Süslemek için ,kuru nane
 
Yapılışı:
Semizotunun yapraklarını ayıklayıp ,yıkayıp salata kasemize alıyoruz
Dereotunu ince ince kesiyoruz.
Taze nanenin yapraklarını ekliyoruz.
Salatalığı küp küp kesiyoruz.
 
Bir kasenin içinde sarımsaklı yoğurt ve tuzu çırpıyoruz.
 
Salata malzemelerimizi yoğurtla harmanlayıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Erikli Turta

Share |
Meyveli herşeyi oldum olası çok sevmişimdir. Çünkü meyveyi çoook seviyorum:)
 
Tam dolaptaki erikleri hoşaf yapma niyetindeyken sevgili Tuba'nın erikli turta resmini görünce hayır dedim sizler hoşaf olmayacaksınızzz:))
Hemen attım kendimi mutfağa ve bu nefis turtayı hazırladım. Oldukça pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif. Eşimden ve benden tam puan aldılar :)
 
Özellikle yanında bir top vanilyalı dondurma ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız benden söylemesi :))
 
 
 
Hamur İçin;
Malzemeler:
125 gr. margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket vanilya
½ paket kabartma tozu,
3 çay bardağı un
 
Erikli Katlar İçin;
Malzemeler:
 
6 adet kırmızı erik (büyük boy)
3 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
Yapılışı:
Margarini ve pudra şekerini çırpıcı ile krema kıvamı alana kadar çırpıyoruz.
Sıvı yağı ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Kabartma tozu,vanilya ve unuda  ekleyip ,karıştırıyoruz.
 Diğer yandan erikler ince dilimler halinde doğranır,derin bir kaba alınır,üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilir ve şeker eriyip,erikler sulanana kadar harmanlanır.
 
Fırın kabı önce yağlanır, sonra un serpiştirilir.
Hamurun yarısı fırın kabına aktarılır ve yayılır.
Üzerine dilimlenmiş erikler dizilir.
Hamurun kalan kısmı da eriklerin üzerine yayılır ve tekrar erikler dizilir.
Erik kabının dibinde oluşan şekerli erik suyu bir kaseye alınır.
İçerisine 1 çorba kaşığı pudra şekeri ilavedilir ve fırça ile eriklerin üzerine sürülür.
180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
Ara ara fırından çıkarılarak eriklerin üzerine erik suyu sürülür.
 Piştikten sonra fırından çıkarır çıkarmaz eriklerin üzerin yeniden erik suyu sürülür ve soğuduktan sonra servis edilir.
 Afiyet Olsun ...
 
 
 
 
Tarifin orjinaline ulaşmak için ,http://www.neselitatlarim.com/2014/07/erikli-turta.html

Sevgi Dolu Öpücükler Herkese :)

2 Temmuz 2015 Perşembe

Kıymalı Bamya Yemeği

Share |
Bamyayı ya çok seversinizzzz ya da hiç sevmezsiniz . Zor bir sebzedir ... Aslında biraz da pişirmeyle alakalı sanırım.
Hassas sümüksü bir yapısı olduğu için kontrollü pişirilmesi gereken,çok karıştırmadan ,ateşi iyi ayarlayarak pişirmemiz gereken hassas ruhlu bir sebze:)) Bir de iyi ayıklanması lazım tabi ,kısaca özen isteyen bir tencere yemeği diyebilirim :)
 
Bizim evde çocuklar maalesef hiç sevmiyor ama ben ve eşim çok seviyoruz.
Mevsiminde bazen kıymalı bazen zeytinyağlı olarak sık sık pişirmeye çalışıyorum bu harika sebzeyi.
 
Tarife gelecek olursak;
 
 
 
 
 
Bamya Yemeğimiz İçin,
 
Malzemeler
 
1 kg. bamya
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
150 gr. kadar dana kıyma
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1,5-2 yemek kaşığı kadar salça
1 adet iri kırmızı domates
tuz
 
Yapılışı:
 
Bamyaları yıkayıp dikkatli bir şekilde baş kısımlarını kesiyoruz.
Geniş bir tencereye Ayçiçek yağını koyup soğanı ve kıymayı birlikte kavuruyoruz.
Sarımsakları ince ince kıyıp kıymalı karışıma ekliyoruz.
Domatesimizin kabuklarını soyup harcın içine rendeliyoruz. Salçayı ekliyoruz.
Biraz su ekleyip harcımızı açıyoruz.
Bamyaları ve tuzu ekliyoruz.
Göz kararı suyumuzu da ekleyip ,Bamyalar yumuşayıncaya dek kontrollü olarak pişmeye bırakıyoruz.
Arzuya göre pulbiber ve karabiber de ekleyebilirsiniz.
 
Afiyet Olsun
 

 
Visual Design By Afet