25 Şubat 2012 Cumartesi

Koroplast ile Küçük Mutfak Sırları Etkinliği

Share |
Geçen haftalarda Yemek danışmanı ve yazarı Sedef İybar ve CNNTürk kanalında “Arda’nın Mutfağı”olarak tanıdığımız yemek uzmanı Arda Türkmen’in de katıldığı Koroplast  ile Küçük Mutfak Sırlarımızı paylaşmak için MSA'nın yolunu tuttum.

Önce biz blogcanlar bir süre hasret gidermeye çalıştık her zaman ki gibi:)))

Sonra da Küçük Mutfak Sırları yolculuğuna çıkmak için heyecanla yerlerimizi aldık:)

Sedef Hanım ve  Arda Bey öyle müthiş bir enerji saçıyorlardı ki etrafa inanın orada bulunduğumuz süre içinde resmen bizleri sarıp sarmaladılar ...Vakit hiiiiç geçmesin istedim.


Hem sohbet ettik,hem fikir alışverişi yaptık,hem güldük ,hem de koroplast pişirme kağıdında somon balığı veee yine koroplast fırın torbasında kuzu incik pişirip, afiyetle yedik.
Kapanışımızı da streç filme sarılarak hazırlanmış nefissss bir  mozaik pastayla sonlandırdık:)


KOROPLAST "HAYATI KOLAYLAŞTIRIR"...

Bu slogan kalite ve teknolojisiyle insanların yaşam kalitelerini daha kolaya daha iyiye götürmeye yönelik firma vaadini vurgulamaktadır.
Koroplast, Türk tüketicisini çöp torbasıyla ilk defa 80'li yıllarda tanıştırdı ve planlı yatırımlarıyla sektöründe her zaman ilkeleri gerçekleştirdi.
Koroplast bugün çöp torbası, buzdolabı poşeti başta olmak üzere, alüminyum folyo, streç film, kilitli poşet, fırın torbası, yağlı pişirme kağıdı, mikrodalga pişirme torbası, sünger , cam bezi ve temizlik bezleri gibi ürünlerin de ilavesiyle daha geniş ürün yelpazesine sahip oldu.
Ambalaj , hastane , ev dışı tüketim ve de perakende sektörlerine özel ürünler üreterek öncülük yaptı.
Koroplast müşterilerinin desteği, 38 yıllık bilgi birikimi, teknolojik donanımı, AR-GE yatırımları ve uzman satış pazarlama kadrosu sayesinde marka olmuştur.
Koroplast, ilklere imza atmaya ve hayatı kolaylaştırmaya devam edecektir.



Bu keyifli mi keyifli etkinliğe davet eden sevgili Excel Danışmanlık Feryal Sipahi’ye, Koroplast yetkililerine, Sedef Hanım'a ve Arda  Bey'e ,Tüm MSA çalışanlarına sonsuz teşekkür ederim:)

Sevgi Dolu Öpücükler :)

21 Şubat 2012 Salı

Kakaolu Muhallebi

Share |
Bu güzel güne bir muhallebi tarifi iyi gider değil mi blogcanlarım...

İlk cemre de düştü,kiloları yavaş yavaş atmamızın zamanı geldi...Bütün kış yuvarlandık artık bir dur demek lazım bu gidişe sanki:))
İşe tatlılardan başlayalım mesela...Zaman masum muhallebi zamanıdır blogcanlarım:)
Bir taşla iki kuş vurup hem bebeleri sevindirelim hem de kendimizi:))

Buyurun pratik tarifimize:)


Malzemeler:

2,5 Su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1/2 çay bardağından 1 parmak fazla pirinç unu
1 paket vanilya
1 paket nestle sıcak çikolata tozu (22 gr.)
2 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı becel margarin

üzeri için,rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

Bütün malzemeleri orta boy tencerede muhallebi kıvamı alıncaya sürekli  karıştırıyoruz.Ocaktan almadan margarini ilave edip tekrar karıştırıp kaselere servis yapıyoruz.Soğuduktan sonra arzuya göre üzerlerine çikolata rendeleyip soğuk servis yapıyoruz

AFİYET BAL OLSUN :)


13 Şubat 2012 Pazartesi

Komili İle Nefis Yemekler Pişirdik

Share |
Geçen haftalarda Sevgili Ebru 'dan aldığım bir davetle EKS 'de  Şef Barış Aytekin eşliğinde Komili  ile nefis lezzetler pişirmeye gittim.


Gerçekten bu güzel akşamın her anı hem hoş, hem de lezzet dolu yaşadım :)

Bu defa partnerim canım canım Gülercim oldu. Beraber güle oynaya,kıkırdayarak hünerlerimizi sergiledik.

Barış Bey'in pozitif enerjisiyle neler pişirdik nelerr...

Nefissss bir Kuru meyveli kuzukulağı salatası  hazırladık .Ben en çok bu salatayı sevdim:)
Sonracıma Keçi peyniri dolgulu közlenmiş kırmızı biber dilimleri , Hünkar Beğendi veee Dondurma eşliğinde karakuş tatlısı hazırladık.



Sonra bizler için hazırlanan bu güzel masa da hoş sohbetler eşliğinde pişirdiklerimizi yiyerek gecemize nokta koyduk.


Sevgili Barış Aytekin'e ,Eks mutfak ve ekibine,Komili'ye ve sevgili Ebru'ya bu güzel gece için tekrar teşekkür ederim.

Sevgi Dolu Öpücükler

9 Şubat 2012 Perşembe

Kerevizli Kış Çorbası

Share |
Dışarıda buzzzz gibi bir hava var...Kar tüm güzelliğiyle yağmaya devam ediyor. Soğuğu çok sevmediğim halde kar yağdığı zaman içim içime sığmıyor...Heyecanlanıyorum her defasında...Sıcak çikolata  ve kurabiye moduyla uyanıyorum güne:) Sonra gözümün önünde çorbalar uçuşuyor vs.vs. :)))İlerleyen vakitlerde kek mi yapsam,sahlep mi içsek diye diye de günü bitiriyorum resmen:)

Hava bahane iştah şahane dedikleri bu olsa gerek:)))

Havalar nasıl olursa olsun bizim havamız hep güzel olsun blogcanlarım:)))

Şimdi size geçen hafta hasta hasta gözüm kapalı yapıp, şifa niyetine içtiğim çorbamın tarifini verip ,hepinizi öpüp ,kar moduma geri döneyim:)

Buyurun tarifimize,


KEREVİZLİ KIŞ ÇORBASI

Malzemeler:

2 adet kereviz
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kuru soğan
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Tuz
Su
karabiber

Yapılışı:

Ayçiçek yağında küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Bütün sebzeleri küp küp doğrayıp tencereye ilave ediyoruz.
Limon suyunu,tuzu ve kontrollü olarak suyu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya dek pişiriyoruz.
Piştikten sonra çorbamızı blenderdan geçirip 3-5 dakika daha kaynatıyoruz.
Karabiber ve arzuya göre pul biber serpip sıcak servis yapıyoruz.

AFİYET OLSUN


1 Şubat 2012 Çarşamba

Hürrem Sultan Keki

Share |
Canım canım blogcanlarımmmmm,

Çoooook pek çok özledim ama ben siziiii...Arazi oldum sanıyorsunuzzz ama olmadım:)))

Bir önceki postumda hatırlarsanız feci hasta olduğumu yazmıştım size...
Uzun senelerdir böyle hasta olduğumu hatırlamıyorum inanın ...Yatağa düştüm resmen,elim ayağım tutmadı günlerce diyebilirim.Bu nasıl bir griptir böyle anlamadım gitti...1 ay süründüm inanın,hastayım demekten utanmaya başlamıştım artık:))) Üzerimden tır geçmiş gibi hissediyordum kendimi kısaca:)

Neyse geçti gitti çok şükür...düzelir düzelmez bu nefis kekle mutfak açılışımı yapıp kendimi ve aşkımı ödüllendirdim.

Normal sıradan bir kek aslında:)))Sülüman'ı çok sevdiğimi biliyorsunuz artık...Çarşamba günleri Hürrem'cim odasına çekildiğinde kuru meyveler çerezler falan  atıştırıyor ya hani arada bir:)))işte bende ondan esinlenerek uydurdum bu nefis kekin adını...Ellerime sağlık valla:)))Ailecek pek sevdik,pek beğendik.

Bugün de günlerden Sülüman günü olunca hemen sıcağı sıcağına yayınlayayım hem de şeytanın bacağını kırayım dedim.

Vakit de var,akşama çayın yanına süper olur benden söylemesi:)))




Hürrem Sultan Kekimiz İçin,

Malzemeler:

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
8 adet kuru incir
8 adet kuru kayısı
1 çay bardağı pirinç fındık
1 çay bardağı damla çikolata
2 yemek kaşığı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı tarçın
1/3 çay kaşığı zencefil tozu
bir tutam toz karanfil
1,5 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Yumurtalarla şekeri iyice çırpıyoruz.
Ayçiçek yağını ve sütü ilave ediyoruz,tekrar karıştırıyoruz.
Tarçını,karanfili,zencefili,kakaoyu,vanilyayı,kabartma tozunu ,fındığı ilave edip karıştırıyoruz.
Yavaş yavaş unu ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
İnciri,kayısıyı küp küp doğruyoruz,üzüm ve çikolatalarla beraber hafifçe unlayıp kek karışımımıza ilave ediyoruz ve tekrar karıştırıyoruz.
Yağlanmış ,unlanmış kek kalıbımıza harcımızı döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.



AFİYET BAL OLSUN...

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER






 
Visual Design By Afet