29 Ağustos 2013 Perşembe

İslim Kebabı

Share |
İslim Kebabı mı dersiniz Kürdan Kebabı mı dersiniz bilemiyorum ama ben aşığım bu lezzete :)
Karnıyarığı da aynı şekilde çok severim hatta patlıcan güvece de deliririm:))
Kısaca içinde patlıcan olan her yemek favorimdir. İslim kebabı biraz yapım aşamasında oyalayıcı gibi görünse de yerken bütün yorgunluğu alıveren mucize bir yemek bence:)))
O halde ne duruyoruz patlıcanların mevsimi bitmeden hemennn islim kebapları, şakşukalar ,güveçler yapıp kendimizi mutlu ediyoruzzz:)))

Afiyetle afiyette kalın inşallahhhh...Sevgi Dolu Öpücükler:)  


İslim Kebabı İçin,
Malzemeler:

6-7 adet ince uzun patlıcan
4 adet çarliston biber
2-3 adet domates

Kızartmak için, Ayçiçek yağı

Köfteler için:

yarım kg dana kıyma
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek içi
1 tutam maydanoz
Tuz,karabiber,pulbiber

Sos için:

2 adet rendelenmiş domates
1,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Tuz,bir tutam tarçın

Hazırlanması:

Patlıcanları zebra deseni gibi soyun uzun uzun dilimleyip  tuzlu suda 10 dakika kadar bekletin.

Köfteyi hazırlamak için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. .

Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda  kızartın. Aynı tavada hafifçe köfteleri de kızartın.

Bir tabağın veya kesme tahtasının üzerinde 2 dilim patlıcanı artı şekli olacak şekilde yerleştirin
İçine bir  adet köfte koyup patlıcanları kapatın. üzerine 1 biber  ve 1 domates dilimi yerleştirip kürdan batırın.
Fırın servis tepsinize veya borcamınıza dizin.Bütün patlıcanlar ve köfteler bitene kadar aynı işleme devam edin.


Sos malzemelerimizi de karıştırıp kebaplarımızın üzerinden hafifçe gezdirerek bütün sosu yayın..
Üzerini folyo ile kaplayın..10 dakika folyolu 10 dakika folyosuz olarak ,önceden ısıtılmış 200 derece fırında biberler domatesler kızarıncaya dek pişirin.

AFİYET OLSUN.

23 Ağustos 2013 Cuma

Çilek Reçeli

Share |
Kahvaltıyla oldum olası çok aram yoktur. Peyniri mesela reçelsiz asla yiyemem ,cinsimdir:) Vişne ve çilek reçeli benim kahvaltı yapmamın da tek sebebidir diyebilirim aslında :)) onlar yoksa ben de yokum dermişim:)
Hele insanın kendi yaptığı reçeli kızarmış ekmeğin üstüne sürüp yemesi yok muuu akıllara zarar valla :)))
Vaktiniz varsa reçellerinizi kendiniz yapın derim ,hem kolay hem de siz yaptığınız için ikram etmesi de çok havalı demedi demeyin:)))
Hatta hatta sevdiklerinize de birer kavanoz hediye etmenizi tavsiye ederim ,pek mutlu oluyor insan:)

Hadi bakalım o halde çaylar sizden reçel bendennn,

Buyurun tarifimize... 



Malzemeler:

1 Kg. Çilek
1 Kg. Tozşeker
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı:

Çilekleri ezmeden dikkatli bir şekilde yıkayıp süzün ve saplarını koparın.
Geniş bir tencereye çilekleri koyup toz şekerin tamamını üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 1 gece bekletin.
Orta hararetli ocakta yarım saat kadar pişirin.Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu ilave edin.
Köpükleri de kevgir vs. yardımıyla alarak reçelinizi pişirin.
Afiyetle de sevdiklerinize ikram edin :)




Afiyet Olsun...

Reçel Tadında Günler Herkese...

15 Ağustos 2013 Perşembe

Domatesli Biberli Muffinler

Share |
Canım canım blogcanlarım,

Keyifler yerindedir inşallah maşallah... Tüm kalbimle Ramazan Bayramınızı kutlarım öperim,sarılırım.:)

Veeeee çayınızın yanına eşlik etmesi için de nefissssss bir muffin tarifi verip kaçarım:)) Deneyin bayılacaksız ....


Malzemeler:

3 Yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1 Adet domates
2 Adet çarliston biber
1/4 demet dereotu
100 gr. kadar beyaz peynir,
1/2 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
tuz (estuz baharatlı kullandım)
aldığı kadar un

süslemek için,
çörek otu ve susam

Yapılışı:

Yumurta ve tuzu iyice çırpıyoruz.
Sütü ,yoğurdu,sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Domatesin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkararak küp küp doğruyoruz.
Biberleri ve dereotunu ince ince kıyıyoruz.
Peynirleri de ezerek hepsini birden karışıma ilave ediyoruz.
Mahlep,kabartma tozu ve yavaş yavaş da (2 su bardağı civarı) unu da ekleyerek karıştırıp kalıplarımıza pay yapıyoruz. Üzerlerine susam ve çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.



Sevgi Dolu Öpücükler

Afiyetle...
 
Visual Design By Afet