28 Şubat 2009 Cumartesi

Zeytinyağlı Soslu Biber Yemeği

Share |
Uzun zamandır salı pazarını yeni yerinde ziyaret etmek istiyordum.
Geçen hafta eşim hadi Zeynep pazara gidip alışveriş yapalım demez mi...
5 dakika da Emreyle hazırlandık hemen:)
Eskiden kapımızın önüne kurulduğu için her salı kabus dolu günler yaşıyorduk.Gürültü kirlilik vs... Gitmek bile istemiyorduk.
Taşınınca da özlemeye başladık pazarımızı.
Eski yerinde ne zaman pazara gitsem bildiğim bütün küfürleri edip kavga dövüş eve gelirdim. Kalabalık,tıkış tıkış,esnaf sinirli,gergin.....savaştan çıkar gibi çıkıyordum.
(Hele kadınlar daracık pazarda hem yürüyüp hem sigara içmiyorlar mı deliye dönüyorum.. Çocuğu sigaralardan korumaktan alışveriş yapamıyorum inanın.)

Yeni halini görmeyeniz varsa muhakkak ziyaret edin derim.
Kocaaaman bir alana kurulmuş...Tezgahlar sıra sıra,temiz temiz her şeyi aynı anda görebiliyorsunuz. Kimse kimseyi itmiyor,bağırış çağırış yok,kavga dövüş yok. Ücretsiz kocaman bir otopark var. Günün her saati boş yer bulup arabanızı park edebiliyorsunuz. Taksi durağı,cafeterya,wc,polis,aradığınız her şey mevcut. Hatta ücretsiz otobüsler bile mevcut.
Çok ama çok beğendim.uzun zamandır ilk defa bu kadar huzurlu bir pazar alışverişi yaptım:)
Bu hafta maalesef şiddetli grip olduğum için gidemedim:)
İyileşip atacağım kendimi çarşı pazara inşallah:)


Hepinizi öpüyorum,hastalıksız mutlu mutlu sağlık günler diliyorum:)






MALZEMELER:

1 Kg. kadar biber çeşitleri
(kırmızı biber,çarliston biber,sivri biber...)
3 adet rendelenmiş domates
3 diş sarımsak
1 adet kesme şeker
tuz
bir tutam karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı

üzeri için,maydonoz



YAPILIŞI:

Zeytinyağında verev doğradığımız biberleri 6-7 dakika sote ediyoruz.
Rendelenmiş sarımsağı da ilave edip orta ateşte bir kaç dakika daha sotelemeye devam ediyoruz.
Rendelenmiş domatesimizi de ilave edip şekeri ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz...

Sarımsaklı yoğurt eşliğinde ılık veya soğuk servis yapıyoruz.



AFİYET,BAL OLSUN.




22 Şubat 2009 Pazar

PORTAKALLI VE HAVUÇLU KEK

Share |


Mis kokulu kek tarifime geçmeden önce bu ayki kızlar toplantımızı anlatayım size:)

Cumartesi günü sevgili sevgüle konuktuk. Çoluğu çocuğu evde bırakıp Çubuk krakerim handem , canikom özlemim ve deryacığım la birlikte bol kahkahalı kız kıza bir gün geçirdik:)

Çok fazla çay içemeyen ben o kadar çok çay içmişim ki bugün ve hatta yarın çay görmek bile istemiyorum inanın...

Car car hiç nefes almadan hem konuştum, hem yedim ,hem içtim,hem de kıkırdadım:)

Zaman su gibi aktı yanınızda,şimdiden özledim sizi...

Sevgülcüğüm sağ olsun bize nefis lezzetler hazırlamıştı.

Ben tabi hiç boş durmadım lüp lüp dolmaları götürdüm hepiniz için:)

Ellerine sağlık şekerim hepsi birbirinden nefis olmuştu.Menüyü görmek isterseniz sevgülcüğümü ziyaret edebilirsiniz.

Mart toplantısı da bendeeee...şimdiden neler yapsam acaba diye liste yapmaya başladım:)))) Heyecanla ve bütün enerjimle bekliyorum sizi kızlar:)



Lafı uzatmadan hemen tarifime geçiyorum ve hepinizi öpüyorum:)





Malzemeler:


3 adet yumurta

½ su bardağı sıvı yağ

½ su bardağı portakal suyu

2 su bardağı elenmiş un

1 su bardağı toz şeker

1 adet portakal kabuğu rendesi

1 adet rendelenmiş iri havuç

1 paket kabartma toz

1 paket vanilya


Yapılışı:

Yumurtaları ve şekeri iyice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
Sonra diğer malzemeleri de yavaşça ilave edip karıştırıyoruz,

Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbımıza döküp,önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.



AFİYET,BAL OLSUN


SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

15 Şubat 2009 Pazar

MANTARLI ET SOTE

Share |

1 haftadır rejime başlamış bulunmaktayım.
Birdenbire fikren,ruhen,bedenen,kalben vs.... kendimi çok hazır hissettim:)
Zayıflayacağım dedim ve başladımmmm...
Aslında hiç bir şeyden kendimi mahrum bırakmıyorum:)))
Sadece porsiyonlarımı küçülttüm ve günde 2 litre kadar su içiyorum.
Canım eşim de bana destek olmak amacıyla rejime başladı ve daha zevkli olmaya başladı:)

Bugün 6. günüm ve 1 kilo vermiş bulunmaktayımmmmm:))))
Kilo verdikçe galiba insanın güveni daha çok yerine geliyor ve daha çok yediğine içtiğine dikkat ediyor.
Bu yaza doğum kilolarımı vermiş olarak fit bir şekilde girmek istiyorum:)
Özlemle plan yaptık,çarşı pazar gezip kendimize çiçekli çiçekli elbiseler alacağız:)))

Son olarak kahrolsun kilolar diyorum ve hemen tarifime geçip ve hepinizi öpüyorum.




Malzemeler:

1/2 kg. mantar
1/2 kg. sotelik et
1 adet çarliston biber
1 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet küçük boy soğan
2 kaşık sıvıyağ
salça
pulbiber
karabiber
kekik
2-3 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Minik minik doğradığımız soğanları sıvıyağda hafifçe çevirip,etleri ekliyoruz.

Etleri iyice kavura kavura pişiriyoruz, salçayı ilave edip karıştırıyoruz.

Yıkayıp doğradığımız mantarları da ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.

Biberleri,sarımsağı ve baharatları da ilave edip karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.


AFİYET , BAL OLSUN


SEVGİLER, ÖPÜCÜKLER


11 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ BÖREK

Share |
Aslında niyetim şöyle yağda kızarmış çıtır çıtır bir sigara böreği yapmaktı.
Nasıl oldu anlamadım birden bire kendimi fırında peynirli börek yaparken buldum...
Pişmanmıyımmmm haaayırrr değilim...
Hafif ve çıtır çıtır kalorisi de az , nefis çakma sigara böreklerim oldu.
Hepinize tavsiye ederim:)



MALZEMELER:

250 gr. peyaz peynir
1/2 demet kıyılmış maydanoz
kaşığın ucuyla nane
kaşığın ucuyla karabiber
2 adet yufka

Üzerine sürmek için;

1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı kadar su
çörek otu
susam

YAPILIŞI:

Bütün iç malzelerimizi karıştırıyoruz.
Yufkamızı önce dörde,sonra her bir parçayıda ikiye bölüyoruz.
Üçgen şeklindeki yufkamızın geniş kısmına harcımızı koyup, sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
diğer yufkaları da aynı şekilde sarıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Yoğurtla suyu bir kasede karıştırıp, böreklerimizin üzerine sürüyoruz.
çörek otu ve susamla süsleyip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


AFİYET, BAL OLSUN.

SEVGİLER,ÖPÜCÜKLER

3 Şubat 2009 Salı

Acı sos

Share |
Bugün size nefisss bir acı sos tarifi vereceğim.
Biz ailecek çok seviyoruz, çok sık yaptığım bir sostur.

Etin köftenin yanında nefis bir sos, hatta ekmek üstü sürüp çay saatlerinde servis edebileceğiniz nefis bir lezzet. Yanlız biraz iştah açıcı kötü bir özelliğe sahip:) yedikçe yiyesi geliyor insanın.
Özellikle 1 gün sonra tadı daha güzel oluyor.

Umarım beğenirsiniz:)


Malzemeler:

1 Adet büyük soğan
2 Adet domates
1 Kaşık biber salçası
2 Kaşık kadar domates salçası
4 iri diş sarımsak
tuz
2-3 kaşık sıvıyağ
pul biber
nane
karabiber
kekik

YAPILIŞI:

Orta boy bir tencerede sıvıyağda miks yapılmış soğanı ve sarımsağı hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz,
kabukları soyulmuş ve rendelenmiş domatesleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz.
Salçamızı da ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Domates eğer sulu ise biraz daha salça ilave edebilirsiniz.(Ne sulu ne katı olacak)
Baharatlarımızı istediğimiz ölçüde ilave edip tuzumuzu atıyoruz.
Sürekli karıştırarak 6-7 dakika pişiriyoruz.
Soğuk servis yapıyoruz.





Afiyet , Bal olsun :)


Sevgiler,öpücükler




 
Visual Design By Afet