28 Haziran 2015 Pazar

Ispanaklı Bulgur Pilavı Tarifi

Share |
Bizim evin favori pilavı bulgurdur. Eşim de çocuklarda çok sever. Ben de bu fırsatı kaçırmam tabi ve bu şifalı nimeti şekilden şekile sokarak değişik değişik ikram ederim bizimkilere :)
 
Ispanak da oldukça yakışıyor bulgura... denemediyseniz eğer muhakkak deneyin derim .
Yanına koca bir bardak ayran yapmayı da unutmayın ama:)
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese
 
 
 
Pilavımız İçin,
 
Malzemeler:
 
1 /2 adet kurusoğan
10 yaprak ıspanak
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 su bardağı pilavlık bulgur
2 su bardağı su
tuz
 
Yapılışı:
Soğanları piyazlık ince ince doğrayıp Ayçiçek yağında kavuruyoruz.
Sarımsakları rendeleyip ,salçayla beraber ilave ediyoruz,karıştırıyoruz.
Ispanak yapraklarımızı ince ince kesip karışıma ekliyoruz.
Yıkanmış bulgurumuzu,suyumuzu ve göz kararı tuzumuzu da atıp tekrar karıştırarak pişmeye bırakıyoruz.
 
Pişip demlenen pilavımızı sıcak sıcak servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

26 Haziran 2015 Cuma

Karaca İle Sofra Eğitimi

Share |
 
Geçen Haftalarda Sevgili Ayşenur Hanım'ın daveti ile Karaca Sofra Eğitimi Davetine katıldım.
Bu tarz etkinlikleri oldum olası çok sevmişimdir.
Davetiyeyi görünce tam benlik bir etkinlik dedim hemen :)
 
 
Birbirinden kıymetli blog yazarları dostlarım ile şen kahkahalar eşliğinde oldukça keyifli dakikalar geçirdik.
 
Tabağın,çatalın tarihine inip ,görgü kurallarından çıkıp , sofra düzeniyle bu keyifli eğitimi bitirdik.
 
 
 
 
Bu fotoğraflar da günü özetliyor aslında :)
 
 
 
 
Şık ve özenli sofraları hep çok sevmişimdir.  http://www.krcshop.com/ da bizim işleri kolaylaştırmamız için elinden geleni yapmış.
 
Herşey öyle zevkli öyle klas ki herhangi bir takımı gözünüz kapalı bile alsanız çok zarif bir masa hazırlayabilirsiniz :)
 
Bardaklar ,çatal bıçak takımları vs. on numara . Muhakak inceleyin derim.
 
Mesela bu fotoğraftaki bardaklarda aklım kaldı benim :)
 
 
 
 
Ayrıca Karaca http://www.seninsofran.com/ da harika bir site hazırlamış.
 
Birbirinden harika sofraları videolu şekilde izlemeniz mümkün ... Önce siteye sonra da en yakın KRC mağazasına gideceksiniz benden söylemesi :)
 
 
Evinizden ,Sofralarınızdan misafirlerinizin hiç eksik olmamasını dilerim ...
 
Sevgi Dolu Öpücükler herkese :)
 

19 Haziran 2015 Cuma

Peynirli ve Ispanaklı Börek

Share |
Çok şükür bir Ramazan'a daha bu sene de beraber merhaba dedik .
Rabbim sizlerle birlikte nicelerini nasip etsin inşallah.
İftarda buz gibi bir ayran ve yanında sıcacık bir börek hiç de fena olmaz değil mi :)
O halde buyurun nefisss böreğimize :) Şimdiden hazırlayın akşam da atın fırına :)Oh Mis ...
 
 
 
MALZEMELER:
 
3 adet yufka
1 kg. ıspanak
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 kase Muratbey Sürmeli beyaz peynir
tuz
karabiber
pulbiber
sıvıyağ
yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
çörek otu
susam
 
YAPILIŞI:
Ispanağımızı güzelce yıkayıp doğruyoruz.
Geniş bir tencerede 2 kaşık sıvıyağda soğanı kavurup,ıspanağımızı ilave edip kavuruyoruz.
Tuzumuzu,karabiberimizi,pul biberimizi de ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
Yufkaların her birini 4 eşit üçgene bölüyoruz. (Toplam 8 adet üçgenimiz olacak)
Bir küçük kaseye yoğurt ve sıvıyağ alıp karıştırıyoruz. yufkalarımıza fırça yardımıyla sürüp, yufkanın geniş tarafına ıspanak harcımızdan koyuyoruz. Biraz da çatal yardımı ile ezmiş olduğumuz peynirimizden ekliyoruz.
 
İki kenarından kıvırıp ,geniş bir şekilde böreğimizi sarıyoruz..
Bütün üçgenlere aynı işlemi yapıyoruz:)
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp (ben sütle karıştırıyorum yumurta sarısını) çörekotu ve susam serpip önceden ısıtılmış fırında 170 derece de kızarana kadar pişiriyoruz.
 
Afiyet , Bal Olsun
Sevgiler , Öpücükler

11 Haziran 2015 Perşembe

Balık Salatası

Share |
 
Zaman su gibi akıp gidiyor...
 
Nasıl olacak ,nasıl okula gidecek,nasıl ayrılacağız,ağlar mı,özler mi,acıkır mı ,susar mı, biri bişey yapar mı? derkennnnn koskoca ikinci sınıfı yarın bitiriyoruz çok şükür :)
 
Ben hala inanamıyorum tabi Emre'min  2.sınıfı bitireceğine.  Zaman ne kadar da çabuk geçti böyle.
 
Aramızda kalsın ama  hala okul bahçesine bıraktığım zaman onu ,içimde bir sızı oluyor:) Özlüyorum bütün gün keratayı :))) Bahçeye girmeden önce bana son bir el sallayışı var ki hemen kaçıveriyorum oradan :) Her gün mü yaşar insan aynı duyguyu? evet her gün yaşıyorum inanın...
Akşam olsa da çabucak alsam yavrumu diyorum hala...
 
Geçen senenin aksine daha az hastalandık bu sene. Okulunu,öğretmenini ,arkadaşlarını çok seven, özgüvenli,daha güçlü,daha saygılı,daha kibar,daha sakin,daha uyumlu bir çocuk vardı bu yıl karşımda:) Öyle gurur dolu anlar yaşatıyor ki bana ,nasıl teşekkür etsem bilemiyorum bazen ona...
 
Büyüdükçe daha mı lokum oluyor bu kuzular yoksa bana mı öyle geliyor çözemedim henüz:) Artık beraber daha hoş vakit geçiriyoruz. Alışverişte ,sinemada vs. daha çok eğleniyoruz . Ders çalışırken bir anda espiriler yapıp gülebiliyoruz kahkahalarla :) Birbirimize kitap tavsiyelerinde bulunuyoruz vs. Oldukça keyifli bir dönemdeyiz anlayacağınız:)
 
Arda'cım ise hala 2 yaş sendromundan çıkmamakta inat ediyor :)) Biz de onu arada bir babasıyla başbaşa bırakıp Emre'm le kaçıveriyoruz gezmelere:))
 
Her geçen gün onlarla biraz daha büyüyorum ve en önemlisi de onlara baktıkça şükrediyorum... İşte bizde son durumlar böyle sevgili dostlarım... Yarın da karnemizi alıp doğru tatileee :) 
 
Elbette sizi de tarifsiz bırakacak değilim:) Durmak yok ,yola devam :)))
 
Balık sofralarınıza renk katacak oldukça pratik bir tarif hazırladım bugün sizlere.
 
Ben palamut kullanmıştım ama siz somon, ton balığı vs. dilediğiniz balık çeşidini kullanabilirsiniz. Limon dilimleri üzerinde oldukça havalı durdu bizim masamızda. Tavsiye ederim bu görüntü herkesin karnını doyuracak :)
 
 
 
 
Salatamız İçin,
 
Malzemeler:
 
Kızarmış Palamut veya dilediğiniz bir parça balık
Roka
Yeşilsoğan
Dereotu
Maydanoz
mısır
Salatalık Turşusu
Mor Soğan
 
Sos İçin,
 
Limon
Nar ekşisi
Zeytinyağı
tuz
 
Yapılışı :
 
Bütün salata malzemelerini bir kase içerisine ince ince kesiyoruz.
Kızarmış balığımızı çatal yardımı ile küçük parçalara bölüp salata kasemize ekliyoruz.
Sosumuzu hazırlayıp salata ile harmanlıyoruz.
Bekletmeden servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 

4 Haziran 2015 Perşembe

Mc Donald's ın Sırrı Kalitesinde

Share |


 

"Mc Donald's Kalitesinin Sırrı" kampanyasında Geçen Hafta Mc Donald's ekibi ile birlikte İzmir Pınar Et Tesisini ziyarete gittik. Günler öncesinden beni bir heyecan aldı tabi.



Bizim evde pazar günleri çocukların şımarma günüdür.
Parka mı gitsek ,film mi izlesek yoksa kitapçıya gidip bir sürü kitap mı alsak sonraaaaa mc Donald'sa gidip hamburger keyfi mi yapsak vs. vs. planlar yapılır harıl harıl:)

Tahmin edersiniz ki ailecek yediğimiz içtiğimiz şeyler konu olunca daha da sevindim bu davete. Ben önyargılı değildim zaten.Kalitesinden şüphem yoktu.

Sadece gördüklerim ve dinlediklerim karşısında daha fazla etkilenmeme vesile oldu bu gezi. Elbette günde 3 öğün yiyin demiyorum kimseye:) Ama arada bir hiç korkmadan ailecek bu harika lezzetlerin keyfini çıkarın diyorum,imzamı da atıyorum.Biz öyle yapıyoruz en azından:))




Mesela ;
Mc Donald's etlerinin helal olduğunu,
Helal kesim sertifikalarının restoranlarında bulunduğunu,
Etlerinin Pınar Et'ten temin edilen saf dana etine hiç bir katlı maddesi eklenmeden hazırlanan köftelerden yapıldığını,
Bir köftenin tepsiye gelene kadar 1200 'e yakın konrol noktasından geçtiğini,
Yerli üreticiler ile çalışıldığını,
1986 yılından beri Türkiye'de faaliyet gösterdiğini,
Kalite anlayışının temelinde gıda güvenliğinin yattığını,
Patateslerinin Türkiye'de doğal yollarla yetiştirilip ,üretim tesislerinde standartlara uygun olarak soyulup dilimlendiğini,
Patateslerin kanola yağı ile pişirilip tuz serpildiğini,
825 milyon adet köftenin yan yana dizildiğinde ekvator çizgisini iki kez dolandığını uzmanlardan hoş sohbet eşliğinde dinlemek benim için oldukça keyifli bir süreçti.

Gerçekten on numara bir organizasyonla ağırlandık. Kapımızdan alınıp yine evimizin kapısına kadar bırakıldık.Tüm katılımcılarla tek tek ilgilendiler sağolsunlar. Her zaman söylerim doğru ajans çok önemli diye. MPR İletişim danışmanlığı da bu işi gerçekten iyi biliyor. Melike Hanım'a buradan yine koca bir teşekkür ederim:)

Bu keyifli günü THY yollarının bitmeyen rötarları vs. bile bozamadı :) Çok şükür keyifle gittik keyifle geldik :)

Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim .



Emre'min de koca gün içi gitti tabi :) Sünger Bob'da ki yengeç burger kasabası gibi bir yere mi gideceğim acaba diye oldukça merak etmiş:)) Bütün gün arayıp durdu beni:)))
Eğer bir gün öyle bir yere gidecek olursam onsuz asla gitmeyeceğime dair de koca bir söz aldı benden:))



Sevgi Dolu Öpücükler Herkese...


1 Haziran 2015 Pazartesi

Domates Tozu İle Pişen Tarhana Çorbası

Share |
Geçen haftalarda http://www.naturelka.com/ domates,tozu,kestane unu ve portakal kabuğu tozu hediye gönderince beni aldı bir heyecan bir heyecan:) Yeni ürünler denemeye bayılıyorum açıkçası. Hemen gözümün önünde tarifler film şeridi gibi geçip durmaya başlıyor o an :) Atıveriyorum kendimi mutfağa .
 
Naturelka Diyor ki,
 
Tamamen doğal yöntemlerle yetişen meyve ve sebzelerimiz ; Özel  makinelerde kurutularak vitaminlerine, minerallerine, aromasına ve antioksidan özelliklerine zarar gelmeden “suyundan” ayrıştırılıp kurutulur.
 
Kurutulan bu Sebze ve meyveler  özel değirmelerimizde öğütülüp hiçbir katkı maddesi kullanılmadan  “toz” halini alır.
 
Oldukça ilginç ve pratik geldi bana.
 
Gerçekten domates tozuyla nefis bir tarhana çorbası pişirdim önce. Portakal kabuğu ile de nefisss bir kek hazırladım burada .Dün de kestane unlu bol meyveli bir kek pişirdim ki akıllara zarar:)) Onun da tarifini en yakın zamanda paylaşacağım inşallah.
 
Kestane unundan sonra en çok pancar tozunda kaldı aklım , Nefis pilavlar hazırlanır yani:)
 
Muhakkak sayfalarını inceleyin derim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler ,Hayırlı Kandiller Dilerim.
 
 
 
 
Çorbamız İçin,
 
Malzemeler:
 
5 Yemek kaşığı toz tarhana
2 yemek kaşığı Naturelka Domates tozu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
tuz
su
Pulbiber ,karabiber vs.
 
Yapılışı:
 
Tarhanayı bir kase suyun içinde ara ara karıştırarak eririn.
Çorba kasemize Ayçiçek yağımızı ekleyelim.
Erimiş tarhanamızı ilave edelim.Sarımsağı rendeleyelim.
Domates tozumuzu ekleyip karıştıralım.
Göz kararı suyumuzu ve tuzumuzu da ekleyip kontrollü olarak pişmeye bırakalım.
 
Arzuya göre ,karabiber ,pulbiber nane vs. ile süsleyip servise hazır hale getirelim.
 

 
Visual Design By Afet