24 Eylül 2014 Çarşamba

Limonlu Muffin

Share |
Bugün size uzun zamandır yaptığım , her defasında gönlümü fetheden nefissss bir muffin tarifi vereceğim.
Özellikle bir gün sonra daha da nefis oluyor. Tam misafirlik bir tarif :) Bugünden rahat rahat yapın ,yarın sevdiklerinize ikram edin dediklerimden :)
Beslenme çantalarını da unutmayalım tabi :) Puf puf yumuşacık oluyor ev de mis gibi limon kokuyor :)
 
Hepinizi seviyorum ,öpüyorum vee tarife geçiyorum :)
 
 
 
Limonlu Muffinlerimiz İçin,
 
Malzemeler :
 
2 Adet yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı süt
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu
1/2 limonun suyu
1,5 yemek kaşığı mavi haşhaş
2 su bardağı un
 süslemek için ,limon dilimleri
 
Yapılışı :
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpın.
Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
Limonun kabuğunu rendeleyip,yarım limonun suyunu da ilave edin.
Vanilya, kabartma tozu ve haşhaşı ekleyip karıştırın.
Son olarak 2 su bardağı kadar unu da ilave edip hamuru karıştırın.
Muffin kalıplarımıza yarısından fazlası dolacak şekilde kek hamurumuzu paylaştırın.
Üzerine incecik doğradığınız limon dilimlerini koyup ,önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişmeye bırakın.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 
 

17 Eylül 2014 Çarşamba

Biberli Straganof

Share |
 
Vee bir yaz sezonunu daha üzülerek kapatmış bulunmaktayız :)
 
Okul ha açıldı ha açılacak derkennnn bugün tam 3 gün oluyor Emre'm yeni okuluna başlayalı:)
Okul değişikliği yaptığımız için oldukça gergindim açıkçası.
Nasıl olacak ,alışacak mı diye dertlenirken çok şükür şu ana kadar bir problem yaşamadık. Lokum gibi de bir öğretmenimiz var çok şükür. O öğrencilerini bahçede öptükçe ben de koşup onu öpmek istiyorum :)) İnşallah herşey yolunda gider de çabucak alışır aslanım ve bizi geçen seneki gibi gururlandırır...
 
Beni sorarsanız eğer ben hala alışamadım okula bırakıp eve dönmeye,el sallayıp arkamı döndüğüm anda salya sümük ağlamaya başlıyorum :) Allah evlatlarımızla sınamasın bizleri..
 
Sonracığımaaa asıl konumuza dönecek olursakkkk, ee tatil bittiğine göre de artık bol bol tarif eklemeli öyle değil mi :) Yok öyle yan gel yat Osmanlık :) bol bol pişirmek lazım:))
 
Hepinizi seviyorum ,öpüyorummm ve bugünün tarifine geçiyorum :)
 
 
Malzemeler:
 
1 Kg. dana straganof
3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 Adet sarı dolmalık biber
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet yeşil dolmalık biber
3 diş sarımsak
1 adet kurusoğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
6-7 adet cherry domates
tuz,karabiber,pul biber
 
 
Yapılışı:
 
Biberleri yıkayıp , içlerini temizleyip julyen kesiyoruz.
 
Soğanı piyazlık doğrayıp Ayçiçek yağında ince kıyılmış sarımsak ve biberler diri kalacak sekilde mümkünse wok tavada kavuruyoruz.
 
Etleri ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz
 
Suyunu çekip ,rengi dönmüş etimize salçamızı ilave ediyoruz.
 
Domateslerimizi,tuzumuzu ve baharatlarımızı da ilave etler yumuşayıncaya dek kavurarak pişiriyoruz.
 
Afiyet Olsun.
 
 
 

11 Eylül 2014 Perşembe

Haşlanmış Tavuk Budu

Share |
Bloğunu nasıl tarif edersin diye sorsanız , her yaşa uygun ve pratik derim sanırım :) 
 
Tam 10 sene oluyor aşkitomla evleneli...İşten gelirdim ya makarna ya köfte ,patates ya da tost gibi şeyler yerdik ilk zamanlar:) Garibim ses çıkarmazdı :) Hem zamanım yoktu pişirmeye hem de doğru düzgün yemek yapmayı bilmezdim açıkçası: ) Ta ki Emre olana kadar :) Emre oldu hayatım değişti:))) Hamileliğimin 3. ayı gibi mutfağa girdim ve bir daha da çıkamadım :) Bu yüzden tariflerimi verirken benim gibi garibanları düşünerek veriyorum çoğu zaman:))
 
Aşağıdaki tarifte bademcikleri şişmiş ,nezle olmuş ve  ay ne pişirsem de yesem diyenlere gelsin bugün:))
 
Sevgi dolu öpücükler herkese
 
 
Malzemeler:
 
Dilediğiniz sayıda,
 
Tavuk budu
Patates
Havuç
Kuru Soğan veya Arpacık Soğanı
Su
Tuz
Karabiber
 
Yapılışı:
 
Tavuk butlarımızı yıkayıp tencereye alıyoruz.
Üzerine göz kararı su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.
Haşlanmasına yakın iri iri doğradığımız patateslerimizi ve havuçlarımızı ve bütün olarak eklediğimiz soğanı (kabukları soyulmuş) da ekleyip tuz ilave edip pişiriyoruz.
 
Karabiber serpiştirip sıcak sıcak servis yapıyoruz .
 

5 Eylül 2014 Cuma

Salçalı Patates Topları

Share |
Bu patates topları bi harika dostum:))) Hem hazırlaması zevkli hem de ikram etmesi :) Dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz :) Ben ve aşkitom hafif acılı ve bol yeşillikli seviyoruz mesela :) Emre'm ve Arda'm maalesef pek yüz vermeselerde ileride bayılacaklarına eminim:) Hafta sonu sizde sevdiceklerinize yapın derim:)
 
Musmutlu hafta sonları dilerim herkese , Sevgi dolu öpücükler
 
 
 
Patates Toplarımız İçin,
 
Malzemeler:
 
Patates
Acı Biber Salçası
Domates Salçası
Dereotu
Maydanoz
Yeşil Soğan
Salatalık Turşusu
Tuz
Zeytinyağı
 
Sarımsaklı Yoğurt
Salatalık
 
Yapılışı:
 
Patatesleri haşlayıp geniş bir kaseye alıp ezici yardımıyla eziyoruz
1-2 Yemek kaşığı Zeytinyağı ilave ediyoruz
Yeşilliklerive salatalık turşumuzu ince ince kıyıp patates harcımıza ilave ediyoruz.
Tuzu da ekleyip elimizle yoğurup minik toplar hazırlıyoruz.1-2 saat buzdolabında bekletiyoruz
 
Ayrı bir kasede ince ince doğranmış salatalıkla sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz.
 
Servis kasemize veya kuplara sarımsaklı yoğurdu döküp üzerine patates toplarımızı yerleştirip soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 
 
 


 
Visual Design By Afet