25 Kasım 2009 Çarşamba

TARHANA ÇORBASI

Share |
Yaz kış çorba sevenlerdenim bende..üşüdüğüm zaman ilk aklıma nedense tarhana çorbası gelir, hasta olduğum zaman da limonlu limonlu bir mercimek çorbası:)))

Annem sağolsun her sene beni hiç tarhanasız bırakmaz... içerim içerim ısınırım:)
Domuz gribiyle de savaştığımız şu günlerde bol bol içmekte fayda var diye düşünüyorum:)Maalesef benim yavrum hiç çorba içmiyor ama bebesi olanlar bol bol sıvı içirsin yavrularına...


Ayrıca hepinizin Kurban Bayramını da en içten duygularımla kutluyorum....

Nice güzel bayramlara hep beraber olalım inşallah:)



Hepinizi seviyorummm,öpüyorummm ve tarife hemen geçiyorum:)



MALZEMELER:

1 adet domates

1 iri diş sarımsak

4 yemek kaşığı kadar ev yapımı tarhana

1 lt.kadar sıcak su

1 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı salça

tuz


YAPILIŞI:



1 kasenin içine tarhanamızı koyalım ve üzerine 1 su bardağı kadar su koyup tarhanayı 15.dakika kadar yumuşatalım.

Geniş bir tencereye sıvıyağı koyup domates rendemizi ve sarımsağımızı ezip ilave edip 2 dak. kadar orta ateşte karıştıralım.
Yumuşamış tarhanamızı da ekleyip,tuzumuzu atıp sıcak suyumuzu da ilave edip 15 dak. kadar pişirelim.
İsteğe göre nane ve pulbiberle süsleyip sıcak sıcak servis yapalım:)



AFİYET, BAL OLSUN

SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER

15 Kasım 2009 Pazar

Kıymalı Fasülye Yemeği

Share |
Herkese kocaman kocaman merhabalar:)

Bu sıralar bir tembellik bir tembellik bende...kolumu kaldırıp bir tarif yazmaya üşenir oldum... havalardanmı yoksa Emreciğimin bütün gün peşinde koşup yorgun düşmekten mi oldu çözemiyorum henüz:)))

Bu hafta emreciğin 3 yaş muayenesi vardı...aslında 1 ay önceydi fakat bu pis domuz gribi korkusundan çocuğu götürmeye korkuyordum. Mecburen gittik tabii...Hala sinirden kendime gelemedim ama..

Adam hasta tamam,doktora gelmişsin iki kere tamam... randevusunu bekliyor beklerken de pis pis öksürüyor insanın suratına suratına. Kardeşim tvler bas bas bağırıyor alın bir maske takın... insanların suratına aksırmayın tıksırmayın diye... vurdumduymazlık mıdır,yoksa ben hastalandım siz de olun inşallah mıdır nedir yani çözemedim... yeni doğmuş bebeler var ,hamile kadınlar var...insanın bir tane çakası geliyor yani adamın suratının ortasına:)))

çok sinirleniyorum böyle terbiyesizlere çoook...
Korkar oldum çocuğumu dışarıya çıkarmaya inanın... Şimdi diyeceksiniz ki fasülye ne alaka:)))

Bol bol sebze yiyelim ,meyve yiyelim ,vücut direncimizi güçlü tutalımmmm ve hiç hasta olmayalımmm:)

Oh bağladım sonunda:)

Buyurun tarife;






MALZEMELER:
1 kg. fasülye
200 gr. kadar dana kıyma
1 adet iri patates
1 adet havuç
1 adet orta boy soğan
2,5 yemek kaşığı kadar salça
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ
2 diş sarımsak
karabiber
tuz
sıcak su

YAPILIŞI:

Fasülyeleri yıkayıp ,kılçıklarını ayıklayıp 1 kasenin içine doğruyoruz.
Geniş bir tencerenin içine sıvıyağı ilave edip soğanı,minik minik doğranmış sarımsağı ve kıymayı ekleyip iyice kavuruyoruz.
Salçayı,tuzu ve karabiberi de koyup karıştırıyoruz.
Havucu ve patatesi küp küp doğrayıp karışıma ilave ediyoruz. doğranmış fasülyelerimizi de ilave edip sıcak suyumuzu da ekliyoruz ve pişmeye bırakıyoruz.

AFİYET , BAL OLSUN:)

SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER


12 Kasım 2009 Perşembe

5 GÜZEL YIL ...

Share |
CANIMMM SEVGİLİMMMM,

KOSKOCA 5 HARİKA YILI GERİDE BIRAKIYORUZ BUGÜN VE BEN HALA SANA EVET DEDİĞİM ANDA Kİ GİBİ HEYECANLIYIM, AŞIĞIM VE MUTLUYUM...

İYİ Kİ HAYATIMDASIN...İYİ Kİ VARSIN CANIMMM...

SONSUZA KADAR BİRLİKTE OLMAMIZ DİLEĞİYLE.

YILDÖNÜMÜMÜZ KUTLU OLSUN KOCACIĞIM:)

SENİ ÇOOOOK SEVİYORUM.

6 Kasım 2009 Cuma

ZEYNEP'İN ÇÖREKLERİ :)

Share |
Bu nefisss lezzetleri uzun zaman önce yapmıştım,tembelliğimden ancak yayınlayabiliyorum:)))

Çay saatlerine,kahvaltılara, pikniklere, çocuklarımızın beslenme çantalarına vs. güzel bir alternatif oluyor tavsiye ederim:)))

Buyurun tarife;


Malzemeler:


3 adet oda sıcaklığında yumurta

2 su bardağı kadar elenmiş söke un

1/2 demet dereotu

1/2 demet maydanoz

1/2 su bardağı ayçiçek yağı

1/2 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 bardak kadar beyaz peynir

1 çay kaşığı kadar pul biber

tuz

isteğe göre salam,sosis,sucuk...

çörek otu ve susam


YAPILIŞI:

Yumurtayı iyice çırpıyoruz.Ayçiçek yağımızı ve yoğurdumuzu ilave edip tekrar çırpıyoruz.

Maydanozları ve dereotunu yıkayıp ince kıyıyoruz.Sırayla bütün malzemeleri yavaş yavaş karıştırıyoruz ve hamuru kalıplara döküyoruz. Susam ve çörek otu serpiştirip,

Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzerleri kızarıncaya dek pişiriyoruz.





AFİYET , BAL OLSUN

SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER


 
Visual Design By Afet