27 Ekim 2009 Salı

ZENCEFİLLİ ARMUTLU KEK

Share |
Bir kaç gündür pörsümüş armutlarımla bakışıp duruyoruz mutfakta :)
Hava da inanılmaz kasvetli ,armutlar da gözüme kek gibi görünmeye başlayınca hemen pişirip 5 çayına hazırlık yapayım dedim:)

Çok da iyi yapmışım nefisss ,hafif ıslak, pamuk pamuk bir kek oldu. Tavsiye ederim hepinize:)






MALZEMELER:



3 Adet yumurta

1 su bardağı tozşeker

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 su bardağı yoğurt

1 şeker kaşığı kadar tarçın

1 şeker kaşığı kadar toz zencefil

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı ceviz

2 adet iri ve sert armut

3 su bardağı kadar un



YAPILIŞI:



Geniş bir kasede yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.

Sıvıyağı ve yoğurdumuzu ekleyip tekrar çırpıyoruz.

Tarçını,zencefili,kabartma tozunu,vaniyayı ve elenmiş unumuzu da ilave edip tekrar karıştırıyoruz.

Armutlarımızın kabuklarını soyup küp küp doğrayıp.una bulayıp hamur karışımımıza ekliyoruz. Cevizi de (dişe gelecek şekilde) una bulayıp karışıma ekleyip karıştırıyoruz.

Kek Kalıbımızı yağlayıp unluyoruz ve hamurumuzu döküyoruz.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz...



AFİYET , BAL OLSUN



SEVGİLER , ÖPÜCÜKLER




21 Ekim 2009 Çarşamba

Kıymalı Makarna Tarifi

Share |

Bizde ve çoğu evde acil durum yemeği ( ben daha çok lahmacunu tercih etsem de:) ) genellikle hep makarna olur... En sevdiğimiz makarnalardan biri de kıymalı makarnadır,hem mutlu ediyor hem de oldukça pratik :)

buyurun nefis acil durum tarifimize..


MALZEMELER:
1 paket  makarna
250 gr. dana kıyma
1 adet sivri biber
1 adet soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet domates
1 yemek kaşığı kadar salça
1 yemek kaşığı kadar soya sosu
karabiber,pul biber,bir çimdik tarçın
tuz
sıvıyağ
1 çay bardağı kadar su

YAPILIŞI:

Makarnamızı tuzlu suda istediğimiz dirilikte haşlayıp süzüyoruz.Tenceremize biraz sıvıyağ koyup kızdırıp makarna ile harmanlıyoruz.
Soğanı,sarımsağı başka bir tencerede sıvıyağla kavuralım, kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
Kıymanın rengi dönünce ince ince doğradığımız biberleri ekleyelim.
Biberler yumuşayınca da salçayı da ekleyip karıştıralım.
Domateslerin de kabuklarını soyup küp küp doğrayıp ilave edelim.
Soya sosumuzu ,baharatlarımızı ve tuzu ve 1 çay bardağı kadar da sıcak su ekleyip, sosu pişirelim.

Makarnaları servis tabağına alıp kıymalı harcımızı da üzerine döküp sıcak sıcak servis yapalım....
Arzuya göre maydanozla süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

20 Ekim 2009 Salı

BUĞDAY SALATASI

Share |
Dün sevgili luluşko ve sevgili sultanımız çaya geldiler bana...
luluşkonun canı sıkkındı ona moral günü yaptık:))) Son bilgilere göre papatyalı Lulu hanım bloğunu bırakmamış çok kısa bir süre ara vermiş sadece... Kulağını çektim merak etmeyin:)))) En yakın zamanda güzel tarifleriyle aramızda olacak tekrar:)) Sevenlerine buradan duyurulur:))))

Emre'yi ve beni aşağıda gördüğünüz pembe peçeteliklerle ve birbirinden güzel hediyelerle şımartıp durdular:) Sağolun kızlar bol kahkahalı acayip güzel bir gün geçirdim.

Konuşacak o kadar çok konu vardı ki koca gün yetmedi...iyi ki geldiniz kızlar,neşemiz daim olsun:)


Tariflerin hemen hepsi sitede mevcut, Kızlar rejimde olduğu için salata ağırlıklı bir masa hazırlamaya çalıştım.Maydonoz yemem,dereotu yemem,hindistan cevizi hiiiç sevmem ,irmik ağızıma sürmem vs. vs. dedikleri için salatalar tatsız tuzsuz oldu sanki biraz:))Maydanoz dereotu yenilmezmi hiç cık cık cık:))) Sağlık fışkırıyor sağlık:)
 

Hepinizi seviyorum , öpüyorum ve buğday salatasının tarifini verip hemen kaçıyorum:)


Malzemeler:


1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı kadar mısır
4 dal yeşil soğan
2 kırmızı biber
2 çarliston biber
2 yemek kaşığı kapari
6-7 adet salatalık turşusu
maydanoz
dereotu
zeytinyağı
nar ekşisi
limon
tuz




Yapılışı:


Buğdayımızı güzelce haşlıyoruz süzüp servis tabağımıza alıyoruz.
Bütün malzemeleri minik minik küp küp doğrayıp ,buğdaylarla karıştırıyoruz. nar ekşisi,limon,zeytinyağı ve tuzumuzu ilave edip karıştırıp servis yapıyoruz.





AFİYET, BAL OLSUN






SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER


14 Ekim 2009 Çarşamba

OĞLUM 3 YAŞINDA:)

Share |


Canımmmm Oğlum,

Bugün seni kollarıma almamın tam üçüncü yılını kutluyorum...

Kendimi öyle mutlu, öyle önemli hissediyorum ki senin annen olduğum için...

Sen benim için herşeysin, eşsizsin, tarifsizsin...hayatımsın...

Hiç bitmeyen ve hergün daha da çoğalan karşılıksız duygularla seviyorum seni.

Sen benim öpmeye,sarılmaya, mıncıklamaya hiiiç doyamadığım,uyurken özlediğim aslan oğlumsun...

Sen benim hayatımın mavi rengisin:)

Baban ve ben seni herşeyden çoook seviyoruz...

İyi ki doğdun yavrum,İyi ki varsın.

Seni seviyorum ,seviyorum çok seviyorummmm:)


Mutlu yıllar.


Annen




Not: Aşkımmmm seni de çok seviyorummm:)))

3 Ekim 2009 Cumartesi

ARPA ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI

Share |
VEEEE TATİL BİTTİİİİİİ:)))

EVİMİ,BLOĞUMU VE SİZ SEVGİLİ DOSTLARIMI ÇOOOOK ÖZLEDİM ÇOOOOOK.

HEPİNİZİ SIKI SIKI KUCAKLIYORUM TÜM KALBİMLE.

UPUZUUUUN BİR TATİL YAPTIK. GÜNEŞE DOYDUK DOYDUK GELDİK:)))
EN ÇOK EMRE'M EĞLENDİ HER ZAMAN Kİ GİBİ:))
BOL BOL YÜZDÜ,OYNADI ZIPLADI,HİÇ SUSMADAN BICIR BICIR KONUŞMAYA BAŞLADI,BOYU UZADI,AYAKLARI BÜYÜDÜ.... 3 YAŞINDA KOCAMAAAAN BİR DELİKANLI OLDU:)))
SÜREKLİ YENİ YENİ ŞEYLER ÖĞRENİP BİZİ ŞAŞIRTIYOR YUMURCAK.
GEÇEN GÜN MARKETTEYİZ, OKUL EŞYALARI REYONUNU UZAKTAN GÖRMÜŞ,
ANNEDİM ANNEDİM (annecim) BENİ REYONA DOĞRU GÖTÜRÜYOR YAĞLAYIP BALLAYARAK:)
HAYVAN FİGÜRLÜ KALEMTRAŞLARI GÖRMÜŞ,BİR TANESİNİ BEĞENDİ, İZİN ALIP HEMEN SEPETE KOYDU.
ALIŞVERİŞ BİTTİ ,DÖNÜYORUZ... EŞİM GÖREMEMİŞ EMRENİN NE BEĞENDİĞİNİ BANA SORDU. BENDE TİMSAHLI KALEMTRAŞ DEDİM.
ARKADAN HEMEN ÇOK SERT BİR ŞEKİLDE , HAYIIII ANNEDİMMMM SU AYGIRIIII OOO TİMSAH DİİİİİİİLLLL...
BEN TABİ ÖNCE ŞOK. NERDEN ÖĞRENMİŞ,NE ZAMAN ÖĞRENMİŞ AYOL SU AYGIRINI :))))) İNANIN YETİŞEMİYORUM YARAAMZLIKLARINA VE ÖĞRENME HIZINA:)) ZEKASI AYNI BEN DERMİŞİM..... İŞTE BÖYLE BİZDEKİ SON SICAK HABERLER:)

DİNLENDİK ,BRONZLAŞTIK,TONTİŞLEŞTİK VE ŞİMDİ TEKRAR ÇOK ŞÜKÜR SİZLERLEYİM:)))

HEMEN EN PRATİĞİNDEN BİR BULGUR PİLAVI VERİP, SİZİ ÇOK ÇOK ÖPÜP , ZİYARETLERİNİZE BAŞLIYORUM:)))

GÜZEL YORUMLARINIZLA DA BENİ YOKLUĞUMDA HİÇ YANLIZ BIRAKMADIĞINIZ İÇİN SONSUZ TEŞEKKÜRLER...

BUYURUN TARİFE;


MALZEMELER:

1 YEMEK KAŞIĞI ARPA ŞEHRİYE
3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
1,5 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
1 SU BARDAĞI PİLAVLIK BULGUR
2 SU BARDAĞI SU
KARABİBER
TUZ

YAPILIŞI:

ARPA ŞEHRİYELERİMİZİ YAĞDA RENGİ DÖNÜNCEYE KADAR KAVURUYORUZ,
SALÇAYI İLAVE EDİP KARIŞTIRIYORUZ.
AYIKLANMIŞ VE YIKANMIŞ BULGURLARIMIZI DA EKLEYİZ TEKRAR KARIŞTIRIYORUZ.
2 BARDAK SUYUMUZU , KARABİBERİMİZİ VE TUZUMUZU İLAVE EDİP BULGURLAR SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİYORUZ.
PİŞTİKTEN SONRA DEMLENMESİNİ BEKLEYİP SERVİS YAPIYORUZ...

AFİYET, BAL OLSUN...

SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER
 
Visual Design By Afet