20 Temmuz 2014 Pazar

Körili Patates Salatası

Share |
Patates Salatasını eminim sevmeyen çok azdır. Ben hiç tanışmadım mesela :)
 
Misafir geleceği zaman ilk aklımıza patates salatası gelir , sonra kısır, sonra da yaprak sarma :) Bu üçü olduktan sonra gerisi çocuk oyuncağı :) Günü kurtarmış oluyoruz. Aslanım patates ,on numarasın:)
 
Bu defa klasik salatadan  biraz farklı olarak soğanı çiğ değil, karamelize yaparak ekledim ve bir de köri kullandım. İstediğiniz tüm malzemeyi eklemek çıkarmak elbette serbest :) Mutfakta harikalar yaratmak bizlerin elinde...
 
Hepinizi öpüyorummmmm ve musmutlu bir hafta diliyorum :)
 
 
 
 
 
Salatamız İçin ,
 
Malzemeler:
 

4 Adet patates
1 Adet kurusoğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
Dereotu
Maydanoz
Közlenmiş kırmızı biber
Yeşil soğan
2 Adet tatlı sivri biber
6 Adet kornişon turşu

Sos İçin,

Limon suyu
1/2 çay kaşığı Köri
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:

*Patatesi haşlayıp, kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.

*Bütün yeşillikleri ince ince kıyıyoruz.

*Kornişon turşuyu , biberleri minik minik doğruyoruz.

*Soğanı piyazlık doğrayıp,biz kaşık zeytinyağı eklediğimiz bir tavada tozşekerle karamelize ediyoruz.

*Bir bardağın içinde sosumuzu hazırlıyoruz.

*Hazırladığımız bütün malzemeyi geniş bir kapta sosumuzla harmanlayıp mümkünse 1 saat dolapta bekletip soğuk soğuk servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun




19 Temmuz 2014 Cumartesi

Patlıcanlı Bulgur Pilavı Tarifi

Share |
Bulgur pilavı bizim evde en çok tercih edilen pilavdır. Her türlü versiyonunun başımızın üstünde yeri vardır :)) Bu defa da eşimin isteği üzerine patlıcanlı biberli pişirip mide bayramı yaptık :)
 
Bulguru sizde sofranızdan eksik etmeyin derim. Şifa niyetine :)
 
Afiyette Kalın en bi sevdiklerim.
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Pilavımız İçin ,
 
Malzemeler
 
2 Adet patlıcan
2 adet sivri biber
kızartmak için Ayçiçek yağı
 
1 bardak bulgur
4-5 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
2 bardak su
tuz,karabiber
 
Yapılışı:
 
Patlıcanları 10 dakika kadar suda bekletip acısını alalım.
 
Patlıcanları ve biberleri küp küp doğrayıp kızgın yağda kızartıp,havlu kağıt üzerinde fazla yağını süzmesi için bekletelim.
 
Pilav tenceremize Ayçiçek yağımızı koyup bulgurumuzu 2-3 dakika kavuralım.
 
Salçamızı ekleyip karıştıralım.
 
2 Bardak suyumuzu,tuzu ve karabiberi de ekleyip pişmeye bırakalım.
 
Pişmesine yakın suyunu çeken pilava daha önce kızartmış olduğumuz patlıcanları ve biberleri ekleyip karıştırıp,pişmeye bırakalım 
 
Demlendikten sonra sıcak servis yapalım
 
AFİYET OLSUN
 


15 Temmuz 2014 Salı

İncirli ve Hurmalı Kek

Share |
 
Geçen haftalarda http://www.ufresh.com.tr/  nepnefis kuru incirler göndermişler sağolsunlar.
İnciri de acayip severim, yaş kuru hiç farketmez:)
 
Sevgili Kayınvalidem de koca bir poşet hurma getirmişti bize Medine seyahatinden.
En iyisi dedim bu iki nefis lezzete ceviz de ekleyip züpperrr bir kek yapıp, aşkitolarımı şımartayım :)
 
İnanılmaz nefis bir kek oldu, tavsiye ederim. Durdukça da güzelleşiyor . Bayılacaksınız :)
 
Buyurun tarifimize...
 
 
 
Kekimiz İçin ,
 
Malzemeler :
 
2 adet iri yumurta
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı Ayçiçek yağı
1/2 su bardağı yoğurt
10 Adet  kuru incir 
10 adet medine hurması
1 çay bardağı kadar ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
bir tutam tarçın
2,5 su bardağı kadar un
 
Yapılışı:
 
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz
Yağı ve yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz.
Vanilya,tarçın,kabartma tozu ekliyoruz.
Unumuzu ilave edip karıştırıyoruz
 
İnciri küp küp doğruyoruz.
hurmayı 5 dakika kadar bir kase ılık suyun içinde bekletiyoruz.
Çekirdeklerini çıkarıp incirlerle aynı büyüklükte doğruyoruz.
Cevizleri dişe gelecek şekilde hazırlıyoruz
 
İnciri,hurmayı ve cevizi bir kaşık unla harmanlayıp kek hamurumuza ilave ediyoruz.
Karıştırıp , kalıbımıza döküyoruz.
 
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz.
 
 
 
Afiyet Olsun
 
 
 
 

7 Temmuz 2014 Pazartesi

Kayısı Püreli Puding

Share |
Soğuk soğuk ,tüm ailenizin severek yiyeceği ,şipşak hazırlayabileceğiniz bir tarifle bugün karşınızdayım en bi sevdiklerim :)
 
Hemen pişirip sevdiklerinizi iftarda şımartın derim :)
 
Afiyet bal olsun şimdiden
 
Sevgi Dolu Öpücükler
 
 
Malzemeler:
 
1 Paket Çikolatalı Puding
Süt
 
Burçak bisküvi
 
10 Adet kayısı
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
 
süslemek için, hindistan cevizi
 
Yapılışı :
 
Pudingimizi paketin arkasında belirtilen süt miktarı ile pişirelim.
Soğuması için kenara alıp ,ara ara kabuk tutmaması için karıştıralım.
 
Kayısıların kabuklarını soyup rondodan geçirelim.
Sos tenceresine kayısıları,şekeri ve nişastayı koyup koyulaşıncaya dek 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriyoruz.
 
Bisküvilerimizi rondodan geçiriyoruz.
 
Kuplarımızın tabanına bisküvi koyup, üzerine çikolatalı pudingimizden koyup,son aşama olarak da kayısı püremizden koyup, bütün malzemeler bitene kadar aynı işlemi tüm kuplara uyguluyoruz.
 
Hindistan cevizi ile süsleyip soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
Afiyet Olsun
 
 


 
Visual Design By Afet