28 Mayıs 2014 Çarşamba

Nar Ekşili Kısır Tarifi

Share |
Bulguru çok çok çok o biçim tarifsiz çok severim. Çocuklarım da eşim de bulgur pilavını pirinç pilavına tercih eder çok şükür :) Ailecek bulgurcuyuz. Çorbaların içine bile atıveririm :) Artan pilavdan salata yaparım vs. vs. kıymetlimizdir kendisi :)
 
Kısır da çok sevdiğimiz bir versiyonudur :) Klasik kısırın dışına çıkıp uzun zamandır nar ekşili yapıyorum:) Kesinlikle daha lezzetli oluyor... sadece biraz iştah açıp ,yedirtiyor kendisini bol bol:) o tarafı kötü:)))
 
Denemediyseniz muhakkak deneyin derim ,pişman olmayacaksınız :)
 
 
 
 
 
Kısırımız İçin,
 
Malzemeler :
 
1 bardak ince bulgur
1,5 bardak kaynar su
 
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 limonun suyu
tuz, pulbiber, bir tutam karabiber
 
salatalık turşusu
salatalık
maydanoz,yeşilsoğan, dereotu,taze nane ,kıvırcık vs.
 
Yapılışı :
 
Geniş bir pilav tenceresine bulguru koyup üzerine kaynar suyu ilave edip kapağını kapatıp ,suyunu çekmesi için kenarda 10 dakika kadar bekletiyoruz. Eğer bulgurunuzun diri kaldığını düşünüyorsanız biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.
 
Bir tavaya zeytinyağını koyup incecik kıydığımız kuru soğanı koyup, kavuruyoruz.
Salçaları ekleyip 1-2 dakika daha kavurup ocağın altını kapatıyoruz.
 
Sos sıcakken bulgurların üzerine döküp, bulguru ezmeden harmanlıyoruz.
 
bir bardağın içine limon suyu,nar ekşisi,sirke ,tuz ,karabiber,pulbiber (dilediğimiz baharatları ) koyup karıştırıyoruz.
 
Yeşillliklerimizi,salatalığımızı,turşumuzu ince ince kıyıp bulgurun üzerine ilave ediyoruz.
 
Limon sosumuzu da ekleyip, karıştırıp servise hazır hale getiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 

27 Mayıs 2014 Salı

Bu Sene de Bahara Antalya'da Merhaba Dedim

Share |

İstanbul'a dönmeden birbirinden kıymetli blogger arkadaşlarımla 24 Mayıs'ta nefis bir kahvaltıyla bahara merhaba dedik :)

 


Hoş muhabbet eşliğinde sohbetin belini kırdık hep birlikte...Hava da süper olunca tadından yenmedi:)

Birbirinden kıymetli sponsorlarımız da bizleri yalnız bırakmadılar sağolsunlar.



 
 
 
 
 
 
Bu keyifli gün için bütün arkadaşlarıma, özellikle de bizler için sürekli çırpınıp duran Nursevin Hanım'a kocaman teşekkür ederim .
 
Umarım sizlerle başka etkinlikler de tekrar beraber olma şansı yakalarım :)
 
Sevgi Dolu Öpücükler :)
 
 
 
 


23 Mayıs 2014 Cuma

Yoğurtlu Semizotu Salatası

Share |
Yoğurtlu bütün salatalar ve zeytinyağlı yemekler yazın mutfaklarımızın baş tacı oluyor değil mi ? :)  Semizotu bizim evde çok sevilir. Çarşı pazarda her gördüğümde muhakkak alırım bir demet. Bazen zeytinyağlısını yaparım, bazen bol nar ekşili karışık salatasını. Bazen de resimde gördüğünüz gibi dereotlu, salatalıklı falan :) denemediyseniz eğer muhakkak deneyin derim, Serin serin mis gibi bayılacaksınız:)
 
 
Salatamız İçin,
 
Malzemeler:
 
Semizotu
Salatalık
Dereotu
Süzme Yoğurt
Sarımsak
mayonez
tuz
 
süslemek için, pulbiber ve nane
 
Yapılışı:
 
Semizotunu dikkatlice yıkayıp yapraklarını bir kaseye doğruyoruz.
Salatalıkların kabuklarını soyup minik minik doğrayın.
Dereotunu yıkayıp ince ince kıyın.
 
Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp 1 -2 kaşık mayonez ve tuz ekleyip diğer malzemelerle harmanlayıp soğuk soğuk servis yapın.
 
 
 
 
Afiyet Olsun
 
 

21 Mayıs 2014 Çarşamba

Tencerede Salçalı Biftek Tarifi

Share |
Hem pratik hem lezzetli bir ana yemek :) Yanına tane tane bir pirinç pilavı veya patates püresi ile günün kurtarıcı yemeği olabilir.Ben yanına koca bir kase de roka salatası hazırladım on numara oldu :)
 
Hepinizi seviyorum,öpüyorum tarife geçiyorum :)
 
 
 
Yemeğimiz İçin,
 
Malzemeler:
 
(2 kişilik)
 
2 Dilim Biftek
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 diş sarımsak
bir tutam taze biberiye
karabiber
tuz
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
 
Yapılışı:
 
Geniş bir tencereye tereyağımızı koyup eriyince bifteklerimizi önlü arkalı 2-3 dakika kadar kızartıp mühürlüyoruz.
Biftekler mühürlenirken bir bardak suyun içine salçaları koyup eritiyoruz.
Mühürlenen etlerin üzerine salça sosumuzu döküyoruz.
sarımsakları ince ince doğrayıp ,tencereye ilave ediyoruz.
 5 dakika kadar orta ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakıyoruz.
Biberiyeyi,karabiberi ve tuzu da  ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 
 

20 Mayıs 2014 Salı

Otlu Cacık Tarifi

Share |
Günlerdir acı içindeyiz ...Soma'da ölen kardeşlerimiz hepimizin içine ateş düşürdü...o yetim kalan çocuklar, eşler ,aileler gözümün önünden bir saniye gitmiyor...Ah o çocuklar hele:( Ağladım,dua ettim,ağladım dua ettim,ediyorum. Allah sabır versin herkese...Tarifsiz bir acı :( Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah bizlere.
 
Aslında bu rengarenk fotoğrafa başka bir post hazırlamıştım faciadan önce... Kısmet değilmiş demek..
 
Hepimizin başı sağolsun arkadaşlarım...
 
 
Buyurun bugünün tarifine,
 
 
 
 
 
Otlu Cacığımız İçin,
 
Malzemeler:
 
Yoğurt
Su
Sarımsak
Dereotu
Maydanoz
Taze Nane
Taze Fesleğen
Salatalık
tuz
 
Yapılışı:
Bütün yeşilliklerimizi yıkayıp ince ince kesiyoruz.
 
Salatalığın kabuklarını soyup isterseniz rende isterseniz dişe gelecek şekilde minik minik doğruyoruz.
 
Dilediğimiz kadar sarımsaklı yoğurdu  göz kararı su ekleyip çırparak yeşillikleri de ekledikten sonra cacığımızı istediğimiz kıvamda hazırlıyoruz.
 
Tuzumuzu da ekleyip bütün malzemeler özleştikten sonra soğuk soğuk servis yapıyoruz.
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 

8 Mayıs 2014 Perşembe

Salçalı Köfte Yemeği

Share |
Canım canım blogcanlarım,
 
Keyifler yerindedir inşallah :) Bu sıralar mevsim geçişlerinden midir nedir pek bir tembelim :)
Hep pratik şeylere kaçıyorum mutfakta. Bir türlü havalar da ısınamadı. Sürekli salya sümük durumdayız aslanlarımla:) Karşılıklı burun çekip duruyoruz. Tam hastalık havası dikkat edin sizler de canım blogcanlarım benim :)
 
Hepinizi öpüyorummm ve bugünün pratik ve lezzetli tarifine geçiyorum :)
 
 

Köfte Yemeğimiz İçin ,
 
Malzemeler:
 
*1 Adet Patates
*1 Adet Havuç
*1 yemek kaşığı acı biber salçası
*1,5 yemek kaşığı domates salçası
*1/2 adet kurusoğan
*1 diş sarımsak
tuz
 
*Köfteleri hazırlamak için ,
 
1/2 kg. dana kıyma
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber,tarçın
 
*Ayçiçek yağı
 
 
Yapılışı :
 
Köfteleri hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. .
Ayçiçek yağında hafifçe kızartıp kağıt havlu üzerinde bekletin.
 
Tenceremize kurusoğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağında kavuralım.
Salçaları ekleyip tekrar kavuralım.
Biraz su ekleyip salçalı harcımızı açalım.
Patatesleri havucu küp küp doğrayıp salçalı karışımıza ekleyelim. Göz kararı su ve tuz ekleyip patatesler hafifçe yumuşayıncaya dek kontrollü olarak pişirelim.
Daha önce kızartmış olduğumuz köfteleri de ekleyip sebzelerimiz yumuşayıncaya dek pişmeye devam ettirelim.
 
 
 
Sofralarınızdan bereketiniz hiç eksik olmasın ..
 
Afiyet Olsun :)
 

 
Visual Design By Afet