26 Nisan 2013 Cuma

Kıymalı Türlü Yemeği

Share |
Merhabalar canım canım blogcanlarımmmm,

Bir haftadır Antalyada'yız...İnanılmaz bir hava var.Yağmurla geldik ama sanki hiç o yağmurları yaşamamış gibiyiz.Kuşlar cik cik,heryer yemyeşil ve gökyüzü de masmavi...İçimize çiçek kokularını çekiyoruz sürekli:)Oksijene doyduk resmen:)) Eee antalya'ya gelip de pazara gitmemek olmaz tabi...Daha öncede yüzlerce kez söylemişimdir 101. olsun hadi:) bayılıyorum buranın pazarlarına...O kadar taze ki  herşey...Onu mu pişirsem bunumu pişirsem diye eve dönene dek heyecan yapıyorum:))) pazar dönüşü yürümüyorum zıplıyorum resmen:))Eee bu gibi durumda da türlü yapmak kaçınılmaz oluyor tabi:)))

Hepinizi seviyorum,öpüyorum ve türlü türlü türlümüze geçiveriyorum:)



Malzemeler:

1 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
5 adet taze fasulye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı sıvıyag
100 gr.dana kıyma
tuz,su,karabiber

Yapılışı:

Kıymayı soğanla birlikte ayçiçek yağında iyice kavurun.
Sarımsakları rendeleyip kıymalı harca ilave edin.Salçayı ilave edip azıcık suyla açıp karıştırın.
Bütün malzemeleri iri küpler halinde ve eşit şekilde doğrayın.
Tencereye ilave edip, karıştırıp, tuzu ve baharatları ilave ederek suyunu da kontrollü olarak ekleyerek pişmeye bırakın.
Sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN.





19 Nisan 2013 Cuma

Pirinç Pilavı Salatası

Share |
Bizim evde daha önce de söylediğim gibi pilav günlük tüketilir. İkinci güne kalmışsa talep olmaz.Eee canım pilav çöpe mi gidecek elbette hayırrrrr:) Daha önce de  burada  bulgur pilavının salata versiyonunu paylaşmıştım. Şimdi de pirinç pilavımızın salata halini paylaşma zamanı:) Tavsiye ederim hiç çakılmıyor pilav olduğu ve afiyetle de yeniyor haberiniz olsun:)

Herkese musmutlu ,reprenkli bir hafta sonu dilerimmmm.

Buyurun tarifimize,


Malzemeler:

1 Kase pirinç pilavı
2 yemek kaşığı mısır
6 adet kornişon turşu
1/3 demet Dereotu
1/3 demet Maydonoz
2 dal Yeşil Soğan
1 yemek kaşığı limon suyu
pancar turşusu suyu

Yapılışı:
Bütün malzemelerimizi ince ince doğrayıp pirinçle karıştıralım.
Pancar turşusu suyumuzu göz kararı pirinçlere pembe rengi verecek şekilde salatamıza ilave edelim.
Pirinç salatamızı karıştırıp ,servis kaselerimize alalım.

Afiyet Olsun.

Sevgi Dolu Öpücükler


12 Nisan 2013 Cuma

Peynirli Semizotu Salatası

Share |

Bu harika havaya ancak böyle renkli renkli bir salata yakışır diyerek hepinizi öpüyorum, seviyorum veee

musmutlu ,mis gibi bir hafta sonu diliyorum:)



Peynirli Semizotu Salatası İçin,
 
Malzemeler:

1 /2 demet Semizotu
1/3 demet roka
1/3 demet Maydanoz
1/3 demet Dereotu
1 dal yeşil soğan
8 Adet Cherry Domates
2 Adet Salatalık
2 yemek kaşığı mısır
Peynir
Kuru Soğan

Sos İçin;

Nar Ekşisi
Zeytinyağı
Limon Suyu
Tuz

Yapılışı:

Semizotunu yıkayıp yapraklarını zedelemeden elimizle koparıp servis kasesine alıyoruz.
Yıkanmış maydanozu, dereotunu, rokayı ince ince kıyıyoruz.Soğanı piyazlık doğruyoruz.
Domatesleri salatalıkları da doğrayıp,mısırı ekleyip sosumuzu hazırlayıp bütün malzemeyi harmanlıyoruz.Dilediğiniz peynir çeşidinden zar büyüklüğünden küpler doğrayıp salatamızı süsleyerek servise hazır hale getiriyoruz.

AFİYET OLSUN :)

10 Nisan 2013 Çarşamba

Bir Bahara Daha Beraberce Merhaba Dedik

Share |
Cumartesi günü güneşli sıcacık tam da adına yakışır bir şekilde Sevgili Senem'in organizatörlüğü ve Hecha sponsorluğunda birbirinden kıymetli blog yazarları ile bahara merhaba dedikkkk...




Şaka maka 6,5 senedir neredeyse blog yazıyorum ve hala aynı heyecanı aynı keyifi aldığımı cumartesi günü tekrar hissettim.Sabahleyin zıplaya zıplaya buluşma mekanına gittim:)

İçeri girer girmez kapıda kollarını bana açmış bir sürü kucakla karşılaştım:)Kimi öpeceğimi ,kime sarılacağımı bilemedim vallahi...Gün boyu öpüşüp kucaklaşıp, kıkırdayıp durduk:) Sevgi kelebeğine döndük:)


Dostlarla güle oynaya nefissss bir kahvaltı yaptık...Uzun uzun sohbet ettik ve tabi bol bol fotoğraflar çektirdik:)



Hacılarımla sohbetin belini kırdık yine:) Öyle çok seviyorum ki sizi...Her bahara beraber merhaba diyelim inşallahhhhh....

O gün bir kez daha anladım ki blog yazarlarının daha sık bir araya gelmesi gerekiyor...Zamanla yarıştık resmen,hatta ıskaladığım ve kalabalıkta göremediğim bir kaç arkadaşımın olduğunu sonradan resimlere bakarken fark edip üzüldüm:(

Sponsor olan  firmalar Simit Sarayı, Orkide Hareketi, Durance, Makarna Lütfen, Tavsiye kanalı , Algida'ya ve tabi ana sponsor hecha'ya bizleri yalnız bırakmadıkları için sonsuz teşekkürler...

Beraberce daha nice güzel mevsimlere blogcanlarım...

Sevgi  Dolu Öpücükler

9 Nisan 2013 Salı

Pastırmalı Madımak Yemeği

Share |

Merhabalar canım canım blogcanlarımmmm...

Tam yaz geldi diye kakarakikiri yaparken kış tekrar geri döndü...Tabi peşinde hastalıklarla...Hafta sonundan beri inanılmaz hastayım,acayip grip oldum, sürünüyorum resmen...Çocuklara geçecek diye ödüm kopuyor köşe kapmaca oynuyorum onlarla:)) İnşallah bebelere bulaştırmadan çabucak kurtulurum bu pis virüsten...

Geçen haftalar da Sebze sepeti sayesinde Madımakla tanışmış oldum:) Acayip heyecan yaptım yeni bir şey pişireceğim için:)) Ama ayıklaması varyaaaa offf tek başına çekilecek çile değil:) Kesinlikle imece usulü yapılıp pişirilip hep beraber elimize sağlık diye diye yenilecek br yemek bence:)
Tadı güzel mi derseniz evet süperrrr:) yapar mıyım tekrar ,ayıklaması yüzünden sanırım hayır:))) Peki taze miydi ...tıpkı diğer denediğim ürünler gibi taptazeydi...teşekkürler Sebze Sepeti 

O halde bu tarif daha önce benim gibi bu otla tanışmamış olanlar için gelsinnn:)))



Madımak yemeğimiz için,

Malzemeler:

1 kilo ayıklanmış madımak
1/2 kurusoğan
10 dilim pastırma
1 çay bardağı bulgur
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz

Yapılışı:

Ayıklanmış madımakları yıkıyoruz,süzüyoruz
Ayçiçek yağında yemeklik doğranmış soğanı kavuruyoruz.
Salçayı ilave edip biraz sıcak suyla salçayı açıp karıştırıyoruz.
Madımağı ve bulguru ilave edip göz kararı biraz daha su ilave ediyoruz.
tuzu ve pastırmayı da ilave edip pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




2 Nisan 2013 Salı

Domatesli Biberli Tavuk Sote

Share |

Bugün yine hemen herkesin sıklıkla acil durum da "camı kırınız"dan sonra ilk akla gelen cümlelerden olan "bi tavuk sote olaydı iyiydi" tarifiyle sizlerleyim:))))

Aslında bugün uzun uzun yazasım kıkırdayasım var sizlerle... ama sürem o kadar az ki 4 dişlim sayesinde...iyice ayaklandı ,ele avuca gelmeye başladı..."Bağlasan durmam "modunda sürekli...etrafı keşfetmek,ağzına bulduğu şeyleri tıkıştırmak ve kucak en büyük keyfi...
Mesela bu yazıyı bile dizi formatında yazıyorum şu an sizlere:) tahmin edersiniz ki konsantre falan kalmıyor:) Şu sıralar yazmaya değil yemeye konsantreyim sadece diyorum ve tarife geçiyorum:)

Sevgi dolu, sıcacık, koskocaman öpücükler:)


Tavuk Sotemiz İçin,

Malzemeler:

3 Adet tavuk göğsü
2 Adet domates
3 Adet çarliston biber
1 diş sarımsak
1 Adet minik kurusoğan
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz,baharat

Yapılışı:

Soğanları küp küp doğrayıp ,sarımsağı rendeleyip sıvıyağda hafifçe kavurun.
Tavuk göğüslerini kuşbaşı şeklinde doğrayıp soğanlarla kavurmaya devam edelim.
Renkleri değişip,hafifçe küçülmeye başlayınca dilediğimiz şekilde doğradığımız biberlerimizi ilave edip bir kaç dakika soteleyelim.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp tenceremize ilave edip karıştıralım. Tuzu ve sevdiğimiz baharatları da ekleyip pişmeye bırakalım.

Afiyet Olsun


 
Visual Design By Afet