23 Ağustos 2013 Cuma

Çilek Reçeli

Kahvaltıyla oldum olası çok aram yoktur. Peyniri mesela reçelsiz asla yiyemem ,cinsimdir:) Vişne ve çilek reçeli benim kahvaltı yapmamın da tek sebebidir diyebilirim aslında :)) onlar yoksa ben de yokum dermişim:)
Hele insanın kendi yaptığı reçeli kızarmış ekmeğin üstüne sürüp yemesi yok muuu akıllara zarar valla :)))
Vaktiniz varsa reçellerinizi kendiniz yapın derim ,hem kolay hem de siz yaptığınız için ikram etmesi de çok havalı demedi demeyin:)))
Hatta hatta sevdiklerinize de birer kavanoz hediye etmenizi tavsiye ederim ,pek mutlu oluyor insan:)

Hadi bakalım o halde çaylar sizden reçel bendennn,

Buyurun tarifimize... 



Malzemeler:

1 Kg. Çilek
1 Kg. Tozşeker
1/2 adet limonun suyu

Yapılışı:

Çilekleri ezmeden dikkatli bir şekilde yıkayıp süzün ve saplarını koparın.
Geniş bir tencereye çilekleri koyup toz şekerin tamamını üzerine gezdirin.
Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde 1 gece bekletin.
Orta hararetli ocakta yarım saat kadar pişirin.Pişmesine 10 dakika kala limon suyunu ilave edin.
Köpükleri de kevgir vs. yardımıyla alarak reçelinizi pişirin.
Afiyetle de sevdiklerinize ikram edin :)




Afiyet Olsun...

Reçel Tadında Günler Herkese...

5 yorum:

Nursevin Sönmez dedi ki...

çok güzel görünüyor. ellere sağlık. afiyetle..

Değmesin Yağlı Boya dedi ki...

Bir kavanoz bana da yaparmisiniiiiz???cilek recelini bende peynirsiz yiyemem ayni cinsteniz :) Subhanallah ne guzellikler yaratiyor rabbbimiz cok guzel.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ellerine sağlık Zeynepciğim... Aynı şekilde tek yediğim reçel çilek ve vişne ve kızar ekmek üzerinde :)

Umut Sepetim dedi ki...

Benim de kahvaltı ile pek aram yoktur aba peynire bayılırım.:)
Mağazaların şarküteri bölümünde sanki ayakkabı çanta izler gibi izler peynir seçmeye çalışırım :)
Reçelin çileğini de pek severim.
Ellerine sağlık canım,afiyet şifa olsun :)

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

En çok sevdiğim reçeldir, çilek reçeli, çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık