5 Ekim 2011 Çarşamba

FAİRY Kavurma Şenliğinde Toplandık



Geçen haftalarda Selin Hanım'dan gelen davetle mutlu mutlu "Fairy kavurma şenliği" için düştüm Beşiktaş yollarına...Blogcanlarımla ve sevgili Berna Laçin'le tadına doyulmaz bir kahvaltı yaptık önce:)  Hava şıkır şıkır güneşliydi:)Herşey gayet güzel hazırlanmıştı bizler için.Berna Laçin ' de o kadar sempatik ki tadına doyulmaz saatler geçirdik hep beraber:)Bol sohbetli ,bol fotoğraflı bir gün oldu.



  Yaklaşık 45 bin kişinin katıldığı  Fairy Kavurma Şenliği’nde  markanın reklam yüzü Berna Laçin, Fairy’nin daha soğuk suda bile yağları tek başına çıkarma özelliğini test etti.  Fairy  2.2 metre çapında dev tavada pişen 3 ton kavurmanın yağını yıkadı.

“Fairy Kavurma Şenliği”nde  2.2 metre çapındaki dev tavada 10 aşçı tarafından 3 ton kavurma pişirildi. Ortalama 4 kişiden oluşan bir ailenin her akşam kavurma yemesi durumunda on yılda tüketebileceği 3 ton kavurma gün boyunca halka dağıtıldı. 24 Eylül’de Beşiktaş Meydanı’nda gerçekleştirilen bu etkinliğe yaklaşık 45 bin kişinin katıldı. Markanın reklam yüzü Berna Laçin, “Fairy Kavurma Şenliği”nde Fairy’nin daha soğuk suda bile yağları %100 çıkarma özelliğini katılımcılar önünde test etti.



Etkinlik Berna Laçin öncülüğünde, dev tavada kavurmaların pişirilmesiyle başladı. Alana kurulan “Mutlu Mutfaklar” standında ise yemek yazarı ve deneyimli aşçı Gülhan Kara kendi özel kavurmasını pişirirken, farklı kavurma tariflerini  ve püf noktalarını katılımcılarla paylaştı. Kavurma pişirirken dikkat edilmesi gereken noktalardan birinin baharat olduğunu vurgulayan Gülhan Kara “Kavurmanın en önemli baharatı olan kekik, etin tadını acılaştırmaması için mutlaka et piştikten sonra en son olarak eklenmelidir. Ayrıca kuzunun yağını önden kavurduktan sonra o yağın içine etleri koymak kavurmanın lezzetini arttıracaktır.” dedi.

Kurufasulye ve Hamsi Tava’dan sonra Fairy’den Kavurma Şenliği
Fairy’nin reklam yüzü Berna Laçin “Ben de ailem için güzel sofralar hazırlamaktan çok keyif alıyorum, evde besleyici etli yemekler pişiriyorum ve kavurma en zor çıkan yağlardan biri. Geçen sene düzenlenen Fairy Kurufasulye  ve Fairy Hamsi Tava Şenliği’nde tüketicilerle birlikte, binlerce tabağın ve tavaların yağını yıkayan Fairy mucizesine tanıklık etmiştik. Bu sene  de Fairy Kavurma Şenliği’nde  Fairy’nin daha soğuk suda bile % 100 üstün yağ çıkarma gücüne şahit olduk” dedi.

Tüm tüketicileri, aileleri ve çocuklarıyla birlikte Beşiktaş Meydanı’na  karşılayan  Fairy’nin geleneksel hale gelen şenlik etkinliğinde, alana dev buz heykeli ve oyun alanları kuruldu. Etkinliğe katılanlar, kavurmalarını yedikten sonra Berna Laçin’in düzenlediği yarışmalarda yüzlerce hediye kazanma şansını yakaladılar



KEKİKLİ SAC KAVURMANIN tarifini vermeden de olmaz:)))

Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
4 kişilik
Gerekli malzeme:

1 kg kuzu kuşbaşı
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 tatlı kaşığı kekik
1.      Yanmaz yapışmaz bir sote tavasını iyice ısıtın. Kuşbaşı etlerin yağlı kısımlarını kesip ayırın ve kızgın tavaya atın. Yağ parçacıkları küçülüp kızarana kadar karıştırarak kavurun.
2.      Tavaya etleri ilave edin ve ateşi hiç kısmadan devamlı karıştırarak etleri 15-20 dakika kadar kavurun. Etler suyunu salıp çekmeye başlayınca tuz, karabiber,  kırmızı tozbiber ve kekiği ilave edin. 4 çorba kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip karıştırın. 10-15 dakika kadar kavurduktan sonra sıcak olarak servis yapın.

AFİYET OLSUN

SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER




8 yorum:

muhabbetsofrasi dedi ki...

bende fairy bulaşık deterjanını kullanıyorum ve çok memnunum

dedikleri gibi yağı hemen çıkarıyor :)

güzel bir gün olmuş sizin içinde :)

memolininannesi dedi ki...

ben faıry yı arkadasımda kullandım gervekten harıka..
hakıkaten cok begendım. ama gel gorkı boykot markalar arasında olması kullanmama engel..
tesekkurler yınede tavsıye ıcın...

Elif'in defterinden dedi ki...

Çok da eğlenceli olmuşa benziyor. Ne kadar şanslısınız keşke Ankara'da da olsa..

Unknown dedi ki...

Benim Manavgat güzelim maaşallah sana

sibelyalcincom dedi ki...

Bende bulaşık deterjanını kullanıyorum çok memnunum:))))
Sevgiler

İnci Yemek dedi ki...

Fairy gerçekten mükemmel yıkıyor bulaşıkları,bende fairy kullanıyorum canım:)
çok güzel bir gündü,dönüş yolundaki sohbeti unutamadım:)en kısa sürede tekrarını yapalım:)
çok öpüyorum canımcım...

LeylaK dedi ki...

ne mutlu ne güzelll imrendim doğrusu :)

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

Gönülünce dedi ki...

Bende kullanıyorum çok memnunum...Şenlikde güzel vakit geçirmişsiniz bir daha kıskandım doğrusu:))

Sevgiler...