4 Temmuz 2011 Pazartesi

Yoğurtlu Kuzu Kulağı Salatası

Emre'den sonra benim tatil anlayışım da değişti desem güler misinizzz:)

Belki anne olmadan önce biri bana bunu söylesi "aaa cık cık deme öyleee,ne alakası var falan" diyebilirdim:)))
Şimdi mesela Emre'm güneşten etkilenmesin diye erkenden havuz ,deniz vs. yapıp en geç 11:30 gibi koştur koştur eve geliyoruz:)

Emre'den önce ise "ben Türk'üm bana birşey olmaz" modunda, terliklerimi topuklarıma vura vura havuza yeni gidiyor olurdum:)


Yada dün akşam eşimle yaptığımız gibi ...denize bakarak güneşin batışını izlemek yerine,restoradaki oyun evinin karşısındaki masada yemeğimizi yiyerek keyif aldık mesela.

Manzara sürekli aynı oldu bizde 4,5 senedir:)

Her sene tatilimiz şekil değiştiriyor,bakalım seneye bizimle beraber masa da uzun uzun oturacak mı heyecanla bekliyoruz:))))yoksa yine 2 lokma yiyip oyuna mı devam edecek...

Derler ya gençken yaşa diye:)) valla çocuksuz tatile çıkıyorsanız şayet tadını çıkarın derim:))) Bütün dengeler değişiyor çünkü:))) Demedi demeyin yani...Eskiden plaj çantam dergilerle,kremlerle vs bakım ürünleriyle doluyken şimdi,sinek ilacı,yarabandı,80 koruma faktörlü krem,gemi,araba,kolluk ,kova takımı,kurbağalı simit,deniz topu,çubuk kraker,su,yedek çocuk kıyefeti vs.kendimle alakalı sadece telefon ...oda Allah korusun birşey olursa diye yani istem dışı koyuyorum:)))) Bu sene de has tatili Emre yapıyor kısaca:))

Esas oğlan birazdan uyanacak ve koşturma tam gaz devam edecek...Bana kolay gelsin bakalım:)))Benden son haberler bunlar blogcanlarım...

Herkese mutlu mutlu haftalar dilerim.Beni özleyin tamam mı:)




YOĞURTLU KUZU KULAĞI


Malzemeler:

1 demet kuzu kulağı

1 kase yoğurt

2 yemek kaşığı mayonez

1 diş sarımsak

Tuz



Yapılışı:

Kuzu kulağını yıkayıp,süzüldükten sonra irice doğruyoruz.

Ayrı bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlıyoruz.

Mayonezi ve tuzu da ekleyip ,doğranmış kuzu kulağıyla karıştırıyoruz.

Soğuk soğuk servis yapıyoruz.


AFİYET OLSUN.





7 yorum:

marifet ellerimizde dedi ki...

canım harıka olmus..saglıklımı saglıklı..ellerine saglık:))))

Gönülünce dedi ki...

Ah arkadaşım annelik böyle bir şey işte...Öncelik hep onların küçükkende büyükkende hep onları düşünüyoruz...Canları sağolsun sağlıkları yerinde olsun...Tatilini güzel değerlendir emreyi çok öperim...Salatan harika olmuş ekşi ekşi hımmm nefiss...Ellerine sağlık canım...

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Eeee devir seninkini devri tabii. Delikanlı olup yaz aşklarına koşturduğu zamanı da görürsünüz inşallah.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

deli dolu kadın ne güzel yazmışsın artım bize tatil yok cicim. büyüyüp de kendilerine bakacak yaşa gelince ancak olur ama o zaman da yaşlı moruk oluruz:))) öperim seni çooook çokkk

İnci Yemek dedi ki...

Zeynebim seni zaten özledim canımın içi:))sen de yinede bugünün kıymetini bil derim,çocuklar büyüdükçe dertler çoğalıyor sonra demedi deme:))
şükür ki yaz başında tatil yerini buldun bak biz daha tatile kucak bile açamadık dersler devam etmekte:))sonra aylinimin dediği gibi yaz aşklarına koştuğu günleri sağlıkla görürsün inşallah:))
şimdi gelelim hazırladığın lezzete,
önceki hazırladığın narlı kuzukulağı salatanı denedim enfes bir lezzet oldu:)bu tarifini de deneyeceğim canım,bir ara fotoğraflarım yeni sezona inşallah blogda gösterime girer şimdi bol bol tüketiyoruz:))
ay çok yazdım nasıl özlemişim zeynebim:))çok öpüyorum seni emremi canım.mutlu mutlu tatiller dilerim canım...

Saglıklımutfak dedi ki...

Henüz Denizle deniz kenarı bir tatile çıkmadık. Seneye inşallah. Bırak yapsın çocuk tatil. şurada 2sene sonra zaten harıl harıl okul yollarında kafayı yiyecek;) Keyfini çıkar nunişiim. Bizde seni özledik. Mustafa ya saygı ve sevgilerimi ilet o anlar ne demek istediğimi;)Ellerine sağlık. muck

Tümay Öztürk dedi ki...

Ayy zaten özledik deli gibi:) Adını anmadan geçmiyor bir gün:) Bunları okumam iyi oldu tabii Simaycıkla yapacağımız tatiller için iyi bilgiler:) Çok öpüyorum seni canım benim. Bu arada salatan için de ellerine sağlık:)