29 Mart 2012 Perşembe

Kremalı Lor Peynirli Çörekler

Share |

Şıkır şıkır bir güne merhaba dedik bugün...Besili bir kelebek gibi hissediyorum kendimi:) Güneşi gördükçe içim pır pır ediyor resmen. Yerimde duramıyorum:)
Gördüğüm kadarıyla piknik sezonu da ufak ufak açılmaya başlamış bulunmakta... hafta sonuna fikir olması açısından pişerken kendisine aşık edecek nefis çörek hazırladık Emre'mle piknik sepetleriniz için...
Çaylar sizden çörekler bizden bugün:)

Hadi bakalım pratik ve bir o kadar nefisss tarifimize buyurun diyorum ve hepinizi öpüyorummm:)



Çöreklerimiz İçin,

Malzemeler:

2 Adet yumurta
1 kutu krema
1 su bardağı kadar lor peyniri
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı sirke
1/2 demet dereotu
1/3 demet maydanoz
aldığı kadar elenmiş un

süslemek için,

susam ve çörekotu

Yapılışı:
1 yumurta sarısını daha sonra çöreklerimizin üzerine sürmek için ayırıyoruz.
Yumurtaları geniş bir yoğurma kabına alıyoruz.
Kremayı ,sıvıyağı,tuzu,şekeri,sirkeyi koyup kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
Dereotunu ve maydanozu ince ince kıyıp ,lor peyniriyle beraber karışıma ilave edip tekrar karıştırıyoruz.
Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayacak bir hamur hazırlıyoruz.
Hamurdan parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
üzerine daha önce ayırdığımız yumurta sarısından sürüp susam ve çörek otu ile süslüyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında çöreklerimiz kızarana dek pişiriyoruz.

AFİYET , BAL OLSUN

27 Mart 2012 Salı

Kabaklı Çorba

Share |
Bizim evde çorba çok sevilir...Eşime özellikle "sana çorba yaptımmm" dediğimde pek mutlu olur,hediye almış gibi sevinir:)))Emre'cim de bir o kadar mutsuz ve bedbaht olur:)))))Benim içinse yaz kış fark etmez, seve seve afiyetle içerim...

Geçen haftalarda karlı buz gibi İstanbul'un soğuk havasında içimizi ısıtmak için hazırladığım çorbalardan biri de bu nefis kabaklı çorbaydı...Hem pratik hem besleyici...Şifa niyetine blogcanlarım:)))))

Hepinizi seviyorummmmm ,öpüyorummmm veee tarife geçiyorum:))


Çorbamız için,

Malzemeler:

 1/2 Adet kurusoğan
1 diş sarımsak
1 Adet patates
1 adet havuç
3 Adet kabak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acıbiber salçası
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
tuz
su
kuru nane

Yapılışı:

Soğanı ,sarımsağı yemeklik doğrayıp sıvıyağda hafifçe kavuruyoruz.
Patatesi,havucu ve kabakları rendeleyip soğanların üzerine ilave edip karıştırıyoruz.
Salçaları,tuzu ve kontrollü olarak suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra blenderdan geçirip 5 dakika daha kaynatıp,nane ile süslüyoruz.
Sıcak sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN






21 Mart 2012 Çarşamba

Kivi Soslu Muhallebi

Share |
Sonunda beklediğimiz ,özlediğimiz havaya kavuştuk çooook şükür...
Ağaçlar tomurcuklanmaya ,çiçekler açmaya başladı,papatyalar da tüm güzelliğiyle ruhumuzu, gözümüzü ,gönlümüzü doyuruyor...İçimiz kıpır kıpır...
Ah bir de kışın itinayla alıp, yaza veririz birşeycik olamaz dediğimiz kilolarımız da olmasa:)))
Ah ahh:)) Bizim evde tatlılar sütlü tatlı olmaya başladı yavaş yavaş...
Fotoğraftaki tatlı da akşam Sülo'da yenmek üzere soğumayı bekliyor.Dumanı  üstünde yani:)))

Hepinizi seviyorum,öpüyorum veee tarife geçiyorummm:)))





Malzemeler:

Muhallebi için,

2,5 su bardağı süt
4 çorba kaşığı pirinç unu
5 çorba kaşığı tozşeker
1 paket damla sakızlı vanilya

Sosu için,

3 adet kivi
3 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:

Sütü ,pirinç ununu,şekeri ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelinceye dek pişiriyoruz.
Kaselere paylaştırıyoruz.
Kivilerin kabuklarını soyup rendeliyoruz,pudra şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
Karışımı muhallebilerin üzerine paylaştırıyoruz.
Soğuk soğuk servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN...


14 Mart 2012 Çarşamba

Domatesli Karides

Share |
Merhaba blogcanlarımmm,

Yine koskoca bir haftayı şaka maka ortaladık...Martın ortasındayız ve güneşe acayip hasretiz...Dışarısı buzzz gibi,evden çıkmak istemiyorum inanın...Alışveriş merkezlerini gezmekten de  resmen içimiz bayıldı.
Nisanda 2 hafta kadar bir Antalya kaçamağı yapmak istiyoruz.İnanın şimdiden Emre'mle bavulumuz hazır.Sürekli masmavi gökyüzünün,içimizi ısıtan güneşinin hayallerini kuruyoruz oğlumla...Emre doya doya bisiklete binme hayali kuruyor,bense o masmavi denize karşı aşkımla Türk kahvelerimizi yudumlayıp, dergiler karıştırma hayalleri kuruyorum:))))
Ah ahh hayali bile güzel....Azıcık kaldı heyecanla dişimizi sıkıyoruz:)))

Tabi dişimizi sıkarken de boş durmuyoruz  veeee nefisss domatesli karidesler hazırlayıp sevdiklerimizi şımartmaya devam ediyoruzzz:)

Buyurun tarifimize...


Malzemeler :

1 paket iglo gurme karides (250 gr.)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
tuz,karabiber

Süslemek için, maydonoz

Yapılışı:

Tavamıza zeytinyağını koyup hafifçe ısındıktan sonra karidesleri ve ikiye böldüğümüz sarımsakları atıp 5 dakika kadar soteliyoruz.
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp karideslere ilave ediyoruz.
Salçaları ,tuzu ve bir tutam karabiberi de ekleyip domatesler suyunu çekinceye dek pişiryoruz.
Sarımsakları çıkarıp,karidesleri servis tabağına alıp ince kıyılmış maydanozla süsleyip servise hazır hale getiriyoruz.






AFİYET BAL OLSUN...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER :)



7 Mart 2012 Çarşamba

Valonia Çikolata ile Cennete Düştüm Sanki

Share |

Merhabalar sevgili blogcanlarımmmm,

Geçen haftalarda Binnur Hanım'dan tatlımı tatlı bir workshop daveti aldım.Konu çikolata veya dondurma olunca bende akan sular durur biliyorsunuz:) Acayip sevindim:)

Hele bir de Aylincim ,Yasemincim ve İnci ablamla grup olduğumuzu öğrenince sevincime sevinç katıldı:)
Güle oynaya düştük yollara...

Binnur Hanım ve Burak Bey bizi Valonia Chocolate Cafe 'de sıcacık karşıladılar...Kahvelerimizi içip,sohbet edip heyecanla çikolataya bulanmak için atölye bölümüne geçtik:)


Çikolata ustası Erdoğan İnan'ın süper ustalığıyla ve sempatikliğiyle harika vakitler geçirdik.


İnanın cennete düşmüş gibi hissettim kendimi...Sağım solum önüm arkam çikolata doluydu:)))) Hem yedik,hem dinledik,hem öğrendik...

Lüp lüp yediğim el yapımı çikolataların hiç de kolay yapılmadığını öğrendikten sonra ,saygı duruşunda yemeye başlar oldum çikoları:))) 3 kere 5 kere düşünerek sindire sindire lüplüyorum artık:))))


Erdoğan Şefimiz resmen bizi kendisine hayran bıraktı...Resmen usta yani...


Bu nazar boncuklu çikolatanın görüntüsüne bayıldımmmm...Erdoğan usta için bunu yapmak çocuk oyuncağı tabi:))) Ah bir de bana sorun:)))


Bu harika cafe'ye muhakkak gidin derim.Nefis lezzetlerle karşılacaksınız söylemedi demeyin.Mesela Türk kahvesini öyle şık getiriyorlar ki kendinizi pek özel hissediyorsunuz:) Artık gerisini siz düşünün...

Gerçekten süper ama süper bir gün geçirdim...Binnur hanım'a ,Burak Bey'e,Erdoğan Bey'e veee Valonia Çikolata'ya çok çok teşekkür ederim.

Not: Yasemin'e ve Aylin'e fotoğraflar için ayrıca teşekkür ederim:)))

Sevgi Dolu Öpücükler



5 Mart 2012 Pazartesi

Krem Şantili Kakaolu Kurabiyeler

Share |

Merhabalar canım blogcanlarımmm,

2 gündür şıkır şıkır bir hava var,soğuk ama yine de güneşin güzelliği içimizi ısıtmaya yetiyor. Valla baharı bekler oldum kumrular gibi:)))Çok özledim şöyle montsuz, atkısız, titremeden özgürce gezmeyi:)))

Soğuk ve karlı havalarda eve kapandığımız zaman Emre'yi oyalamak oldukça zor oldu.
Beraber sürekli bir aktivite içerisindeydik..Son 1 aydır bilime adamış durumda kendisini...Her şeyi kesiyoruz,yapıştırıyoruz,çiziyoruz ,boyuyoruz...Diş macunu kutusundan otobüs yapıp ,bonibon kapaklarından tekerlekler yapıyoruz vs. vs. ...Oda da yer kalmadı ,bir girsem odasına battal boy çöp poşetini fullerim inanın:))))Ah ahhh bilime saygımızdan atamıyoruz da:))))

Değişiklik arayışlarımızda da oyunlardan sıkıldıkça  mutfağa attık kendimizi. O daha çok bulaşık adı altında mutfağı yıkamak istese de ben daha az zararla, günü kurtarmak adına  pişirme konusunda ısrar ettim sürekli:))))
Beraber güle oynaya  yaptıklarımızdan biri de krem şantili kurabiyeler oldu. Emre yemesinden çok yapmasını sevdi her zaman ki gibi:))) Bense onun eli değdiği için bayıla bayıla yedim pek tabi ki:)))

Tarifi uzun zaman önce sevgili Müge 'de görmüştüm,ben değişiklikler yapıp Emre'ye göre uyguladım:)
Lafı daha fazla uzatmadan  hemen tarife geçip,herkese mutlu mutlu kurabiye tadında günler diliyorummmm:)




Kakaolu Krem Şantili Kurabiyeler İçin,

Malzemeler:

1 kutu kakaolu krem şanti (2 pk.)
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pirinç fındık
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
2-2,5 su bardağı kadar un

Yapılışı:
Bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp yoğuruyoruz.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elmizle yuvarlayıp,yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER


1 Mart 2012 Perşembe

Silverline Blogger Etkinliği

Share |
Merhabalar Blogcanlarımmm,


Geçen hafta Burçin Hanım'ın kıymetli davetiyle Silverline'nın Sahrayıcedit info merkezinde bir tanıtım toplantısına katıldım.
Blogcanlarımla da uzun uzun sohbet edebilme şansı yakaladık:)


Hem Silverline markasını ve ürünlerini tanımaya çalıştık hem de bir önceki postumda da yazdığım En başarılı fırın yemekleri yarışması hakkında sevgili Gülhan Kara ile keyiflimi keyifli sohbetler ettik.
Bizlere elmalı pay ve ıspanaklı kiş de hazırladı ,bayıla bayıla yedik valla sıcak sıcak:)))Nefisti nefis...


Bu keyifli yarışmayı kaçırmayın derim.

1 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında Silverline’ın facebook sayfası üzerinden toplanacak başvurular Mutfak Koçu Gülhan Kara tarafından değerlendirilecek. Finalist olarak seçilen 10 yarışmacı, tariflerini

Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesinde birebir uygulayarak büyük ödülleri kazanmak için yarışacak.

İlk 3’e giren finalistlerin birbirinden şık ödüller kazanacağı yarışmada;
Birinci SLV 240 fırının; İkinci AS 126 F ocağın; Üçüncü ise Crystal Line Inox aspiratörün sahibi olacak.



 
Bu keyifli etkinlik için,güleryüzlü Burçin hanıma,Silverline'a ve Gülhan Hanım'a çok çok teşekkür ederim.

Sevgi Dolu Öpücükler

 
Visual Design By Afet