7 Aralık 2012 Cuma

Rossopomodoro Ve Kavaklıdere Pizza-Şarap Atölyesi


Çarşamba günü Sevgili Sibel Savacı'nın daveti ile Rossopomodoro 'da Sevgili Levon Bağış 'ın yemek ve şarap uyumunun inceliklerini anlattığı acayip keyifli bir atölyeye katıldım.


Önce biraz mekanı anlatayım size:)Rossopomodoro nefisss Napoli pizzaları yiyebileceğiniz ,ulaşımı kolay ,çok hoş sıcacık ,nezih,tertemiz bir mekan.Pizzalar "cuk" diye midenize oturmuyor ama yedikçe yiyesinizin gelmesi açısından da biraz sakıncalı:)

Ürünlerin bir çoğu Napoli yakınlarındaki Campania Bölgesinden geliyormuş.Mozerella peynirleri,Domates sosları,zeytinyağları,unları aklımda kalanlardan sadece bir kaçı.



Pizzalar göz açıp kapayıncaya kadar hazırlanıyor.Pizzanızı pişerken izlemeniz mümkün:)



Hazırladığımız pizzaların tadına bakarken şaraplar hakkında da bilmediğimiz bir sürü hoş şeyler dinledik.Levon Bey öyle keyifle anlatıyor ki sıkılmanız imkansız.
Aramızda kalsın ama keşke zaman biraz daha uzun olsaydı da daha çok dinleyebilseydik diye düşünmedim değil yani:)




Bir yemeğin tek bir şarapla uyumu söz konusu değilmiş.En iyi uyumu bulmak için şarabın ve yemeğin temel öğelerini incelemek gerekirmiş.


Başarılı bir lezzet yakalamanın püf noktası ise her yörenin mutfağının ,kendi yöresinin şarabıyla uyumlu olmasıymış:)


Atölyede tadına baktığımız Kavaklıdere şarapları; 

Torre Terza Pinot Grigio IGT 2010, Vin-Art Narince-Chardonnay 2011, Egeo Sauvignon Blanc 2011, Egeo Roze 2011, Vin-art Kalecik Karası-Syrah, Prestige Öküzgözü 2009, Chianti Dogc 2010, 

Benim yıldızlı favorim ise Egeo Sauvıgnon Blanc 2011 oldu:)


Bu keyifli gün için Rossopomodora'ya , Kavaklıdere'ye   ,Sevgili Levon bağış'a,Tansel Bey'e ,Sibel Hanım'a çok çok kocaman teşekkürler ederim:)


Sevgi Dolu Öpücükler

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Süpermiş,bende bayılıyorum böyle etkinliklere..Aklım kalmadı desem yalan olur..sevgiler..

İnci Yemek dedi ki...

Zeynebim,çok keyifli bir günde hem özlem giderdik aynı zamanda muhteşem lezzetleri tattık :))herkese tavsiye ederim Rossopomodoro pizza ve makarnalarını.
seni ve kuzumu çok öpüyorum mutlu hafta sonları...

Adsız dedi ki...


Aa fotoğrafım çıkmış blogta! Merhaba Zeynep Hanım, çok güzel bir atölye çalışmasıydı. Böylece blogunuzla da tanışmış oldum. Ben de yazdım, beklerim.
http://geziyazilari.net/pizza-ve-sarap-atolyesi/
Sevgiler