23 Mart 2010 Salı

ÖDÜLÜM :)

Share |
Sevgili neclacım ve sevgili ayşegülcüğüm bana bu kıymetli ödülü vermişler:)
çoook teşekkür ederim kızlar çoook...Beni mutlu ettiniz:)

Bu ödülün bazı kuralları varmış. Bunlardan birincisi "Sizi ödüllendirene teşekkür edin" ve "Sizi ödüllendirenin linkini yayınlayın".

Diğer şartları ise;


-Ödülün logosunu yayınlayın.


-7 yaratıcı blogger ödüllendirin ve linklerini yayınlayın.


-Ödüllendirdiklerinizi haberdar edin.


-Kendiniz hakkında 7 ilginç şey yazın..


Zeynep Hakkında 7 ilginç Şey:

-Karşımda biri kaşınmaya başlarsa uyuz gibi bende kaşınırım onunla birlikte:)))
-Yanımda çekirdek yenilmesinden hiç hoşlanmam,eğer ben de yiyiyorsam sorun yok ama:))))
-Panik bir yapım vardır,birşeyi düşününce hemen olsun isterim,sabırsızımdır,heyecanlıyımdır:)
-Seslere karşı hassasiyetim vardır,duyduğum sesi kolay kolay unutmam:)))
-Asla ama asla kavun yemem,evime de sokmam:)))
-Güleryüzümü kimseden esirgemem,sıcak kanlıyımdır,pozitifimdir:)
-Hemen herşeyden 2 tane alırım:) sanırım ikizler burcu olmamdan kaynaklanıyor:)))


Bu ödül sayesinde hiçte ilginç bir tip olmadığımı da öğrenmiş oldum:))) insanın kendini anlatması zormuş meğer:)))) benden şimdilik bu kadar:)

Ben de bu ödülü yorum yazan ilk 7 kişiye vermek istiyorum:)))))

Hepinizi seviyorum ve öpüyorummmm vee

Çikolata Tadında Günler Diliyorumm:)

20 Mart 2010 Cumartesi

Klasik Patates Salatası

Share |
Patates Salatasına kim hayır diyebilir ki :)

Misafir menüsünde her daim ilk 3 de yerini alan lezzet :) Sen bizim herşeyimizsin :) Vazgeçilmezimizsin :) En Sevdiğimizsin :)





MALZEMELER:

Dilediğiniz kadar,

Haşlanmış ve küp küp doğranmış patates
maydanoz
dereotu
yeşil soğan
mor soğan
rendelenmiş havuç
salatalık
kornişon turşu
mısır

zeytinyağı
limon
tuz
pulbiber


YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri minik minik doğrayıp,genişçe bir kaseye alıyoruz,

limon,tuz ve zeytinyağını karıştırıp salatamızın üzerine döküp,dikkatlice karıştırıp pulbiberle süsleyip servis yapıyoruz.




AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER

ÇİKOLATA TADINDA GÜNLER:)))

16 Mart 2010 Salı

PAZILI MANTARLI BÖREK

Share |
Geçen hafta çaya gelen canım kardeşim için yaptım bu nefis böreği...
Tarifi sevgili Hünerli mügeye ait. Bu güzel lezzeti bize kazandırdığı için iki kere teşekkür ederim:)

Büyük bir keyifle hoplaya zıplaya hazırladım böreğimi veee pişirmek için sıcak fırına verirken, kolumu da bir güzel nasıl oldu, ne oldu anlamadan yaktımmm:(
üzerimde de tişört vardı:( kolum çıplaktı,fırına yapıştım kaldım resmen:(((
çekemedim kolumu:)))kolumdaki tüyler erimiş inanın:)))
çok büyük bir yanık olmadı ama yine de 2 gün titreye titreye gezdim ortalıkta:( neyseki şimdi daha iyi gibi,en azından acımıyor,alıştım:)
yanık acısı da acı oluyormuş yani, resmen uf oldum valla:))) gözümden iplik iplik düştü yaşlar:(((ah ahh çok acılar çektim:) Ama yine de acılarım böreğimin lezzetine gölge düşüremedi:))) Afiyetle yedik bacımla:)))

Tavsiye ederim hafif ve güzel bir börek oldu:)
Benden son haberler şimdilik bunlar:)))

Cumartesi de çooook önemli bir işim çıkmadığı sürece bruncha katılacağım, bilginize:)çıkın çıkın gelin sabah çayımızı beraber içelim:)))

Buyurun tarifimize;


MALZEMELER:


1 Demet pazı
1 paket mantar
1 adet orta boy soğan
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz,karabiber
1 yemek kaşığı soya sosu (ben ekledim)
3 Adet yufka
yufkalara sürmek için sıvıyağ


üzerine sürmek için yumurta sarısı


süslemek için,
susam ve çörek otu


YAPILIŞI:


Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvıyağda doğradığımız mantarlarla beraber kavurmaya başlayalım.
Pazıların saplarını da minik minik doğrayıp soğana ilave edip ve kavurmaya devam edelim..
Kavrulduktan sonra doğradığımız pazı yapraklarını da ilave edip ve kavurmaya devam edelim.
Tuzu ve karabiberi,soya sosunu da ekleyelim karıştıralım ve tataaaaa harcımız hazır:)


Yufkayı 4 ' e bölelim. Toplam 12 adet üçgenimiz olacak. fırça yardımı ile azıcık sıvıyağ sürelim üçgenlere. Geniş kenarına harcımızdan koyup, kalın kalın saralım.


Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip,üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu ile süsleyip üzerleri kızarana dek pişirelim.


AFİYET, BAL OLSUN


SEVGİ DOLU ÖPÜCÜKLER

9 Mart 2010 Salı

ÇİKOLATA SOSLU TATLI

Share |
Bu nefis tatlıyı sevgili sevgülümmmm de handemle beraber afiyetle yemiştik:)))


Sonra bu tatlıyı Handeciğimde yapıp güzel bloğunda yayınladı ,şimdi de yayınlama sırası bana geldiii:)))
Benim gibi çikolata aşığı kız kardeşim için hazırladım bu güzel lezzeti:) Biz biraz ılık yedik fakat 1 gün sonra tadı daha oturmuş oluyor,soğuk soğuk deneyin derim:))))

Buyurun tatlımıza;



MALZEMELER:

2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı su+süt karışımı
1 paket kabartmatozu

keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık süt
2 tatlı kaşığı nescafe

üzeri için:

1 paket hazır çikolatasosu
tarifinden 1/2 su bardağı eksik hazırlanacak

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki yumurtaları şekerle beraber iyice çırpın, Su +süt karışımı ilave edip çırpıp un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip kakao katıp yine çırpın. Yağlanmış büyük kare borcama karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. Kekiniz piştikten sonra hazırladığınız ılık sütlü nescafe karışımını sıcak kekin her yanına dökün. Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile pişirin ve ıslak kekin üzerine güzelce dökün. Soğuduktan sonra arzuya göre hindistancevizi vs. dilediğiniz mlz ile süsleyip soğuk servis yapın.

Bir dahaki sefere keke fındık veya ceviz de ekleyeceğim:)
AFİYET ,BAL OLSUN

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

ÇİKOLATA TADINDA GÜNLER:)
 
Visual Design By Afet